Nefis Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 fiske tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Yeteri kadar buğday nişastası
Üzeri için
- 250 gr tereyağı
- 100 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için
Şerbeti için
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
Nefis Ev Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alın karıştırın. Şeker eriyince ocağa alın pişmeye bırakın.
- Kaynağında altını kısın.
- 20 dk kıvam almaya başlayınca limonu sıkın bi taşım kaynatın kapatıp kenara alın.
- Tüm malzemeleri uygun bir kaba alın yavaş yavaş un takviyesi yapalım kulak memesi kıvamında yumuşak hamur elde edin ve üzerini kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakın.
- Daha sonra yağı ocağa alın erisin.
- Biraz da kırmızı kıvam alsın kızdırın, üzerinde oluşan köpüğü alın.
- Bir kaba nişasta ve un alalım bunu tek tek açtığımızda kullanacağız bir kaba da sadece nişasta alın buda bezelerin arasına koymak için.
- Hamur dan 40 beze yapalım teker teker açalım.Tabak büyüklüğünde.
- Un ve nişasta karışımından ekleyerek daha sonra bezeleri üst üste koyunca arasına nişasta serpelim.
- 5 er 5 er unutmadan bezelerin üzerine nemli bez serelim ve yapacağımız yer hava almasın cam kapı kapalı olsun lütfen.
- 5 erli bezelerin üzerini de kapatalım.Nemli bezle.
- Daha sonra önce merdaneyle açalım.
- Sonra oklavayla açabildiğimiz kadar açalım.
- Hamurumuzu tepsiye koyalım kenarlarını bıçakla keselim ve kestiğimiz kısımları da tepsiye dizelim her yufka serdiğimiz de az yağ gezdirin.
- 15 bezeyi yaptıktan sonra ceviz içi serpelim.
- Sonra devam edin 10 beze daha yani 5 li 5 li tekrar tepsiye ekleyin ceviz serpin.
- En son katlarını da yapın.
- Daha sonra keselim eşit olması için mutfak cetveli kullanabilirsiniz.
- Sonra yağı üzerine gezdirin.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayar da 165 derecede yaklaşık 50-55 dk kontrollü pişirin.Daha sonra şerbeti üzerine dökün.
Not: Baklava ılık şerbet soğuğa yakın olsun. Eğer baklavayı daha önce yaparsanız da şerbet ılık olsun baklava zaten soğuk olacaktır. Bu şekilde şerbetsiz günlerce muhafaza edebilirsinjz, daha fazla muhafaza etmek isterseniz dondurucu da aylarca veya buzdolabının alt katında 2-3 hafta boyunca muhafaza edin oda ısısına gelince şerbetleyin.
Her fırın farklıdır lütfen dikkat edelim inanın harika bir tarif şimdi den deneyecek olan herkese kolay gelsin afiyet olsun sevgilerle.