Tavuklu Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet uzun patlıcan
- 3 adet patates
- Yarım kg tavuk göğsü
- 2 adet kapta biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 su bardağı domates sos yada 3 adet minik doğranmış domates
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber,
- Kekik
Süslemek için ;
- Dereotu ve domates
Sebzeleri kızartmak için;
- Sıvı yağ
Tavuklu Patlıcan Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesleri soyup yuvarlak ince dilimler olacak şekilde doğrayalım.
- Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyelim ve patatesler kızarana kadar patlıcanları tuzlu suda acıları çıtası için bekletelim.
- Patatesleri kızartıp bir tabağı alalım, ardından yıkayıp kurulanmış patlıcanları kızartalım.
- Sebzeler kızarırken başka bir tencereye 4-5 kaşık sıvı yağ ekleyip tavuklarımızı ilave edelim.
- Tavuklar suyunu çekince yemeklik doğranmış biberleri ve sarımsakları ilave edelim.
- Biberler solana kadar soteleyelim.
- Daha sonra domates sosumuzu ve baharatlarımızı ilave edip 5 dakika daha pişirelim.
- Yuvarlak küçük borcama kızarmış patlıcanları kenarları üst üste gelecek şekilde dizelim.
- Tam orta kısmınada iki üç adet patlıcan yerleştirdim.
- Patlıcanların üzerine patatesleri yerleştirelim.
- Onların üzerine de hazırlanmış tavuğu ilave edip patlıcanların kenardan sarkan kısımlarını tavukların üzerine doğru örtelim.
- Bu şekilde 190-200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirip daha sonrasında dilimleyerek servis edelim.
- Dilerseniz borcamda değil de tek kişilik güveçlerde yaparak misafirlerine ikram edebilirsiniz.