28 Haziran 2023 Çarşamba

Ezme Salata (Her Yemeğin Yanına) Tarifi

 

Ezme Salata (Her Yemeğin Yanına) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy domates
  • 2 orta boy salatalık
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet yeşil soğan

Sosu için;

  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Nar ekşisi
  • İsot
  • Tuz
  • Zeytinyağı

    Ezme Salata (Her Yemeğin Yanına) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Domates, salatalık, biber, soğan, maydanoz,yeşil soğan minik minik doğranır.
  • Karıştırma kabına alınır.
  • Sos için olan malzemeler de bi kapta karıştırılıp sebzelerin üstüne dökülür.
  • İyice harmanlanan salata servise hazır.
  • İsterseniz içine minik buz küpleri de atabilirsiniz.

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

 

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 1 kg dana ciğeri
  • 4 adet patates
  • 1 adet kırmızı soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
  • Ardından soğanı da piyazlık olacak şekilde doğrayalım ve elimizle şöyle bir karıştıralım.
  • Ocağa aldığımız sıvı yağı kızdıralım ve patateslerimizi altın sarısı renk alana kadar bol sıvı yağda ara ara karıştırarak kızartalım.
  • Kızaran patateslerimizi kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım. Kalan patatesleri de aynı şekilde kızartalım.
  • Ciğerimizin zarını soyduktan sonra küp küp doğrayarak tel süzgece alalım ve kanının süzülmesini sağlayalım. Ciğer yıkanmadığı için kanını bu şekilde temizlemeniz yeterli gelecektir.
  • Genişçe bir tabağa un alalım, ciğerlerimizi içerisine alarak güzelce karıştıralım.
  • Unun fazlasını elimizle silkeledikten sonra kızgın sıvı yağda karıştırarak 3 dakika pişirelim.
  • Kızaran ciğerleri de kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
  • Genişçe bir karıştırma kabına ciğerlerimizi aktaralım. Üzerine kızarttığımız patatesi, doğradığımız kırmızı soğanları ve ince ince kıydığımız yarım demet maydanozu da ekleyelim.
  • Kimyon, toz kırmızı biber, pul biber ve sumak ekleyerek tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Son olarak tuzunu ilave edelim ve son kez karıştırdıktan sonra Arnavut ciğerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

 

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • Kaynatmak için 1 litre su
  • 1 orta boy soğan
  • 1 kase erişte
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kirmizi pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz
  • Sıvı yağ

    Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yeşil mercimek 1 litre su ile haşlanır ve suyu dökülüp süzülür.
  • Tencereye bir miktar yağ konup orta boy soğanımız kavrulur.
  • Kavrulan soğanların üzerine 1 yemek kaşığı salça ve haşlanan yeşil mercimekler eklenerek bir sure daha kavrulur.
  • Üzerine geçecek şekilde sıcak su eklenir, kaynamaya başladıktan sonra erişteler eklenir.
  • Üzerine biriken köpekleri sık sık alın.
  • Tuz karabiber ve nane (yeşil reyhan da çok yakışıyor varsa deneyin ) eklenir dilerseniz yağ da kızdırıp dökebilirsiniz ben gerek duymuyorum. ( Bu çorbayı oğlum çok seviyor makarnlı çorba diyor ;))).
  • Yemeğimiz piştikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Çıtır Simit Tarifi

 

Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 5-5,5 su bardağı un

Bulamak için;

  • Yarım su bardağı pekmez (su ile açınız)
  • Susam

    Çıtır Simit Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maya,su ve sütü karıştırarak 5 dakika bekletelim.
  • Daha sonra sıvı yağ,şeker,tuz,yumurta ekleyerek karıştıralım unu azar azar ilave edelim kontrollü bir şekilde ben tam 5,5 bardak un kullandım.
  • Bir saat dinlendikten sonra bezeler yapalım tekrar dinlendirelim.
  • Bezeleri yuvarlayarak uzun şeritler yapalım şeritleri birbirine dolayarak uç kısımları birleştirelim ,yuvarlak simit şekli verelim .
  • Pekmezli su ve susama bandıralım ısıtılmış fırında 10 dakika mayalandıralım.
  • 180 derecede 20-25 dakika pişirelim.

1 Günde Yemeye Hazır Salatalık Turşusu (Yaz Turşusu) Tarifi

 

1 Günde Yemeye Hazır Salatalık Turşusu (Yaz Turşusu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet salatalık
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik sirke
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 4 çay kaşığı tuz
  • 2-2,5 su bardağı sıcak su

    1 Günde Yemeye Hazır Salatalık Turşusu (Yaz Turşusu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Salatalıkları dilimleyip turşuyu yapacağınız kaba alın.
  • Üzerine sirkeyi,sarımsakları,tuzu,şekeri ve sıcak suyu  ekleyip kabın ağzını kapatın ve 1 gün boyunca buzdolabında bekletin. Dilerseniz iki ya da üç gün bekletip de tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Limonlu Kek Tarifi

 

Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limonun suyu ve kabuğu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 pk vanilin
  • 1 pk kabartma tozu

    Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri köpürene kadar iyice çırpalım .
  • Daha sonra diğer malzemeleri yavaş yavaş ekleyelim.
  • Unu da ekledikten sonra mikserle iyice çırpalım .
  • Daha sonra yağlamış olduğumuz kek kalıbına harcımızı dökelim.
  • Önceden ısınmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.Afiyet olsun.

