Evde Sucuk Yapımı (Streçle) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg orta yağlı çift çekilmiş kıyma
- 70 gr sucuk baharatı
- 1 yemek kaşığı tuz
Evde Sucuk Yapımı (Streçle) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sucuk tarifi için öncelikle uygun bir karıştırma kabına kıymayı alalım.
- Üzerine sucuk baharatını ve tuzu ekleyelim. Eğer sucuk baharatınızda tuz varsa ekstradan tuz eklemenize gerek olmayacaktır.
- Harcımızı elimizle güzelce yoğuralım.
- Ardından tezgaha bir parça streç film alalım ve yoğurduğumuz harcın bir kısmını strecin ortasına yerleştirelim.
- Streci kapatalım ve sucuğu ileri geri yaparak rulo haline getirelim.
- Kalan harcı da aynı şekilde hazırlayıp streçlere sardıktan sonra çift kilitli dondurucu poşetine alarak dondurucuya kaldıralım ve en az 1 gece bekletelim.
- Pişireceğimiz zaman sucuğumuzu dolaptan çıkartıp dilimleyelim ve yağda kızartalım.