24 Mart 2023 Cuma

Napolyon Tatlısı Tarifi

 

Napolyon Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker (200 ml)
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 1 paket vanilya

Karamel için;

  • 1 su bardağı toz şeker (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)

Üzeri için:

  • 4 adet milföy

    Napolyon Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için; uygun bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı alıp tel çırpıcı ile çırpalım, ocağın altını açıp göz göz olana kadar pişirelim altını kapatıp, sıvı kremayı ekleyelim güzelce çırpıp vanilyayı ekleyip onuda çırpalım kuplarımıza pay edelim.
  • Karamel için; uygun bir tavaya toz şekeri alalım orta gözün kısık ayarında hiç kaşık vurmadan kendinden şekerin erimesini bekleyip, spatula ile karıştıralım.
  • İçerisine tereyağı alıp, karıştırıp, son olarak sıvı kremayı da ekleyip, güzelce karıştıralım, kremayı ekleyince sertleşme olacak korkmayın devamlı karıştırın eriyecektir 3-4 dk devamlı karıştırarak pişirip altını kapatalım.
  • Muhallebilerün üzerine pay edip kenara alalım. Milföyleri düz bir şekilde tepsiye dizip üzeri kızarana kadar pişirip, fırından alalım üst ve alt kısmı güzelce ufalayıp, orta kısmını ayıralım orta kısmı kullanmıyoruz.
  • Milföy kırıntılarını karamelin üzerine pay edelim 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Airfryer'da Kahvaltılık Ekmek Tarifi

 

Airfryer'da Kahvaltılık Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 dilim ekmek
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı süt (60 ml)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım kapya biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Yarım su bardağı lor peyniri
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Airfryer'da Kahvaltılık Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına yumurtaları, sıvı yağı, sütü, tuz ve pul biberi alarak çırpalım.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve lor peynirini ekleyerek karıştıralım.
  • Airfryer haznesine ekmek dilimlerini yerleştirelim.
  • Hazırladığımız harçtan her yerine gelecek şekilde ekmeklerin üzerine gezdirelim.
  • Doğradığımız kapya biber ve kaşar peyniri rendesini de serptikten sonra manuel ayarda 180°C de 12 dakika pişmeye bırakalım.
  •  Sürenin sonunda pişen kahvaltılık ekmek dilimlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

23 Mart 2023 Perşembe

Çiçek Tatlısı Yemelere Doyulmayan Tarifi

 

Çiçek Tatlısı Yemelere Doyulmayan Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Bulamak için;

  • İrmik

    Çiçek Tatlısı Yemelere Doyulmayan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şekeri ve suyu tencereye koyup, kaynatalım. Kaynamaya başladığında içerisine bir dilim limon atıp 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım. Şerbeti soğuk tatlılık olacak.
  • Hamuru için; un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, bıçak yardımıyla önce artı sonra çarpı şekil verelim.
  • Şekillendirdiğimiz hamurları irmiğe bulayıp, tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 35 40 dakika da pişirdim. Fırından çıkıp biraz ılıyan tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökelim.
  • Şerbetini çektikten sonra çizik kısımlarına fıstık koyarak servis yapabilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 

Yedikçe Yediren Pancarlı Kış Salatası Tarifi

 

Yedikçe Yediren Pancarlı Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 kase doğranmış beyaz lahana
  • 3-4 adet haşlanmış, rendelenmiş kırmızı pancar
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 tutam doğranmış maydanoz
  • 1 küçük diş rendelenmiş sarımsak
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 küçük limonun suyu
  • Tuz

    Yedikçe Yediren Pancarlı Kış Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kırmızı pancarların kabuğunu soyalım ve 5-10 dakika arası haşlayalım.
  • Bu sırada diğer sebzeleri hazırlayıp, bir kenara alalım.
  • Haşlanan pancarların suyunu süzüp, soğumaya bırakın ve soğuyunca rendeleyelim.
  • Bir kabın içine beyaz lahanayı ekleyelim ve üzerine bir miktar tuz ekleyelim. Elimizle ovalayalım.
  • Diğer sebzeleri ve sos için gerekli malzemeleri de ekleyip, güzelce karıştıralım.
  • Dilediğiniz gibi servis edip, afiyetle yiyebilirsiniz.
  • Not:Kalan salatayı kavanoza koyup buz dolabında muhafaza edebilirsiniz. Turşu tadında bir lezzet oluyor. Çok beğeneceksiniz.

Hünkar Beğendi Tarifi

 

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz purux
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1,5 çay bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Beğendisi için

  • 2 adet patlıcan (Közlenmiş)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz purux
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 küçük kase kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı muskat cevizi rendelenmiş

    Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etimizi küçük doğradığımız soğanlar ile pişiriyoruz.
  • Domates,salça ve biberleri doğrayıp ilave ediyoruz.
  • Daha sonra baharatları ve suyu ekleyip yarım saat pişiriyoruz.
  • Közlenmiş patlıcanları soyup ve doğradıktan sonra tereyağında kavurduğumuz unumuza ilave ediyoruz.
  • Sütümüzü ekleyip karıştırıyoruz ve baharatları ilave edip en son olarak peyniri ilave ediyoruz.
  • Servis tabağımıza ilk olarak patlıcanımızdan yerleştiriyoruz.
  • Üzerine de hazırladığımız etli karışımımızı kaşık yardımıyla üstüne koyarak servis yapıyoruz.

4 Kaşık Çorbası Tarifi

 

4 Kaşık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 7 su bardağı sıcak su

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 5-6 damla limon suyu

Üzerine;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber

    4 Kaşık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimekleri, pirinç ve bulguru güzelce yıkadıktan sonra tencereye alarak üzerine suyu ilave edin ve sıcak suda yumuşayana kadar pişirin.
  • Terbiyesi için; tüm malzemeleri çırpma teli yardımıyla çırpın.
  • Ardından çorbanın suyundan bir kepçe alarak terbiyeye ekleyerek ılıtın ve yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ilave edin.
  • Çorbayı kaynayana kadar karıştırın.
  • Sosu için tavaya alınan tereyağında naneyi, toz biber ve karabiberi kavurarak çorbanın üstüne ekleyerek karıştırın.
  • Servis etmeden önce 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Son kez karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.
  • Not: Hangisi olursa olsun yoğurtlu çorbalarda tuzu her zaman en son ekliyoruz 👌🏻. Afiyet olsun 

Katmer Tarifi

 

Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su ılık bardağı su
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

Arsına sürmek için;

  • 100 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına suyu ve tuzu dökelim daha sonra kontrollü şekilde unu ilave edelim yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan dokuz tane beze yapalım bezeleri biraz dinlendirelim yaklaşık 15 dakika kadar.
  • Tereyağını sıvı yağ ile beraber eritelim. Un serptigimiz zeminde bezeleri açalım içerisine yağ sürelim. Her tarafına gelecek şekilde sürdükten sonra rulo şeklinde saralım. Çekiştirerek gül böreği şekli verelim.
  • Bezeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Üzerini streç folyo ile kapatalım en az yarım saat buzdolabında dinlendirin. Bir gün önceden yapsanız da hiçbir şey olmuyor.
  • Daha sonra dolaptan çıkarttığımız hamurları servis taba büyüklüğünde açalım. Kızgın tavada arkalı önlü pişirelim. Pişirme esnasında kızaran tarafa artan yağdan sürelim.
  • Sahur için düşünürseniz bir gün önceden hazırlarsınız sahurda taze taze kızartırsınız kesinlikle tavsiye ediyorum çok lezzetli bir tarif deneyenlerin şimdiden ellerine sağlık.

Cocostar Pasta Tarifi

 

Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta (küçük olursa 3 adet kullanın)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Kreması için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolata ganajı için;

  • 150 gram sütlü çikolata
  • 5 gram bitter çikolata
  • 1 paket sıvı krema

    Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri iyice beyazlaşasıya çırpıyoruz süt ilave edip biraz daha çırpıyoruz. Unu, kakao ve vanilini, kabartma tozu ekleyip karıştırıyoruz, orta boy kelepçeli kalıba kenarlardan başlayarak döküyoruz hafif yere vuruyoruz.
  • 170 derece fırında kontrollü bir şekilde 30 dk pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan kekimizin üzerine 1 su bardağı soğuk süt ile ıslatıyoruz çikolata ganajı hazırlayalım sıvı kremayı tavaya koyup, parçalanmış çikolatayı ilave edip, eritiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Kremayı hazırlamaya geçelim, kremşantiyi süt ile çırpıyoruz, hindistancevizi ve pudra şekeri de ilave edip, biraz daha çırpıyoruz.
  • Keki kalıptan çıkarmadan kremamızı kekimizin üzerine sürüp, onun üzerini de soğuyan çikolata ganajı döküyoruz, 4 saat kadar buzdolabında üzerindeki çikolata ganajı donmasını sağlıyoruz.
  • Daha sonra kalıptan çıkarıp arzu ettiğimiz şekilde süsleyip servis edebiliriz afiyet olsun.

Lebeniye Çorbası Tarifi

 

Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kıyma
  • 1 küçük rendelenmiş suyu sıkılmış kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Çorbası için;

  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım limonun suyu

Köfteyi kızartmak için

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz

    Lebeniye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle köfteleri hazırlayalım köfteleri için gerekli malzeme kıyma,tuz karabiber ve rendelenmiş suyu sıkılmış kurusoğanı bir kaba alıp, güzelce yoğurun.
  • Daha sonra nohut büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzun içerisinde yuvarlayın elinize yapışırsa elinizi hafif suyla ıslatın.
  • Daha sonra buzdolabında dinlendirin köfteleri o arada pirinçi tenceremize alalım 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip pirinçler pişene kadar bekleyelim.
  • Pirinçler pişince nohut ve 4 su bardağı daha sıcak suyu ekleyelim kaynamasını bekleyelim.
  • O arada yoğurda unu ve limon suyunu ekleyin güzelce çırpın, kaynayan çorbanın suyundan bir bardak kadar alalım, yoğurtlu karışıma azar azar ilave edip bir yandan da çırpmaya devam edelim karıştırmazsak yoğurdumuz kesilebilir o yüzden bir yandan karıştırıp ,bir yandan sıcak suyu ekleyelim.
  • Daha sonra yoğurtlu karışımı tenceredeki pirinçli ve nohutlu karışıma eklerken tekrar bir yandan da karıştırmaya devam ediyoruz. çorba kaynayana kadar sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakın.
  • Diğer yandan tavamıza tereyağı ve sıvı yağı alalım köfteleremizi de yağa ekleyip köfteleri kavuralım, kavrulan köftelere kuru naneyi de ekleyip, direk çorbanın içerisine ekleyelim.
  • Çorbamıza en son tuzunu da atmayı unutmayalım deheyecek olanlara afiyet olsun.