5 Temmuz 2023 Çarşamba

Midye Baklava Tarifi

 

Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı buğday nişastası
  • 1 çimdik tuz
  • Alabildiğince un (toplamda 2 su bardağı kullandım, markaya göre değişir).

Açmak için;

  • Buğday nişastası (elinizde varsa mısır kullanın)

İç harcı için;

  • Dövülmüş fındık (ceviz ya da fıstık tercih edebilirsiniz)

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağından az şeker
  • 2.5 su bardağından az su
  • Çeyrek limon suyu

    Midye Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için gerekli malzemeleri uygun bir kaba alın. Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru beş dakika kadar dinlendirin.
  • Bu sırada şerbeti için gerekli malzemeleri uygun bir tencereye alın, kanamaya başlayınca limon suyunu dökün. 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
  • Hamuru 12 bezeye bölün. Her birini tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serpiştirip üst üste dizin. En üste nişasta serpmeden merdane yardımıyla açın. Sıkıca rulo şeklinde sarın.
  • Parmak kalınlığında dilimleyin. Her bir bezeyi merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde, merdane yardımıyla açın. İçerisine fındık koyup bastırmadan kapatın. Tepsiye dizin.
  • Üzerine eritilmiş yağları sürüp. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızana kadar pişirin.
  • Soğuk tatlıya soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çekince servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.

Muhallebili Kadayıf Tarifi

 

Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • Kadayıf
  • 25 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Ceviz

Muhallebi için;

  • Yarım litre süt (2,5 su bardağı)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket krema (100 ml)

    Muhallebili Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kadayıfların kolay ufalanması için 1-2 saat önceden buzluğa koyalım.
  • Buzluktan çıkardığımız kadayıfları elimizle ufalayalım.
  • Teflon veya granit tavaya yağı koyalım ve ocağa alalım.
  • Yağ eriyince üzerine şekeri ve kadayıfları ekleyelim.
  • Sürekli ters düz ederek kadayıfları karıştıralım. (kadayıfları sürekli karıştırmazsak her yeri eşit kızarmaz ve yanabilir)
  • Rengi iyice kızarana kadar kavuralım.
  • Ocaktan almadan 5 dk önce içine ceviz veya fındık ekleyerek kadayıfla birlikte biraz daha kavuralım.
  • Ocaktan aldığımız kadayıfları başka bir kaba alarak soğumaya bırakalım. (sıcak tavada bırakırsak pişmeye devam eder ve yanar)
  • Kenara aldığımız kadayıflar bekledikçe sertleşip birbirine yapışır ve ayırdığımızda iyice ufalanır. Bu durumu önlemek için kadayıfı ara ara karıştıralım.
  • Muhallebi için; bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alalım.
  • Ocakta göz göz olana kadar çırpalım.
  • Ocaktan aldığımız muhallebiye vanilyayı ekleyelim.
  • Muhallebiyi 10-15 dk soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyelim ve çırpalım. Muhallebi hazır.
  • Kadayıfları eşit olacak şekilde ikiye ayıralım. Yarısını borcamın tabanına dökelim ve kaşıkla her yerine eşit şekilde yayalım.
  • Üzerine muhallebiyi dökelim ve spatulayla düzeltelim.
  • En üste tekrar kadayıf ekleyelim ve her yerine yayalım.
  • Muhallebiyi buzdolabına alarak en az 2-3 saat dinlendirelim. Muhallebili kadayıf hazır. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun. 🌷.

Neşeli Kurabiyeler Tarifi

 

Neşeli Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Un (ölçmedim ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur olsun)

Üzerini süslemek için;

  • Benmari usulü eritilmiş beyaz ve sütlü çikolata (siz hangi çikolatadan seviyorsanız ona göre tercih edebilirsiniz)

    Neşeli Kurabiyeler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kakao hariç tüm malzemeyi kasemize alalım daha sonra yavaş yavaş hamuru ekleyelim ve ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim. 5 dk hamurumuzu üstü kaplı dinlendirelim.
  • Daha sonra hamuru ikiye bölelim ve bir yarısına kakao ekleyelim diğerini sade bırakalım.
  • Sonrasında merdane yardımı ile hamurlarımızı açalım ve dilediğimiz kalıplarla şekil verelim.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kurabiyelerimizi 15 dk pişirelim.
  • Kurabiyelerimiz dinlenip soğuduktan sonra çikolatalarımızı eritelim ve dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Kupta Tramisu Tarifi

 

Kupta Tramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet kedidili bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket 3+1 arada nescafe

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 100 gram labne peyniri

Üzeri için;

  • Kakao

    Kupta Tramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye süt, şeker, un, yumurta sarısı alınıp karıştıralım. Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.  Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyip karıştıralım.
  • İlk sıcaklığı çıkınca labne peynirini ekleyip çırpalım. Kedidili bisküviler ikiye keselim. Islatmak için bir kasede süt ve nescafeyi karıştıralım.
  • Kaselerin tabanına kahveli süte batırılıp ıslatılan kedidili bisküvileri yerleştirelim. Orta kısımlara krema ve tekrar kedidili bisküviden koyalım.
  • Son olarak krema koyalım. Üzerlerine kakao serpelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun

Airfryer Brownie Tarifi

 

Airfryer Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 150 gr tereyağı
  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Fındık

    Airfryer Brownie Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brownie için öncelikle uygun bir kap içerisine yumurtaları ve şekeri alarak mikserle çırpalım.
  • Üzerine eritilmiş çikolata, tereyağı, un ve vanilyayı alarak çırpmaya devam edelim.
  • Airfryer haznesine pişirme kağıdından yerleştirelim.
  • Hazırladığımız harcı içerisine boşaltalım.
  • Son olarak üzerine fındık serpiştirelim ve manuel ayarda 160 °C’de 20 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda pişen browniemiz servise hazır. Afiyet olsun!

