7 Haziran 2023 Çarşamba

Fırın Poşette Lokum Kıvamında Kabak Tatlısı Tarifi

 

Fırın Poşette Lokum Kıvamında Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su

1 adet fırın poşeti 

Fırın Poşette Lokum Kıvamında Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tatlımız için ilk olarak kabaklarımızı soyup doğrayıp yıkayalım.
  2. Süzüldükten sonra fırın poşetinin içine dolduralım.
  3. Üzerine toz şeker ilave edelim iyice karıştıralım.
  4. Son olarak yarım çay bardağı suyu ilave edelim ağzını sıkıca bağlayalım bıçak ile birkaç delik açalım tepsiye yerleştirelim.
  5. 200 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Arkadaşlar pişme sırasında biraz taşabilir bilginiz olsun meydana gelebilir.
  6. Piştikten sonra fırından alıp poşetten kabağa çıkarıp tepsiye dökelim.
  7. 15 dakika fırında kızartalım lokum kıvamında kabağımız servise hazır 

Sade Kalıpta Kek (Sünger Gibi) Tarifi

 

Sade Kalıpta Kek (Sünger Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

    Sade Kalıpta Kek (Sünger Gibi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kalıpta sade kek için uygun bir karıştırma kabında yumurtaları ve toz şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra sıvı yağ ve sütü ekleyip yine çırpıyoruz.
  • Unu ,vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip iyice pürüzsüzleşene kadar çırpıyoruz.
  • Margarinle yağlanmış yuvarlak kalıbımıza döküp 170 derece fırında pişmeye bırakıyoruz. 40 dakika hiç açmıyoruz daha sonra iyice içi pişene kadar pişiriyoruz. Fırından fırına değişebilir bu süre ben 50 dakikada pişirdim. Piştiğine kürdanla da bakabilirsiniz
  • Piştikten sonra çıkartıp biraz sallıyoruz ve 5 dakika soğuduktan sonra ters çeviriyoruz.
  • Yumuşacık kekimiz hazır. Dilerseniz iyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. 

Kabardıkça Kabaran Tel Tel Açma Poğaça Tarifi

 

Kabardıkça Kabaran Tel Tel Açma Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su su bardağı süt (Ilık)
  • 1 su bardağı su (Ilık)
  • 1 su bardağından iki parmak
  • Eksik sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 paket instant maya (15 gram)
  • 8 su bardağı un (Kontrollü)

Arası için

  • 125 gram tereyağı/margarin

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Kabardıkça Kabaran Tel Tel Açma Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurumuzu yapalım.Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım.
  • Son olarak kontrollü unu ekleyip ele çok az yapışan yumuşacık bir hamur elde edelim.
  • Hazır olan hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alalım elimizi yağa batırıp hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.
  • Parçaları beze haline getirelim.
  • Hamurların kurumaması için üzerini temiz bir poşet ile örtelim.
  • İlk yuvarlağımız hamuru alalım.
  • Elimizle bastırarak açalım üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyelim.Tereyağı yumuşak olmalı.
  • Yuvarlağımız hamurun her tarafına tereyağı sürelim hamuru çekiştirerek uzatalım.
  • Hamuru çok güzel olduğu için çok rahat açılacaktır.
  • Uzattığımız hamurun orta kısmına kesikler atalım parmak uçlarımızla hamuru birleştirelim.
  • Uzattığımız hamurun iki ucunu saralım.
  • Sardığımız bir hamuru diğerinin üzerine bırakalım bastırıp tepsiye bırakalım.
  • Tüm hamurlara aynı şekili verip tepsiye dizelim.
  • Şekil verdiğimiz hamurların üzerini örtüp 20 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru önceden az ısıtılmış 180 derece fırına atalım altı üstü kızaran açmaları fırından alalım ilk sıcaklığı geçen açmaları servis edebilirsiniz yada soğuyan açmaları dondurucuya atabilirsiniz 

Fırında Kıymalı Soslu Makarna Tarifi

 

Fırında Kıymalı Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

Makarnası için;

  • 500 gr boru makarna
  • Sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Kıymalı harcı için;

  • 400 gr kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su (125 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 2 su bardağı kaşar peyniri

Tabanı için;

  • 3 yemek kaşığı domates sosu

    Fırında Kıymalı Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle makarnalarımızı haşlayalım. Bunun için uygun bir tencereye kaynayan suyu alalım.
  • Üzerine tuz ekledikten sonra makarnayı içerisine alalım ve paketin arkasında yazan süreye göre haşlanmaya bırakalım.
  • Kıymalı harcı için uygun bir tavaya sıvı yağı alalım.
  • Üzerine kıymayı ekleyip tahta kaşığın arkası ile bastırarak rengi değişene kadar kavuralım.
  • Yemeklik doğranmış soğan, doğranmış yeşil biberler ve kırmızı biberi ekleyerek karıştıralım ve 1-2 dakika daha kavuralım.
  • Üzerine domates sosu, biber salçası, kekik, toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Son olarak suyu ilave edelim ve kısa bir süre daha pişirmeye devam edelim. Ardından ocaktan alalım.
  • Kullanacağımız fırın kabının tabanına domates sosundan sürelim.
  • Üzerine haşladığımız boru makarnaları dik ve sıkı bir şekilde dizelim.
  • Hazırladığımız kıymalı harcı makarnaların üzerine yayalım.
  • Son olarak kaşar peyniri rendesini serpelim ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 20-25 dakika kadar pişirelim.
  • Sürenin sonunda fırından aldığımız soslu makarna pastamızın üzerine maydanoz serpelim ve dilimleyerek servis edelim. 

