21 Haziran 2023 Çarşamba

Tavuklu Patlıcan Sarma Tarifi

 

Tavuklu Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet uzun patlıcan
  • 3 adet patates
  • Yarım kg tavuk göğsü
  • 2 adet kapta biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 su bardağı domates sos yada 3 adet minik doğranmış domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber,
  • Kekik

Süslemek için ;

  • Dereotu ve domates

Sebzeleri kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Tavuklu Patlıcan Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri soyup yuvarlak ince dilimler olacak şekilde doğrayalım.
  • Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyelim ve patatesler kızarana kadar patlıcanları tuzlu suda acıları çıtası için bekletelim.
  • Patatesleri kızartıp bir tabağı alalım, ardından yıkayıp kurulanmış patlıcanları kızartalım.
  • Sebzeler kızarırken başka bir tencereye 4-5 kaşık sıvı yağ ekleyip tavuklarımızı ilave edelim.
  • Tavuklar suyunu çekince yemeklik doğranmış biberleri ve sarımsakları ilave edelim.
  • Biberler solana kadar soteleyelim.
  • Daha sonra domates sosumuzu ve baharatlarımızı ilave edip 5 dakika daha pişirelim.
  • Yuvarlak küçük borcama kızarmış patlıcanları kenarları üst üste gelecek şekilde dizelim.
  • Tam orta kısmınada iki üç adet patlıcan yerleştirdim.
  • Patlıcanların üzerine patatesleri yerleştirelim.
  • Onların üzerine de hazırlanmış tavuğu ilave edip patlıcanların kenardan sarkan kısımlarını tavukların üzerine doğru örtelim.
  • Bu şekilde 190-200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirip daha sonrasında dilimleyerek servis edelim.
  • Dilerseniz borcamda değil de tek kişilik güveçlerde yaparak misafirlerine ikram edebilirsiniz.

Yapımı Hızlı Ve Lezzetli Krep Kanepe

 

Malzemeler

Krep için;

  • 1 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • Tuz

İç ve dışı için;

  • Krem peynir
  • Krem çikolata
  • Soyulmuş salatalık
  • Domates
  • Kaşar
  • Zeytin

    Nasıl Yapılır?

  • Kabımızın içerisine un, süt, su, tuz, yumurtayı koyup güzelce karıştırıyoruz.
  • Tavamızın içerisine büyük bir kaşık yardımıyla krebimizi döküp tavanın her yerine gelecek şekilde tavayı yaydırıyoruz.
  • Ocakta 1 dakika çevirerek arkasını ve önünü pişiriyoruz. (krebimiz hazır).
  • Krebimizin içerisine krem peyniri sürüyoruz.
  • Patates soyma aparatımızla salatalığımızın iç kısmını ince dilimler halinde soyuyoruz ve krem peynirimizin üzerine sırasıyla gelecek şekilde diziyoruz.
  • Krebimizi güzel bir şekilde sarıyoruz ve aralıklarla kesiyoruz.
  • Süslemesi için küçük domatesler, salatalık, kaşar ve zeytinle kürdan yardımıyla süslüyoruz.
  • Krem çikolatalısını da yapabilirsiniz.

Kuzu Kaburga Tarifi

 

Kuzu Kaburga Tarifi İçin Malzemeler

  • 700-800 gram kuzu kaburga

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

    Kuzu Kaburga Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosu için; gerekli bütün malzemeleri güzelce karıştırın.
  • Kaburga etlerini sosun içine ilave edin güzelce soslayıp, üzerini kapatıp buzdolabında en az bir saat kadar dinlendirin.
  • Daha sonra uygun bir tepsiye dizip ıslatmış olduğunuz fırın kağıdı ile örtüp yarım saat kadar pişirin.
  • Üzerindeki kağıdı çekip tekrar fırına verin güzelce kızarıncaya kadar tekrar yarım saat kadar pişirin.

