28 Haziran 2023 Çarşamba

Hindi Etinden Belen Tava Tarifi

 

Hindi Etinden Belen Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • ️400 g hindi eti (büyük küpler halinde kesilmiş)
  • ️4 adet patates (doğranmış)
  • ️2 adet kırmızı biber (dilimlenmiş)
  • ️2 adet soğan (4’e bölünmüş)
  • ️150 gram yeşil fasulye
  • ️1 yemek kaşığı sebze tozu veya tuz
  • ️1 yemek kaşığı kuru nane
  • ️1 yemek kaşığı toz biber
  • ️1 tatlı kaşığı karabiber
  • ️Sebzeler için biraz zeytinyağı
  • ️1 yemek kaşığı kekik (et için)

️Sos:

  • ️400 ml su
  • 1 yemek kaşığı salça

️Üzerine yaymak için ;

  • 8 küçük parça tereyağı

    Hindi Etinden Belen Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Doğranmış sebzeleri bir kaseye koyun ve baharatlarla tatlandırın.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirin ve her şeyi karıştırın.
  • Eti bir tepsiye koyun.
  • Üzerine kekik ve tuz serpin.
  • Sebzeleri etin üzerine dağıtın ve hepsini karıştırın.
  • Karıştırdıktan sonra heryerini sosu gezdirin.
  • Son olarak tereyağı parçalarını üzerine dizin.
  • Önceden 200° ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder