Zeytinyağlı Dereotlu Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 7-8 adet yeşil bebek kabak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı şeker
- Tuz (damak zevkinize göre)
- 2 su bardağı sıcak su
- İnce kıyılmış dereotu
Zeytinyağlı Dereotlu Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yemeklik doğranan soğanları zeytinyağında kavuralım.
- Havuçlarla sarımsağı ekleyelim biraz kavuralım.
- Salçayı ekleyelim kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavuralım.
- Ardından kapya biberleri ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Çizikler atarak yarım ay şeklinde doğradığımız kabaklarımızla küp küp doğradığımız domatesimizi ilave edip karıştıralım.
- Baharatlarımızı, tuzumuzu ve şekerimizi de ekleyip karıştıralım.
- 2 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyip kapağını kapatalım ve kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
- İnce kıyılmış dereotunu üzerine serpiştirelim.
- Servisten önce isteğe göre üzerine zeytinyağı gezdirerek tüketebilirsiniz,
Cupta Tramisu Tarifi İçin Malzemeler
Islatmak için;
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nescafe
Kreması için ;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yumurta sarısı
- 3 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 200 gram labne peynir
Üzeri için;
- Kakao
- File badem
Cupta Tramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Orta boy tencereye süt, un, şeker, yumurta sarısını döküp güzelce çırpalım. Ve ardından kaynayıp kıvam alana kadar karıştıralım.
- Kremamızı ocaktan alalım ve tereyağı ekleyelim ve eriyene kadar çırpalım.
- Kremamız ılıdıktan sonra labne peynirini ekleyelim ve karıştıralım. (labne peynirinin suyunu mutlaka süzelim).
- Kedidili bisküvileri 3 e bölelim.
- Ayrı bir kasede süt, şeker ve nescafeyi karıştıralım kedidillerini ıslatalım.
- Tabanına krema ve ardından ıslatılan kedidili bisküvileri koyalım.
- Son olarak tekrar krema dökelim.
- Üzerine kakao döküp file bademle süsleyerek servise hazır hale getirelim.
- 3 4 saat buzdolabında dinlendirelim.
Pastane Tartoleti (Garanti Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
Kreması için:
- 1,5 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti (içindeki 2 paket kullanılacak)
- 1 kutu krema 200 ml
- 200 gram beyaz çikolata rendesi
Üzeri için:
- Frambuaz sos
- Pasta jeli
- Çilek
- Frambuaz
Pastane Tartoleti (Garanti Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremamızı hazırlıyoruz (benim hazır kremam vardı onu kullandım).
- Kremayı kaynatmadan ısıtıp çikolata rendelerini ekleyerek ganaj hazırlıyoruz.
- Soğuk sütle kremşantileri çırpıyoruz.
- Soğuyan ganajı kremşantiyle güzelce karıştırıp kremamızı buzdolabında bekletiyoruz.
- Tartoletimizin hamuru için tereyağ ile pudra şekerini karıştırıp yumurtayı ekliyoruz.
- İyice karışınca vanilinle elenmiş unu azar azar ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Tartolet kalıplarımızı yağlayıp hamurumuzdan yeteri kadar alıp ince şekilde kalıplara oturtuyoruz.
- Kürdanla delikler açıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 165 derecede fırında 10-15 dk kontrollü olarak pişiriyoruz. (altları beyaz olmamalı).
- Fırından çıkan tartoletler soğuyunca kremasını sıkıp üzerini sosluyoruz.
- Meyvelerimizi pasta jeliyle kaplayıp üzerlerine yerleştiriyoruz. Afiyet olsun.
- 1-2 Kişilik
- 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Tavuklu Diyet Salata Tarifi İçin Malzemeler
- 200g tavuk göğüsü
- Bir fiske karabiber
- Bir fiske pulbiber
- Bir fiske toz kırmızı biber
- Bir fiske tuz
- Bir fiske kekik
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Salata için:
- Roka
- Marul
- Bebek ıspanak
- 1 tatlı kaşığı dereotu
- 6 adet çeri domates
- 1 adet salatalık
Sos için:
- Limon
- Tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı keten tohumu
Tavuklu Diyet Salata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü ince dilimleyin, üzerine baharatları alın ve güzelcene karıştırın.
- Üzerini kapatıp 30 dakika bekletin.
- Kızgın tavda arkalı öğünlü kızartın.
- Tabağınıza yeşillikleri alın, üzerine limon, tuz, keten tohumu ve zeytinyağını ekleyin ve karıştırın.
- Tavukları kesip üzerine alın.
- Çeri domates ve salatalık dizin.
Muhteşem Bir Lezzet İçi Dolgulu Gevrek Kurabiye / Cevizli Kuru Üzümlü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
İçi için;
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su kuru üzüm
Üzerine;
- Pudra şekeri
Muhteşem Bir Lezzet İçi Dolgulu Gevrek Kurabiye / Cevizli Kuru Üzümlü Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kurabiyenin önce içini hazırlayalım.
- Ceviz ve kuru üzümü robottan geçirelim.
- İyice ufalansın sonra tabağa alalım.
- Hamura geçelim un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım karıştırıp unu azar azar ekleyip yoğurun yumuşak ele yapışmayan bir hamur olsun.
- Hamur bitince ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hamuru hazırlayın sonra şekil vermeye başlayabilirsiniz.
- Hamurun içini açıp iç harcı ekleyip kapatın ister elinizle ister kalıpla şekil verin ve fırın tepsisine dizin.
- Videodaki gibi şekil verin hepsi bitince önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif kızarınca fırından alın soğumaya bırakın.
- Sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edelim afiyet olsun deneyenlere kolay gelsin.
Meşhur Arap Tava (Kesinlikle Denemelisiniz ) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 3 adet orta boy patates
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 3-4 adet sivri biber
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
Meşhur Arap Tava (Kesinlikle Denemelisiniz ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaseye kıymamızı alalım.
- Sebzelerin hepsini küp küp doğrayıp üzerine ilave edelim.
- Baharatlar, salça, yağ ve suyunu da ekleyip karıştıralım.
- Fırın tepsisine bastırarak yerleştirelim.
- Yağlı kağıdı ıslatıp üzerine kapatalım.
- Önceden ısıtılmış 200-220 dereceli fırında pişirelim.
- Piştikten sonra yağlı kağıdı kaldıralım ki üzeri biraz daha kızarsın.
Mücver Lezzetinde Pratik Sebze Köftesi (Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- 1 adet kabak
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
Pişirmek için;
- Sıvı yağ
Mücver Lezzetinde Pratik Sebze Köftesi (Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir çırpma kabına alınan yumurta, mısır unu, galeta unu, tuz ve karabiber çırpma teliyle çırpılır.
- Kalan sebzeler ince doğranıp yumurtalı karışıma eklenerek karıştırılır.
- Yağlanmış tavaya bir yemek kaşığı sebzeli köfteden alınıp arkalı önlü pişirilip sıcak servis edilir.
Sucuklu Kaşarlı Patates (Kolay Kahvaltılık) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet patates
- 1 adet domates ( veya 1 tatlı kaşığı salça)
- 5 dilim sucuk
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Kaşar rendesi
Sucuklu Kaşarlı Patates (Kolay Kahvaltılık) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağ koyduğumuz bir tavaya küp küp doğradığımız patatesleri alarak kızartalım.
- Doğranan sucukları da ekleyerek kızartalım.
- Kabuklarını soyduğumuz domatesi doğrayarak tavaya ilave edelim ve tuzunu atalım.
- Domates pişince rendelemiş olduğumuz kaşarı üzerine ekleyelim.
- Kaşar eriyince dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.