29 Mayıs 2023 Pazartesi

Kremalı Çıtır Rulo Tarifi

 

Kremalı Çıtır Rulo Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 adet baklavalık yufka
  • 100 gr tereyağı

Muhallebisi için;

  • 3,5 su bardağı süt (700 ml)
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 50 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (75 gr)
  • 1 çay bardağı fındık

    Kremalı Çıtır Rulo Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pastacı kremasını hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye süt, yumurta sarıları, toz şeker ve nişastayı alarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • Ardından ocağı açalım ve krema kaynayıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Koyulaşıp kaynayan kremamızı ocaktan alalım ve daha hızlı soğuması için ayrı bir kaba aktaralım.
  • Üzerine tereyağı ve vanilyayı ekleyelim. Tereyağı eriyene kadar mikserle çırpalım. Kremanın tamamen soğuması için en az yarım saat bekletelim.
  • İyice soğuyan kremaya toz krem şantiyi ekleyerek son kez karıştıralım.
  • Üzerine değecek şekilde streç film kapatalım ve oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırarak 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Baklava yufkasından bir tanesini tezgaha alalım. Üzerinin her yerine gelecek şekilde eritilmiş tereyağından sürelim.
  • Ardından yufkayı ikiye keselim. Her iki parçanın kenarlarını da içe doğru katlayarak yağlayalım.
  • Elde ettiğimiz şeritleri metal rulolara saralım. Ardından fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Benim 6 adet aparatım olduğu için pişirme işlemini 3 seferde bitirdim.
  • Ruloları önceden ısıttığımız 190 °C fırında 10 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda fırından aldığımız ruloları oda ısısına gelene kadar bekletelim.
  • Daha sonra yufkaları rulodan sıyırarak çıkartalım.
  • Kremanın üzerinden streç filmi alalım, 1-2 tur karıştıralım. İçerisine fındık kırığı ekleyerek tekrar karıştıralım.
  • Hazırladığımız kremayı sıkma torbasına dolduralım. Rulonun bir ucunu parmağımızla kapattıktan sonra sıkma torbası yardımı ile kremayı ruloların içerisine sıkalım.
  • Tüm tatlılarımızın içerisini krema ile doldurduktan sonra kremalı çıtır rulolarımız servise hazır. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. 

Fırında Karışık Kızartma Tarifi

 

Fırında Karışık Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane kabak
  • 3 tane patlıcan
  • 2 tane patates

Herbiri için;

  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz

Sosu için;

  • 1 ,5-2 su bardağı domates sosu
  • Sıvıyağ veya zeytinyağ (göz kararı ekledim)
  • 3-4 diş sarımsak

    Fırında Karışık Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan, kabak ve patatesin kabuklarını kesiyoruz.
  • İster küp, ister benim yaptığım gibi şekil veriyoruz.
  • Her birini ayrı kaplarda zeytinyağı ve tuzunu ekleyip, karıştırıyoruz.
  • Tepsiye diziyoruz (ben tepsiye ayrı ayrı koyup yerleştirdim)
  • Arada fırının kapağını açıp karıştırıyoruz. Patlıcanlar diğerlerine göre daha hızlı kızardığı için, önceden onları alıp diğerlerini biraz daha kızartıyoruz
  • Önceden ısıtılmış fırında fanlı ayarda 180 derecede kızartıyoruz.
  • Sosu içinde tavaya zeytinyağı ,domates sosu ve sarımsağı koyup, pişiriyoruz.
  • Servis tabağına patlıcan, kabak ve patatesi yerleştirdikten sonra üzerine domates sosunu döküp, afiyetle yiyoruz☺️

28 Mayıs 2023 Pazar

Patatesli Kuru Börek Tarifi

 

Patatesli Kuru Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • 1 adet büyükçe kuru soğan
  • 1 kaşık silme salça
  • 4-5 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Hamuru açmak için;

