Kremalı Çıtır Rulo Tarifi İçin Malzemeler
- 9 adet baklavalık yufka
- 100 gr tereyağı
Muhallebisi için;
- 3,5 su bardağı süt (700 ml)
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 50 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti (75 gr)
- 1 çay bardağı fındık
Kremalı Çıtır Rulo Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pastacı kremasını hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye süt, yumurta sarıları, toz şeker ve nişastayı alarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Ardından ocağı açalım ve krema kaynayıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
- Koyulaşıp kaynayan kremamızı ocaktan alalım ve daha hızlı soğuması için ayrı bir kaba aktaralım.
- Üzerine tereyağı ve vanilyayı ekleyelim. Tereyağı eriyene kadar mikserle çırpalım. Kremanın tamamen soğuması için en az yarım saat bekletelim.
- İyice soğuyan kremaya toz krem şantiyi ekleyerek son kez karıştıralım.
- Üzerine değecek şekilde streç film kapatalım ve oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırarak 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Baklava yufkasından bir tanesini tezgaha alalım. Üzerinin her yerine gelecek şekilde eritilmiş tereyağından sürelim.
- Ardından yufkayı ikiye keselim. Her iki parçanın kenarlarını da içe doğru katlayarak yağlayalım.
- Elde ettiğimiz şeritleri metal rulolara saralım. Ardından fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Benim 6 adet aparatım olduğu için pişirme işlemini 3 seferde bitirdim.
- Ruloları önceden ısıttığımız 190 °C fırında 10 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda fırından aldığımız ruloları oda ısısına gelene kadar bekletelim.
- Daha sonra yufkaları rulodan sıyırarak çıkartalım.
- Kremanın üzerinden streç filmi alalım, 1-2 tur karıştıralım. İçerisine fındık kırığı ekleyerek tekrar karıştıralım.
- Hazırladığımız kremayı sıkma torbasına dolduralım. Rulonun bir ucunu parmağımızla kapattıktan sonra sıkma torbası yardımı ile kremayı ruloların içerisine sıkalım.
- Tüm tatlılarımızın içerisini krema ile doldurduktan sonra kremalı çıtır rulolarımız servise hazır. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.