Tuzlu Kıvrık Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3-3.5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Çay kaşığı ucuyla pekmez
- Kavrulmuş susam
- Çörekotu
Tuzlu Kıvrık Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda ısısındaki tereyağı yoğurma kabına alıp, üzerine un hariç geri kalan malzemeleri ekleyin ardından güzelce yoğurun.
- Daha sonra unu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin ben 3 bardak un kullandım.
- Ardından cevizden az büyük olacak şekilde hamurdan parça koparıp elinizde yuvarlayın.
- Ardından ince uzun olacak şekilde açın ve bir pipetin etrafında hafifçe sarın çok bastırmadan pipeti hamurun içinden çıkartın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Hamur bittikten sonra üzeri için yumurta sarısı ve pekmezi çırpın kurabiyelerin üzerlerine sürün, kavrulmuş susam ve çörekotu karışımı serpin.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında 30- 35 dakika pişirin afiyet olsun