6 Haziran 2023 Salı

Ballı Susamlı Çıtır Tavuk Tarifi

 

Ballı Susamlı Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk bonfile

Tavukların marinasyonu için;

  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz sarımsak
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karbonat
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı beyaz karabiber

Sos;

  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı susam yağı
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı beyaz sirke
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • Tavuklara eklemek için;

    • 1 yumurta akı
    • 2 yemek kaşığı nişasta

    Kızarmak için;

    • Sıvıyağ

    Üzerine;

    • Susam
    • Frenk soğanı / taze soğan

      Ballı Susamlı Çıtır Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Bir karıştırma kabına soya sosu,susam yağı, şeker, toz sarımsak, karbonat ve karabiberi alıp karıştıralım.
    • Küp küp doğranmış tavuk bonfileyi bu kaba alıp bu şekilde tavukları 1 saat marine edelim.
    • Marinasyon süresi bitince tavuklara yumurta akı ve nişastasını ekleyip karıştıralım.
    • Tavukları önceden ısıtılmış sıvı yağda kızartıp bir tabağa alalım.
    • O sırada sosumuzu hazırlayalım. Sosu için;Soya sosu,susam yağı, ketçap, bal, sirke,su ve toz zencefili bir kapta karıştıralım.
    • Bu sosu wok tavaya alıp ısıtalım. Sos kaynayınca kızarttığımız tavukları tavaya alalım. Birlikte sosunu çektirerek pişirelim.
    • Sosu güzelce çekip tavukların üzerlerini kapladığında ocaktan alıp tabaklayalım.
    • Bol susam ve taze soğanla servis edelim

Pastane Usulü Gerçek Supangle Tarifi

 

Pastane Usulü Gerçek Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram bitter ya da sütlü çikolata
  • 1 su bardağı buzlu su (200 ml)

    Pastane Usulü Gerçek Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye süt, şeker, yumurta sarıları kakao ve un alınıp karıştırılır.
  • Ocağa alınıp sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir.
  • Koyulaşınca üzerine tereyağı ve çikolata eklenip eriyene kadar karıştırmaya devam edilir. Tamamen eridikten sonra ocaktan alınıp daha kolay soğuması için başka bir kaba aktarılır.
  • Arada sırada karıştırılarak oda ısısına gelmesi sağlanır.
  • Oda ısısına gelen tatlının üzerine 1 su bardağı buzlu su eklenip buzlar tamamen eriyinceye kadar güzelce çırpılır. Muhteşem kıvamıyla tatlımız hazır.
  • Uygun kaplara paylaştırılır üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • İster hemen servis edebilir, isterseniz de 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz, 

Bezelye Salatası Tarifi

 

Bezelye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı taze bezelye
  • 1 orta boy patates
  • 2-3 dal taze soğan
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 tutam dereotu

Sosu için;

  • Yarım limon suyu
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Not ;aynı ölçüde konserve bezelye kullanabilirsiniz 

Bezelye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Taze bezelyeler temizlenip kaynar suda az tuz ilavesi ile haşlanır.
  2. Hemen soğuk sudan geçirilir iyice süzülür.
  3. Konserve bezelye kullanacaksanız sudan geçirip süzerek kullanabilirsiniz.
  4. Patates küp küp doğranır ve kızartılır.
  5. Taze soğan ve dereotu incecik kıyılır.
  6. Kapya biber minik minik doğranır.
  7. Tüm malzemeler salata kasesine alınır.
  8. Zeytinyağ, tuz ve limon eklenerek harmanlanır ve servis tabağına alınır.
  9. Ilık ve soğuk olarak isterseniz salata isterseniz yemeklerin yanında garnitür olarak tuketebilirsiniz. ➡️
  10. Dilerseniz içerisine konserve mısır ekleyebilir, sosuna nar ekşisi ilave edebilirsiniz.

Fırında Közlenmiş Biberli Domates Çorbası Tarifi

 

ırında Közlenmiş Biberli Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-8 domates
  • 2-4 adet kırmızı biber
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 4-5 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 2 çay kaşığı şeker

    Fırında Közlenmiş Biberli Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak domates biber yıkanır kurutulur.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye domatesler ikiye kesip biberleri ister bütün ister ikiye kesin.
  • Sarımsakları soyup ikiye kesip domateslerin ortalarına yerleştirin.
  • Soğanları halka doğrayıp tepsiye dizip üzerine karabiber, kekik, tuz ve şekeri karıştırıp domatesli biberli soğanlı karışımın üzerine serpiştirip, ısıtılmış fırına 200 derecede yaklaşık 30-35 dk közleyin.
  • Közlenmiş domates ve biberlerin kabuklarını soyalım.
  • Tencereye tereyağı ve zeytinyağı ilave edip, ardından unu ekleyip kokusu çıkara kadar kavuralım.
  • Ardından közlediğimiz kabukları soyulmuş sebzeleri ekleyip karıştıralım.
  • Sıcak suyu ilave edip karıştırıp kaynamaya bırakalım.
  • Çorbamız kaynadıktan sonra blenderden geçirip pürüzsüz bir kıvam alana kadar.
  • Ardından 3 yemek kaşığı pirinci ekleyip karıştırarak pişirelim.
  • Kıvamı koyu olursa sıcak su eklemesi yapalım.
  • Pirinçler yumuşayınca süt tuz ve baharatları ekleyip kısık ateşte 5-6 dk daha kaynatıp, servis tabağına alalım.
  • İsteğe göre üzerine kaşar peynir rendesi veya kızarmış ekmek ile servis edelim.

