Kayseri Yağlaması ️Yok Böyle Bir Lezzet! Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağı un
İç harcı için;
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
- Maydanoz
Kayseri Yağlaması ️Yok Böyle Bir Lezzet! Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına; su, süt, maya ve şekeri alıp karıştıralım. Ardında sıvı yağı ekleyelim karıştıralım. Son olarak tuz ve unu kontrollü ekleyerek karıştıralım.
- Hamurumuz kıvam almaya başlayınca tezgaha biraz un serpelim ve hamurumuzu tezgaha alıp 5 dakika yoğuralım.
- Ardından yoğurma kabına hamurumuzu alalım üzerini kapatıp oda sıcaklığında 30 dakika bekletelim.
- O sırada harcımızı hazırlayalım. Uygun bir tavaya sıvı yağ ve kıymamızı alıp kavuralım.
- Suyunu çektikten sonra küçük küçük doğradığımız soğan ve biberleri ekleyelim. Soğan ve biberler iyice ölünce rendelediğimiz domates ve küçük küçük doğradığımız sarımsakları ekleyelim.
- Ardından salça, tuz, baharatlarını ve suyu ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım. Beklettiğimiz hamurumuzun havasını alarak tezgaha alalım 12 eşit parçaya ayıralım.
- Biraz un serpip merdane yardımıyla hamurlarımızı açalım temiz bir bezin üzerine açtığımız hamurları alalım.
- Uygun bir tavayı ocağa alalım tava ısınınca hamurlarımızın 2 tarafını kızartıp bezin üzerine alıp üstlerini kapatalım. Tüm hamurlar bitince pişen harcımızı ocaktan alalım.
- Pişen hamurumuzu ortadan katlayıp harcın içine batıralım ve kenarlarını ıslatalım. Servis tabağına serelim üzerine 2 yemek kaşığı harcımızdan koyup yayalım.
- Tüm hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayalım. Kalan harcımızı üzerine bolca yayalım.
- Hazırladığımız sarımsak ve tuzlu yoğurdumuzu üzerine dökelim ve maydanoz serpelim. İstediğiniz gibi servis edelim.
Kahvaltılık Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
İçine;
- Kaşar peyniri
Kahvaltılık Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemeleri uygun bir kaba alıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine küp küp doğramış olduğumuz kaşar peynirinden koyup yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
- Daha sonra 15 dakika tepsi mayası yapalım ve üzerine fırça yardımı ile süt sürelim. Daha sonra önceden ısınmış 200 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
- Fırından çıkarmış olduğumuz çöreğimizin üzerine margarin gezdirelim.
Kemik Suyu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- İlikli kemik (dana koyun kuzu hangisi olursa)
- 1 adet soğan
- 4 tane defne yaprağı
- 4 diş sarımsak
- 9-10 tane tane karabiber
- 1 kereviz sapı ve yaprağı (şart degil)
- 1 yemek kaşığı sirke
Kemik Suyu Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kemikleri tencereye alalım ,üzerine 3-4 parmak geçecek kadar kaynar su koyalım.
- Sirke ,tane biber, defne yaprağı, 1 kereviz sapı ve yaprağı, karabiber ,sarımsak soğanı da ekleyip orta ateşte tam kaynamaya başlayınca altını iyice kısalım.
- Mum ışığı olacak fokur fokur kaynamaması gerekiyor böyle baloncuk baloncuk kaynayacak❗ Hızlı kaynarsa vitamin değeri düşer.
- Kapağını kapatalım, 8 saat kaynadıktan sonra ilk sıcaklığı gidince varsa kemiğin içindeki iliği çıkarıp bir kaba alalım.
- kemikleri atalım tenceredeki suyu bir süzgeçten bir tencereye süzelim.
- Ayırdığımız ilikleri ekleyip soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca üzerinde bir yağ tabakası olacaktır onu bir kaşıkla kırıp et suyuna karıştırıp karton yada plastik bardaklara doldurup bardakları bir tepsiye dizelim.
- Buzluğa koyalım, donunca bardakların hepsini bir posete koyup buzlukta muhafaza edelim.
Tatlı Patatesli Kuşkonmaz Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 300 gram kuşkonmaz
- 2 tatlı patates
- 200 gram hindistan cevizi sütü
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 300 gram ıspanak
Tatlı Patatesli Kuşkonmaz Tarifi Nasıl Yapılır?
- 2 yemek kaşığı hindistan ceviz yağı ile ince doğranmış soğanları kavuralım.
- Küp küp doğranmış tatlı patatesleri ilave edelim tekrar kavuralım daha sonra kuşkonmazlarımızı ekleyelim pişirme işlemine devam edelim.
- Hindistan cevizi sütünü ekleyelim,tuz ve karabiber ekleyelim ,tencerenin kapağını kapatalım pişirelim.
- Ispanaklar hemen pişeceği için en son olarak üstüne koyup biraz daha pişirelim.
- Ben servis yaparken hindistan cevizi cipsi ve badem serptim daha lezzetli oluyor dilerseniz eğer deneyebilirsiniz.
Erik Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı erik
- 20 25 su bardağı su
- 5 tane karanfil
- 1 tane çubuk tarçın
- Şeker (isteğe bağlı miktar)
Güllü buz için;
- Gül yaprağı
- Su
Erik Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Gül yapraklarını buz kalıplarına yerleştirelim. Üstüne suyunu döküp, buzluğa koyalım.
- Erikleri yıkayalım. Tencereye erik, tarçın, karanfili koyalım. Rengi çıkana kadar kaynatalım. 40 dk kaynattım. Ilıyınca buzdolabında soğutalım. Güllü buzla servis ,edelim.