Bezelyeli Ezme Tarifi

 

Bezelyeli Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 su bardağı dan bir parmak eksik haşlanmış bakla (yoksa 2.5 su bardağı bezelye)
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Çeyrek demet taze nane
  • 3-4 dal maydanoz
  • 2-3 dal dereotu
  • 1 çk tuz
  • 1 çk ucu ile karabiber ve kimyon

    Bezelyeli Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?                                            Tüm malzemeleri rondo, mikser ya da blender yardımı ile ezip püre haline getiriyoruz. İşte bu kadar. Et ve tavuk yemeklerin yanına, balığın yanına, kahvaltıda ekmek üstüne sürülerek 

Airfryer Burma Baklava Tarifi

 

Airfryer Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet baklavalık yufka

Yufkalara sürmek için;

  • 100 g tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Arası İçin;

  • 1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

    Airfryer Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • Yaklaşık 10 dakika kaynayan şerbete limon suyunu ekleyelim. 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Ardından baklavalık yufkalarımızdan 1 tanesini tezgaha alalım.
  • Üzerine erittiğimiz tereyağı ile karıştırdığımız sıvı yağdan fırça yardımı ile sürelim.
  • Yufkanın her yerini güzelce yağladıktan sonra bir kenarına bolca ceviz içi yerleştirelim.
  • Cevizli içi önce içe doğru katlayalım. Ardından yufkayı oklavanın etrafına rulo şeklinde saralım.
  • Sardığımız rulonun iki ucundan tutarak ortaya doğru büzelim ve burma şeklini verelim.
  • Daha sonra ruloyu oklavadan dikkatli bir şekilde sıyırarak çıkartalım. Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde hazırlayalım.
  • Rulolarımızı istediğimiz boyutta dilimleyelim ve airfryer haznesine yerleştirelim.
  • Son olarak tatlılarımızın üzerine hazırladığımız yağın kalanından sürelim.
  • Tatlılarımızın üzerleri güzelce kızarana kadar 160 °C’de 15 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda pişen tatlılarımızı airfryer’dan alalım ve üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dinlenmeye bırakalım.
  • Şerbetini güzelce çeken baklavalarımız servise hazır.

20 Haziran 2023 Salı

Patates Püresi Yatağında Tavuk Sote Tarifi

 

Patates Püresi Yatağında Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket bonfile tavuk (700 gr)
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber

Patates püresi için:

  • 5 adet patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kaşar

    Patates Püresi Yatağında Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patateslerin kabuklarını soyalım ve yıkayalım.
  • Patatesleri dilimleyelim ve tencereye su ekleyerek ocağa alalım.
  • Patatesleri yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika haşlayalım.
  • Çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edelim.
  • Patatesler pişince tenceredeki suyunu süzerek patatesleri ezelim.
  • Ezmiş olduğumuz patatesleri ocağa alarak üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyelim.
  • Ardından üzerine tuzu, karabiberi ve sütü ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezmeye devam edelim.
  • Daha sonra kaşarı da ilave ederek eriyene kadar karıştıralım. Patates püresi hazır.
  • Yıkamış olduğumuz tavukları kuşbaşı doğrayalım.
  • Tencereye biraz sıvı yağ ekleyerek tavukları pişmeye bırakalım.
  • O sırada biberleri doğrayalım.
  • Domatesleri de kabuklarını soyarak doğrayalım veya robottan geçirelim.
  • Tavuklar biraz pişince içine biberleri ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
  • Biberler pişince içine domates, salça, tuz ve baharatlarını da ekleyelim.
  • Domatesler de pişip biraz suyunu çekince ocaktan alalım. Tavuk sote hazır.
  • Tabağa patates püresinden yayıp yatak yapalım ve üzerine tavuk sotemizden ekleyelim. Yemeğimiz servise hazır.