  • Nişasta

Üzerine sürmek için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ

    Patatesli Kuru Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamurumuzu yoğuralım hamur için gerekli olan sıvı yağ, yoğurt, süt, yumurta, tuz ve kabartma tozunu yoğurma kabına alın güzelce karıştırın. Daha sonra unu ekleyerek yoğurmaya devam edin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
  • Daha sonra üzerini streçleyip yarım saat kadar dinlenmeye alın.
  • O arada içini hazırlayın. Öncelikle soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın sıvı yağ ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
  • Diğer yandan patatesleri soyup rendeleyin, suyunu sıkın kavrulan soğana salçayı ilave ederek tekrar kavurun. Daha sonra patatesi ekleyip güzelce karıştırın baharat ve tuzunu da ekleyip patatesler yumuşayana kadar 5-10 dk kadar pişirin. Ara ara karıştırın ki patatesler dibine tutmasın pişen içi soğumaya bırakın.
  • İç soğuduktan sonra hamurumuzu 3 bezeye bölün, böldüğünüz bezinin birini alıp rulo şeklinde uzunca yuvarlayın daha sonra 10 eşit parçaya bölün.
  • Daha sonra bunları nişasta ile çay tabağı büyüklüğünde açın 10 küçük bezeyi bu şekilde açtıktan sonra aralarına nişasta serpip 10 bezeyi üst üste dizip merdane yardımıyla tepsi büyüklüğüne gelecek şekilde açın.
  • Daha sonra yağlanmış tepsiye yerleştirip üzerine iç harcımızın yarısını döküp eşit bir şekilde yayın diğer ikinci bezeyi de aynı şekilde 10′ a bölüp açıp aralarına nişasta ekleyip tekrar merdane yardımıyla açın.
  • Patatesli harcın üzerine serin kalan patatesli harcın hepsini ikinci kata ekleyip güzelce yayın son üçüncü bezeyi de 10′ a bölüp nişasta ile çay tabağı büyüklüğünde açıp aralarına nişasta serpip tek seferde hepsini açın.
  • Daha sonra en son katı da harcın üstünü kapatın ve bıçak yardımıyla önce böreğimizi kesin.
  • Daha sonra 1 su bardağı sıvı yağı ocakta biraz ısıttıktan sonra kaşık yardımıyla böreğin her tarafına eşit bir şekilde yayın.
  • 170 dereceli fırında altı üstü kızarana pişirin böreğimiz hazırdır deneyecek olanlara

Enfes Tablacı Salatası Tarifi

 

Enfes Tablacı Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri yeşil biber
  • 1 adet salatalık
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet küçük kapya biber
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı ( nar ekşisi isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limon

    Enfes Tablacı Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri yıkayım süzelim.
  • Domatesi biberi soğanı maydanozu ve salatalığı ince olarak geniş bir kabın içersine doğrayalım.
  • Diğer malzemeleride ilave edip güzelce karıştıralım.
  • Tablacı salatasını servis tabağına alıp sunum yapabilirsiniz, 

Yaz Klasiği Ama Tarifi Kimsede Olmayan Zeytinyağlı Fasulyem

 

Yaz Klasiği Ama Tarifi Kimsede Olmayan Zeytinyağlı Fasulyem İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kilo taze fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Zeytinyağı
  • 1 adet kesme şeker
  • Tuz

İşte olay burada başlıyor;

  • 1 şişe maden suyu

    Yaz Klasiği Ama Tarifi Kimsede Olmayan Zeytinyağlı Fasulyem Nasıl Yapılır?

  • Taze fasulyeleri temizleyin (ben ortadanda ikiye uzunlamasına keserim, ince olması daha hoş görünüyor) yıkayın, soğanı küçücük ve küp küp doğrayın, zeytinyağında öldürün.
  • Tuzu ve şekeri de ekleyin.
  • Daha sonra fasulyelerimizi katalım tencereye ve bir iki kez karıştıralım.
  • Kabuklarını soyduğumuz ve küp küp kestiğimiz domatesleri de ekledikten sonra, 1 şişe maden suyu ve aynı oranda su ile pişirmeye başlayın(bunu düdüklüde yapmak biraz zor, çünkü ne kadar az su ile başlarsanız pişirmeye o derece lezzetli olacak) sonra suyunu çektikçe az az su ile pişene kadar devam edin.
    Herkes hayran kalacak!Ellerinize sağlık👏🏻

