1 Temmuz 2023 Cumartesi

Tepsi Kebabı (Hatay Usulü) Tarifi

 

Tepsi Kebabı (Hatay Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram yağlı kıyma (kuyruk yağı olursa daha güzel olur
  • 4 tane kapya biberi
  • 1 demet maydanoz
  • 2 tane sarımsak
  • 1 yemek kaşığı pul biber veya kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz azaltılıp çoğaltılabilir (tuzu damak tadınıza göre ayarlayınız)

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üstü için;

  • 4 tane orta boy patates
  • 3 tane domates
  • 4 yeşil biber

    Tepsi Kebabı (Hatay Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabınızın içine kıymayı koyunuz. Kapya biberlerini ve maydanozları robotta çekiniz sarımsağıda eziniz ve kebap için olan malzemeleri karıştırıp yoğurunuz.
  • Sonra uygun bir tepsiye elinizle bastırarak yayınız ve şekil veriniz.
  • Sosu için; olan şu salça ve tuzu karıştırıp kebabın üzerine dökünüz, 4 tane patatesi soyunuz ve kesiniz hafif kızartınız.
  • Domatesleride kesip yapmış olduğunuz kebabın üzerine diziniz ben yeşil biberle süsledim siz dilediğiniz gibi süsleyiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişiriniz.
  • Not:Pişirme suresi fırından fırına değişir.

Kremalı Cupcake Tarifi

 

Kremalı Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı + yarım su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 2,5 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 3 bardak süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 1 bardaktan yarım parmak eksik mısır nişastası

Kremaya piştikten sonra eklenecekler;

  • 50 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kremşanti

    Kremalı Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekerimizi iyice çırpıyoruz.
  • Köpük kıvamına gelene kadar ve rengi açılana kadar çırpıyoruz.
  • Diğer malzemelerimizi de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Minik kek kalıplarının yarısına kadar doldurup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz. (Fırınlarda pişirme süresi değişebilir. Kek kabarıp, üzeri kızarınca dek pişiriyoruz. ).
  • Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edip fırından alıyoruz.
  • Üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Cupcakemiz servise hazır.

Muhallebili Fıstıklı Baklava Tarifi

 

Muhallebili Fıstıklı Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket bakkavalık yufka

Ara katlar için;

  • 100 gram tereyağ
  • 50 gram çiçek yağı

Bulamak için;

  • 250 gram antep fıstık

Üzeri için;

  • Bal

Muhallebi için;

  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 700 ml süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 4 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml sıvı krema

    Muhallebili Fıstıklı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebinin tüm malzemesi krema hariç tencereye alınır. Orta ateşte hiç durmadan karıştırılıp pişirilir. Altı kapatılır vanilya eklenir karıştırılır.
  • Üzeri streç film ile kapatılır soğutulur. Ben geceden yaptım sabah kullandım. Muhallebiye krema eklenir ve mixser ile pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
  • Tereyağ eritilip üzerindeki köpük alınıp çiçek yağ eklenir. Yufkalar teker teker yağlanıp üst üste dizilir. 20 eşit kareye bölünür. Kareler ikiye katlanır tepsiye dizilir. 180 derecede 15 dakika pişirilir.
  • Kremadan sıkma torbasına doldurulup baklavaların içlerine sıkılır.
  • Fıstıklar bıçak ile fazla küçük olmayacak şekilde doğranır. Baklavalar fıstıklara batırılır, üzerine bal gezdirilir ve servise alınır.

Kebapçı Soğan Mezesi Tarifi

 

Kebapçı Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

    Kebapçı Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan mezesi için öncelikle kabuklarını soyduğumuz soğanları piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
  • Kırmızı kapya ve yeşil biberin de içini temizleyelim ve küçük küçük doğrayalım.
  • Maydanozu da güzelce yıkayalım ve ince ince kıyalım.
  • Daha sonra uygun bir karıştırma kabına doğradığımız soğanları, kırmızı ve yeşil biberi, maydanozu, salçayı, zeytinyağını, nar ekşisini, sumağı ve tuzu alarak elimizle güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan soğan mezemizi uygun bir salata tabağına ya da kaseye aktaralım ve servis edelim.

Browni Tadında Islak Kek Tarifi

 

Browni Tadında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 60 gram bitter çikolata

    Browni Tadında Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce sosumuzu hazırlayalım.
  • Kek sıcak, sos soğuk olacak.
  • Süt, su, kakao, şeker, ve sıvı yağı sos tenceremize alıp kısık ateşte karıştırarak ısıtalım. Sosumuz kaynamayacak.
  • Üzerinde köpükler belirince altını kapatalım.
  • İçerisine bitter çikolatayı ekleyip çırpıcı ile karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
  • Keki için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpalım.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı karışımın üzerine eleyip spatula yardımı ile homojen bir kek karışımı elde edelim.
  • Yağladığımız kek kalıbına harcımızı döküp 185 derecelik fırında 20-25 dk kontrollü pişirelim.
  • Süre sonunda kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edip kekimizi fırından alalım.
  • İlk sıcağı çıkınca kekimizi dilimleyelim.
  • Soğuyan sosu üzerine döküp en az 2 saat sonra servis edelim. 

