2 Haziran 2023 Cuma

All-in-One Cooker Enginar Dolması Tarifi

 

All-in-One Cooker Enginar Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)

    All-in-One Cooker Enginar Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • All-in-One Cooker’ımızı 10 dakika soteleme programında çalıştıralım.
  • Haznesine zeytinyağını aldıktan sonra doğradığımız soğanı ekleyerek biraz soteleyelim..
  • Üzerine küçük küçük doğradığımız havuçları ilave edelim ve sotelemeye devam edelim.
  • Ardından bezelye ve doğranmış patatesi ekleyerek karıştıralım.
  • Sebzelerimizi soteledikten sonra enginarlarımızı sebzelerin üzerine yerleştirelim.
  • Tuz, limon suyu ve sıcak suyu ekleyerek All-in-One Cooker’ımızın kapağını kapatalım.
  • Enginar dolmalarımızı 40 kPa basınçlı pişirme programında 5 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda kapağını açalım. Enginarlarımızı çukur kısımları yukarıya bakacak şekilde tabağımıza alalım.
  • Üzerine sebzelerimizden yerleştirelim.
  • İnce kıyılmış dereotu ile süsledikten sonra enginar dolmalarımızı limon eşliğinde servis edelim. 

1 Haziran 2023 Perşembe

Lor Peyniri Salatası Tarifi

 

Lor Peyniri Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı lor peyniri
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Lor Peyniri Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lor peyniri salatası için öncelikle kabuğunu ince bir şekilde soyduğumuz salatalığı küp küp doğrayalım.
  • Ardından kırmızı kapya biberi ve yeşil biberi küçük küçük doğrayalım.
  • Son olarak domatesi de küp küp doğrayarak bir kenara alalım.
  • Salatamızın içerisine ekleyeceğimiz maydanozu da ince ince kıydıktan sonra genişçe bir kabın içerisine lor peynirini alalım.
  • Peynirlerin üzerine yeşil biber, kırmızı biber, salatalık, domates ve maydanozu ilave edelim.
  • Dövülmüş ceviz, çörek otu, tuz ve zeytinyağına da ilave ederek salatamızı güzelce karıştıralım. Bu arada salatanın tuzunu peynirin tuz oranına göre ayarlamanızı tavsiye ederim. Peyniriniz tuzsuzsa tuz ilave etmeyi unutmayın.
  • Lor peyniri salatamız servise hazır. 

Nefis Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi

 

Nefis Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı erişte
  • Erişte makarnayı haşlamak için sıcak su
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • 2 adet közlenmiş biber
  • 1 paket konserve mısır
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 4-5 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Az miktarda konserve mısır

    Nefis Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Erişteleri yumuşayıncaya kadar haşlayalım ve suyunu süzerek ayrı bir kaba alalım ve soğumaya bırakalım. Ilık hale gelince diğer malzemeleri ekleyebiliriz.
  • Diğer tarafta kornişon turşu ve köz biberi küçük küçük doğrayalım ve makarnanın üzerine ekleyelim. Mısır, yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Üzeri için; bir miktar zeytinyağı sos tenceresine alalım içerisine kırmızı toz biber ve mısırı ekleyerek karıştıralım. Çok uzun süre ocakta tutmanıza gerek yok.
  • Ilık hale gelince salatanın üzerine ekleyebilirsiniz. Sunumu da lezzeti de tek kelimeyle şahane oluyor. 

Airfryer Çikolatalı Milföy Tarifi

 

Airfryer Çikolatalı Milföy Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yaprak milföy hamuru
  • 6 yemek kaşığı sürülebilir çikolata

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker

    Airfryer Çikolatalı Milföy Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle milföyleri ortadan keselim.
  • Ardından her milföyün ortasına sürülebilir çikolatadan koyalım. Milföylerin iki kenarını ortada birleştirelim.
  • Uç kısımlarının açılmaması için çatal ile bastıralım. Üzerine bıçakla verev şeklinde kesikler atalım.
  • Airfryer ızgarasının üzerine aldığımız milföylerin üzerine fırça yardımı ile yumurta akından sürelim.
  • Son olarak şeker serpelim ve 180 °C’de 12 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen ve üzerleri güzelce kızaran çikolatalı milföyler servise hazır.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy patates
  • 1 küçük boy patates
  • 2 yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Nane

    Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ince ince doğrayalım.
  • Sıvı yağ ve tereyağı ile beraber soteleyelim içerisine sarımsağı da ekleyelim.
  • Daha sonra diğer sebzeleri küçük küçük doğrayalım.
  • Kavrulan soğan üzerine ekleyelim aynı şekilde salçayı da ilave edelim ve sebzeleri kavuralım.
  • Daha sonra iki bardak bulgur ekleyelim ve tekrar kavuralım.
  • Tuz ve baharatları da ekleyip 3,5 su bardağı su ilavesi yaparak kapağını kapatalım.
  • Kaynadıktan sonra altını kısalım ve pişmeye bırakalım.
  • Pilavımız piştikten sonra biraz dinlendirip servis ededim.

Paneli Kereviz Tarifi

 

Paneli Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane orta boy kereviz
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzerine;

  • İnce kıyılmış maydanoz

Sosu için;

  • 100 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağı

Yoğurdu için;

  • 2 su bardağı az sulu yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Paneli Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosunu yapalım tavayı ocağa alın üzerine sıvı yağını ekleyin üzerine kıymayı ilave edin kısık ateşte 3-4 dakika sotelin üzerine soğanı, biberini ekleyin 5 dakika daha soteleyin.
  • Üzerine salçayı, baharatını tuzunu suyunu ekleyin kısık ateşte 5 dakikada daha pişirin ocaktan alın sosunuz hazır.
  • Kerevizin kabuğunu soyun yıkayın istediğiniz şekilde kesin kaynar suyun içine hepsini ekleyin.
  • üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, yarım limon suyu ilave edin yumuşayıncaya kadar haşlayın hemen pişiyor 8-10 arası suyun süzün soğuk sudan geçirin.
  • Yumurtaya yarım çay kaşığı tuz ilave edin çırpın kerevizi önce una sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın, kızgın yağda her yerini kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alın daha sonra servis tabağına dizin, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün, yoğurdun üzerine kıymalı sosu dökün.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin afiyet olsun çok lezzetli oluyor şiddetle tavsiye ederim.

Kabak Kalye Tarifi

 

Kabak Kalye Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük boy kabak
  • 100 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 domates
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Gerektiği kadar dereotu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 adet yeşil biber
  • Yemeğin üstünü 2 parmak geçecek kadar su

    Kabak Kalye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • Tavada 1 kaşık yağla kavurun.
  • Kıymayı ekleyin ve kıyma pişene kadar onunla da kavurun.
  • Salçayı ekleyin ve karıştırın.
  • 1-2 çevirdikten sonra ocağı söndürün.
  • Kabakları yıkayın ve kabuklarını çatalla çizin.
  • Tekerlek şeklinde kesin.
  • Tencereye yerleştirin.
  • En üstüne kabakları kaplayacak şekilde kıymayı koyun.
  • Ortaya birkaç kabak yerleştirin.
  • En ortada kıymalı harç kalmalı.
  • Pirinci yıkayıp üstüne rastgele serpin.
  • Domates ve yeşil biberle üstlerini süsleyin.
  • Şekli bozulmasın diye muhakkak tabak kapatın.
  • Kenarından zeytinyağını, tuzu ve suyunu ekleyin.
  • Kaynadıktan sonra altını kısın.
  • Çok harlı ateş taşmasına neden olabilir.
  • Pişip pişmediğini kenarından bıçak batırarak kontrol edin.
  • Pişince altını söndürün.
  • Fakat ılınana kadar tabağı üstünden almayın.
  • Ilınınca tabağı yavaşça alıp, üstüne dereotu koyun, yoğurtla beraber servis yapın. Yemeğimiz hazır. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.

Pratik Yoğurt Çorbası Çırp Pişir Tarifi

 

Pratik Yoğurt Çorbası Çırp Pişir Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase yoğurt
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 litre su

Piştikden sonra

  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
  • 1çay kaşığı nane

    Pratik Yoğurt Çorbası Çırp Pişir Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencere yoğurt, un, yumurta alınır.
  • Biraz suyla iyice çırpılır.
  • Sonra nane, pul biber ,sarımsak ve suyumuz ilave edilir.
  • Çırpma teliyle çırpa çırpa pişirilir. Çorbamız pişince altını kapatalım.
  • Tuzunu ilave edelim yağımızı kazdırıp içine naneyi ilave edelim.
  • Çorbamızın üzerine dökelim karıştıralım, hepsi bu kadar.

Terbiyeli Şehriyeli Mantar Çorbası (Yoğurtlu) Tarifi

 

Terbiyeli Şehriyeli Mantar Çorbası (Yoğurtlu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tane havuç
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz
  • Maydanoz
  • 1.5 litre sıcak su

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 – 4 damla limon

    Terbiyeli Şehriyeli Mantar Çorbası (Yoğurtlu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarlar temizlenir ve küçük küçük doğranır.
  • Havuç rendelenir.
  • Doğranan mantarlar tereyağ ile beraber tencereye alınır.
  • Suyunu sallana kadar kavrulur. Suyunu salınca kapağı kapatılarak 10 dakika kaynatılır.
  • Üzerine havuçlar eklenerek sotelenir.
  • Daha sonra sıcak su eklenir ve kapağı kapatılarak 15 dakika kadar haşlanır.
  • Daha sonra arpa şehriye eklenir.
  • Şehriye ve mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Ayrı bir kasede yoğurt, un ve limon suyu çırpılır. Çorbaya tuz, nane ve kıyılmış maydonoz eklenir.
  • Çırpılan terbiyeye birkaç kepçe çorbadan eklenir ve ılıştırılır.
  • Ilınan terbiye çorbaya eklenir ve karıştırılır. Bir taşım kaynatılıp servis edilir