Tepsi Kebabı (Hatay Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram yağlı kıyma (kuyruk yağı olursa daha güzel olur
- 4 tane kapya biberi
- 1 demet maydanoz
- 2 tane sarımsak
- 1 yemek kaşığı pul biber veya kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz azaltılıp çoğaltılabilir (tuzu damak tadınıza göre ayarlayınız)
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı tuz
Üstü için;
- 4 tane orta boy patates
- 3 tane domates
- 4 yeşil biber
Tepsi Kebabı (Hatay Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabınızın içine kıymayı koyunuz. Kapya biberlerini ve maydanozları robotta çekiniz sarımsağıda eziniz ve kebap için olan malzemeleri karıştırıp yoğurunuz.
- Sonra uygun bir tepsiye elinizle bastırarak yayınız ve şekil veriniz.
- Sosu için; olan şu salça ve tuzu karıştırıp kebabın üzerine dökünüz, 4 tane patatesi soyunuz ve kesiniz hafif kızartınız.
- Domatesleride kesip yapmış olduğunuz kebabın üzerine diziniz ben yeşil biberle süsledim siz dilediğiniz gibi süsleyiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişiriniz.
Not:Pişirme suresi fırından fırına değişir.