Puf Böreği Tarifi

 

Puf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

İç harç için:

  • Peynir varsa kaşar peyniri de ekleyin
  • Maydanoz

    Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unu yoğurma kalıbına alın, tüm malzemeyi ekleyin güzelce yoğurun.
  • Orta yumuşaklıkta bir hamur olacak.
  • Elinizi sıvı yağ ile yağlayıp hamuru yoğurup toparlayın, ikiye kesin.
  • 1. bezeyi tezgahta un yardımıyla hazır yufkadan az küçük olacak şekilde açın ama kalınlığı hazır yufkadan daha kalın olacak.
  • Yarım santim gibi yufkanın yarısına harcını koyup diğer yarısını üzerine kapatıp kenarı ince bir çay tabağı ile kesin ❗
  • Çay tabağı ile kesmemizin amacı hamuru birbirine yapıştırır bıçakla kesersek hamur birbirine yapışmaz pişerken iç harcı dağılır.
  • Kızgın yağa atın ocağımız çok açık olmasın çokta kısık olmasın orta ateş olsun.
  • Ben diğer bezeyi yine un yardımıyla yarım santim kalınlığında açtım iç koymadan boş kestim kızarttım, kaygana deriz hemen üzerine pudra şekeri serptim çok güzel oluyor dilerseniz diğer bezeyi bu şekilde yapabilirsiniz.

Yalancı Börek (Hamur Açma Derdi Yok) Tarifi

 

Yalancı Börek (Hamur Açma Derdi Yok) Tarifi İçin Malzemeler

Mayası için;

  • 1 paket maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 5,5 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber

Diğer malzemeler;

  • 1 bağ ıspanak (300 gr)
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber

Üzeri için;

  • Çörek otu ve susam

    Yalancı Börek (Hamur Açma Derdi Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce 1 adet yas mayayı ılık süt ve ılık su ile karıştıralım ve kabın içerisine alalım.
  • Daha sonra toz şeker, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip çırpalım.
  • En sonunda unu ve baharatlarını ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Hamuru karıştırdıktan sonra 20 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurun üzerine doğranmış sebzeleri ekleyip spatula ile güzelce karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine harcımızı dökelim ve eşit bir şekilde düzleyelim.
  • En son üzerine çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.❗fırından fırına farklılık gösterebilir ❗.
  • Dilimleyerek servis edebilirsiniz 

Ev Baklavası (Merdane Baklava) Tarifi

 

Ev Baklavası (Merdane Baklava) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı normal süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Arası için:

  • Baklava nişastası
  • Dövülmüş ceviz

Üzeri için:

  • 2 paket tereyağ

Şerbeti için:

  • 6 su bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
  • Limon damlası

    Ev Baklavası (Merdane Baklava) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için tüm malzemeleri koyup en son unu azar azar koyup güzelce yoğurun ele yapışmayan yumuşak güzel hamur yoğurun. Toplam 48 adet minik bezeler yapın. Üzerini bez kapatın kurumasın.
  • 12 şer bezeleri bol nişastayla tek tek açıp üzerine üst üste konur.
  • 12 şer açılanlar toplam 4 büyük tepsi büyüklüğünde açıyoruz ben davul fırında pişirmiştim en büyük tepsiye göre yaptım tam geldi. 12 li açtığımızı merdaneyle büyük açıp yağsız tepsiye seriyoruz ardından ceviz serpelim aynı işlemi tekrar yapıyoruz en son yufkanın üzerini güzelce kesiyoruz ve üzerine eritilmiş köpüğü süzülmüş olarak yufkanın üzerine güzelce döküp yayalım.
  • Davul fırına atıp ağır pişirelim yani hafif kızarınca fırını kapatın ısısında dinlenmeye bırakın.
  • Fırın biraz soğuyunca tekrar fırını çalıştırın az daha kızarınca fırını tekrar kapatın iyice dinlensin sonra fırından alın.
  • Tatlı iyice soğumuş olsun üzerini streçleyip ertesi gün şerbetini yapın.
  • Şerbet için şekeri suyu koyup karıştırın kaynamaya başlayınca kısın kısık şekilde 20-25 dakika kaynatıp sıcak şekilde baklavayı ıslatın.
  • Soğuk baklavaya sıcak şerbet olacak ve sakın üzerini kapatmayın iyice soğuduğunda üzerini kapatıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. Tam kıvamında olan baklavamız hazır afiyet olsun