Tart Kalıbında Vanilya Pudingli Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 100 gram şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 2 adet yumurta ( m)
- 175 gram un
- 1-2 yemek kayığı süt
Kreması için;
- 1 paket paradiescreme ( toz vanilya puding)
- 200 gram soğuk krema ( schlagsahne )
Üzerine;
- 500 gram çilek
Üzerinin sosu için; ( tortenguss)
- 1 paket kırmızı cila çilekli ( tortenguss)
- 250 ml su
Tart Kalıbında Vanilya Pudingli Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumuşamış tereyağını mikserle çırpıyoruz.
- Andından şeker ve vanilya şekerini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Yumurtaları tek tek ekleyip her yumurtayı 1 dakika çırpıyoruz.
- Daha sonra elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip düşük ayarda çırpıyoruz.
- En son 1-2 yemek kaşığı sütü ekleyip düşük ayarda çok az çırpıp, yağlanmış az unlanmış tart kalıbına döküp düzeltip, ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Kreması için toz vanilya ve krema ( schlagsahne ) derin bir kapta koyulaşana kadar çırpıyoruz.
- Soğumuş olan kekimizi servis tabağına ters çevirip üzerine hazırlanmış olduğumuz vanilyalı kremayı sürüp, kremanın üzerine temizlenmiş ikiye bölünmüş çilekleri diziyoruz.
- Üzerinin cilası için (tortenguss ).
- 1 paket kırmızı toz cilayı 250 ml su ile karıştırıp kaynatıp koyulaşınca kenara alıp biraz ılıdıktan sonra fırça yardımıyla çileklerin üzerine sürüyoruz 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis ediyoruz.