3 Temmuz 2023 Pazartesi

Tuzlu Kıvrık Kurabiye Tarifi

 

Tuzlu Kıvrık Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3-3.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çay kaşığı ucuyla pekmez
  • Kavrulmuş susam
  • Çörekotu

    Tuzlu Kıvrık Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısındaki tereyağı yoğurma kabına alıp, üzerine un hariç geri kalan malzemeleri ekleyin ardından güzelce yoğurun.
  • Daha sonra unu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin ben 3 bardak un kullandım.
  • Ardından cevizden az büyük olacak şekilde hamurdan parça koparıp elinizde yuvarlayın.
  • Ardından ince uzun olacak şekilde açın ve bir pipetin etrafında hafifçe sarın çok bastırmadan pipeti hamurun içinden çıkartın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Hamur bittikten sonra üzeri için yumurta sarısı ve pekmezi çırpın kurabiyelerin üzerlerine sürün, kavrulmuş susam ve çörekotu karışımı serpin.
  • Önceden ısıtılmış 170° fırında 30- 35 dakika pişirin afiyet olsun

Ali Nazik (Yaz Aylarının En Lezzetli Et Yemeği) Tarifi

 

Ali Nazik (Yaz Aylarının En Lezzetli Et Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

Yoğurtlu kısmı için

  • 4.5 adet büyük boy közlenmiş patlıcan
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Et kısmı için

  • 300 gram kuşbaşı doğranmış et
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça (Biber kullandım)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Ali Nazik (Yaz Aylarının En Lezzetli Et Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlara çizikler atarak fırın tepsisine dizelim yanında diğer sebzeleri de közleyebilirsiniz.
  • 190 derece fırında yaklaşık ortalama 20-25 dakika közleyelim süre değişebilir kontrollü.
  • Közlenmiş sebzeleri sıcakken kapaklı bir kaba alalım. Bir süre bu şekilde beklerse daha kolay soyulur.
  • Patlıcanların kabuklarını soyalım ince kıyım doğrayalım.
  • İyice soğumuş patlıcana yoğurdu çırparak ilave edelim.
  • Rendelenmiş sarımsak tuz ve zeytinyağını karıştırıp uygun bir tabağa alalım.
  • Etleri kuşbaşı doğrayalım bir süre kavuralım suyunu çekince soğanı ilave edelim kavuralım.
  • Salçayı ilave edelim kavuralım.
  • Tereyağını ilave edelim bir süre kavuralım.
  • Baharatlarını suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
  • Biraz ılık kıvama gelince patlıcanların üzerine alalım.
  • İster büyük boy tabakta sunabilirsiniz. İsterseniz her bir servis için iki üç yemek kaşığı yoğurtlu kısmından ve üzerine etini koyarak tekli servis olarak hazırlayabilirsiniz. Afiyetle.

2 Temmuz 2023 Pazar

Kırmızı Biber Mezesi (Aşırı Lezzetli) Tarifi

 

Kırmızı Biber Mezesi (Aşırı Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet kırmızı kapya biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 7-8 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • 1 diş ezilmiş sarımsak veya biraz sarımsak tozu

Üzeri için;

  • 1 avuç ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Kırmızı Biber Mezesi (Aşırı Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Biberleri yıkayıp kurulayalım. Tohumlarını çıkartalım ve fazla küçük olmayacak şekilde doğrayalım.
  • Tavada sıvı yağı kızdırıp biberleri ekleyelim ve kapağını kapatalım (yağ sıçramasın) Isıyı biraz düşürelim ve arada karıştırarak yumuşayana kadar kızartalım. Üzerine birazda tuz ekleyelim.
  • Yoğurtları sarımsak ve bir tuzla karıştırıp servis tabağına alıp yaydıralım. Üzerine soğuyan biberleri ekleyelim.
  • Diğer tarafta ceviz, sıvı yağ ve kırmızı tozbiberi kısaca ocakta kızdırıp biberlerin üzerine gezdirelim.
  • İnce kıyılmış maydanoz serpelim. Afiyet olsun.

Fırında Kıymalı Soslu Makarna Tarifi

 

Fırında Kıymalı Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

Makarnası için;

  • 500 gr boru makarna
  • Sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Kıymalı harcı için;

  • 400 gr kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su (125 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 2 su bardağı kaşar peyniri

Tabanı için;

