27 Nisan 2023 Perşembe

Tam Kıvamında Hintpare (Şekerpare ) Tarifi

 

Tam Kıvamında Hintpare (Şekerpare ) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 2 adet yumurta (1 sarı üzerine)
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un (Ortalama 3 su bardağı)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Tüm fındık

    Tam Kıvamında Hintpare (Şekerpare ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbeti hazırlayıp ocağa alın.
  • 10 dakika kaynatıp soğumaya alın.
  • Un hariç bütün malzemeleri karıştırıp unu kontrollü şekilde ekleyin.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Görseldeki gibi şekil verip önce yumurta sarısını sürüp sonra fındıkları dizin.
  • Önceden ısıtılmış 165 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
  • İlk sıcağı çıkan hintpareleri şerbet dökmek üzere kaplara alıp şerbeti dökün.
  • Şerbeti çeken hintpareler servise hazır.

Patates Salatası (Patatesin En Lezzetli Hali) Tarifi

 

Patates Salatası (Patatesin En Lezzetli Hali) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam taze soğan
  • Tuz

Patatesleri kızartmak için

  • Bolca sıvı yağ

Sosu için

  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Çeyrek limon suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Patates Salatası (Patatesin En Lezzetli Hali) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesler küp küp doğranarak kızgın yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar arada karıştırılarak kızartılıp fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serili tabağa alınır.
  • İnce kıyılmış maydanoz ve taze soğanlar da eklenip tuz serpilir.
  • Sosu için tüm malzemeler bir kaseye alınıp karıştırılıp patateslerin üzerine gezdirilip karıştırılıp servis edilir. Deneyeceklere şimdiden

Nefis Ev Baklavası Tarifi

 

Nefis Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Yeteri kadar buğday nişastası

Üzeri için

  • 250 gr tereyağı
  • 100 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için

  • Çekilmiş ceviz

Şerbeti için

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Nefis Ev Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alın karıştırın. Şeker eriyince ocağa alın pişmeye bırakın.
  • Kaynağında altını kısın.
  • 20 dk kıvam almaya başlayınca limonu sıkın bi taşım kaynatın kapatıp kenara alın.
  • Tüm malzemeleri uygun bir kaba alın yavaş yavaş un takviyesi yapalım kulak memesi kıvamında yumuşak hamur elde edin ve üzerini kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakın.
  • Daha sonra yağı ocağa alın erisin.
  • Biraz da kırmızı kıvam alsın kızdırın, üzerinde oluşan köpüğü alın.
  • Bir kaba nişasta ve un alalım bunu tek tek açtığımızda kullanacağız bir kaba da sadece nişasta alın buda bezelerin arasına koymak için.
  • Hamur dan 40 beze yapalım teker teker açalım.Tabak büyüklüğünde.
  • Un ve nişasta karışımından ekleyerek daha sonra bezeleri üst üste koyunca arasına nişasta serpelim.
  • 5 er 5 er unutmadan bezelerin üzerine nemli bez serelim ve yapacağımız yer hava almasın cam kapı kapalı olsun lütfen.
  • 5 erli bezelerin üzerini de kapatalım.Nemli bezle.
  • Daha sonra önce merdaneyle açalım.
  • Sonra oklavayla açabildiğimiz kadar açalım.
  • Hamurumuzu tepsiye koyalım kenarlarını bıçakla keselim ve kestiğimiz kısımları da tepsiye dizelim her yufka serdiğimiz de az yağ gezdirin.
  • 15 bezeyi yaptıktan sonra ceviz içi serpelim.
  • Sonra devam edin 10 beze daha yani 5 li 5 li tekrar tepsiye ekleyin ceviz serpin.
  • En son katlarını da yapın.
  • Daha sonra keselim eşit olması için mutfak cetveli kullanabilirsiniz.
  • Sonra yağı üzerine gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayar da 165 derecede yaklaşık 50-55 dk kontrollü pişirin.Daha sonra şerbeti üzerine dökün.
  • Not: Baklava ılık şerbet soğuğa yakın olsun. Eğer baklavayı daha önce yaparsanız da şerbet ılık olsun baklava zaten soğuk olacaktır. Bu şekilde şerbetsiz günlerce muhafaza edebilirsinjz, daha fazla muhafaza etmek isterseniz dondurucu da aylarca veya buzdolabının alt katında 2-3 hafta boyunca muhafaza edin oda ısısına gelince şerbetleyin.

    Her fırın farklıdır lütfen dikkat edelim inanın harika bir tarif şimdi den deneyecek olan herkese kolay gelsin afiyet olsun sevgilerle.

Susamlı Kurabiye Tarifi

 

Susamlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • Yarım kahve fincanı süt
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilin

Sosu için:

  • Kavrulmuş susam
  • Pekmez
  • Su

    Susamlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir yoğurma kabına ilk olarak oda sıcaklığında ki tereyağ alınır ardından un dışında tüm malzemeleri ekleyip, yavaşça un eklenir ve yoğrun.
  • Üzeri için ayrı bir kapta pekmez ve su karıştırılır ve bir kenarda bekletin.
  • Hazırlanan hamur 2 yağlı kağıt arasında açılır, çay bardağı ile daireler şekli verin.
  • Kurabiye hamurlarını pekmezli karışıma, daha sonra susama bulayıp tepsiye dizilir.
  • 180 derece ısınmış fırında 20-30 dakika kadar (hafif kızarana kadar) pişirin.

