22 Haziran 2023 Perşembe

Pizza Poğaça Tarifi

 

Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1/2 (yarım) sıvı yağ
  • 1 yumurta üzerine sarısı
  • Aldığı kadar un (Ele yapışmayan yumuşak )
  • Tuz

    Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabımıza süt ve suyu alalım üzerine şeker ve mayayı ekleyelim elimizle karıştırarak aktifleştirelim ardından sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip karıştırıyoruz daha sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyelim yoğurmaya devam edelim tuzumuzu da ekleyelim yoğurmaya devam edelim mayalanmaya bırakalım üzerini kapatıp.
  • Mayalanan hamuru eşit bezelere ayıralım.
  • Tepsiye yuvarlayıp dizelim 10 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra bardak yardımı ile ortalarına bastırabilirsiniz bardağı yağlayıp yaparsanız hamurdan kolay ayrılır sonra rendelenmiş peynirlerin koyalım üzerine domates ve biberi ekleyelim kenarlarını yumurta sarısı sürelim 15 dakika kadar tepsi mayası yapalım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirelim fırından çıktıktan sonra nemli bez veya yağlı kağıdı ıslatıp koyalım yumuşacık ve pofidik poğaçalrınız hazır. 

Çok Pratik Kahvaltılık Pişi Tarifi

 

Çok Pratik Kahvaltılık Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı su

Kızartma için;

  • Sıvı yağı

    Çok Pratik Kahvaltılık Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kahvaltılık pişi için öncelikle geniş bir kaba yumurta, yoğurt, su, kabartma tozunu ve tuzu koyarak pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
  • Sonra dikkatli şekilde unumuzu ilave edelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Sonra hamurumuzu 15 dk dinledirelim.
  • Dinlendikten sonra tezgahımıza az un serperek merdaneyle hamurumuzu açalım ne çok kalın nede ince olacak şekilde açalım.
  • İsterseniz bıçakla kare kare kesin isterseniz bir bardak ağzıyla kesin.
  • Kestikten sonra sıvı yağımızı ocağımıza alın kızgın olduğunu kontrol edin sonra hamurlarınızı içine atın önlü arkalı kızartın. Sonra servis yapın.

Kahvaltıya Sebzeli Sucuklu (Omlet) Tarifi

 

Kahvaltıya Sebzeli Sucuklu (Omlet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet dolmalık biber
  • 1 adet küçük kurusoğan
  • 2 adet yumurta
  • Arzu ettiğiniz kadar sucuk ben az koydum
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

    Kahvaltıya Sebzeli Sucuklu (Omlet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavaya sıvı yağını koyup ocakta kısık ateşte ısıtalım.
  • Biberleri ve kuru soğanı halka şekilde doğrayıp tavaya ilave edelim ve sotelemeye başlayalım.
  • Biraz malzemeler yumuşayınca üzerine tuz atıp karıştıralım.
  • Sucukları küp doğrayıp ilave edip sucuklar hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Yumurtaları bir kasede çırpalım ve biberlerin üzerine döküp yayalım.
  • En son rendelenmiş kaşarı üzerine serpip kapağını kapatıp kısık ateşte kaşarlar eriyene kadar bekletelim.
  • Daha sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz, afiyet olsun.
  • Not : arzuya göre baharat ekleyerek dahada lezzetli hale getirebilirsiniz.

Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kadar haşlanmış buğday
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 çay bardağı mısır
  • 3 adet kornişon turşu
  • 1 kase yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine;

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3-4 adet ceviz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Buğday, küp küp doğranmış kapya biber, küp küp doğramış turşu, mısır karıştırma kabına alınır.
  • Büyükçe bir kase yoğurda mayonez, kıyılmış dereotu ve tuz eklenerek karıştırılır ve malzemelerin üzerine dökülerek güzelce harmanlanır, uygun bir servis kabına alınır.
  • Üzeri için; yağda, kırılmış ceviz ve toz biber yakılarak üzerine gezdirilir. 

21 Haziran 2023 Çarşamba

El Açması Tadında Yufkadan Çıtır Börek Tarifi

 

El Açması Tadında Yufkadan Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sos için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

İç harcı için;

  • Beyaz peynir
  • İnce kıyılmış maydanoz

Üzeri için:

  • Sos ve susam

    El Açması Tadında Yufkadan Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sosunu hazırlayalım.
  • Geniş bir kaseye sıvı yağ, un, sirkeyi ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Yufkayı tezgaha serelim ve heryerini gelecek şekilde sostan sürelim.
  • Yufkamızı ikiye katlayıp 4 parmak genişliğinde uzunlamasına keselim ve tekrar sosumuzdan çok az miktarda sürelim.
  • Her parçanın üzerine iç harçtan bir miktar koyup muska şeklinde katlayalım.
  • Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • Kalan sostan böreklerimizin üzerine sürelim ve susam serpiştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarsana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun🤤.

