Hindi Etinden Belen Tava Tarifi İçin Malzemeler
- ️400 g hindi eti (büyük küpler halinde kesilmiş)
- ️4 adet patates (doğranmış)
- ️2 adet kırmızı biber (dilimlenmiş)
- ️2 adet soğan (4’e bölünmüş)
- ️150 gram yeşil fasulye
- ️1 yemek kaşığı sebze tozu veya tuz
- ️1 yemek kaşığı kuru nane
- ️1 yemek kaşığı toz biber
- ️1 tatlı kaşığı karabiber
- ️Sebzeler için biraz zeytinyağı
- ️1 yemek kaşığı kekik (et için)
️Sos:
- ️400 ml su
- 1 yemek kaşığı salça
️Üzerine yaymak için ;
- 8 küçük parça tereyağı
Hindi Etinden Belen Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Doğranmış sebzeleri bir kaseye koyun ve baharatlarla tatlandırın.
- Üzerine zeytinyağı gezdirin ve her şeyi karıştırın.
- Eti bir tepsiye koyun.
- Üzerine kekik ve tuz serpin.
- Sebzeleri etin üzerine dağıtın ve hepsini karıştırın.
- Karıştırdıktan sonra heryerini sosu gezdirin.
- Son olarak tereyağı parçalarını üzerine dizin.
- Önceden 200° ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder