Napolyon Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker (200 ml)
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
- 1 paket vanilya
Karamel için;
- 1 su bardağı toz şeker (200 ml)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kutu sıvı krema (200 ml)
Üzeri için:
- 4 adet milföy
Napolyon Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için; uygun bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı alıp tel çırpıcı ile çırpalım, ocağın altını açıp göz göz olana kadar pişirelim altını kapatıp, sıvı kremayı ekleyelim güzelce çırpıp vanilyayı ekleyip onuda çırpalım kuplarımıza pay edelim.
- Karamel için; uygun bir tavaya toz şekeri alalım orta gözün kısık ayarında hiç kaşık vurmadan kendinden şekerin erimesini bekleyip, spatula ile karıştıralım.
- İçerisine tereyağı alıp, karıştırıp, son olarak sıvı kremayı da ekleyip, güzelce karıştıralım, kremayı ekleyince sertleşme olacak korkmayın devamlı karıştırın eriyecektir 3-4 dk devamlı karıştırarak pişirip altını kapatalım.
- Muhallebilerün üzerine pay edip kenara alalım. Milföyleri düz bir şekilde tepsiye dizip üzeri kızarana kadar pişirip, fırından alalım üst ve alt kısmı güzelce ufalayıp, orta kısmını ayıralım orta kısmı kullanmıyoruz.
- Milföy kırıntılarını karamelin üzerine pay edelim 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.