Cennet Çorbası Tarifi

 

Cennet Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşık mısır un
  • 1 yemek kaşık tereyağ
  • 1 yemek kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı sıcak su

    Cennet Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaşık tereyağını ve sıvı yağı iyice eriyene kadar karıştıralım.
  • Üzerine mısır un ekleyip kokusu çıksın.
  • Sonra patates soğanları ve sarımsağı doğrayıp ekleyelim.
  • Üzerine 5 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştıralım iyice kaynaşın ve içindekiler ezilsin.
  • Blender dan geçiriniz.
  • Üzerine tereyağ salça kavurup dökebilirsiniz.

Çilekli Magnolia Tarifi

 

Çilekli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 10-15 adet çilek

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 türk kahvesi fincanı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet vanilya
  • 1 paket sıvı krema

    Çilekli Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bisküvileri robottan geçirelim. Daha sonra çilekleri yıkayıp kurumaya bırakalım.
  • Muhallebi için; vanilya ve sıvı krema hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyup karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Koyulaşıp göz göz olan muhallebiyi ocaktan alıp vanilya ekleyip soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan muhallebiye sıvı kremayı ekleyip çırpalım. Kaselerin alt kısmına 2 kaşık muhallebi koyup kenarlara çilekleri dizelim.
  • Muhallebinin üzerine robottan çektiğimiz bisküviden koyup tekrar muhallebi ve en son bisküvi koyup,bütün kaseleri bu şekilde hazırlayalım.
  • Dilediğimiz gibi süsleyip buzdolabında 3-4 saat soğumaya bırakalım. Daha sonra servis edelim. 

Starbucks Limonlu Kek Tarifi

 

Starbucks Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram yumuşak tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 4 adet yumurta
  • 250 gram şeker (1,5 su bardağı)
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 400 gram un (2,5 su bardağı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 200 ml krema (1 paket)
  • 2 adet limon kabuğu rendesi ve suyu (benim limonlarım küçüktü o yüzden 2 limon kullandım sizin limonlarınız büyük ise isterseniz 1 tane kullanabilirsiniz)

Üzeri için;

  • 120 gram pudra şekeri (1 çorba kasesi)
  • 3-4 yemek kaşığı limon suyu

    Starbucks Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ,şeker ve tuzu biraz mikserle çırpın
  • . Daha sonra vanilya ve limon kabuğu rendesini de ekleyip 3-4 dk daha çırpın ve yumurtaları da ilave edip iyice karıştırın.
  • Unu, kabartma tozunu, krema ve limon suyunu ekleyip tekrar çırpın. Yağlayıp hafif unladığınız kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-55 dk pişirin. Piştikten 10 dk sonra keki kalıptan çıkarın soğumaya bırakın.
  • Pudra şekeri ve limon suyunu karıştırın. Limon suyunu azar azar ilave edin katı olması gerekiyor. Kekin üzerine dökün. Donduktan sonra servis edebilirsiniz. 

15 Dakikada Kıyır Kıyır (Şipşak Poğaça) Tarifi

 

15 Dakikada Kıyır Kıyır (Şipşak Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu krema
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı doğranmış dereotu (şart değil)
  • 1 adet yumurta akı içine sarısı dışına (sürmek için)

Arası için;

  • Beyaz peynir

Üzerine sürmek için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

    15 Dakikada Kıyır Kıyır (Şipşak Poğaça) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krema, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu, yumurta akı karıştırılır ve un eklenir yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Üzerine doğranmış dereotu ilave edilip yoğrulur.
  • Ceviz büyüklüğünde parça koparıp içine istediğimiz peynir çeşidini ekliyoruz ve birleştirip yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu ve susam ekliyoruz.
  • 180 derece fırında ortalama 20 dakika pişiriyoruz