23 Mayıs 2023 Salı

Kıymalı Pazı Sarması Tarifi

 

Kıymalı Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 bağ pazı
  • 350 gram kıyma
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 2 orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı salça (1 i pişirme suyuna konacak)
  • Yarım demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

    Kıymalı Pazı Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları ince doğrayıp 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda 1-2 dakika kavurun (dilerseniz kavurmadan direkt harca katabilirsiniz. )
  • Pirinçleri güzelce yıkayın.
  • Derin bir kaba pirinç,soğan,dereotu, maydanoz,bulgur,salça ve sıvı yağı koyun.
  • Baharatları ekleyin (damak zevkinize göre baharatları artırarak yada azaltarak ilave edebilirsiniz).
  • Harcı güzelce karıştırın.
  • Pazıları saplarından ayırın.Not. Saplarını atmayın tencere dibinde kullanılacaktır.
  • Kaynayan suda bir dakika pazıları bekletin ardından soğuk suya koyun.Not. Fazla bekletirseniz pazılar çabuk piştiği için sarmalarınız dağılabilir.
  • Pazıların içine harçtan koyarak sarınız.
  • Pazıların orta şeridi çok kalınsa sarmadan önce kesebilirsiniz.
  • Pişireceğiniz tencerenin alt katmanına pazı saplarını yerleştirin ve sardığınız pazıları üzerine dizin.
  • 1 yemek kaşığı salça ile suyu karıştırın ve sarmaların üzerini geçmeyecek şekilde dökün ve altını yakın.
  • Suyu kaynayınca tencerenin altını kısın ve 20-25 dk pişirin.

Kuru Dolma Tarifi

 

Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet kuru patlıcan
  • 12 adet kuru biber
  • 1,5 su bardağı baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet domatesin rendesi
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz

    Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuru patlıcan ve biberleri yıkayıp suda 10 dakika kaynatın.
  • Sonra süzgece alıp soğuk sudan geçirin.
  • Soğanı doğrayın ve zeytinyağın da kavurun.
  • Pirinç, baharat ve salça sıra ile ilave edin.
  • Domates rendesi ilave edin 1-2 dk pişirip 1/2 su bardağı su ilave edin ve kapağı kapalı 5 dk kadar pişirin. Amaç hafif pirinçi öldürmek pişirmek değil.
  • Hazır olunca maydanoz, nar ekşisi, limon suyunu da ilave edin.
  • Patlıcan ve biberleri bir parmak kalacak şekilde harç ile doldurun.
  • Tencereye patlıcanları ve biberleri dizin.
  • Üzerlerine kaynar su ve zeytinyağı gezdirin.
  • Dolmaların üzerine tabak koyun kısık ateşte 45 dakika pişirin.

Sütlü Tatlı Tarifi

 

Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 ,5 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı şeker (200 ml)
  • 1 paket mascarpone yada labne peynir (200 gr)
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket lotus karamelli bisküvi

Üzeri için sos

1.sos

  • 1 su bardağı yaban mersini
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su

2.sos

  • 1 su bardağı ahu dudu

3. sos

Lotus krema

4.sos

  • Çikolata ganaj

Arzuya göre krem şanti 

Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Lotus sütlü tatlı tarifi nasıl yapılır?Sütün içine nişastayı, şekeri ,alıp pişene kadar karıştıralım.
  2. Pişmeye yakın mascarpone ( labne) ve vanilyayı ekleyelim.
  3. Robotta lotus bisküvilerini un haline getirelim.
  4. Sunum yapacağımız kaselere önce bisküvi sonra muhallebiyi ekleyelim.
  5. Sos hazırlanışı.Yabanmersini, şeker bir tencereye alınır ve meyveler ezilene kadar pişirilir.
  6. Sos süzgeçten geçirilir ve tekrar pişirme tenceresine alınır.
  7. Ardından su ve nişasta eritilip sosun içine katılır koyulaşıncaya dek pişirilir.
  8. Ahududu da aynı yaban mersini gibi hazırlanır.
  9. Lotus kreması benmari usulü hazırlanır.
  10. Çikolata sos ganaj şeklinde hazırlanır.
  11. Krema ılıdıktan sonra hazırladığımız sosları kaselere paylaştırıp üzerini arzuladığınız şekilde süsleyin.

Karbonhidratsız Pratik Pizza Tarifi

 

Karbonhidratsız Pratik Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı;

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı labne
  • 1 çay kaşığı karbonat yada kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Pizza malzemeleri;

  • 1 tatlı kaşığı salça (Her bir taban için )
  • İstediğiniz pizza malzemeleri (Ben zeytin, biber, beyaz peynir kullandım)
  • 2-3 dilim kaşar peyniri

