Güveçte Patates Püreli Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kuşbaşı et
- Yarım çay bardağı zeytinyağ etiniz yağlıysa yağı azaltabilirsiniz
- 1 adet kurusoğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates (yada 4 yemek kaşığı domates sos )
- Tuz karabiber pul biber
Püresi için
- 5 adet orta boy patates
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz karabiber
Üzerine
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Güveçte Patates Püreli Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Eti tencereye koyup ocağa alalım.
- Önce harlı ateşte sürekli karıştırarak kavuralım.
- Sonra yumuşayana kadar pişirelim.
- İhtiyaç halinde sıcak su ilavesi yapın.
- Suyunu çekip kavrulduktan sonra yağını ilave edelim.
- Diğer tarafta soğan ve biberleri doğrayalım.
- Ete ekleyip kavuralım.
- En son domates sosunu üzerine dökelim baharatları ilave edip 5-6 dakika daha pişirip ocağı kapatalım.
- Patatesleri soyup yıkayalım dörde bölüp tencereye alalım.
- Üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakalım.
- Haşlanan patateslerin fazla suyunu süzdürelim üzerine süt tereyağ ve baharatları ekleyelim.
- Patates ezici ile iyice püre haline getirelim.
- Güveç kaplarına püreyi pay edelim.
- Üzerine et soteyi de paylaştıralım.
- Fırın tepsisine güveçleri koyalım.
- Tepsiye 2 su bardağı su dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derece 15 dakika kadar pişirelim.
- Fırından çıkardığımız güveçlere kaşar rendesi serpiştirelim.
- Tekrar fırına verip kaşarlar eriyip kızarınca fırından çıkaralım.
- İlk sıcağı geçince servis yapalım.