23 Haziran 2023 Cuma

Evde Sucuk Yapımı (Streçle) Tarifi

 

Evde Sucuk Yapımı (Streçle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg orta yağlı çift çekilmiş kıyma
  • 70 gr sucuk baharatı
  • 1 yemek kaşığı tuz

    Evde Sucuk Yapımı (Streçle) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sucuk tarifi için öncelikle uygun bir karıştırma kabına kıymayı alalım.
  • Üzerine sucuk baharatını ve tuzu ekleyelim. Eğer sucuk baharatınızda tuz varsa ekstradan tuz eklemenize gerek olmayacaktır.
  • Harcımızı elimizle güzelce yoğuralım.
  • Ardından tezgaha bir parça streç film alalım ve yoğurduğumuz harcın bir kısmını strecin ortasına yerleştirelim.
  • Streci kapatalım ve sucuğu ileri geri yaparak rulo haline getirelim.
  • Kalan harcı da aynı şekilde hazırlayıp streçlere sardıktan sonra çift kilitli dondurucu poşetine alarak dondurucuya kaldıralım ve en az 1 gece bekletelim.
  • Pişireceğimiz zaman sucuğumuzu dolaptan çıkartıp dilimleyelim ve yağda kızartalım. 

Mayalı Dereotlu Poğaça (Pamuk Gibi) Tarifi

 

Mayalı Dereotlu Poğaça (Pamuk Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 demet dereotu
  • 5,5 su bardağı un

Arası İçin;

  • Beyaz peynir

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Mavi haşhaş

    Mayalı Dereotlu Poğaça (Pamuk Gibi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dereotlu mayalı poğaça için öncelikle yoğurma kabına süt, su, sıvı yağ, yumurta akı, instant maya, kaşığı toz şeker ve tuzu alalım. Tüm malzemeyi tel çırpıcı ile güzelce çırpalım.
  • İnce ince kıydığımız dereotunu da karışıma ilave edelim.
  • Ardından yavaş yavaş unu ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • Hamurunun üzerini streç filmle kapatalım, bir örtüyle saralım ve 1 saat kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda güzelce kabaran hamurun üzerine açalım. Elimizle tekrar yoğurarak havasını çıkaralım.
  • Toparladığımız hamuru tezgaha alalım bir bıçak veya kesme aparatı yardımıyla mandalina büyüklüğünde parçalar keserek beze haline getirelim.
  • Hazırladığımız bezenin üzerine bastırarak daire şeklinde açalım ve ortasına beyaz peynir yerleştirelim.
  • Hamurun kenarlarını ortada birleştirip tekrar beze haline getirdikten sonra pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralık olacak şekilde yerleştirelim.
  • Hazırladığımız poğaçaların hepsini fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürelim.
  • İsteğe bağlı olarak çörek otu ve mavi haşhaş serpiştirdiğimiz poğaçalarımızı 190 derece fırında 20-25 dakika arasında pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen dereotlu mayalı poğaçalarımız servise hazır. 

Dondurucuda Döner Tarifi

 

Dondurucuda Döner Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana döş kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

    Dondurucuda Döner Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir kap içerisine yoğurt, rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, toz kırmızı biber, tuz, kimyon ve karabiberi karıştıralım.
  • Üzerine kıymayı ilave edelim ve elimizle yoğurmaya başlayalım.
  • 5 dakika kadar yoğurduktan sonra kıymayı streç film üzerine alalım. Sıkıca kapatarak rulo şeklinde saralım.
  • Hazırladığımız döneri bu şekilde buzdolabının dondurucu kısmına alarak en az 1 gece bekletelim.
  • Pişireceğimiz zaman döneri dondurucudan alalım. Keskin bir bıçak yardımıyla ince ince dilimleyelim.
  • Uygun bir tavaya çok az sıvı yağ alalım. Dilimlediğimiz dönerleri çevirerek arkalı önlü kızartalım.
  • Güzelce kızaran dönerlerimiz servise hazır. 

Börülce Salatası Tarifi

 

Börülce Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram haşlanmış börülce
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 4-5 dal taze soğan
  • Bir tutam taze nane
  • Konserve mısır
  • Közlenmiş kırmızı biber
  • Salatalık turşusu
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Zeytinyağ
  • Tuz

    Börülce Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Börülceler yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu dökün.
  • Yeşillikleri ince ince doğrayın ve haşlanmış-soğumuş börülcelerin üzerine eleyin.
  • Kalan malzemeleri de ilave edin.
  • Sos için limon suyu,nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu karıştırın servis etmeden az önce döküp karıştırın.

22 Haziran 2023 Perşembe

Limonlu Dondurma ( Hiç Karıştırmadan ) Tarifi

 

Limonlu Dondurma ( Hiç Karıştırmadan ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300-400 gram yakın yoğunlaştırılmış süt reçeli
  • 600 ml sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı vanilin özü veya 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 3 tane limon
  • 1 buçuk çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tane vanilya

Yoğunlaştırılmış süt reçeli;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

