25 Mart 2023 Cumartesi

Patates Püresinde Tavuk Sote Tarifi

 

Patates Püresinde Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Patates püresi için;

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Tavuk sote için;

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı bezelye
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük boy kapya biber
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıcak su (60 m)

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

    Patates Püresinde Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates püresi için öncelikle patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra uygun bir tencereye alalım ve haşlayalım.
  • Haşlanan patateslerin suyunu süzelim ve uygun bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine tereyağı, kaşar peyniri rendesi, tuz ve karabiberi ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Ardından patates püresini 6 eşit parçaya bölerek elimizde top haline getirelim.
  • Tavuk sote için ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı ve kuşbaşı doğradığımız tavuk etlerini ekleyerek kavuralım.
  • Tavuklar suyunu salıp çektikten sonra doğradığımız soğanı, kırmızı biber ve yeşil biberi de ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Domates salçası, baharatlar ve haşlanmış bezelyeyi de ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Suyunu da ekleyerek 1-2 dakika daha pişirelim.
  • Patates pürelerini fırın kabına dizelim. Üzerine bardağın tabanı ile bastırarak çukurlaştıralım.
  • Oluşan çukurlara tavuk sotemizi paylaştıralım. Son olarak üzerlerine kaşar peyniri rendesi ekleyerek fırını üst ızgara ayarında 200°C de 15 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda patates püreli tavuk sotemiz servise hazır. Afiyet olsun!

Türk Mutfağının En Güzel Çorbalarından Olan Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Türk Mutfağının En Güzel Çorbalarından Olan Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı kimyon
  • ½ çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Birkaç damla limon

    Türk Mutfağının En Güzel Çorbalarından Olan Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yemeğimize sarımsakları ve soğanları küçük küçük keserek başlıyoruz.
  • Tencereye zeytinyağını ekledikten sonra soğan ve sarımsakları koyarak kavurmaya başlıyoruz.
  • Sarımsağın kokusu çıkana kadar kavurduğumuz yemeğe salçayı ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
  • Salça da kavrulduktan sonra güzelce yıkadığımız mercimek, pirinç ve bulgurları tencereye ekleyerek birkaç tur karıştırarak kavuruyoruz.
  • Yemeğimize yaklaşık 2 litre suyu ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz.
  • Yaklaşık 40 dakika pişen çorbamızın altını kapatmadan 2 dakika önce baharatları da ekleyerek karıştırıyoruz. Artık çorbamız hazır servis edebilir afiyetle yiyebilirsiniz.

Çilekli Magnolia Tarifi

 

Çilekli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 l süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 1 bardak şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 ml krema
  • 300 gr bisküvi
  • 5 yemek  kaşığı kırılmış fındık
  • Çilek

    Çilekli Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için; tereyağı ve krema hariç tüm malzemeleri bir tencere koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak gelene pişirin. Pudink kıvamına geldiğinde ocaktan alıp krema ve tereyağını ilave edip karıştırın. Üzerine streç folyo kapatıp 30dk dinlendirin.
  • Bisküvileri robottan geçirip, fındık parçalarını ilave edin. Bardaklara 2 yemek kaşığı kaşığı paylaştırın.
  • Çilekleri ince dilimlere kesip bardakların duvar kısımlarına yerleştirin.
  • Muhallebiyi çileklerin üzerini geçecek şekilde bardaklara paylaştırın.
  • En üste tekrar 2 yemek kaşığı bisküvi koyup çileklerle süsleyin. 3 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Afiyet olsun.

Patates Karnıyarık Tarifi

 

Patates Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 adet küçük boy patates
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

İç harcı için;

  • 250 gr kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml)

    Patates Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesli karnıyarığın kıymalı iç harcı için tavaya sıvı yağı alalım.
  • Üzerine kıymayı ekleyerek rengi dönene kadar kavuralım.
  • Kıymanın rengi döndükten sonra yemeklik doğradığımız soğanı ve biberi ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Son olarak doğradığımız domates, domates salçası, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyerek güzelce karıştıralım. Pişen kıymamızı ocaktan alalım.
  • Patateslerin kabukları soyalım. Orta kısımlarını kaşık yardımıyla oyalım. Şekillendirdiğimiz patatesleri kararmamaları için su dolu bir kap içerisine alalım.
  • Tüm patatesleri şekillendirdikten sonra suyun içerisinden alalım ve kağıt havluyla kurulayalım.
  • Daha sonra patatesleri kızgın yağda hafifçe kızartalım.
  • Patatesleri uygun bir fırın kabına dizelim. Patateslerin içerisini kıymalı iç harç ile dolduralım.
  • Üzerlerini çeri domatesle kapatarak süslediğimiz patates karnıyarıklarımızın üzerine sosunu hazırlayalım. Bunun için uygun bir kaba aldığımız sıcak suyun içerisine tuz ve salçayı ilave ederek karıştıralım.
  • Sosumuzu patateslerin üzerine, fırın kabının tabanına gelecek şekilde yayalım.
  • Fırına vermeden önce üzerini sarpişir ile kapatalım.  Önceden ısıttığımız 190°C fırında 30 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda üzerinden sarpişiri çıkartalım ve üzeri açık bir şekilde 10 dakika daha pişirelim.
  • Güzelce kızaran patates karnıyarık tarifimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Lezzetli Köz Biber Salatası Tarifi

 

Lezzetli Köz Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kavanoz közlenmiş kapya biber veya 6-7 adet közlenmiş kapya biber
  • 7-8 adet ceviz içi
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 kutu konserve mısır
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Zeytinyağı

    Lezzetli Köz Biber Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Biberleri doğrayın, üzerine ince kıyılmış maydanoz,mısır ve ufalanmış ceviz içi ilave edim.
  • Üzerine kuru nane, nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirin. Hepsini güzel karıştıralım. Salata servise hazır.
  • Not:Ben hazır kavanoz közlenmiş kapya biber kullandım, ramazanda pratik oluyor, sizde dilerseniz evde közlenmiş kapya biberi kullanabilirsiniz.

