Patates Püresinde Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
Patates püresi için;
- 4 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Tavuk sote için;
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı bezelye
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet küçük boy kapya biber
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı köri
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıcak su (60 m)
Üzeri için;
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Patates Püresinde Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patates püresi için öncelikle patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra uygun bir tencereye alalım ve haşlayalım.
- Haşlanan patateslerin suyunu süzelim ve uygun bir kap içerisine alalım.
- Üzerine tereyağı, kaşar peyniri rendesi, tuz ve karabiberi ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Ardından patates püresini 6 eşit parçaya bölerek elimizde top haline getirelim.
- Tavuk sote için ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı ve kuşbaşı doğradığımız tavuk etlerini ekleyerek kavuralım.
- Tavuklar suyunu salıp çektikten sonra doğradığımız soğanı, kırmızı biber ve yeşil biberi de ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Domates salçası, baharatlar ve haşlanmış bezelyeyi de ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Suyunu da ekleyerek 1-2 dakika daha pişirelim.
- Patates pürelerini fırın kabına dizelim. Üzerine bardağın tabanı ile bastırarak çukurlaştıralım.
- Oluşan çukurlara tavuk sotemizi paylaştıralım. Son olarak üzerlerine kaşar peyniri rendesi ekleyerek fırını üst ızgara ayarında 200°C de 15 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda patates püreli tavuk sotemiz servise hazır. Afiyet olsun!