All-in-One Cooker Enginar Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet enginar
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
All-in-One Cooker Enginar Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- All-in-One Cooker’ımızı 10 dakika soteleme programında çalıştıralım.
- Haznesine zeytinyağını aldıktan sonra doğradığımız soğanı ekleyerek biraz soteleyelim..
- Üzerine küçük küçük doğradığımız havuçları ilave edelim ve sotelemeye devam edelim.
- Ardından bezelye ve doğranmış patatesi ekleyerek karıştıralım.
- Sebzelerimizi soteledikten sonra enginarlarımızı sebzelerin üzerine yerleştirelim.
- Tuz, limon suyu ve sıcak suyu ekleyerek All-in-One Cooker’ımızın kapağını kapatalım.
- Enginar dolmalarımızı 40 kPa basınçlı pişirme programında 5 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda kapağını açalım. Enginarlarımızı çukur kısımları yukarıya bakacak şekilde tabağımıza alalım.
- Üzerine sebzelerimizden yerleştirelim.
- İnce kıyılmış dereotu ile süsledikten sonra enginar dolmalarımızı limon eşliğinde servis edelim.
Lor Peyniri Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı lor peyniri
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- 1 adet salatalık
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Lor Peyniri Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Lor peyniri salatası için öncelikle kabuğunu ince bir şekilde soyduğumuz salatalığı küp küp doğrayalım.
- Ardından kırmızı kapya biberi ve yeşil biberi küçük küçük doğrayalım.
- Son olarak domatesi de küp küp doğrayarak bir kenara alalım.
- Salatamızın içerisine ekleyeceğimiz maydanozu da ince ince kıydıktan sonra genişçe bir kabın içerisine lor peynirini alalım.
- Peynirlerin üzerine yeşil biber, kırmızı biber, salatalık, domates ve maydanozu ilave edelim.
- Dövülmüş ceviz, çörek otu, tuz ve zeytinyağına da ilave ederek salatamızı güzelce karıştıralım. Bu arada salatanın tuzunu peynirin tuz oranına göre ayarlamanızı tavsiye ederim. Peyniriniz tuzsuzsa tuz ilave etmeyi unutmayın.
- Lor peyniri salatamız servise hazır.
Nefis Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı erişte
- Erişte makarnayı haşlamak için sıcak su
- 3-4 adet kornişon turşu
- 2 adet közlenmiş biber
- 1 paket konserve mısır
- 1 büyük kase yoğurt
- 4-5 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Az miktarda konserve mısır
Nefis Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Erişteleri yumuşayıncaya kadar haşlayalım ve suyunu süzerek ayrı bir kaba alalım ve soğumaya bırakalım. Ilık hale gelince diğer malzemeleri ekleyebiliriz.
- Diğer tarafta kornişon turşu ve köz biberi küçük küçük doğrayalım ve makarnanın üzerine ekleyelim. Mısır, yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
- Üzeri için; bir miktar zeytinyağı sos tenceresine alalım içerisine kırmızı toz biber ve mısırı ekleyerek karıştıralım. Çok uzun süre ocakta tutmanıza gerek yok.
- Ilık hale gelince salatanın üzerine ekleyebilirsiniz. Sunumu da lezzeti de tek kelimeyle şahane oluyor.
Airfryer Çikolatalı Milföy Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yaprak milföy hamuru
- 6 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
Üzeri için;
- 1 adet yumurta akı
- 2-3 yemek kaşığı toz şeker
Airfryer Çikolatalı Milföy Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle milföyleri ortadan keselim.
- Ardından her milföyün ortasına sürülebilir çikolatadan koyalım. Milföylerin iki kenarını ortada birleştirelim.
- Uç kısımlarının açılmaması için çatal ile bastıralım. Üzerine bıçakla verev şeklinde kesikler atalım.
- Airfryer ızgarasının üzerine aldığımız milföylerin üzerine fırça yardımı ile yumurta akından sürelim.
- Son olarak şeker serpelim ve 180 °C’de 12 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen ve üzerleri güzelce kızaran çikolatalı milföyler servise hazır.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük boy patates
- 1 küçük boy patates
- 2 yeşil biber
- 1 kapya biber
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 domates
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı bulgur
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Nane
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı ince ince doğrayalım.
- Sıvı yağ ve tereyağı ile beraber soteleyelim içerisine sarımsağı da ekleyelim.
- Daha sonra diğer sebzeleri küçük küçük doğrayalım.
- Kavrulan soğan üzerine ekleyelim aynı şekilde salçayı da ilave edelim ve sebzeleri kavuralım.
- Daha sonra iki bardak bulgur ekleyelim ve tekrar kavuralım.
- Tuz ve baharatları da ekleyip 3,5 su bardağı su ilavesi yaparak kapağını kapatalım.
- Kaynadıktan sonra altını kısalım ve pişmeye bırakalım.
- Pilavımız piştikten sonra biraz dinlendirip servis ededim.