Maydanozlu Peynirli Pamuk (Tepsi Çöreği) Tarifi

 

Maydanozlu Peynirli Pamuk (Tepsi Çöreği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket toz maya
  • 3 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine)
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (dikkatli ekleyelim)

İç malzemesi için;

  • 1 su bardağı böreklik peynir
  • Yarım demet maydanoz

Çöreğin üzerine;

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

    Maydanozlu Peynirli Pamuk (Tepsi Çöreği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısında olan sütü ,maya ve şekeri bir kabın içersine alıp karıştıralım.
  • Üzerine sıvı yağ ,tuzu ve margarini koyup tekrar karıştıralım.
  • İnce doğradığımız maydanozu ve peyniri koyup fazla ezmeden karıştıralım.
  • Unu dikkatli ekleyerek ele yapışan bir hamur yapıyoruz hamuru toparlayıp üzerine sıvı yağ sürüp mayalanmaya bırakalım.
  • Hamur mayalanınca hamuru 2 parçaya bölelim ve tezgahda büyük beze yapalım.
  • Fırın kağıdı serili büyük boy tepsiye hamuru alalım ve iyice elimizle bastırıp yayalım.
  • Üzerini örterek mayalanmaya bırakalım.
  • Üzerine yumurtayla yoğurdu karıştırarak fırçayla sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede dikkatli pişiriyoruz.
  • Altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim fırından çıkınca iyice dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Hindi Etinden Belen Tava Tarifi

 

Hindi Etinden Belen Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • ️400 g hindi eti (büyük küpler halinde kesilmiş)
  • ️4 adet patates (doğranmış)
  • ️2 adet kırmızı biber (dilimlenmiş)
  • ️2 adet soğan (4’e bölünmüş)
  • ️150 gram yeşil fasulye
  • ️1 yemek kaşığı sebze tozu veya tuz
  • ️1 yemek kaşığı kuru nane
  • ️1 yemek kaşığı toz biber
  • ️1 tatlı kaşığı karabiber
  • ️Sebzeler için biraz zeytinyağı
  • ️1 yemek kaşığı kekik (et için)

️Sos:

  • ️400 ml su
  • 1 yemek kaşığı salça

️Üzerine yaymak için ;

  • 8 küçük parça tereyağı

    Hindi Etinden Belen Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Doğranmış sebzeleri bir kaseye koyun ve baharatlarla tatlandırın.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirin ve her şeyi karıştırın.
  • Eti bir tepsiye koyun.
  • Üzerine kekik ve tuz serpin.
  • Sebzeleri etin üzerine dağıtın ve hepsini karıştırın.
  • Karıştırdıktan sonra heryerini sosu gezdirin.
  • Son olarak tereyağı parçalarını üzerine dizin.
  • Önceden 200° ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin.

2 Beze İle En Kolay Baklava Tarifi

 

2 Beze İle En Kolay Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Şerbet için;

  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 1 dilim limon

Hamuru için;

  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt veya yoğurt (tarif sahibi yoğurt eklemişti)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Az birsey tuz
  • 2 buçuk su bardağı un (siz ayarlayın)

Üzeri için;

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı ;

  • Ceviz

    2 Beze İle En Kolay Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti kaynamaya bırakın kaynadıktan sonra 20 dk orta ateşte kaynasın altını kapatın soğusun.
  • Hamur için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alın karıştırın yavaş yavaş un ekleyin, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın ..
  • Hamuru ikiye bölün hamurun üzerini örtün 45 dk dinlendirin.
  • Dinlendikten sonra bir tanesini alıp nişasta yardımıyla açabilidiğiniz kadar açın.
  • İnceledikten sonra her tarafına nişasta serpin bir tarafı katlayın nişasta serpin diğer tarafı katlayıp tekrar nişasta serpin.
  • Kenarlarında katlayın kare şekli olacak.
  • Kenara alın diğerine de açıp katlayın üzerlerini poşet kapatıp 30 dk daha dinlendirin.
  • Sonra bir tanesini açın borcam büyüklüğünde açtıktan sonra kenarlarını kesin borcama yerleştirin .
  • Ceviz serpin, diğer hamuru da açıp kesin yerleştirin.
  • Kenarlardan kalan hamurları borcamın ara katlarına yerleştirin.
  • En son dilimleyip yağı her tarafına gezdirin.
  • 170 derece fırından üzeri iyice kızarana kadar pişirin .
  • Fırından alın iyice soğuduktan sonra soğuk şerbeti dökün .
  • 1 gece beklesin mükemmel oluyor.
  • Not ;ben ayrıntılı çekemedim bir daha yaparsam çekip atacağım afiyetle ayrıntılı görmek isteyen ülker karaca hanımdan bakıp yapabilir🤷‍♀️