30 Mayıs 2023 Salı

Limonlu Cheseecake Tarifi

 

Limonlu Cheseecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 1.5 paket burçak bisküvi
  • 1 avuç kavrulmuş fındık
  • 50 gram tereyağı

Chesecake için

  • 200 gr pınar beyaz tam yağlı taze peynir
  • 400 gram labne
  • 200 ml sıvı krema
  • Yarım çay bardağından biraz az limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 vanilya
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un (Elenmiş)

Lemon sosu;

  • Yarım su bardağı sıvı krema
  • 1.5-2 tatlı kaşığı limon rendesi
  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 70 ml limon suyu (Çok ekşi sevmeyenler 10ml azaltabilir)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığının ucu ile toz zerdeçal

    Limonlu Cheseecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bisküvileri ve kavrulmuş fındıkları robotta kum gibi olana kadar çekelim.
  • İçine eritilmiş tereyağı ekleyerek iyice harmanlayalım.
  • 20 cm kalıbın alt tabanına yağlı kağıt koyalım kelepçeli kalıbı kapatalım.
  • İçine bisküvili karışımı dökelim güzelce düzleyelim üzerini bir bardak yardımıyla bastırıp iyice düzeltelim.
  • Dışını alüminyum folyo ile kaplayalım. Buzdolabına gönderelim.
  • Bir kenarda krema ile limon kabuklarını ve suyunu karıştıralım.
  • Başka bir yerde labne, pınar beyaz taze peynir, şekeri iyice çırpalım.
  • Daha sonra unu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim ve çırpalım.
  • Sonra yumurtaları teker teker ekleyelim her eklemede iyice yedirip sonra diğerini koyalım.
  • Kelepçeli kalıbı alalım ve üzerine harcı döküp 160 derecede içi sıcak su dolu tepside 60 dk pişirelim. Kontrollü olmakta fayda var kenarları sabit ama sallayınca ortası sallanmalı.
  • Üzeri kızarmamalı çok fazla. Fırını kapatıp içinde 20dk dinlendirelim.
  • Daha sonra fırının kapağını açıp oda sıcaklığına gelince buzdolabında bir gece bekletelim.
  • Ertesi gün lemon curd için krema şeker limon kabukları, zerdeçal ve nişastayı metal ve teflon olmayacak şekilde uygun kapta ve uygun çırpıcı ile çırpalım.
  • Orta ateşte karıştırarak pişirelim kaynamaya başlayınca altını kısıp limon suyunu ekleyelim bu şekilde kıvam alıp kaynamasını bekleyelim karıştıraralım.
  • Kıvam alınca cam bir kasede karıştırarak soğutalım.
  • Soğuyunca chessecake üzerine dökelim. 

Cevizpare Tarifi

 

Cevizpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı veya margarin (Ben tereyağı kullandım)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 dolu çay bardağı ceviz içi (Orta incelik)
  • 2,5 su bardağı un (Azar azar ekleyin fark edebilir)

Üzeri için

  • Ceviz

Şerbeti için

  • 2 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon

    Cevizpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tatlımıza şerbetinden başlayalım. Tencereye gerekli malzemeleri alalım karıştırarak kaynatalım. 15 dk kaynatıp ocaktan alalım soğusun.
  • Yoğurma kabına un dışındaki malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  • Üzerine azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
  • Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve üzerlerine cevizi hamurun üstüne hafif bastırarak yerleştirelim.
  • Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp 180 derece fırında güzel renk alana kadar pişirelim.
  • Fırından aldıktan sonra biraz dinlendirelim ve ılık hale gelene kadar bekleyelim. Soğuyan şerbetini üzerine dökelim.
  • Afiyet olsun.

    Not:

    Tatlı şerbeti tamamen çekmeden ellemeyelim hassas bir yapısı var.

Deniz Börülceli Enginar Tarifi

 

Deniz Börülceli Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet çanak enginar
  • 1 bağ deniz börülcesi
  • 1 adet limon
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz (Börülce tuzlu olduğu için ben)

    Deniz Börülceli Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ayıklanmış enginarları içine yarım limon sıktığınız bol suda 10 dakika haşlayın. (çatalı batırın kolayca giriyorsa tamamdır. )
  • Haşlanan enginarları süzgeç yardımıyla alın ve servis tabağına koyun.
  • Enginarları haşladığınız suda deniz börülcelerini 10 dakika kadar haşlayın.
  • Haşladığınız börülceleri süzüp hemen soğuk suya atın.
  • Suda soğuttuğunuz börülceleri süzün ve tek tek diplerinden ucuna doğru çekerek ayıklayın.
  • Tüm börülce bittiğinde kabın içine yarım limon suyu sıkın.
  • Ezdiğiniz sarımsakları, minik küp doğradığınız biberi ve zeytinyağını ilave ederek karıştırın.
  • Deniz börülcelerini servis tabağına aldığınız enginarlara paylaştırın ve servis yapın.

Az Malzemeli Bulgurlu Ispanak Yemeği Tarifi

 

Az Malzemeli Bulgurlu Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ ıspanak
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 ader soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 3 su bardağı su

    Az Malzemeli Bulgurlu Ispanak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ıspanakları doğrayıp yıkıyoruz.
  • Ardından soğanı doğrayıp zeytinyağı ile yemeğimizi yapacağımız tencereye koyup kavuruyoruz.
  • Kavrulan soğana salçayı ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Son olarak ıspanakları tencereye alıp bulgurunu koyuyoruz.
  • Orta ateşte yemeğimizi 20 dk kadar pişiriyoruz. (benim yemeğim 20 dk da pişti siz kendinizde pişme süresini ayarlayabilirsiniz ).
  • Yemeğimiz hazır

Milföylü Kolay Pizza Tarifi

 

Milföylü Kolay Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yaprak milföy hamuru
  • Dilimlenmiş zeytin
  • Rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı su
  • Sosis
  • Sucuk
  • Konserve mısır

    Milföylü Kolay Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Milföy hamurunu çıkarın ve paketini açarak tezgaha dizin.
  • Yaklaşık 5 dakika kadar yumuşamasını bekledikten sonra 1 tanesini şeritler halinde boyuna kesin.
  • Yumuşayan milföyleri fırın tepsisine dizin.
  • Kesmiş olduğunuz milföy şeritlerini her milföyün kenarına çerçeve gibi kapatacak şekilde koyun.
  • Biraz su ile salçayı çay tabağında ya da kasede karıştırıp hazırladığınız milföylerin ortasına sürün.
  • Domates, sosis, sucuk ve zeytini dilimleyin.
  • Sürdüğünüz salçalı sosun üzerine dilimlediğiniz malzemeleri paylaştırın. Ben konserve mısırda ekledim, isteğe göre başka malzemeler de ekleyebilirsiniz.
  • Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
  • Milföylerin kenarlarına yumurta sarısı sürdükten sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Gül Reçeli (Püf Noktalarıyla Mükemmel Renk Ve Kıvam) Tarifi

 

Gül Reçeli (Püf Noktalarıyla Mükemmel Renk Ve Kıvam) Tarifi İçin Malzemeler

Gül mayası için:

  • 600-650 gram reçellik gül (30-32 adet)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Gül reçeli:

  • 500 gram gül mayası
  • 6 su bardağı su
  • 1,800 kilo toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

    Gül Reçeli (Püf Noktalarıyla Mükemmel Renk Ve Kıvam) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Reçellik gülleri yıkayıp süzelim.
  • Toz şeker ve limon tuzunu ekleyip yapraklar sönene kadar ovalım.
  • Üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında 2 gün bekletelim.
  • Mayanın 500 gramını ölçüp kullanalım kalan mayayı buzdolabı poşetine alıp derin dondurucuda saklayalım.
  • Suyu kaynatıp gül mayasını ekleyelim yapraklar yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  • Gül yapraklarını tencereden alıp toz şekerini tencereye ekleyelim kıvam alana kadar kaynatalım.
  • Kaynamaya başladığında 10 dk kaynatalım.
  • Gül yapraklarını ekleyip 25-30 dk daha kaynatalım.
  • 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyip 2 dk daha kaynatalım.
  • Ocaktan almadan önce kıvam kontrolü yapalım. Sıcak sıcak kavanozlayalım.
  • Not: gül mayasını kavanoza alıp derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz dilediğiniz zaman reçel yapabilirsiniz.