6 Haziran 2023 Salı

Havuçlu Patates Çorbası Tarifi

 

Havuçlu Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 5 bardak tavuk suyu

Terbiyesi için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Havuçlu Patates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye tereyağını alalım.
  • Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
  • Üzerine küp küp doğradığımız havuç ve patatesleri ekleyip 2 dk daha kavuralım.
  • Üzerine tavuk suyunu ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim ve blenderdan geçirelim.
  • Terbiyesi için ayrı bir kapta yoğurt, un, yumurta, limon suyu ve baharatları çırpalım kaynayan çorbada 2 kepçe ekleyip karıştıralım.
  • Terbiyeyi karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edelim 2 dk kaynatıp tuz ekleyelim.
  • 5 dk kadar kısık ateşte kaynatıp ocaktan alalım.

Ballı Susamlı Çıtır Tavuk Tarifi

 

Ballı Susamlı Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk bonfile

Tavukların marinasyonu için;

  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz sarımsak
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karbonat
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı beyaz karabiber

Sos;

  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı susam yağı
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı beyaz sirke
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • Tavuklara eklemek için;

    • 1 yumurta akı
    • 2 yemek kaşığı nişasta

    Kızarmak için;

    • Sıvıyağ

    Üzerine;

    • Susam
    • Frenk soğanı / taze soğan

      Ballı Susamlı Çıtır Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Bir karıştırma kabına soya sosu,susam yağı, şeker, toz sarımsak, karbonat ve karabiberi alıp karıştıralım.
    • Küp küp doğranmış tavuk bonfileyi bu kaba alıp bu şekilde tavukları 1 saat marine edelim.
    • Marinasyon süresi bitince tavuklara yumurta akı ve nişastasını ekleyip karıştıralım.
    • Tavukları önceden ısıtılmış sıvı yağda kızartıp bir tabağa alalım.
    • O sırada sosumuzu hazırlayalım. Sosu için;Soya sosu,susam yağı, ketçap, bal, sirke,su ve toz zencefili bir kapta karıştıralım.
    • Bu sosu wok tavaya alıp ısıtalım. Sos kaynayınca kızarttığımız tavukları tavaya alalım. Birlikte sosunu çektirerek pişirelim.
    • Sosu güzelce çekip tavukların üzerlerini kapladığında ocaktan alıp tabaklayalım.
    • Bol susam ve taze soğanla servis edelim

Pastane Usulü Gerçek Supangle Tarifi

 

Pastane Usulü Gerçek Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram bitter ya da sütlü çikolata
  • 1 su bardağı buzlu su (200 ml)

    Pastane Usulü Gerçek Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye süt, şeker, yumurta sarıları kakao ve un alınıp karıştırılır.
  • Ocağa alınıp sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir.
  • Koyulaşınca üzerine tereyağı ve çikolata eklenip eriyene kadar karıştırmaya devam edilir. Tamamen eridikten sonra ocaktan alınıp daha kolay soğuması için başka bir kaba aktarılır.
  • Arada sırada karıştırılarak oda ısısına gelmesi sağlanır.
  • Oda ısısına gelen tatlının üzerine 1 su bardağı buzlu su eklenip buzlar tamamen eriyinceye kadar güzelce çırpılır. Muhteşem kıvamıyla tatlımız hazır.
  • Uygun kaplara paylaştırılır üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • İster hemen servis edebilir, isterseniz de 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz, 

Bezelye Salatası Tarifi

 

Bezelye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı taze bezelye
  • 1 orta boy patates
  • 2-3 dal taze soğan
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 tutam dereotu

Sosu için;

  • Yarım limon suyu
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Not ;aynı ölçüde konserve bezelye kullanabilirsiniz 

Bezelye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Taze bezelyeler temizlenip kaynar suda az tuz ilavesi ile haşlanır.
  2. Hemen soğuk sudan geçirilir iyice süzülür.
  3. Konserve bezelye kullanacaksanız sudan geçirip süzerek kullanabilirsiniz.
  4. Patates küp küp doğranır ve kızartılır.
  5. Taze soğan ve dereotu incecik kıyılır.
  6. Kapya biber minik minik doğranır.
  7. Tüm malzemeler salata kasesine alınır.
  8. Zeytinyağ, tuz ve limon eklenerek harmanlanır ve servis tabağına alınır.
  9. Ilık ve soğuk olarak isterseniz salata isterseniz yemeklerin yanında garnitür olarak tuketebilirsiniz. ➡️
  10. Dilerseniz içerisine konserve mısır ekleyebilir, sosuna nar ekşisi ilave edebilirsiniz.