Beyaz Mozaik Pasta Tarifi

 

Beyaz Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram bisküvi (Petibör, burçak, kedidili, cicibebe vs.)
  • 100 gram süt (1 çay bardağı )
  • 100 gram tereyağ
  • 150 gram beyaz çikolata
  • 60 gram frambuaz (Veya başka orman meyvesi )
  • ️Dilerseniz limon kabuğu rendesi de sosa ekleyebilirsiniz (Daha da ferah olur, videoda söylemeyi unuttum)

Süs için (Tercihe bağlı)

  • 100 gram eritilmiş beyaz çikolata
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • Öğütülmüş hindistan cevizi

    Beyaz Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sosu hazırlayalım. Tencereye sütü ve tereyağını alalım. Orta ateşte ısıtalım.
  • Tereyağ erimeye başlayınca beyaz çikolatayı da ilave edelim.
  • Çikolata ve tereyağ tamamen eridikten sonra ocağı kapatalım ve sosu kenara alalım.
  • Derin ve büyük bir kâseye bisküvileri alalım ve elimizle parçalayalım. Çok ufaltmaya gerek yok.
  • Üzerine frambuazları ekleyelim ve ılınmış olan sosu da üzerine gezdirelim ve güzelce harmanlayalım. 🕣
  • Harcı hazırladıktan sonra streç film serdiğimiz baton kek kalıbına dökelim.
  • Streç film ile örttükten sonra da ellerimizle sıkıca bastıralım.
  • Kalıbı dikdörtgen olsun diye ve en az 3-4 saat buzdolabında çekmesini bekleyelim. Bu tarif mükemmel oldu mutlaka bu tarifi deneyin diyorum. 

Bol Malzemeli Tost Durumox Tarifi

 

Bol Malzemeli Tost Durumox Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet lavaş

Sosis için

  • 6 adet pilinç sosis
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Göz kararı tuz
  • Yarım su bardağı su

Yumurtası için

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

İçi için

  • 2 adet kornişon turşu
  • 5 dilim kaşar peynir
  • Renç sos

    Bol Malzemeli Tost Durumox Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sosisleri ince ince doğrayıp yağla kızartıp salçayı ilave edip kavuralım.
  • Kekik, tuz ve suyu koyup pişirelim.
  • Daha sonra yumurta için yağı tavaya alıp bir kasede yumurta tuz ve pul biberi çırpıp yağ koyduğumuz tavada karıştırarak pişirelim.
  • Öncelikle lavaşımızı tezgaha alıp ucunu katlayalım ve kaşar peynir koyalım.
  • Daha sonra yumurtadan sosisten koyalım.
  • Turşuyu ince ince doğrayıp renç sos ilave edip dürüm şeklini verip tereyağı sürüp tost makinasında pişirip sıcak servis edelim

Marmelatlı Kurabiye Tarifi

 

Marmelatlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr margarin veya tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Arası için;

  • Marmelat

    Marmelatlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri, tereyağı, un, kabartma tozu ve vanilyayı alalım.
    Hamuru Güzelce yoğuralım.
  • Toparlanan hamuru pişirme kağıdının üzerine alalım. Üzerine tekrar pişirme kağıdı kapattıktan sonra merdane ile her yeri eşit olacak şekilde açalım.
  • Açtığımız hamuru kurabiye kalıpları ile keselim.
  • Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 170 °C fırında, alt üst fansız ayarda 13 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kurabiyelerimizi fırından alalım.
  • Tabanda kullanacağımız kalp şeklindeki kurabiyelerin üzerine marmelattan sürelim.
  • Ardından üzerine pudra şekeri serptiğimiz kalpleri kapatalım. Tüm kurabiyelerimizi aynı şekilde hazırladıktan sonra servis edebilirsiniz. 

Islak Kek Sufle Tadında Tarifi

 

Islak Kek Sufle Tadında Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 200 ml klasik su bardağı

Keki için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un

Sosu için

  • 1 ,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağından bir parmak az toz şeker
  • 30 gram bitter çikolata

    Islak Kek Sufle Tadında Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp mikserle iyice çırpalım.
  • Ardından sütü sıvı yağ ekleyelim.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • 1 bardak un yeterli olacaktır. Kıvamı cıvık olacak,artı un eklemeyelim.
  • Kare borcamı yağlayalım.
  • Kek karışımını kaba boşaltalım.
  • 170 ile 180 derece arasında pişirelim.
  • Pişen keki kürdan ile kontrol edelim.
  • Dilimlere bölelim.
  • Bir tencerede sosu hazırlayalım.
  • Çikolata hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  • Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Pişen sıcak kekin üstüne ilk önce sosun yarısını ilave edelim.
  • Bu esnada keke kürdanla delikler açalım.
  • Diğer kalan sosa çikolataları ilave edelim karıştıralım.
  • Kekin üstüne dökelim.
  • Sosu çekince servis edelim.