    • Küçük bir tabağa damlatalım damla halinde kalıyorsa reçel olmuş demektir, akışkan ise 2-3 dk daha kaynatalım.

29 Mayıs 2023 Pazartesi

Soslu Mantar Mezesi Tarifi

 

Soslu Mantar Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr mantar (Küçük olursa daha iyi)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 silme çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Acı sevenler biraz pul biber ekleyebilir
  • 1 tutam ince kıyılmış frenk soğanı veya maydonoz

Sarımsaklı sos için:

  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt veya varsa creme fraiche (Ekşi krema)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 tutam ince kıyılmış frenk soğanı veya maydanoz

    Soslu Mantar Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sos için tüm malzemeleri karıştırıp kenara alın.
  • Mantarları temizleyin ve mantar sapını biraz alın.
  • Isınmış tavada zeytinyağ ile yüksek ateşte renk alana kadar soteleyin.
  • Şerit şeklinde kestiğiniz soğanları ,ince doğranmış sarımsakları ve tereyağı ekleyip 3-4 dakika daha soteleyin.
  • En son baharatları ilave edip 2 tur döndürün.
  • Altını kapatın ve taze yeşillik serpiştirin (frenk soğanı veya maydanoz )
  • Hazırladığınız yoğurt sos eşliğinde kavrulmuş mantarları servis edin.

Terbiyeli Şehriyeli Soğan Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Şehriyeli Soğan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı et suyu (tavuk da olur)
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 kahve fincanı tel şehriye
  • Tuz
  • Karabiber

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Üzerine;

  • Nane
  • İsteğe bağlı kızarmış ekmek parçaları

    Terbiyeli Şehriyeli Soğan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan küp doğranır. Tencereye sıvı yağ alınarak soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine un eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Un kokusu çıkınca 2 su bardağı sıcak su eklenir ve un topaklanmadan hızlıca karıştırılır. Üzerine kalan et suyu ve 2 bardak daha sıcak su eklenerek 15 dakika kaynatılır.
  • Daha sonra çorba blenderdan geçirilir ve pürüzsüz kıvam elde edilir. Tekrar ocağa alınarak tel şehriyeler eklenir. Şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ayrı kasede yumurta ve limon suyu çırpılır. Çorbadan birkaç kepçe terbiyeye eklenir ve ılıştırılır.  Daha sonra terbiye çorbaya eklenir ve birkaç talşm kaynatılır.
  • Üzerine nane dökülür ve kızarmış ekmekle servis edilir.

Kore Krep Tarifi

 

Kore Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • Taze soğan
  • 1 adet kırmızı soğan
  • Beyaz lahana
  • 3 yemek kaşığı mısır nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 200 gram un

    Kore Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzeleri doğrayın.
  • Ayrı kapta sos için su, nişasta, un, tuz, kabartma tozu güzelce çırpın.
  • Sebzelerin üzerine döküp güzelce karıştırın.
  • Yağladığımız tavaya döküp iki yüzüde kızarana kadar pişirin.
  • Susam ve soya sosunu karıştırıp bandırarak yiyebilirsiniz

Tadelle Kurabiye (Tam Bir Bomba) Tarifi

 

Tadelle Kurabiye (Tam Bir Bomba) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı fındık (kavrulmuş)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 25 gram tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram çikolata (bitter veya sütlü tercihinize kalmış)

    Tadelle Kurabiye (Tam Bir Bomba) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fındıkları rondodan yağı çıkıncaya kadar çekiyoruz.
  • Bu aşamadan önce fındıkları tavada biraz kavurursanız daha iyi olur.
  • Çikolata hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  • Ardından benmari usülü erttiğimiz çikolatayı ekliyoruz.
  • Yoğurup hamuru oluşturuyoruz.
  • Ardından şekil verip tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 12 dakika pişiriyoruz