Paçanga Böreği (Kahvaltılık, Çayın Yanına İkramlık) Tarifi İçin Malzemeler
İç harç için malzemeler;
- 2 yeşil biber (minik doğranmış)
- 1 kapya biber (minik doğranmış)
- 1 normal boy domates (kabuğu soyulmuş, suyu alınmış ve minik doğranmış)
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 2-3 çorba kaşığı ketçap
- Pul biber
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Paçanga Böreği (Kahvaltılık, Çayın Yanına İkramlık) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcı hazırlayıp karıştırıyoruz.
- Yufkaları her biri 8 parça olacak şekilde bölüyoruz.
- Yufkaların içine harçtan 1. 5 dolu tatlı kaşığı ekleyip yufkaları sarıyoruz (yufkaların ucunun yapışması için yufka uçlarını hafif suya batırıyoruz)
- Bol yağda kızartıyoruz. Sıcak şekilde servis ediyoruz.
Bol Soğanlı Krep Tarifi İçin Malzemeler
- ️3 adet kuru soğan (Dilimlenmiş)
- ️1 su bardağı un (200 ml)
- ️1 su bardağı süt (200 ml)
- ️1 adet yumurta
- ️1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Bol Soğanlı Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kaseye dilimlenmiş soğanları koyun, başka bir kapta un ve sütü çırpın.
- Yumurta, kabartma tozu ve baharatları devam çırpın.
- Karışımı soğanların içine ilave edin.
- Tavaya bol sıvı yağ döküp ısınmaya bırakın.
- Soğanlı karışımı tavaya kaşık yardımı ile dağıtın ve her iki tarafını da kızarana kadar kızartın.
Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı demli süzülmüş çay
- 150 gram erimiş tereyağı veya margarin
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı silme karbonat
- 3 su bardağı +2 çorba kaşığı un
- 1 çay bardağı doğranmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta şekeri iyice çırpalım.
- Daha sonra sıvı malzemelerimizi çayımızı, tereyağımızı ekleyip çırpalım.
- Daha sonra un, karbonat, kabartma tozu, vanilya, tarçın eleyerek ekleyelim.
- Cevizimizi de ekleyip çırpıp yağlanmış kalıbımıza dökelim önceden ısınmış 180 derecelik alt üst ayarda kürdan testiyle kontrol edip kızarana dek pişirelim soğuyunca kalıptan çıkartalım.
Pratik Patates Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Arası için;
- 1 su b rendelenmiş kasar peyniri
- 1 su bardağı ufalanmış beyaz peyniri
Pratik Patates Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesler soyulur ince uzun şeritler halinde dilimlenir.
- Sonra kabın içerisine alınır üzerine kapatacak kadar su eklenir. Sonra iyice süzülür tekrar kabın içerisine alınır.
- Üzerine yumurta ve baharatlar eklenir ve karıştırılır.
- Sıvıyağ ile yağlanmıs tavaya yarısını ekleyip üzerine peynirleri serpiştirelim diğer kalan patates harcımızı da üzerine ekleyip, hertarafına yayalım.
- Orta ateşte kapalı şeklinde pişirelim.
- Daha sonra alttan kontrol edin, piştiyse ters çevirin. Diğer tarafı da kapalı şeklinde pişirelim. Servis tabağına alınır ve dilimleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.
Metabolizma Hızlandırıcı -anne Sütü Arttırıcı Çay Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane karabiber
- 5 karanfil
- 1 çubuk tarçın
- 1 parça zencefil
- 1 tutam rezene
- 1 litre su
Metabolizma Hızlandırıcı -anne Sütü Arttırıcı Çay Tarifi Nasıl Yapılır?
- Zencefilden 1 parça kesin ve soyun.
- Karabiber, karanfil ve çubuk tarçın ile küçük bir tencereye alın.
- Üstüne suyu ilave ederek 5 dakika kadar kaynatın.
- Kaynayan çayı ocaktan alıp, rezeneyi ekleyin ve 5 dakika demleyerek servis yapın.
Lotus Çizkek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 600 gram labne
- 1 paket sıvı krema
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 4 adet l yumurta
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Lotus bisküvi kreması yada muadilleri
- Fındık kırığı
Lotus Çizkek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir cam kasenin içerisine yumurtaları kıralım ve şekeri ekleyelim.
- Bir tencerenin sadece dip kısmını kaplayacak kadar su koyup kaynamasını bekleyelim.
- Kaynayınca cam kabı üstüne koyup 10 dk boyunca sürekli karıştıralım. Ta ki köpük köpük olana dek.
- Köpükleşince ocaktan alıp içerisine suyunu süzdürdüğümüz labneyi, kremayı ve kuruları ekleyelim. İyice çırpıp birbirine yedirelim.
- Tencereye döküp pişirelim. Koyu kıvam alıp baloncuk çıkmaya başlayınca altını kapatalım.
- Robotta çektiğimiz burçak bisküvinin içine erittiğimiz tereyağını ekleyip karıştıralım. Kalıbın içine döküp bardak yardımı ile bastıralım.
- Üzerine sos koyacak kadar boşluk ayırıp labneli karışımdan koyup düzeltelim.
- Bir çaydanlık yada cezve içine az miktarda su koyup kaynayınca içine bisküvi kreması kavanozunu koyup erimesini bekleyelim. Arada karıştıralım.
- İlk sıcaklığı gidince kremanın üstüne dökebiliriz.