    Karbonhidratsız Pratik Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtanın sarısını ve beyazını ayıralım.
  • Önce yumurtanın beyazını 3-4 dk kar gibi olana kadar çırpalım.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarısını ,karbonat,tuz,baharat ve labne peynirini de çırpalım.
  • Sonra kar gibi olan yumurta beyazının yarısını diğer karışımla karıştıralım.
  • En son 2 karışımı spatula yardımıyla yavaş yavaş karıştıralım ama çırpmayalım o köpük gitmemesi lazım.
  • Büyük kaşık kullanarak fırın kağıdı serili fırın tepsisine veya yağlanmış ısınmış tavamıza aktaralım.
  • Bu şekilde 2 veya 3 tane pizza tabanı çıkarabilirsiniz. Ben 2 tane çıkardım yarısını tavada yarısını airfryerde yaptım. Daha önce fırında yapmıştım.
  • Fırında veya airfryerde 180 derecede 10-15 dk pişirelim.
  • Tavada da arka tarafını pişirelim.
  • Pişerken o ara pizza malzemelerini doğrayalım.
  • Sonra ters çevirelim.
  • Salçayı sulandıralım taban piştikten sonra sürelim.
  • Sonra kaşar rendesi gezdirelim.
  • Pizza malzemeleri de güzelce ekledikten sonra 10 dakika daha fırında pişirip veya 5 dakika daha tavada/airfryerde pişirip 

Aşırı Lezzetli Ekmek Üstü Tarifi

 

Aşırı Lezzetli Ekmek Üstü Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 dilim beyaz peynir
  • 10-15 dal maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 dilim büyük boy ekmek
  • Kekik
  • Pulbiber

    Aşırı Lezzetli Ekmek Üstü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maydanozu doğrayalım.
  • Kaşarı rendeleyelim.
  • Ekmeğin üstüne yumurta ile karıştırdığımız diğer malzemeleri eşit bir şekilde sürelim. İster mikrodalgaya ister fırına ister airfrey e verip sonrasında afiyetle yiyebilirsiniz.

Makarna Salatası Tarifi

 

Makarna Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram makarna
  • 370 gram salatalık turşusu
  • 100 ml salatalık turşusu suyu
  • 2 havuç
  • 1 kavanoz mısır
  • 3 yemek kaşığı miracel çırpılmış salata kreması vegan
  • 7 yemek kaşığı doğal yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 tutam biber gevreği
  • 1 tutam biber
  • 1 yemek kaşığı dondurulmuş kıyılmış dereotu
  • Biraz kuru dereotu

    Makarna Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarnayı pişirin soğumaya bırakın.
  • Havucu yıkayın ve kabuğunu soyun küçük küpler halinde kesin.
  • Salatalık turşusunu küçük küpler halinde kesin.
  • Derin bir kaba soğumus makarnayı ekleyin.
  • Makarnaya salatalık suyuyla ekşi salatalık ekleyin.
  • Mısır, havuç, yoğurt, miracel çırpılmış salata kreması ekleyin.
  • Tuz, pul biber, karabiber, dereotu ekleyin. Her şeyi birlikte karıştırın.
  • 1 saat buzdolabında bekletin 

Enginarlı Ve Bezelyeli Bahar Pilavı Tarifi

 

Enginarlı Ve Bezelyeli Bahar Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 1 dal taze sarımsak
  • 1 kase önceden haşlanmış taze bezelye
  • 3 adet önceden haşlanmış çanak enginar /baby enginar
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzerine;

  • Limon kabuğu rendesi
  • Limon suyu

    Enginarlı Ve Bezelyeli Bahar Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuru soğanı ince ince doğrayarak zeytinyağında kavuralım.
  • Üzerine taze soğan ve taze sarımsağı da ilave ederek kavurmaya devam edelim.
  • Basmati pirinçleri suda yıkayıp süzelim.
  • Pirinçleri de tencereye alıp bir turda pirinçlerle kavuralım.
  • Önceden haşlanmış taze bezelyeleri ekleyelim.
  • Enginarları da önceden temizleyip haşlayarak kullanalım. (veya direk konserve de kullanabilirsiniz. ).
  • Enginarları da uzunlamasına doğrayarak pilavımıza ilave edelim.
  • Daha sonra suyunu ve tuzunu verip tencerenin kapağını kapatalım. Yaklaşık 10-15 dk sonra suyunu tam çekmeden altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  • Dereotunu incecik doğrayıp, pilavımıza ekleyelim.
  • Sunum yaparken üzerine limon kabuğu rendesi ilave edip ılık bir şekilde servis edelim.
  • Bir kaç damla da limon sıkarsanız muhteşem lezzetli oluyor, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim!

21 Mayıs 2023 Pazar

Kabak Mücver (Mısır Unlu) Tarifi

 

Kabak Mücver (Mısır Unlu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy kabak
  • 4 dal taze soğan
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1.5 çay bardağı un
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu (İsteğe bağlı)
  • 1 tutam taze nane (Yoksa kuru nane)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı (Tepeleme) karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber

️Kabakların suyuna göre alacağı un miktarı artabilir. Kıvamını ayarlarken ilaveyi un olarak yapın. 

Kabak Mücver (Mısır Unlu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklar rendelenir ve iyice suyu sıkılır.
  2. İnce kıyılmış soğan ve yeşillikler eklenir.
  3. Yumurta ,tuz ve baharatlar eklenir.
  4. Mısır unu ,un ve kabartma tozu ilave edilerek karıştırılır. Kıvam görsellerde mevcuttur. Un miktarını yavaş yavaş ekleyerek ilerleyin.
  5. İlk etapta fazlaymış gibi görünse de birkaç dakika içinde sulanıp kıvam alıyor. Hatta bazen fazlaca sulanma yapabilir. Kontrolü un ekleyerek kıvam ayarlayabilirsiniz.
  6. Orta ateşte kızgın yağda kızartılarak servis edilir.