Tavuklu Kremalı Makarna Tarifi

 

Tavuklu Kremalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna (istediğiniz makarna çeşidi)
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 paket 500 gram mantar
  • 200 ml krema
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş ezilmiş sarımsak

    Tavuklu Kremalı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak makarnamızı hașlayıp süzelim bir kenara alalım.
  • Diğer taraftan tavaya kuş başı doğranmış tavuk etlerini ilave edip üzerine sıvı yağını ekleyip tavuk etleri hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Üzerine dilimlenmiş mantarları ekleyip, 9-10 dk suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Sarımsağı, baharatlarını, tuzunu ekleyip karıştıralım, ardından kremayı ekleyip bir kaç dakika daha pişirelim.
  • Son olarak önceden haşladığımız makarnayı bir kase rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip, karıştıralım sıcak olarak servis edelim afiyetler olsun deneyecek olanlara.
  • Not:isteğe bağlı üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.

Karnıyarık Poğaça Tarifi

 

Karnıyarık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 yumurta beyazı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiğince un

İçi için;

  • Peynir
  • 1 adet domates
  • 1 adet sivri biber

Üzeri için; 

  • 1 yumurta sarısı
  • Haşhaş

    Karnıyarık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için bütün sıvıları uygun bir kaba alın.
  • Şeker ve mayayı ekleyip karıştırın, 10 dakika kadar bekletin mayayı aktifleştirin.
  • Üzerine unla karışık tuz ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı. 1 saat kadar mayayı ılık ortamda kapalı şekilde mayalanmaya bırakın.
  • Hamuru eşit parçalara bölüp yuvarlayın.
  • Herbirini çay tabağı büyüklüğünde elinizle bastırarak açın. İki eşit çizgi atın. Ortasına peyniri yayın.
  • Her iki kanattan ortasından peynir görünecek şekilde katlayın.
  • Bütün hamur bitene kadar bu işlemi yapın ve poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Önce yumurta sarısını sürün. Sonra domates ve biberi ince dilimleyip ortasına yerleştirin.
  • Son olarak haşhaş serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Çıkan poğaçaların üzerine kurumaması için mutlaka ılıyana kadar bir bez ile kapatın. 

Kabaklı Milföy Tart Tarifi

 

Kabaklı Milföy Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 kare dilim milföy
  • 1 kabak
  • 7 dilim kaşar peyniri
  • 4 yemek kaşığı domates sosu

    Kabaklı Milföy Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakları ince dilimler halinde kesin.
  • Ardından kaşar peynir dilimlerinizi 4’e bölün.
  • Milföyleri birleştirip yuvarlak şeklini verin.
  • Küçük bir kase yardımıyla orada yuvarlak oluşturun, ancak kesmeyin. Sadece simit görüntüsü için şeklimizi oluşturuyoruz.
  • Milföye önce domates sosunuzu sürün.
  • Ardından sırasıyla kabak ve peynirleri dizmeye başlayın.
  • Ortasındaki yuvarlak alanı üçgen halinde kesip halka şeklini verin.
  • Üzerine yumurta sarısı ve susam ile çörek otu ekleyip fırına atın.
  • 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. İşte hazır! 

Puf Puf Yumuşacık Poğaça Tarifi

 

Puf Puf Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Su bardağı:200 ml

Çay bardağı:125 ml

  • 2 su bardağı süt ılık
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yumurta akı (Sarıları üzerine)
  • 5-5,5 su bardağı un

    Puf Puf Yumuşacık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maya, şeker ve süt karıştırıp 5 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Yağ, yumurta beyazlarını ve tuz ekleyin, karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyin ve yaklaşık 10 dakika yoğurun. Sıcak bir yerde 1 saat mayalandırın.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar yapın, elinizle genişletin. Resimdeki gibi kesip şekil verin.
  • Yağlı kağıt üzerine koyun.
  • 20 dakika tepsi mayası geldikten sonra üzerine yumurta sarılarını sürün.
  • İster boş ister susam, haşhaş vs serpebilirsiniz üzerine, 180 derecede 25 dakika kadar pişirip, üzerine temiz bir mutfak havlusu örtün.Ilık haliyle poşetleyip buzluğa koyabilirsiniz.

Çilekli Ve Muzlu Dondurma (Çok Lezzetli) Tarifi

 

Çilekli Ve Muzlu Dondurma (Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet dilimlenip dondurulmuş muz
  • 1,5 su bardağı dilimlenip dondurulmuş çilek
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı krema (Veya süt)
  • 1 paket ince kıyılmış çikolata

    Çilekli Ve Muzlu Dondurma (Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muz ve çilekler dilimlenip dondurucuda tamamen dondurulup robota alınarak krema eklenip robottan iyice çekilir.
  • Bal eklenip tekrar robottan çekilerek ince doğranmış bir paket çikolata eklenip karıştırılarak saklama kabına alınıp üzeri kapalı dolapta 4 saat bekletilir.
  • Tamamen donmuş olan dondurmayı dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.