Rengarenk Süt Burgerler Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 1 paket kremşanti
- 100 ml sıvı krema
- 2 çay kaşığı limon suyu
Pankek hamurumuz için;
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 er paket vanilin ve kabartma tozu
- Gıda boyası
Rengarenk Süt Burgerler Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce iç kısmını hazırlıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz. Karıştırma kabına 1 paket krem şanti. 100 milim sıvı krema döküp karıştırıyoruz. 2 çay kaşığı limon suyu ekliyoruz iyice karıştırıyoruz.
- Hamurumuz için; yumurta ve toz şekerimizi iyice karıştırıyoruz.
- Süt, sıvı yağ ve unumuzu ekliyoruz.
- Vanilin ve kabartma tozumuzu ekliyoruz.
- Renklendireceğimiz kaplara ayırıyoruz ve gıda boyalarıyla renklendiriyoruz.
- Pankek hamurumuz hazır tavada güzelce pişiriyoruz.
- Şimdi iki pankekin arasına kremşanti gelecek şekilde ayarlıyoruz.
- Renkli süt burgerlerimiz hazır
Evde Sucuk Yapımı (Streçle) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg orta yağlı çift çekilmiş kıyma
- 70 gr sucuk baharatı
- 1 yemek kaşığı tuz
Evde Sucuk Yapımı (Streçle) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sucuk tarifi için öncelikle uygun bir karıştırma kabına kıymayı alalım.
- Üzerine sucuk baharatını ve tuzu ekleyelim. Eğer sucuk baharatınızda tuz varsa ekstradan tuz eklemenize gerek olmayacaktır.
- Harcımızı elimizle güzelce yoğuralım.
- Ardından tezgaha bir parça streç film alalım ve yoğurduğumuz harcın bir kısmını strecin ortasına yerleştirelim.
- Streci kapatalım ve sucuğu ileri geri yaparak rulo haline getirelim.
- Kalan harcı da aynı şekilde hazırlayıp streçlere sardıktan sonra çift kilitli dondurucu poşetine alarak dondurucuya kaldıralım ve en az 1 gece bekletelim.
- Pişireceğimiz zaman sucuğumuzu dolaptan çıkartıp dilimleyelim ve yağda kızartalım.
Mayalı Dereotlu Poğaça (Pamuk Gibi) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 demet dereotu
- 5,5 su bardağı un
Arası İçin;
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
- Mavi haşhaş
Mayalı Dereotlu Poğaça (Pamuk Gibi) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dereotlu mayalı poğaça için öncelikle yoğurma kabına süt, su, sıvı yağ, yumurta akı, instant maya, kaşığı toz şeker ve tuzu alalım. Tüm malzemeyi tel çırpıcı ile güzelce çırpalım.
- İnce ince kıydığımız dereotunu da karışıma ilave edelim.
- Ardından yavaş yavaş unu ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hamurunun üzerini streç filmle kapatalım, bir örtüyle saralım ve 1 saat kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda güzelce kabaran hamurun üzerine açalım. Elimizle tekrar yoğurarak havasını çıkaralım.
- Toparladığımız hamuru tezgaha alalım bir bıçak veya kesme aparatı yardımıyla mandalina büyüklüğünde parçalar keserek beze haline getirelim.
- Hazırladığımız bezenin üzerine bastırarak daire şeklinde açalım ve ortasına beyaz peynir yerleştirelim.
- Hamurun kenarlarını ortada birleştirip tekrar beze haline getirdikten sonra pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralık olacak şekilde yerleştirelim.
- Hazırladığımız poğaçaların hepsini fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürelim.
- İsteğe bağlı olarak çörek otu ve mavi haşhaş serpiştirdiğimiz poğaçalarımızı 190 derece fırında 20-25 dakika arasında pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen dereotlu mayalı poğaçalarımız servise hazır.
Karaköy Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
- 250 gr eritilmiş soğutulmuş tereyağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 4.5 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- 2 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 fiske kakao
Karaköy Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su şeker yumurta ve mayayı yoğurma kabına alıp çırpın, ardından tereyağını kısık ateşte kızdırmadan eritin ve tamamen soğutun. Daha sonra yoğurma kabına döküp çırpmaya devam edin.
- Daha sonra elenmiş unu azar azar karışıma ekleyin bu aşamada tuzuda ekleyin güzelce ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun zaten yağlı olduğu için ele çok fazla yapışmıyor ama en az 7-8 dakika yoğurun.
- Ardından üzerine streç filmle kapatıp 45-60 dakika arası mayalandırın. Yağlı bir hamur olduğu için çok fazla kabarmayacaktır.
- Yeteri kadar mayalandırdıktan sonra 2 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı 6 bezeye ayırın toplamda 12 adet beze çıkıyor.
- Güzelce avuç içinde yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, elinizle üzerlerine bastırın ve yumurta sarısına yağ, kakao ekleyip karıştırın poğaçaların üzerine sürün.
- Varsa tırtıklı hamur kartı ile yoksa çatalla şeklini verin.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Bandıra Bandıra Yemelik Menemen Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet orta boy pembe domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı ucu ile karabiber
- 3 adet yumurta
Bandıra Bandıra Yemelik Menemen Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak biberleri ince ince doğrayıp küçük boy bir tencereye koyalım.
- Sıvı yağ ve tereyağ ekleyip ocağın altını açalım.
- Biberleri hafiften kızarana kadar pişirelim ve küp küp doğradığımız domatesleri ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatıp ara ara karıştırarak domteslerin pişmesini bekleyelim.
- Diğer yandan yumurtaları kaseye kırıp çırpalım kenarda bekletelim.
- Domatesler yumuşak kıvama gelince tuzunu ve karabiberini ilave edip karıştıralım.
- Üzerine yumurtayı dökelim hafiften karıştıralım istediğiniz kıvama gelince ocaktan menemeni alalım ve servise hazır edelim