    Not: sosunuz biterse sıvı yağ süre bilirsiniz böreklerin üzerine) yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı sıvı yağ karışımıda süre bilirsiniz

Semizotu Yemeği Tarifi

 

Semizotu Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bağ semizotu
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

    Semizotu Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Semizotunu temizleyelim bol suda yıkayalım.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayalım ,tencereye alalım ,zeytinyağında kavurulalım.
  • Domatesleri minik minik küp küp doğrayıp salça ve sarımsaklar ile birlikte tencereye ekleyelim bir kaç dakika kavuralım.
  • Semizotunu ekleyerek karıştırın kapağını kapatıp on dakika kadar daha arada karıştırarak kavurun.
  • Pirinci yıkayın tencerenin içine ekleyin.
  • Su eklemeye gerek kalmıyor semizotu su salıyor kontrol edin biraz sulu olsun isterseniz bir küçük fincan sıcak su pirinçleri koymadan önce koyabilirsiniz.
  • 15 dakika kadar pişirin.
  • Tam yazlık nefis bir yemek.

    Deneyeceklere şimdiden.

Kremalı Mantar Yemeği Tarifi

 

Kremalı Mantar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 100 ml krema
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • İnce kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)
  • Karabiber
  • Tuz

    Kremalı Mantar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı piyazlık doğrayalım ve kızdırdığımız sıvı yağa alalım.
  • Soğanın rengi döndükten sonra jülyen doğradığımız biberleri ilave edip soteleyelim.
  • Ardından tereyağını ilave edelim ve sotelemeye devam edelim.
  • Mantarlarımızı ekleyelim ve suyunu salıp çekinceye kadar yaklaşık 5-6 dakika kavuralım.
  • Kremamızı ekleyelim ve krema çekip koyulaşana kadar mantarlarımızı pişirelim.
  • Ocaktan almadan önce karabiber ve tuzunu ayarlayalım ve en son üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim.

Divriği Pilavı (Tavuklu) Tarifi

 

Divriği Pilavı (Tavuklu) Tarifi İçin Malzemeler

Tavuğu haşlamak için:

  • 1 bütün tavuk
  • 2 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 2 yemek kaşığı tuz

Pilav için:

  • Haşlanıp didiklenmiş tavuk
  • 3 su bardağı baldı pirinç
  • 6 su bardağı tavuk suyu (başladığımız tavuğun suyu)
  • 4 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı kabukları soyulmuş badem
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı besni üzümü (büyük sarı)
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 2 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz

    Divriği Pilavı (Tavuklu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu düdüklü tencereye koyun, soğanı, tuzu ve karabiberi ekle düdüklünün max komşuna kadar suyla doldurun. 45dk / 1 saat arası düdüklünün özelliğine göre tavuğu orta ateşte güzelce haşlayın.
  • Pirinçleri güzelce yıka ve kaynar suda 15-20 dk bekletin sonra süzgeçe alın suyunu iyice süzsün.
  • El yakmayacak şekile gelen tavuğu didikle kenarda beklesin.
  • 4 soğanı küçük küçük doğrayıp tencereye alın üzerine karabiber ve yenibahar ekleyin karıştırın.
  • Üzerine tavuğun yarısını koyun; daha sonra sırayla badem,nohut, üzüm, kuş üzümü, kalan tavuğu koy ve pirinçi ilave edin, üzerine 6 bardak tavuk suyunu ekleyin.
  • Üzerine tereyağı ve tuzu koyun.
  • Kaynanana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra en küçük ocak gözünde en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • En az yarım saat dinlendirdiler sonra geniş bir kaba ters çevirerek servis edebilirsin.
  • İstersen karıştırarak da servis edebilirsiniz.

Sucuklu Kaşarlı Pamuk Poğaça Tarifi

 

Sucuklu Kaşarlı Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaşmaya
  • 1 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üzerine )
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 -3 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olacak)

Üzeri için;

  • Sucuk dilimleri
  • Kaşar peyniri

Üzerine sürmek için ;

  • Yumurta sarısı
  • 1-2 damla pekmez

    Sucuklu Kaşarlı Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına sütü,sıvı yağı,tuzu ve şekeri, yumurta beyazını ve mayayı alıp iyice karıştıralım.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak hafif ele yapışayan bir hamur yapalım.
  • Üzerini kapatıp bir saat mayalandıralım.
  • Mayalanan hamurdan 12 eşit beze yapalım ve yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla yerleştirelim.
  • Üzerini temiz bir bezle kapatıp 15-20 dakika tepside mayalandıralım.
  • Mayalanan bezelerin ortalarına sucuk dilimlerini ve kaşar peyniri dilimlerini bastırarak yerleştirelim.
  • Kenarlarına yumurta sarısı ve pekmez karışımından sürüp önceden ısıtılmış fırında 200 derece pişirelim.
  • Fırından çıktıktan sonra üzerine temiz bir bez örtelim böylece yumuşacık olacak.

Pastırmalı Humus Tarifi

Pastırmalı Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı tahin
  • Yarım limon suyu
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • Tereyağ
  • Tozbiber
  • 6 dilim pastırma
  • Biraz kaşar rendesi

    Pastırmalı Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri robota atıp pürüzsüz kıvam olana kadar robotta çekiyoruz.
  • Tahin miktarına tadıp bakabilirsiniz damak zevkinize göre çünkü bende göz kararı katıyorum tahinini.
  • En son pürüzsüz bir kıvama gelince humusumuzu güvece yayıyoruz.
  • Kaşar rendeleriyle karıştırarak güvece humusu yayalım en üste konduğu zaman kuruyor kaşarlar.
  • Üzerine tereyağı tozbiber biraz gezdirelim.
  • Pastırmaları parça parça yapıp üzerine koyup 200 derece ısınmış fırına veriyoruz pastırmaları pişip kaşarları eriyince humusumuz hazır.