Ganajlı Mozaik Pasta Tarif

 

Ganajlı Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin eritilmiş
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz,fındık,fıstık hangisi varsa(olmasa da olur)

Üzeri için;

  • 1 paket krema
  • 160 gram çikolata ( sütlü bitter karışık)

    Ganajlı Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri dörde bölerek kıralım.
  • Tereyağını bir tavada eritelim.
  • Daha sonra bir kabın içerisine süt ,şeker ,kakao ve tereyağını alıp karıştıralım.
  • İçerisine kırmış olduğumuz bisküvileri ilave edelim ve bisküvileri kırmadan iyice karıştıralım .
  • Daha sonra istediğiniz kalıbın içerisine ben çember kalıp kullandım etrafını streç filmle sararak harcı içerisine boşaltalım.
  • Üzerini streç filmle örterek 2-3 saat buzlukta dinlendirelim.
  • Buzluktan çıkardıktan sonra kremayı ısıtalım içerisine çikolataları ilave ederek erimesini sağlayalım.
  • Daha sonra bunu pastamızın üzerine gezdirelim ve bir gece buzdolabında dinlendikten sonra üzerine istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.

Ciğer Tava (Ciğer Sevmeyenlerin Bile Yediği Lezzet) Tarifi

 

Ciğer Tava (Ciğer Sevmeyenlerin Bile Yediği Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu ciğeri
  • Yarım su bardağı un
  • 2 adet orta boy patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik isteğe bağlı

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Ciğer Tava (Ciğer Sevmeyenlerin Bile Yediği Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ciğeri kuşbaşı doğrayıp yıkayıp süzelim tuz ve baharatlarını ekleyip harmanlayalım.
  • Daha sonra una bulayıp süzgeçten fazla ununu arındıralım ve kızgın yağda kızartalım (dikkat edelim yakmayalım yoksa sert olur)
  • Yanına patates kızartması ve soğan salatası ile servis edelim. Şimdiden hazırlayacaklara afiyet şifa olsun

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi

 

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Sosu için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz (5gram)
  • 5 çay bardağı süt (600 ml)
  • 1 şişe soda (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200ml)

Büyük tepsi için;

  • 6 adet yufka
  • 200 gram peynir
  • Yarım demet maydanoz

Küçük tepsi için;

  • 4 adet yufka
  • 150 gram peynir
  • Yarım demetten az maydanoz

Üstü için;

  • 1 adet yumurta
  • 50 gram tereyağ

Altı için;

  • 25 gram tereyağ

    Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sosumuzun tüm malzemelerini bir kaba döküp karıştıralım.
  • Başka bir kapta peynir ve maydanozu karıştıralım.
  • Su böreğini yapacağımız tepsiyi tereyağı ile yağlayalım.
  • İlk yufkayı tepsinin dışına çıkacak şekilde koyalım soslayalım.
  • İkinci yufkayı eğer tepsiniz küçükse ilk yufkadan sonraki yufkaları yarıya bölelim büyükse bütün koyalım ve soslayalım.
  • 3. Yufkayıda koyup soslayalım .
  • 4. Yufkayıda koyup sosluyalım ve peynir ve maydanoz karışımını ekliyelim.
  • 5. Yufkayıda soslayalım 6 yufkayıda koyup soslayalım ve kenarlarını kapatalım.
  • Eğer tepsiniz küçükse 1 yarım yufkanız fazla olacak onuda üstüne ekleyin ve soslayın.
  • Her yufkaya 1-2 kepçe sostan ekleyin üst kısmına artan sosun içerisine 1 yumurta ekleyin ve bütün sosu böreğinizin üstüne ekleyin tereyağını küçük parçalara kesip üstüne ekleyin.
  • Eğer isterseniz o saatte pişirebilirsiniz eğer isterseniz buzdolabında 1 gece bekletebilirsiniz.
  • Beklettiğiniz taktirde su böreğiniz çok daha fazla kabaracaktır buzdolabında bekletecekseniz streç film ile kapatıp bekletin.
  • Pişirmek için;180 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.