2 Beze İle En Kolay Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Şerbet için;
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- 1 dilim limon
Hamuru için;
- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt veya yoğurt (tarif sahibi yoğurt eklemişti)
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım paket kabartma tozu
- Az birsey tuz
- 2 buçuk su bardağı un (siz ayarlayın)
Üzeri için;
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı ;
- Ceviz
2 Beze İle En Kolay Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbeti kaynamaya bırakın kaynadıktan sonra 20 dk orta ateşte kaynasın altını kapatın soğusun.
- Hamur için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alın karıştırın yavaş yavaş un ekleyin, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın ..
- Hamuru ikiye bölün hamurun üzerini örtün 45 dk dinlendirin.
- Dinlendikten sonra bir tanesini alıp nişasta yardımıyla açabilidiğiniz kadar açın.
- İnceledikten sonra her tarafına nişasta serpin bir tarafı katlayın nişasta serpin diğer tarafı katlayıp tekrar nişasta serpin.
- Kenarlarında katlayın kare şekli olacak.
- Kenara alın diğerine de açıp katlayın üzerlerini poşet kapatıp 30 dk daha dinlendirin.
- Sonra bir tanesini açın borcam büyüklüğünde açtıktan sonra kenarlarını kesin borcama yerleştirin .
- Ceviz serpin, diğer hamuru da açıp kesin yerleştirin.
- Kenarlardan kalan hamurları borcamın ara katlarına yerleştirin.
- En son dilimleyip yağı her tarafına gezdirin.
- 170 derece fırından üzeri iyice kızarana kadar pişirin .
- Fırından alın iyice soğuduktan sonra soğuk şerbeti dökün .
- 1 gece beklesin mükemmel oluyor.
Not ;ben ayrıntılı çekemedim bir daha yaparsam çekip atacağım afiyetle ayrıntılı görmek isteyen ülker karaca hanımdan bakıp yapabilir🤷♀️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder