27 Mayıs 2023 Cumartesi

Sucuklu Kaşarlı Poğaça Tarifi

 

Sucuklu Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket yaş maya
  • 100 ml ılık su
  • 200 ml ılık süt
  • 100 ml sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

İç dolgusu için;

  • Sucuk
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet yeşil sivri biber (küp küp doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (küp küp doğranmış)
  • 1 adet domates (küp küp doğranmış)

Bulamak için;

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

    Sucuklu Kaşarlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maya, şeker, süt, sıvı yağ ve suyu karıştırıp, unu ve tuzu ilave edin.
  • Hamuru 1 saat mayalandırıp beze yapıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • İç dolgusu için; domates, biber ve sucuklar küp küp doğranır kabın içerisine alınır rendelenmis kasar peyniri de eklenir.
  • Uygun bir kaseye pekmez ve 1 çay b suyu karıştırın kenara alalım.
  • Bezeleri önce pekmeze sonra kavrulmuş susama bulayıp tepsiye koyun.
  • Ortasını çay bardağın tabanı ile bastırarak içini dolduralım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda.
  • Fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Beş dakika üzerlerine bez örtün sıcak servis edebilirsiniz 

Domatesli Biberli Kahvaltılık Tarifi

 

Domatesli Biberli Kahvaltılık Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet domates
  • 3 adet biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 küçük kase kaşar peyniri
  • Tuz
  • Kekik

    Domatesli Biberli Kahvaltılık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri doğrayıp, tereyağ ile birlikte yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Ardından biberleri ekliyoruz biraz daha pişiriyoruz.
  • Kekik ve tuzu ilave ediyoruz.
  • En son üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyip, peynirler eriyince servis ediyoruz

Sünger Gibi Limonlu Kek Tarifi

 

Sünger Gibi Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un (elenmiş)
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limonun kabuğu rendelenmiş
  • Çeyrek limon içine sıkılacak

    Sünger Gibi Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpalım.
  • Daha sonra yağ, süt, limon kabuğu ve limon suyunu ilave edin.
  • Sonra un, nişasta, kabartma tozu ve vanilya ilave edip tekrar karıştırın.
  • Yağladığınız kek kalıbına karışımı dökün.
  • 180 derece ye ayarlamış merhaba olduğunuz fırında tamamen kızarana dek pişirin.
  • Kürdan testi ile pişip pişmediğine bakın❗piştiyse fırından alın.
  • Üzerine pudra şekeri ve limon dilimleriyle süsleyin.

5 Dakikada Börek Yap Gül Böreği Tarifi

 

5 Dakikada Börek Yap Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet yufka
  • Beyaz peynir

Sosu için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzerine;

  • Çörek otu

    5 Dakikada Börek Yap Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurt ve yağı iyice karıştırın.
  • 1 yufkayı tezgaha açın, sostan döküp.
  • Her tarafına yayın, 4 parçaya kesin.
  • İçine peynir ekleyip sarıp dolayıp, gül şekli verin.
  • Tüm yufka ve peynir bitene kadar devam edin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, üzerine artan sosu sürüp, susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • Pişen börekleri fırından alıp, soğumaya bırakın.

Çilekli Rafaello Muhallebi (Tam Bir Yaz Tatlısı) Tarifi

 

Çilekli Rafaello Muhallebi (Tam Bir Yaz Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 5 kaşık şeker
  • 5 kaşık nişasta
  • 2 kaşık hindistan cevizi
  • 60 gram beyaz çikolata
  • 1 paket krema (200 ml)

Çilek sos için;

  • 15 adet orta boy çilek
  • 2 kaşık şeker
  • 1 kaşık nişasta

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

    Çilekli Rafaello Muhallebi (Tam Bir Yaz Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce çilek sosu hazırlayalım çilekleri robottan geçirip, püre haline getirelim pişirme kabımıza alalım içine şeker ve nişastayı koyup, karıştıralım göz göz olmaya başlayınca 1-2 dakika kısık ateşte pişirip altını kapatalım.
  • Muhallebi için; çikolata ve krema hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıp karıştıralım ocağa alıp orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım içine sıcakken çikolata ve kremayı ekleyip, karıştıralım.
  • Kupları yarısına kadar muhallebi koyalım üzerine 2-3 kaşık çilek sos koyup tekrar üzerine muhallebi koyalım, soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpelim.
  • Dilediğiniz gibi süsleyip servis edelim

Pratik Kahvaltılık Tarifi

 

Pratik Kahvaltılık Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet milföy hamuru

Salçalı sosu için;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kekik

Üzeri için;

  • 150 gram sucuk
  • 200 gr mantar
  • 200 gr kaşar peyniri
  • 12 adet çiri domates

    Pratik Kahvaltılık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak salçalı sosu hazırlayalım. Salça, zeytinyağı, kekik uygun bir kapta karıştırılır.
  • Milföyler tepsiye dizilir ve üzerleri çatal ile bastırılır ki hamur şişmesin diye bu işlem yapılır.
  • Hamurun üzerine hazırlanmış olan sos sürülür ve üzerine kaşar ve ufak ufak doğranır ve dizilir 20 dakika bu şekilde önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Bu fırına göre değişkenlik gösterebilir üzerleri kızarıp milföyler biraz kızarana kadar pişirme işlemi yapın.
  • Kızaran sucuk ve mantarın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklenir ve domates üzerine konularak tekrar fırına verilir.
  • Kaşar eriyene kadar pişirme işlemi yapılır 10-15 dakika kadar yeterli gelecektir. Ve pratik kahvaltılık servise hazır 

Yöresel Emirdağ Güveci Tarifi

 

Yöresel Emirdağ Güveci Tarifi İçin Malzemeler

5 kişilik için;

  • 800 gram dana (boyun) eti
  • 3 tane orta boy patlıcan
  • 4 adet yeşil biber
  • 6 tane domates
  • 1 baş sarımsak
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kırımız biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su

    Yöresel Emirdağ Güveci Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları alacalı soyun hafif iri şeklinde doğrayın tuzlu suda 10 dakika bekletin yıkayın süzün.
  • Domatesin kabuğunu soyun kuş başı doğrayın, biberleri de aynı şekil doğrayın güveci tereyağı ile yağlayın, eti ekleyin, üzerine patlıcanları ekleyip, üzerine biberi ilave edin biberin üzerine kabuklu sarımsağı ilave edin.
  • En sonuna domatesleri ekleyin üzerine tuzunu, biberleri ekleyip kalan tereyağını ilave edin sıcak suyunu ilave edin, güvecin üzerini önce yağlı kağıtla kapatın daha sonra folyoyla kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 250 dereceli fırının alt kısmına yerleştirin 1,5 saat piştikten sonra yağlı kağıdı çıkartın tekrar fırına verin bir 40 dakika daha pişirin sıcak sıcak bulgur pilavı ile sunum yapın çok güzel oluyor afiyet olsun.
  • Not:Sarımsağı kabuklu ekledim pişerken ezilmesin diye emirdağı güvecin özelliği kabuklu sarımsakla pişmesi

Paneli Kereviz Tarifi

 

Paneli Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane orta boy kereviz
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzerine;

  • İnce kıyılmış maydanoz

Sosu için;

  • 100 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağı

Yoğurdu için;

  • 2 su bardağı az sulu yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Paneli Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosunu yapalım tavayı ocağa alın üzerine sıvı yağını ekleyin üzerine kıymayı ilave edin kısık ateşte 3-4 dakika sotelin üzerine soğanı, biberini ekleyin 5 dakika daha soteleyin.
  • Üzerine salçayı, baharatını tuzunu suyunu ekleyin kısık ateşte 5 dakikada daha pişirin ocaktan alın sosunuz hazır.
  • Kerevizin kabuğunu soyun yıkayın istediğiniz şekilde kesin kaynar suyun içine hepsini ekleyin.
  • üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, yarım limon suyu ilave edin yumuşayıncaya kadar haşlayın hemen pişiyor 8-10 arası suyun süzün soğuk sudan geçirin.
  • Yumurtaya yarım çay kaşığı tuz ilave edin çırpın kerevizi önce una sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın, kızgın yağda her yerini kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alın daha sonra servis tabağına dizin, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün, yoğurdun üzerine kıymalı sosu dökün.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin afiyet olsun çok lezzetli oluyor şiddetle tavsiye ederim. 

Pastahane Usulü Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Pastahane Usulü Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (margarin)
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısı üstüne)
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım demek maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • Kaşar peyniri

Üzerine;

  • Yumurta sarısı

    Pastahane Usulü Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce sıvı malzemeler geniş bir kapta homojen şekilde karıştırılır, ardından dereotu ince ince doğrayıp içine eklenir, un kabartma tozu da eklenerek güzel bir ele yapışmayan kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
  • Hamurumuza ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak her biri çay tabağından biraz küçük açılır, içine rendelemiş olduğumuz kaşarlar koyulur ve hamur yarım ay şeklinde kapatılır.
  • Tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir 

Külahta Muffin Tarifi

 

Külahta Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 32 adet çikolata kaplı waffle kupları
  • 160 gram tereyağı
  • 130 gram şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 200 gram un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2-3 yemek kaşığı süt

Ayrıca;

  • Çikolata küvertürü
  • Pasta süsleri

    Külahta Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını (oda sıcaklığında) şeker ve yumurtalarla birlikte (birer birer ekleyin ve her birini bir dakika karıştırın) kabarık olana kadar çırpın.
  • Kabartma tozunu un ile karıştırın ve ekleyin.
  • Bir tutam tuz ekleyin. 2-3 yemek kaşığı sütü hamura ekleyin ve karıştırın.
  • Hamuru 32 tane waffle kalıbına eşit şekilde dağıtın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Hamurun taşmaması için bardakları ağzına kadar doldurulmayın.
  • Son olarak çikolatayı eritip muffinleri içine batırın. Renkli boncuklar, şekerlemeler ve diğer süslemelerle dilediğiniz gibi süsleyin.