  • 3 yemek kaşığı domates sosu

    Fırında Kıymalı Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle makarnalarımızı haşlayalım. Bunun için uygun bir tencereye kaynayan suyu alalım.
  • Üzerine tuz ekledikten sonra makarnayı içerisine alalım ve paketin arkasında yazan süreye göre haşlanmaya bırakalım.
  • Kıymalı harcı için uygun bir tavaya sıvı yağı alalım.
  • Üzerine kıymayı ekleyip tahta kaşığın arkası ile bastırarak rengi değişene kadar kavuralım.
  • Yemeklik doğranmış soğan, doğranmış yeşil biberler ve kırmızı biberi ekleyerek karıştıralım ve 1-2 dakika daha kavuralım.
  • Üzerine domates sosu, biber salçası, kekik, toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Son olarak suyu ilave edelim ve kısa bir süre daha pişirmeye devam edelim. Ardından ocaktan alalım.
  • Kullanacağımız fırın kabının tabanına domates sosundan sürelim.
  • Üzerine haşladığımız boru makarnaları dik ve sıkı bir şekilde dizelim.
  • Hazırladığımız kıymalı harcı makarnaların üzerine yayalım.
  • Son olarak kaşar peyniri rendesini serpelim ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 20-25 dakika kadar pişirelim.
  • Sürenin sonunda fırından aldığımız soslu makarna pastamızın üzerine maydanoz serpelim ve dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Tek Tava Makarna Tarifi

 

Tek Tava Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram makarna
  • 6-7 adet çeri domates
  • Yarım soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı k domates salçası
  • 200 ml süt veya krema
  • 400 ml su
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sebze tozu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz

    Tek Tava Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak makarnaları tuzlu suda halayın.
  • Süzmüş olduğumuz makarnaları kenara alın.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağını alıp yemeklik doğranmıs soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyip kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Krema ve sütü ekleyip karıştırın. Baharatları, makarnaları, ortadan ikiye bölünmüş domatesleri ve ince kıyılmış maydanozları ekleyin. 10-15 dk pişirin altını kapatın sıcak servis edin. 

Çıtır Patates Salatası Tarifi

 

Çıtır Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 1 büyük kırmızı soğan (Yoksa normalde olur.)
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım silme çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağ
  • Yarım limon suyu
  • Tuz

    Çıtır Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ince halka şeklinde dilimleyip buzlu suda yarım saat bekletiyoruz.
  • Ardından kızartıp havlu kağıt serili tabağa alıyoruz.
  • Bir kasede salça,zeytinyağ ve baharatları karıştırıyoruz.
  • Fazla yağı süzülen patatesleri kaba alıp üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları,biberleri ve maydanozu alıyoruz.
  • En son üzerine sosunu döküp limon sıklıktan sonra karıştırıyoruz.
  • Baharatları ve ekşisini damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavuk Şiş Midye Tava Tarifi

 

Tavuk Şiş Midye Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram tavuk göğüs küp küp doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un

Sos için

  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 er çay kaşığı köri
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz biber
  • Kekik
  • Sarımsak tozu yada 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 şişe maden suyu

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Şiş tavukları dizmek için

  • Şiş (Yoksa öylede pişire bilirsiniz)

    Tavuk Şiş Midye Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuğu karbonatlı suya atıyoruz.
  • 30 dk bekletip süzüyoruz.
  • Sonra şişlere diziyoruz, una buluyoruz.
  • Sosunu hazırlıyoruz. Un ve baharatları tuzu bir kaba alıyoruz.
  • Üzerine maden suyunu ilave ederek çırpıcıyla çırpıyoruz. Boza kıvamında olucak.
  • Sonra şişlerde dizili olan tavukları sosa buluyoruz.
  • Kızgın yağın içine atıp pişiriyoruz.
  • Sonra havlu kağıt serili tabağa ben wok tavada kızartım. Onun için şişleri ikiye böldüm. Yumuşacık pamuk gibi oldular deniyecek olanlara afiyet olsun.

Mısır Unu Çorbası (Cennet Çorbası) Tarifi

 

Mısır Unu Çorbası (Cennet Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 kuru soğan
  • 1 orta büyüklükte patates
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5 su bardağı sıcak su

Üzeri için

  • Tereyağ yada sıvı yağ tercih sizin
  • Kırmızı toz biber

    Mısır Unu Çorbası (Cennet Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kullanacağımız tencereyi alıp tereyağını eritelim ve ardından mısır ununu ekleyin yakmadan kavuralım.
  • Sonra 4’e böldüğümüz soğan, patatesi ve sarımsağı ekleyip bir iki dakika kavuralım.
  • Ardından baharatları tuzu ekleyip sıcak suyunu ilave edelim.
  • Sebzeler iyice yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişirelim pişen sebzelerimizi blender dan geçirelim ve pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım.
  • Sonra bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatalım.
  • Ayrı bir tavada yağ ve toz biberi kızdıralım kaselere aldığımız çorbamızın üzerine birer ikişer kaşık gezdirelim ve servise hazır deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim.
  • Not: patates çok su çektiğinden su ölçüsünde değişiklik olabilir sizler kontrollü ekleyiniz gerekirse sıcak su takviyesi yada tavuk suyu takviyesi yapabilirsiniz.