İrmikli Tatlı Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 2,5 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 2 su bardağı toz şeker

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şeker ve suyu uygun bir tencereye alıp orta ateşte 10 dakika kaynatarak irmikli tatlının şerbetini hazırlayalım.
  • Sürenin sonunda şerbeti ocaktan alalım ve ılıması için kenarda bekletelim.
  • Hamuru için karıştırma kabına sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu alarak karışıncaya kadar karıştıralım.
  • Üzerine irmik, un ve kabartma tozu ekleyerek tekrardan karıştıralım. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp kurabiye gibi şekillendirerek aralıklı olacak şekilde tepsiye dizelim.
  • İsteğe göre üzerine ceviz ya da fındık batırın. Ben her ikisinden de yapmadım.
  • Daha sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında fansız ayarda 20 dakika pişirelim.
  • Sıcak fırından çıkan kurabiyelerin üzerine ılıyan şerbeti gezdirelim ve şerbetini çekmesini bekleyelim.
  • Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun:)

    Not:  İlk yaptığımda şerbeti kaynatmadan su ve şeker karışımını tatlının üzerine dökmüştüm, aldığım yorumları değerlendirip kaynatarak yaptığımda çok daha güzel oldu. Bu sebeple tarifi değiştirdim. Size de bu haliyle öneririm.

Tavuklu Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi

 

Tavuklu Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 kırmızı biber
  • Yarım yeşil biber
  • 4 yemek kaşığı mısır
  • 5 yemek kaşığı dondurulmuş bezelye
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 600 ml su

1 tatlı kaşığı;

  • 1/2 (yarım) karabiber
  • 1/2 (yarım) kırmızı toz biber

    Tavuklu Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün sebzeleri küçük küp halinde doğrayın. Yağı tavada kızdırıp tavukları hafif kızartın.
  • Ardından soğan ve havucu ilave edip devam kavurun. Biberleri, mısırı ve bezelyeyide ekleyip devam kavurun.
  • En son tereyağı ve arpa şehriyeyi ilave edip çok kısa kavurup baharatları ve suyu ilave edin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağı kısık ayara getirip kapağını kapatın. Suyu çekene kadar karıştırmadan pişirin.
  • Afiyet olsun.

24 Mart 2023 Cuma

Mısırlı Pilav Tarifi

 

Mısırlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım kaşık tereyağı
  • 1 su bardağı konserve mısır tanesi
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pirinçleri bekletmek için;

  • Ilık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Mısırlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinci bir kaseye alalım, tuzlu ılık suda biraz ıslayalım. 15-20 dakika kadar nişastasından arınması için bekletelim.
  • Ardından pilav tenceremize tereyağı ve sıvı yağı alalım, tereyağının erimesini bekleyelim.
  • Tereyağı eriyince ısladığımız pirinci süzerek yıkayıp suyunu iyice sızdırınca içine atıp karıştırarak güzelce  kavuralım.
  • Ardından mısırı ilave edelim, karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Sıcak su ile tuzu ekleyerek karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım. İki su bardağı pirince üç bardak yeterli olur. (Ama sizin kullanacağınız pirince göre değişir. Suyunu pirincinize göre ayarlayınız  Bazen dört de çekebiliyor).
  •  Pilavımız kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Pilavımız suyunu iyice çekince ocağın altını  kapatalım. Üzerine kağıt havlu örterek 10 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
  • Plavımızı karıştıralım, sonra yemeklerimizin yanında servis edelim. Çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun!

Yemeklerin Yanına Çok Yakışacak Kabak Salatası Tarifi

 

Yemeklerin Yanına Çok Yakışacak Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı mayonez
  • Nane
  • Tuz
  • İsteğe göre sarımsak

Üzerine;

  • Sıvıyağ
  • Ceviz
  • Toz kırmızı biber

    Yemeklerin Yanına Çok Yakışacak Kabak Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kabak ve havuçlarımızı doğrayıp sıvı yağ serperek fırına veya benim gibi airfrye koyalım.
  • Pişen kabakları çıkarıp yoğurtlu sosu hazırlayalım.
  • Sosu için yoğurt,mayonez,nane ve tuzu da ekleyip karıştıralım.
  • Pişen kabak ve havucumuza yoğurtla karıştıralım.
  • Üzerine tercihe göre toz biber ve ceviz yaparak serpelim.Afiyet olsun

Tavuk Şiş (En Pratik Ve En Lezzetli Haliyle) Tarifi

 

Tavuk Şiş (En Pratik Ve En Lezzetli Haliyle) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 1 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • Galeta unu
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Çöp şiş

Tavuk Şiş (En Pratik Ve En Lezzetli Haliyle) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce tavuğumuzu küp küp doğrayalım. Soda ve yumurtayı, tuz ve baharatları ekleyip derin bir kapta çırpalım.
  2. Tavukları içine atıp karıştıralım ağzı kapalı bir şekilde en az bir saat dolapta dinlendirelim.
  3. Dinlenen tavuklarımızı tek tek çöp şişlere dizelim.
  4. Sonra galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartalım. Sıcak sıcak servis edelim. Şimdiden hazırlayacaklara afiyet şifa olsun