Ballı Susamlı Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk bonfile
Tavukların marinasyonu için;
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz sarımsak
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karbonat
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı beyaz karabiber
Sos;
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı susam yağı
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı beyaz sirke
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 yumurta akı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Sıvıyağ
- Susam
- Frenk soğanı / taze soğan
Ballı Susamlı Çıtır Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir karıştırma kabına soya sosu,susam yağı, şeker, toz sarımsak, karbonat ve karabiberi alıp karıştıralım.
- Küp küp doğranmış tavuk bonfileyi bu kaba alıp bu şekilde tavukları 1 saat marine edelim.
- Marinasyon süresi bitince tavuklara yumurta akı ve nişastasını ekleyip karıştıralım.
- Tavukları önceden ısıtılmış sıvı yağda kızartıp bir tabağa alalım.
- O sırada sosumuzu hazırlayalım. Sosu için;Soya sosu,susam yağı, ketçap, bal, sirke,su ve toz zencefili bir kapta karıştıralım.
- Bu sosu wok tavaya alıp ısıtalım. Sos kaynayınca kızarttığımız tavukları tavaya alalım. Birlikte sosunu çektirerek pişirelim.
- Sosu güzelce çekip tavukların üzerlerini kapladığında ocaktan alıp tabaklayalım.
- Bol susam ve taze soğanla servis edelim
Tavuklara eklemek için;
Kızarmak için;
Üzerine;