- Ben bisküvi kremasına fındık ve badem kırığı yakıştırıyorum siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Kenar kısımlarına fındık kırığı döküp bisküviyide ortadan kırıp süsleyebilirsiniz.
- Gül tomurcuğu kurusuda çok hoş bir görüntü oluşturuyor. Yerken bir tarafta burnunuza gelen o kokusu mest ediyor🌹🥧.
- Kullandığım bisküvi kreması nusspo markadır. Lotus markasına göre daha uygun fiyatı. Süslemek içinde yine muadili olan mcvites marka karamelize bisküvisini kullanıyorum 😊.
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre artı bir su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım paket toz şanti
- Yarım paket petibör bisküvi (isteğe göre)
Çilekli sos için;
- 15,20 adet çilek
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı eritilir un ve nişasta eklenip 5 dakika kadar kavrulur. Toz şeker eklenir ve hızlıca karıştırılır. 1 litre süt eklenir ve sürekli karıştırarak kaynatılır.
- İlk sıcaklığının gitmesi beklenir ve şanti ile 1 bardak süt muhallebiye direk karıştırılır ve mikserle 10 dakika kadar iyice çırpılır.
- Baya akışkan bir kıvamda olması lazım gerekirse biraz daha extra süt ekleyebilirsiniz çırparken.
- Ilık haldeki krema kaplara pay edilir, üzeri biraz kabuklanınca ılıyan çilekli sos dökülür.
- Sosu için; çilekler su ve şeker ile yumuşayana kadar pişirilir, blendırdan geçirilir.
- Nişastayı yarım çay bardağı su ile seyreltip yavaşça ve bir yandan da karıştırarak çileklere yedirilir.
- Bir kaç dakika kaynadıktan sonra kullanabilirsiniz.
- Dolapta iyice soğuyan tatlınızı istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz,
Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurtanın akı (sarısı üzerine)
- 1 su bardağı ayçiçeği yağı
- 1 paket yaş maya
- 1.5 çay bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ılık süt
- 6 su bardağı un
- 150 gram margarin
Üzeri için;
- 2 adet yumurtanın sarısı
Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt ve suyu karıştırın. Üzerine maya ve şekeri ekleyip karıştırarak eritin.
- Unu geniş bir kaseye alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı karışımı, yağı ve tuzu ekleyip yoğurun. Gerekirse un ekleyin ve 40 dakika mayalanmaya bırakın.
- Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde açın. İçine 1 çay kaşığı kadar yumuşak margarin yerleştirip uçlarından büzerek yuvarlayın. 30 dakika daha bekletin.
- Hamurları uzatarak şerit haline getirin ve iki ucundan tutarak ters yöne doğru çevirerek bükün. Uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 20 dakika ılık bir yerde bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu ve susam serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Limon Dolgulu Yaz Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un (dikkatli koyalım)
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
Limonlu dolgu için;
- 1 tane limon rendesi
- 1 tane limon suyu
- yarım bardak içme suyu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Limon Dolgulu Yaz Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamur malzemelerimizi karıştıralım ve unumuzu dikkatli koyarak yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Yuvarlak şekil verelim yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Ortalarına oklava ile hafif bastıralım.
- 180 derece fırına koyalım. Sürekli kontrol edelim sertleşince alalım soğumaya bırakalım.
- Küçük tencereye sos malzemelerini koyalım sürekli karıştırarak pişirelim hemen koyu kıvam alıyor zaten. Ben pürüzsüz olsun diye tel süzgeçten geçirdim size kalmış bu.
- Sos biraz ılıyınca ve kurabiye yeterince soğukluğa ulaştıysa ister krema sıkma torbası ile. İster çay kaşığı ile ben çay kaşığı ile koydum kurabiyelere.
Milföyden Şahane Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 6 yaprak milföy
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ceviz
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
Üzerine;
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1,5 tatlı kaşığı kakao
- 50 gram sütlü çikolata
Milföyden Şahane Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle milföyü dondurucudan çıkartıp yumuşaması için yaklaşık 10 dakika dışarıda bekletelim.
- Bu sırada ceviz veya fındığı robottan yumuşayan milföylerimizi açmaya başlayalım.
- İlk olarak 3 adet milföy yaprağını görselde görüldüğü gibi uç kısımları hafif üst üste gelecek şekilde sıraya dizelim.
- Üzerine nişasta serpelim merdane ile kullanacağımız tepsi büyüklüğünde açalım tepsinin altını yağladıktan sonra milföyümüzü tepsiye dizelim. Ara katına hafif yağ damlattıktan sonra cevizimizi serpelim.
- Üst katmanı içinde 3 adet milföy yaprağını aynı şekilde açalım tepsiye serelim kare şeklinde keselim kaşıklama yöntemini yapalım son olarak üzerine kalan yağdan sürelim.
- 180 derecelik fırında 50 dakika tamamen pişirelim.
- Tatlımız pişerken diğer yanda tencereye sütü şekeri alalım şeker eriyene kadar ocakta ısıtalım ocaktan aldıktan sonra 1 paket vanilya ekleyelim.
- Fırından çıkan tatlımızı 10 dakika beklettikten sonra ılımaya yakın olan şerbetimizi dökelim.
- Bir saat sonra üzerine kakao ve pudra şekerini karıştırıp eleyelim son olarak rendelenmiş sütlü çikolata serpelim.
- Yaklaşık 4 saat şerbeti çekmesi için dinlendirelim. Bu sırada kesinlikle dolaba atmayalım şerbetini çeken muhteşem soğuk baklavamız servise hazır yapacak