    Limonlu Dondurma ( Hiç Karıştırmadan ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dondurmanın yapımına geçmeden önce süt reçelinin ben kendim yaptım sizde ister kendiniz yapın,isterseniz hazır kullanın.
  • 1 litre süte 1 su bardağı şekerle rengi değişene kadar kaynatınız.
  • Sonra yarım silme çay kaşığı kabartma tozunu dikkatli bir şekilde koyunuz yoksa sütünüz kabarır ve taşar.
  • Koyulaşıncaya kadar orta ateşte kontrollü bir şekilde kaynatıp kıvam alınca soğumaya bırakınız.
  • Daha sonra soğuyan süt reçelinizin içine kremaları boşaltılır ve mikserle koyulaşıncaya kadar çırpınız.
  • Diğer yandan 3 tane limonun kabuğunu rendenin ince kısmında rendeleyiniz .
  • 1 buçuk çay kaşığı zerdeçalı veya gıda boyası da olur ekleyiniz.
  • Rendelediğiniz limonları da içine sıkıp karıştırınız ve uygun bir kaba koyup dondurucu da karıştırmadan dondurunuz.
  • Dondurma kıvamına gelince tüketebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

    Not :400 ml sıvı krema 1 paket krem şanti olarak ta yapabilirsiniz

Kat Kat Görünümlü Tatlı Kurabiye Tarifi

 

Kat Kat Görünümlü Tatlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı süt (50 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • 150 gram eritilmiş tereyağı
  • 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

Arası için:

  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Kullandığım çay bardağı ölçüsü: 100 ml

Kullandığım su bardağı ölçüsü: 200 ml 

Kat Kat Görünümlü Tatlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için yoğurma kabına süt, maya, toz şekeri alıp karıştıralım.
  2. Sonrasında yumurta, tuz, vanilya ve eritilmiş tereyağını alıp karıştıralım.
  3. Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamurun üzerini kapatıp 15-20 dakika dinlendirelim.
  5. Sonrasında un serptiğimiz tezgaha alıp merdaneyle büyütelim. Çok ince olmamalı çok da kalın olmamalı.
  6. Açtığımız hamurun yüzeyinin yarısına toz şeker serpelim diğer yarısını üzerine katlayıp kapatalım.
  7. Bu şekilde biraz daha merdaneyle açıp büyütelim.
  8. Yine aynı şekilde hamurun yarısına toz şeker ekleyip kapatalım. Bu şekilde 4-5 kez katlayarak aralarına toz şeker serpelim.
  9. Katlayarak kare formu verelim.
  10. Araları toz şekerli hamuru tekrar merdaneyle açarak büyük bir kare haline getirelim.
  11. Üzeri için toz şeker ve tarçını bir kaba alıp karıştıralım.
  12. Açtığımız hamurun yüzeyine serpip her yerine gelecek şekilde yayalım.
  13. Tırtıklı kesme aparatıyla küçük kareler halinde dilimleyelim.
  14. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiye hamurlarını dizelim.
  15. Önceden ısıtılmış 170 derecede 20-25 dakika pişirelim.

Kat kat görümümlü, çok lezzetli kurabiyelerimiz servise hazır.

Kıyır Kıyır Burma Kadayıfa Rakip Burma Baklava Tarifi

 

Kıyır Kıyır Burma Kadayıfa Rakip Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 buçuk 6 su bardağı arası un

Açmak için;

  • 2 su bardağı buğday nişastası

İç harcı;

  • 1 kase çekilmiş ceviz

Üzeri için;

  • 150 gram tereyağı

    Kıyır Kıyır Burma Kadayıfa Rakip Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbeti için malzemeleri tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
  • Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
  • Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
  • Azar azar unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru 8 eşit parçaya bölüp bezeler oluşturalım.
  • Üzerine örtü örtüp en az 10 dakika bekletelim.
  • Ardından bir bezeyi alıp nişasta serperek ince bir şekilde açalım.
  • Açılan yufkayı oklavaya sarıp iki ucundan tutup içe doğru büzüştürelim.
  • Oklavadan sıyırıp formu bozulmadan açalım.
  • Yanlardan içe doğru kaydıralım.
  • Uzunlamasına ceviz ilave edelim.
  • Verev şekilde saralım.
  • Sarma işlemi bitince iki ucu ters yöne çevirerek buralım.
  • Tepsiye dizelim. Kenar kısımları uzun geldiyse keselim.
  • Hepsini aynı şekilde yapalım.
  • 150 gram tereyağını eritip süzelim.
  • Tatlının üzerine gezdirelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kontrollü pişirelim.
  • Pişen baklavaya sıcak şerbeti dökelim.
  • 3 parmak genişliğinde dilimlere ayıralım.

Çikolatalı Pamuk Kek Tarifi

 

Çikolatalı Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (yumurta büyükse 3 de olur)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 100 gram damla çikolata

Kalıbı yağlamak için ;

  • Margarin
  • Bir miktar un

    Çikolatalı Pamuk Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, şekeri ve vanilyayı rengini açılıp kabaran kadar çırpalım.
  • Daha sonra sıvı malzemeleri ekleyelim bi tur çırpıp üzerine eleyerek un ve kabartma tozunu koyalım.
  • Kek harcının büyük bir kısmını yağlanmış unlanmış kalıba dökelim.
  • Bu esnada kalan harcı da kakao ekleyip çırpalım eğer kakaolu harcınız koyu olursa yarım çay bardağı süt ile açabilirsiniz.
  • Beyaz harcın üzerine damla çikolatalarını güzelce yayalım. (damla çikolataları biraz unlarsanız kalbınızın dibine çökmez kalıba yapışmaz)
  • Sonra üzerine kakaolu harcı döküp çatal veya kürdan yardımı ile hafif üzerinden geçelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.
  • Bu esnada fırını açmayın ki kekinizi sönmesin.
  • Deneyecekler olanlar foto veya yorum yaparsa sevinirim pamuk gibi hem kakaolu hem de çikolatalı bir kek olacaktır.