Kıymalı Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 4 bağ pazı
- 350 gram kıyma
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 2 orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı salça (1 i pişirme suyuna konacak)
- Yarım demet dereotu
- 1 demet maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Kıymalı Pazı Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları ince doğrayıp 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda 1-2 dakika kavurun (dilerseniz kavurmadan direkt harca katabilirsiniz. )
- Pirinçleri güzelce yıkayın.
- Derin bir kaba pirinç,soğan,dereotu, maydanoz,bulgur,salça ve sıvı yağı koyun.
- Baharatları ekleyin (damak zevkinize göre baharatları artırarak yada azaltarak ilave edebilirsiniz).
- Harcı güzelce karıştırın.
- Pazıları saplarından ayırın.Not. Saplarını atmayın tencere dibinde kullanılacaktır.
- Kaynayan suda bir dakika pazıları bekletin ardından soğuk suya koyun.Not. Fazla bekletirseniz pazılar çabuk piştiği için sarmalarınız dağılabilir.
- Pazıların içine harçtan koyarak sarınız.
- Pazıların orta şeridi çok kalınsa sarmadan önce kesebilirsiniz.
- Pişireceğiniz tencerenin alt katmanına pazı saplarını yerleştirin ve sardığınız pazıları üzerine dizin.
- 1 yemek kaşığı salça ile suyu karıştırın ve sarmaların üzerini geçmeyecek şekilde dökün ve altını yakın.
- Suyu kaynayınca tencerenin altını kısın ve 20-25 dk pişirin.