17 Nisan 2023 Pazartesi

Tencerede Köfteli Sebze Kapama Yemeği Tarifi

 

Tencerede Köfteli Sebze Kapama Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi:

  • 200 gram kıyma
  • 1 soğan rendesi
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu ya da 5 kaşık bayat ekmek
  • 1 çay kaşığı silme kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeler:

  • 2 tane patlıcan
  • 2 orta boy patates
  • 1 tane kabak
  • 1 tane kırmızı biber
  • Varsa biraz bezelye

Sosu:

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik

    Tencerede Köfteli Sebze Kapama Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıyma, soğan rendesi, çekilmiş bayat ekmek, yumurta ve baharatlar kaseye alınarak köfte yoğrulur.
  • Yoğrulan köfteden ceviz kadar parçalar alınır ve elle bastırılarak yassılaştırılır.
  • Dinlenmesi için dolaba koyulur.
  • Kabak, patlıcan alacalı soyulur.
  • Patates elma dilimi, kabak halka şeklinde, kırmızıbiber orta boyutta şeritler halinde doğranır.
  • Patlıcan ortadan ikiye ayrılır. Ayrılan parçalar tekrar ikiye ayrılır.
  • Daha sonra kısa şeritler halinde doğranır.
  • Tencereye biraz sıvı yağ alınarak patatesler renk alana kadar kızartılır.
  • Daha sonra patlıcanlar renk alana kadar kızartılır.
  • Kabaklar yumuşayana kadar kızartılır. Son olarak biberler yumuşayana kadar kızartılır.
  • Dinlenen köfteler ızgara gibi az yağda rengi değişene kadar kızartılır.
  • Geniş bir tencereye çok az yağ dökülür.
  • Bir köfte bir patates bir patlıcan olacak şekilde dizilir.
  • Üzerine kabaklar yerleştirilir.
  • Aralara biberler koyulur.
  • Bezelyeler üstüne eklenir.
  • Su, salça ve baharatlar çırpılır.
  • Tencereye dökülür.
  • Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirilir.

Simitli Yumurta Tarifi

 

Simitli Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet simit
  • Rendelenmiş kaşar
  • 4 adet çeri domates
  • Biraz kekik

    Simitli Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Simidin içine yumurtayı kırarak üzerine kaşar rendesi ilave ettim.
  • Domateslerin üzerinde kekik ve sprey ile zeytinyağı ilave ettim.
  • Benim kullandığım simit, daha önce derin dondurucuya attığım simitti çıtır çıtır oldu.
  • Phılıps airfryer da.180 derecede 10 dk pişirdim.

Teşrübe (Kilis Yemeği) Tarifi

 

Teşrübe (Kilis Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

Et için:

  • 1/2 (yarım) kg kuzu kuşbaşı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 adet orta boy patlıcan (öncelik varsa küçük patlıcanlarla yapılması)

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Sebzesi için:

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet yeşilbiber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı kadar önceden haşlanıp pişirilen nohut

Yemeği servis ederken:

  • Pide
  • Süzme yoğurtla hazırlanan sarımsaklı yoğurt

(su bardağı ölçüsü 200 ml) 

Teşrübe (Kilis Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye aldığımız zeytinyağın da kuşbaşı et kavrulur, üzerine sıcak su konur ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. (isteğe bağlı olarak düdüklü tencerede de hızlıca pişirilebilir. )
  2. Ayrı bir tencereye aldığımız zeytinyağın da yemeklik doğranan soğan, sarımsak kavrulur.
  3. Sonra orta büyüklükte doğranan biberler, ardından kabuğu soyulup doğranan domates eklenir.
  4. Sebzeler yumuşayınca salçalar, tuz, karabiber, pul biber, önceden haşlanmış nohut, pişen et (suyuyla birlikte) ve ayrıca 2 su bardağı sıcak su daha ilave edilir, pişmeye bırakılır. (yemeğin suyu serviste pideleri ıslatırken kullanılacak, su miktarı sulu bir yemekte olması gerektiği kadar ayarlanacak. ).
  5. 10-15 dakika pişen yemeğe en son alacalı soyup ikiye üçe kestikten sonra tuzlu suda bir süre bekletip sonra kurulayıp kızarttığımız patlıcanlar eklenir, 3-5 dakika daha pişirilir.
  6. Yemeği servis ederken önce tabağın tabanına doğrayıp tavada ısıttığımız ekmekler yayılır, yemeğin suyundan pideleri ıslatacak kadar sıcak sıcak gezdirilir.
  7. Sonra üzerine süzme yoğurtla hazırladığımız sarımsaklı yoğurt, en üste de yemek ilave edilir. Açıkçası yaparken bu kadar lezzetli olacağını beklemiyordum, nefis bir yemek; tavsiye edilir.

Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tarifi

 

Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet havuç
  • 1 lahananın yarısı kadar mor lahana
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5  yemek kaşığı mayonez
  • İsteyenler sarımsak koyabilir ben koymayacağım
  • Üzeri için, ceviz dereotu

    Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuç ve mor lahanayı rendele.
  • Yağda ayrı ayrı kavuracağız yumuşayana kadar,Soğumasını bekle.
  • Ayrı kaba yoğurt, tuz ve mayonezi karıştır. İsteyenler sarımsak atabilir.
  • Soğumuş olan havuç ve lahanayı yoğurta kat.
  • Üzerine cevizi süslemek için cevizi ve pul biberi yağda biraz kavur. Sonra sunuma hazırla.

Tam Kıvamında Islak Kek Tarifi

 

Tam Kıvamında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Sos için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 veya yarım paket sütlü çikolata

    Tam Kıvamında Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve yumurtayı beyaz köpük olana kadar mikser ile çırpın.
  • Sonra yağ,süt,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yavaş yavaş el çırpıcısı ile çırpın.
  • Borcamı yağlayın ve harcı dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Hafif sulu gibi ama kürdana yapışmayan bir kek olacak.
  • Bir tencerede sos malzemelerini çikolata hariç karıştırın,kaynayınca altını kısıp çikolatayı ekleyin ve altını kapatıp karıştırın.
  • Keki istediğiniz şekilde kesip sosu her yerine yetecek şekilde üzerine dökün. 1-2 saat dinlendikten sonra efsane kekiniz hazır

Patates Çorbası Tarifi

 

Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • 1 litre su
  • Tuz
  • Pul biber

    Patates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve patatesleri küp küp doğrayıp yağ eklediğimiz tencereye alalım.
  • Soğanlar pembeleşince üzerlerine 1lt sıcak su ve tuz ekleyelim.
  • Patatesler yumuşayınca yoğurt un ve limonu bir kasede çırpıp yavaşça tencereye dökelim.
  • 10dk kaynadıktan sonra pul biberde ekleyip affiyetle tüketebilirsiniz dilerseniz blenderden geçirebilirsiniz.

Püre Yatağında Et Sote Tarifi

 

Püre Yatağında Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

Püre için

  • 6 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı rende kasar peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

-et sote için

  • 500 gram yağsız kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı bezelye
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kapya kırmızı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • yarım çay kaşığı karabiber

-üzeri için

  • 1 çay bardağı rende kasar

    Püre Yatağında Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates püresi için öncelikle patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım uygun bir tencereye alalım haslıyalım.
  • Haşlamış olduğumuz patateslerin suyunu süzelim uygun bir kaba alalım.
  • Üzerine tereyağı kaşar rendesi tuz karabiberi ilave edip püre haline getirelim ardından püremizi 8 eşit parçaya bölelim.
  • Elimizle top haline getirelim fırın tepsisine dizelim bir bardak yardımıyla pürelerin ortalarına çukur açalım.
  • Sotemiz için uygun bir tavaya sıvı yağ kuşbaşı eti alalım etler suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Sırasıyla ince doğramış olduğumuz kuru soğanı yeşil biber kapya biberi ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Domates salçası baharatları haşlanmış bezelyeyi de ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Yarım çay bardağı sıcak suyuda ilave edip 2-3 dakika daha pişirelim.
  • Tepside ortasını çukurlaştırdığımız pürelere et sotemizi paylaştıralım son olarak üzerine kaşar rendesi ekleyerek fırının üst izgara ayarında 200°ç 15 dakika pişirelim.
  • Piştikten sonra servis edelim

Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kadayıf
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt (600 ml)

    Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sütlü şerbeti hazırlamak için tencereye 2,5 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı sütü alalım.
  • Karıştırarak 5 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
  • Şerbetimiz kaynarken uygun bir borcama 250 gram hazır kadayıfı düzeltelim.
  • Kadayıfları borcama dizerken ne çok sıkı ne de çok aralıklı olarak yerleştirelim.
  • Sütlü şerbet elinizi yakmayacak kadar ılıdığında kadayıfların üzerine yavaş yavaş gezdirelim.
  • Kadayıfın şerbetini güzelce çekmesi ve yumuşaması için hiçbir yerinin kuru kalmaması gerekiyor. Bu sebeple şerbeti her yerine güzelce döktüğümüzden emin olalım.
  • Tatlımızın şerbetini iyice çekmesi için yaklaşık yarım saat dinlendirelim.
  • Sütlü hazır kadayıf tatlısını dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.

15 Nisan 2023 Cumartesi

Vivo Pad 2’den tablette çizim yapanlara müjde!

 Akıllı telefon pazarında yükselen bir grafik yakalayan Vivo, yeni amiral gemisi tableti Pad 2 ile bu grafiği tablet tarafında da yakalamak istiyor. Geçtiğimiz günlerde neredeyse cihazın tüm özellikleri sızarken şirket, tablet üzerinden çizim yapanlara yönelik yeni bir özelliği açığa çıkardı. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Vivo Pad 2, şirketin geliştirdiği yazma simülasyonu motoruna sahip olacak!

X Fold 2 ve X Flip ile birlikte bu ayın sonunda piyasaya sürülecek olan Vivo Pad 2, kullanıcılara bir kurşun kalemle kağıda yazarken yaşayabileceklerine benzer dokunsal bir yazma deneyimi sağlayan yazma simülasyonu motoruna sahip olacak. Bu özellik not almayı veya çizim yapmayı seven kullanıcılar için yararlı olabilir.

vivo pad 2

Tablet aynı zamanda çok cihazlı ekranlar arası işbirliğini destekleyecek. Cep telefonları ve bilgisayarlarla sorunsuz bir şekilde bağlantı kuracak. Ayrıca cihaz, markanın kendi bünyesinde geliştirdiği, sürükleyici ve güçlü bir ses deneyimi sunmayı vaat eden Liuyang süper ses sistemi ile donatılacak.20 Nisan’da piyasaya sürülmesi beklenen tabletin ön panelinde 12.1 inç 144 Hz yenileme hızı sunan 2.8K LCD ekran bulunacak. Panelde 8 Megapiksellik bir özçekim kamerası yer alacak. İşlemci tarafında ise Dimensity 9000 yer alacak. Cihazın 8 GB / 12 GB LPDDR5 RAM ve 128 GB / 256 GB / 512 GB UFS 3.1 depolama ile gelmesi bekleniyor.

44W hızlı şarjı destekleyen 10.000mAh pil ise gelen diğer bilgiler arasında. Kamera tarafında 13 Megapiksel ana kameraya 2 Megapiksel makro sensör eşlik ediyor. Ön kamera ise 8 Megapiksel şeklinde. Yazılım kısmında da cihazın Android 13 OS ve OriginOS 3 for Pad ile çalışması bekleniyor.

  • Ekran: 12.1 inç LCD 144 Hz, 2.8K 
  • İşlemci: Dimensity 9000
  • RAM: 8/12 GB
  • Depolama: 128/256/512 GB
  • Ön Kamera: 8 Megapiksel
  • Arka Kamera: 13 Megapiksel + 2 Megapiksel makro
  • Pil: 44W hızlı şarj destekli 10.000 mAh