22 Haziran 2023 Perşembe

Sebzeli Köfte Dizme Tarifi

 

Sebzeli Köfte Dizme Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağından az eksik galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Sebze olarak;

  • 3 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet domates

Sosu için;

  • 1 ,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı salça

    Sebzeli Köfte Dizme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için malzemeleri karıştırma kabına koyup yoğuruyoruz. Mümkünse dolapta en az yayarım saat kadar dinlendikten sonra yuvarlayıp şekil veriyoruz.
  • Sebzeleri halka şeklinde dilimleyip sırasıyla fırın tepsimize diziyoruz.
  • Üzerine sosu için malzemeleri karıştırıp döküyoruz.
  • Fırın kağıdını ıslatıp nemli şekilde üzerine kapatıyoruz.
  • 200 derece fırında 35-40 dk kontrollü şekilde pişiriyoruz.
  • Sıcak servis edip afiyetle yiyoruz

Kabak Çorbası Tarifi

 

Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1.5 su bardağı tuzsuz ayran
  • 2.5 su bardağı su (ben yarısını tavuk suyu kullandım)

Sosu için malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Pul biber
  • Toz biber

    Kabak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakları doğradım, sıvı yağda 2-3 dk kavurdum.
  • Tereyağını ekledim, 1 dk daha kavurdum, unu ekledim, 1-2 dk daha kavurdum.
  • Ayran ve suyu ekledim, kaynayana kadar karıştırdım.
  • Kaynayınca altını kıstım, kabaklar yumuşayana kadar pişirdim.
  • Kabaklar yumuşayınca blenderden geçirdim.
  • Doğradığım sarımsakları da ekleyip ocağın altını kapattım, tuzunu ekledim.
  • Sosunu hazırladım limon ile servis ettim.

Ev Usulü Kekstra Tarifi

 

Ev Usulü Kekstra Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı kadar un

Kreması için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 1 paket kırmızı jöle

    Ev Usulü Kekstra Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun kaba yumurta ve şekeri alıp beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  • Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  • Sonra eleyerek kabartma tozu, vanilin ve unu da ekleyip tekrar çırpın.
  • Kalıbınızın her yerini tereyağıyla iyice yağlayın ve harçtan her gözüne dökün.
  • Önceden ısınmış 170 derece fırında pişirin.
  • Pişen kek biraz ılıyınca kalıplardan çıkarın.
  • Üst kısmı kabardığı için ben oralarını biraz düz dursun diye kestim.
  • Kreması için vanilya hariç tüm malzemeyi sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  • Kıvama gelince vanilyayı da ekleyip tekrar karıştırın.
  • Krema ılıyınca kekin çukur kısımlarına yeterince koyalım.
  • Tepeleme koymamaya dikkat edin ki jöleyi dökerken dışa taşmasın.
  • Jöleyi de paketinde yazan tarifine göre hazırlayıp biraz ılıtıp kekin üstüne tek tek dökelim.
  • Jöle tamamen soğuyup katılaşınca afiyetle tüketelim.

Nugget Tadında Tavuk Köfte Tarifi

 

Nugget Tadında Tavuk Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk kıyma
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon (istediğiniz farklı baharatlarda konabilir)

Bulamak için;

  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

    Nugget Tadında Tavuk Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymaya tuz, karabiber, kimyon, zeytinyağı ve unu eklenerek güzelce karıştırılır.
  • Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak şekil verilir.
  • Elinize yapışmaması ve rahat şekillendirebilmek için ellerinizi ıslatarak yapın.
  • Şekillenen malzemeyi buzlukta 15-20 dk bekletin.
  • Her köfteyi önce una sonra yumurtaya ardından da galeta ununa bulayın.
  • Kızgın yağda güzelce kızarana dek pişirin.
  • Pişen köfteleri kağıt havlu üzerine alın ki fazla yağını çeksin.

