8 Nisan 2023 Cumartesi

Tavuklu Salata Tarifi

 

Tavuklu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yaprak marul
  • Yarım bağ dereotu
  • Yarım bağ nane
  • Yarım bağ roka
  • Yarım bağ maydanoz
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Limon
  • Tuz
  • Zeytinyağ

Tavuk ve sosu için

  • Yarım kilo baybi tava tavuk
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

    Tavuklu Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm yeşillik malzemeleri yıkayıp doğruyoruz ve tuz limon zeytinyağ ekleyip harmanlıyoruz.
  • Tavukları ise, sarımsak baharat ve yağ ile soslayıp airfreyde pişiriyoruz. 180 derecede 25 dakika.
  • Hazırlamış olduğumuz salatanın üzerine ekleyip servis ediyoruz.

Ramazan Pidesinden Pizza Yapımı Tarifi

 

Ramazan Pidesinden Pizza Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet Ramazan pidesi
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 10-12 dilim sucuk
  • 1 yemek kaşığı mısır
  • 1 yemek kaşığı siyah zeytin
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4-5 yemek kaşığı domates sosu

    Ramazan Pidesinden Pizza Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ramazan pidesinin üst kısmını dikkatlice keserek ayıralım. Bu kısmı sosu daha iyi çekmesi için kesiyoruz.
  • Kestiğimiz kısma bolca domates sosu sürelim.
  • Ardından üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirelim.
  • Sucuk dilimlerini, doğranmış kırmızı biberi, yeşil biberi, mısırı ve zeytinleri yerleştirelim. Bu aşamada dilediğiniz malzemeleri ekleyebilir ya da çıkartabilirsiniz.
  • Son olarak biraz daha kaşar peyniri rendesi ilave edelim ve pizzamızı önceden ısıtılmış 190 °C fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  • Pizzanız pişerken pidenin kestiğiniz kısmını küçük küçük doğrayarak fırınlayabilir, çorbalarınızda kruton olarak kullanabilirsiniz.
  • Sürenin sonunda pişen pizzamız servise hazır. Afiyet olsun!

Airfryer Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Airfryer Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Soğuk su (üzerini geçecek kadar)
  • Sıvı yağ
  • Domates sosu

Köftesi için;

  • 350 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    Airfryer Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkadığımız ve uç kısımlarını kestiğimiz patlıcanları çöp şişlere geçirelim.
  • Ardından spiral bir şekilde kesik atalım.
  • Geniş bir kaba alarak üzerine su ve tuz ekleyelim. Ardından acısının çıkması için 20 dakika tuzlu suda bekletelim.
  • Köfte harcı için yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, tuz, pul biber ve karabiberi alarak güzelce yoğuralım.
  • Patlıcanların arasındaki boşlukları hazırladığımız köfte harcı ile dolduralım.
  • Domates sosunu airfryer haznesine alalım.
  • Üzerine hazırladığımız patlıcan kebaplarını yerleştirelim.
  • Son olarak fırça ile üzerlerine sıvı yağ sürelim ve 180 °C’de 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda patlıcan kebaplarımız servise hazır. Afiyet olsun!

7 Nisan 2023 Cuma

Rulo Tepsi Börek Tarifi

 

Rulo Tepsi Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane hazır yufka

Sos için

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım paket erimiş tereyağı (125 gr)

İç harcı için

  • 500 gr ıspanak
  • 1 su bardağı kadar ufalanmış beyaz peynir
  • 1 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerine

  • Susam

    Rulo Tepsi Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce ıspanakları yıkayıp doğrayın ve iyice süzdürün.
  • Sonra soğanı doğrayın ve sıvı yağ ile az kavurun soğumaya bırakın.
  • Sos için bütün malzemeyi karıştırın.
    Ispanayı bir legene ilave edin üzerine tuz ekip karıştırın.
  • Sulanan ıspanağın suyunu iyice sıkın ve bir büyük kaseye alın içine baharatları peyniri ve soğanı ekleyin iyice karıştırın.
  • Yufkanın birini tezgaha serin ve ikiye bölün.
  • Sosu her yerine gelicek şekilde fırçayla sürün, erimiş tereyağından 1-2 kaşık alıp yufkanın üzarine gezdirin her iki yufkada bir yapın.
  • Düz olan kısmına uzunlamasına ıspanağı serpiştirin.
  • Kenarlarından iki parmak kadar içeri kaptın ve rulo gibi sarın.
  • Tepsinin ortasına etrafında döndürerek sarın.
  • Kalan diğer yufkalarıda aynı işlemi yapın.
  • Üzerine kalan sosu döküp susam serpiştirin. 200 derece alt üst pişirin ,afiyet olsun.