Paneli Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane orta boy kereviz
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için;
Üzerine;
Sosu için;
- 100 gram kıyma
- 1 tane soğan
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 5 yemek kaşığı sıvı yağı
Yoğurdu için;
- 2 su bardağı az sulu yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
Paneli Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sosunu yapalım tavayı ocağa alın üzerine sıvı yağını ekleyin üzerine kıymayı ilave edin kısık ateşte 3-4 dakika sotelin üzerine soğanı, biberini ekleyin 5 dakika daha soteleyin.
- Üzerine salçayı, baharatını tuzunu suyunu ekleyin kısık ateşte 5 dakikada daha pişirin ocaktan alın sosunuz hazır.
- Kerevizin kabuğunu soyun yıkayın istediğiniz şekilde kesin kaynar suyun içine hepsini ekleyin.
- üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, yarım limon suyu ilave edin yumuşayıncaya kadar haşlayın hemen pişiyor 8-10 arası suyun süzün soğuk sudan geçirin.
- Yumurtaya yarım çay kaşığı tuz ilave edin çırpın kerevizi önce una sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın, kızgın yağda her yerini kızartın.
- Kağıt havlu üzerine alın daha sonra servis tabağına dizin, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün, yoğurdun üzerine kıymalı sosu dökün.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin afiyet olsun çok lezzetli oluyor şiddetle tavsiye ederim.
Kabak Kalye Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet büyük boy kabak
- 100 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 domates
- 1 çorba kaşığı pirinç
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- Gerektiği kadar dereotu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 adet yeşil biber
- Yemeğin üstünü 2 parmak geçecek kadar su
Kabak Kalye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
- Tavada 1 kaşık yağla kavurun.
- Kıymayı ekleyin ve kıyma pişene kadar onunla da kavurun.
- Salçayı ekleyin ve karıştırın.
- 1-2 çevirdikten sonra ocağı söndürün.
- Kabakları yıkayın ve kabuklarını çatalla çizin.
- Tekerlek şeklinde kesin.
- Tencereye yerleştirin.
- En üstüne kabakları kaplayacak şekilde kıymayı koyun.
- Ortaya birkaç kabak yerleştirin.
- En ortada kıymalı harç kalmalı.
- Pirinci yıkayıp üstüne rastgele serpin.
- Domates ve yeşil biberle üstlerini süsleyin.
- Şekli bozulmasın diye muhakkak tabak kapatın.
- Kenarından zeytinyağını, tuzu ve suyunu ekleyin.
- Kaynadıktan sonra altını kısın.
- Çok harlı ateş taşmasına neden olabilir.
- Pişip pişmediğini kenarından bıçak batırarak kontrol edin.
- Pişince altını söndürün.
- Fakat ılınana kadar tabağı üstünden almayın.
- Ilınınca tabağı yavaşça alıp, üstüne dereotu koyun, yoğurtla beraber servis yapın. Yemeğimiz hazır. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.
Pratik Yoğurt Çorbası Çırp Pişir Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase yoğurt
- 2.5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 diş sarımsak rendelenmiş
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 litre su
Piştikden sonra
Sosu için
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
- 1çay kaşığı nane
Pratik Yoğurt Çorbası Çırp Pişir Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencere yoğurt, un, yumurta alınır.
- Biraz suyla iyice çırpılır.
- Sonra nane, pul biber ,sarımsak ve suyumuz ilave edilir.
- Çırpma teliyle çırpa çırpa pişirilir. Çorbamız pişince altını kapatalım.
- Tuzunu ilave edelim yağımızı kazdırıp içine naneyi ilave edelim.
- Çorbamızın üzerine dökelim karıştıralım, hepsi bu kadar.
Terbiyeli Şehriyeli Mantar Çorbası (Yoğurtlu) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram mantar
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tane havuç
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz
- Maydanoz
- 1.5 litre sıcak su
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 – 4 damla limon
Terbiyeli Şehriyeli Mantar Çorbası (Yoğurtlu) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarlar temizlenir ve küçük küçük doğranır.
- Havuç rendelenir.
- Doğranan mantarlar tereyağ ile beraber tencereye alınır.
- Suyunu sallana kadar kavrulur. Suyunu salınca kapağı kapatılarak 10 dakika kaynatılır.
- Üzerine havuçlar eklenerek sotelenir.
- Daha sonra sıcak su eklenir ve kapağı kapatılarak 15 dakika kadar haşlanır.
- Daha sonra arpa şehriye eklenir.
- Şehriye ve mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Ayrı bir kasede yoğurt, un ve limon suyu çırpılır. Çorbaya tuz, nane ve kıyılmış maydonoz eklenir.
- Çırpılan terbiyeye birkaç kepçe çorbadan eklenir ve ılıştırılır.
- Ilınan terbiye çorbaya eklenir ve karıştırılır. Bir taşım kaynatılıp servis edilir