Pofuduk Muffin Kek Tarifi

 

Pofuduk Muffin Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Aldığı kadar un (ortalama 5 su bardağı un aldı)
  • 2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
  • 4 yemek kaşığı kakao

Üzeri için;

  • 1 su bardağı çikolata parçaları

    Pofuduk Muffin Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri karıştırıp mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Daha sonra süt ,sıvı yağ ,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırın .
  • Unu yavaş yavaş ilave edip karıştırın.
  • Son olarak kakao ve kahvaltılık çikolatayı da ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın .
  • Kağıt cupcake kalıplarına pay edin.
  • Üzerine bol çikolata parçaları serpip önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin ,kürdanla kontrol edip fırından çıkarın

Kremalı Mantar Yemeği Tarifi

 

Kremalı Mantar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 100 ml krema
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • İnce kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)
  • Karabiber
  • Tuz

    Kremalı Mantar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı piyazlık doğrayalım ve kızdırdığımız sıvı yağa alalım.
  • Soğanın rengi döndükten sonra jülyen doğradığımız biberleri ilave edip soteleyelim.
  • Ardından tereyağını ilave edelim ve sotelemeye devam edelim.
  • Mantarlarımızı ekleyelim ve suyunu salıp çekinceye kadar yaklaşık 5-6 dakika kavuralım.
  • Kremamızı ekleyelim ve krema çekip koyulaşana kadar mantarlarımızı pişirelim.
  • Ocaktan almadan önce karabiber ve tuzunu ayarlayalım ve en son üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim.

Divriği Pilavı (Tavuklu) Tarifi

 

Divriği Pilavı (Tavuklu) Tarifi İçin Malzemeler

Tavuğu haşlamak için:

  • 1 bütün tavuk
  • 2 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 2 yemek kaşığı tuz

Pilav için:

  • Haşlanıp didiklenmiş tavuk
  • 3 su bardağı baldı pirinç
  • 6 su bardağı tavuk suyu (başladığımız tavuğun suyu)
  • 4 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı kabukları soyulmuş badem
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı besni üzümü (büyük sarı)
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 2 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz

    Divriği Pilavı (Tavuklu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu düdüklü tencereye koyun, soğanı, tuzu ve karabiberi ekle düdüklünün max komşuna kadar suyla doldurun. 45dk / 1 saat arası düdüklünün özelliğine göre tavuğu orta ateşte güzelce haşlayın.
  • Pirinçleri güzelce yıka ve kaynar suda 15-20 dk bekletin sonra süzgeçe alın suyunu iyice süzsün.
  • El yakmayacak şekile gelen tavuğu didikle kenarda beklesin.
  • 4 soğanı küçük küçük doğrayıp tencereye alın üzerine karabiber ve yenibahar ekleyin karıştırın.
  • Üzerine tavuğun yarısını koyun; daha sonra sırayla badem,nohut, üzüm, kuş üzümü, kalan tavuğu koy ve pirinçi ilave edin, üzerine 6 bardak tavuk suyunu ekleyin.
  • Üzerine tereyağı ve tuzu koyun.
  • Kaynanana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra en küçük ocak gözünde en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • En az yarım saat dinlendirdiler sonra geniş bir kaba ters çevirerek servis edebilirsin.
  • İstersen karıştırarak da servis edebilirsiniz.

Tavuklu Patlıcan Sarma Tarifi

 

Tavuklu Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet uzun patlıcan
  • 3 adet patates
  • Yarım kg tavuk göğsü
  • 2 adet kapta biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 su bardağı domates sos yada 3 adet minik doğranmış domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber,
  • Kekik

Süslemek için ;

  • Dereotu ve domates

Sebzeleri kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Tavuklu Patlıcan Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri soyup yuvarlak ince dilimler olacak şekilde doğrayalım.
  • Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyelim ve patatesler kızarana kadar patlıcanları tuzlu suda acıları çıtası için bekletelim.
  • Patatesleri kızartıp bir tabağı alalım, ardından yıkayıp kurulanmış patlıcanları kızartalım.
  • Sebzeler kızarırken başka bir tencereye 4-5 kaşık sıvı yağ ekleyip tavuklarımızı ilave edelim.
  • Tavuklar suyunu çekince yemeklik doğranmış biberleri ve sarımsakları ilave edelim.
  • Biberler solana kadar soteleyelim.
  • Daha sonra domates sosumuzu ve baharatlarımızı ilave edip 5 dakika daha pişirelim.
  • Yuvarlak küçük borcama kızarmış patlıcanları kenarları üst üste gelecek şekilde dizelim.
  • Tam orta kısmınada iki üç adet patlıcan yerleştirdim.
  • Patlıcanların üzerine patatesleri yerleştirelim.
  • Onların üzerine de hazırlanmış tavuğu ilave edip patlıcanların kenardan sarkan kısımlarını tavukların üzerine doğru örtelim.
  • Bu şekilde 190-200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirip daha sonrasında dilimleyerek servis edelim.
  • Dilerseniz borcamda değil de tek kişilik güveçlerde yaparak misafirlerine ikram edebilirsiniz.