Peynirli Kolay Poğaça Tarifi

 

Peynirli Kolay Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram yoğurt (1 çay bardağı)
  • 100 ml sıvı yağ ( 1 çay bardağı)
  • 1 adet yumurta ( sarısı üzerine)
  • 100 gram kaşar (küçük doğranmış)
  • 1 kase maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 300 gram un (2,5 su bardağı)
  • 1 çay kaşığı tuz

    Peynirli Kolay Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurt,sıvı yağ ve yumurta beyazı geniş bir kaba alınır.
  • Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırılır.
  • Un,kabartmatozu, tuz,maydanoz ve peynir ilave edilir.
  • Yumuşak bir hamur yoğrulur.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır (30 gr). Tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Susam yada haşhaş konulur(isteğe bağlı).
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dk pişirilir. (fırına göre değişebilir)

Portakallı Kek Tarifi

 

Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

(su bardağı ölçüsü 200 ml)

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Pişince üzerine:

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı şeker

    Portakallı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kekin tüm malzemelerinin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmeli.
  • Şeker ve yumurtalar 4-5 dakika çırpılır, sıvı yağ, süt, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi ilave edilir.
  • Ardından un, vanilin ve kabartma tozu elenerek eklenir, karıştırılır.
  • Tereyağı ile yağlanan kek kalıbına dökülür.
  • Kalıbı 2-3 kez zemine vurduktan 180 derecede ısınmış fırında pişirilir.
  • Kek pişerken 1 su bardağı portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve şekerli karışım ocağa alınır, şeker eridikten sonra altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
  • Pişen, ilk sıcaklığını kaybeden kek ters çevrildikten sonra soğuyan sos üzerine gezdirilir, dilimlenerek servis edilir.
  • Afiyet olsun.

Tart Kalıbında Tramisu (Tam Ölçülü) Tarifi

 

Tart Kalıbında Tramisu (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri

Islatmak için;

  • 1 yemek kaşığı çözünebilir kahve
  • Yarım su bardağı sıcak su

Üzeri için;

  • Kakao

    Tart Kalıbında Tramisu (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce yumurta ve şekeri karıştırma kabına alalım güzelce çırpalım. Sonra yağ ve süt ekleyip tekrar karıştıralım. Kalan malzemeyi de ilave edelim ve yağlanmış kalıba dökelim.
  • 175 derece ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirelim.
  • Kreması için labne ve vanilya hariç diğer malzemeleri iyice karıştırıp ocağa alalım. Devamlı karıştırıp kaynayıp kıvam alana kadar pişirelim. Vanilya ekleyip ocaktan alalım. Soğuyunca labne ilave edelim ve çırpalım.
  • Kalıptan çıkardığımız keki kahveli suyla ıslatalım ve kremasını döküp yayalım. Buzdolabına kaldırıp soğutalım.
  • Servis etmeden önce kakao serpelim. Dilimleyip servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 

Su Böreği Tadında Peynirli Yufka Böreği 10 Dakikada Fırında Tarifi

 

Su Böreği Tadında Peynirli Yufka Böreği 10 Dakikada Fırında Tarifi İçin Malzemeler

Sos için

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe soda
  • 5 tane yufka

İç malzeme:

  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 400 gr tulum peyniri
  • Yarım demet maydanoz

    Su Böreği Tadında Peynirli Yufka Böreği 10 Dakikada Fırında Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos malzemelerini iyice çırpıyoruz.
  • Tepsinin dibine yağlı kağıt seriyoruz.
  • İlk katı tamamen açık bir şekilde yerleştiriyoruz.
  • 2. Kat yufkayı tepsinin iç kısmına yerleştiriyoruz üzerine sos döküyoruz.
  • 3 yufkayı seriyoruz.
  • Üzerine peynirli karışımın yarısını döküyoruz ve kapatıyoruz.
  • Sosu döktükten sonra 4 yufkayı da aynı şekilde seriyoruz.
  • Üzerine iç karışımdan koyup onu da kapatıyoruz.
  • Son yufkayı da yerleştirip koyduktan sonra sosu her yerine gelecek şekilde döküyoruz kenarlarda bıraktığımız yufka kısımlarını da kapatıp üzerine sos döktükten sonra dilimlere ayırıyoruz.
  • Üzerine çörek otu ve susam döküp 200 derecede fırına koyuyoruz.Pişme süresi fırından fırına değişebilir o yüzden dikkatli kontrollü bir şekilde pişirilirse daha iyi olur.Afiyet olsun.