4 Temmuz 2023 Salı

Fırın Poşetinde Sebzeli Et Tarifi

 

Fırın Poşetinde Sebzeli Et Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı et ( iri olmasın )
  • 1 adet büyük soğan
  • 4-5 adet sarımsak
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 su bardağı bezelye

Sosu için;

  • 2-3 adet domates (rendelenmiş
  • 1 rer çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su

    Fırın Poşetinde Sebzeli Et Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzeleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp derin bir kabın içine alın üzerine bezelyeleri ve etleri ilave edin.
  • Sosu için; bir çay bardağı su hariç bütün malzemeleri karıştırıp sebzelerin üzerine döküp güzelce karıştırın.
  • Sebzeleri iki adet fırın poşetine pay ederek dolduralım bir çay bardağı suyu üzerine ilave edip poşetin ağzını sıkıca bağlayıp fırın tepsisine yerleştirelim poşetlerin üzerinden kürdanla iki üç delik açalım.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık bir birbuçuk saat kadar sebzeleri ve etleri pişene kadar pişirelim afiyet olsun 

Ferah Pasta (Limon Soslu) Tarifi

 

Ferah Pasta (Limon Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Limon sosu için

  • 1 su bardağından 1 parmak eksik limon suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Çay kaşığının ucu ile zerdeçal (Renk versin diye)
  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 1 su bardağı süt (Islatmak için)

    Ferah Pasta (Limon Soslu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İrmik ,şeker, nişasta ve un tencereye alınır ve karıştırılır.
  • Üzerine süt eklenerek iyice karıştırılır. Göz göz olana kadar pişirilir.
  • Ocaktan alınca tereyağ ve vanilya eklenerek 2-3 dakika çırpıcı ile elde hızlıca çırpılır.
  • Kedi dili bisküvilerin sadece tek yüzeyi süte hızlıca bandırılır. Çok ıslatmayın ,kremanın ısısı ile yumuşuyor zaten.
  • Islak kısım yukarıda kalacak şekilde tepsiye dizilir.
  • Üzerine irmikli krema dökülür. Yüzeyi düzeltilir ve soğumaya bırakılır.
  • Üzerine dökeceğimiz sosun karışmaması için irmikli katmanın tamamen soğuması önemli !!! limon suyu, şeker, zerdeçal, nişasta ve su sos tenceresine alınır, homojen olana kadar çırpılır.Sürekli karıştırarak pişirilir. Eğer kıvamı çok koyulursa su ilave edebilirsiniz. Koyu ama akışkan bir kıvam elde etmeliyiz.
  • Soğumuş irmikli kremanın üzerine limonlu sos dökülür.
  • Sıcaklığı çıkınca üzeri streclenerek buzdolabında dinlendirilir.
  • Dinlenen tatlı dilimlere ayrılır. Arzuya göre çilek, nane yaprakları,limon dilimleri vs ile süslenerek servis edilir. Afiyet olsun 

Burma Börek Tarifi

 

Burma Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 50 gram tereyağ
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un

Arası için;

  • 100 gram tereyağ
  • 1 su bardağından biraz fazla sıvı yağ

Açmak için;

  • 3 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

İçi için;

  • 5 tane büyük patates
  • 1 tane küçük kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yoğurma kabına un hariç diğer bütün malzemeleri alıp çırpma teli ile karıştıralım, azar azar un ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım 24 eşit parçaya bölüp beze yapalım.
  • Hazırladığımız bezeleri nişastaya bulayıp üzerine streç filmle örtüp en az 1 saat dinlendirelim.
  • Bu arada iç harcı hazırlayalım bunun için patatesleri soyup doğradıktan sonra bir tencereye alıp üzerine su ilave edip, haşlayalım.
  • Haşlanan patatesleri pürüzsüz bir şekilde ezelim soğanı ince ince doğrayıp ilave edelim baharatları da ekledikten sonra güzelce karıştıralım arasına süreceğimiz.
  • Tereyağı eritip, sıvı yağ ile karıştıralım ve açmak için kullanacağımız un, kabartma tozu, nişastayıda uygun bir kabın içinde karıştıralım.
  • Dinlenen bezeyi hazırladığımız nişastalı karışımdan serperek 50-55 santim çapında açtığımız yufkayı oklava ya sarıp, iki elimizle ortada büzerek oklavadan çıkaralım.
  • Büzgüyü tekrar geri açıp, görselde anlattığım gibi fırça yardımı ile yağ sürüp ortasına iç harcını koyalım ve elimizle burarak kıvıralım yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
  • Bu şekilde bütün bezeleri hazırladıktan sonra kalan yağımızı fırça ile üzerine sürelim.
  • 180 derece ısınan fırında altı üstü güzelce kızarıncaya dek pişirelim. Görseli ve lezzeti ile şahane bir börek deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
  • Nane

    Burma Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

Fresh Salata Tarifi

 

Fresh Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • 3-4 dal taze nane
  • 1 adet büyük k salatalık
  • 1 küçük kutu konserve mısır
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yufka

    Fresh Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Semizotunu iyice toprağından arındırarak yıkayalım, ufak olmayacak şekilde doğrayalım derin bir kâseye alalım.
  • Salatalığı ince ince doğrayalım.
  • Nane yapraklarını da ince ince doğrayıp kâseye alalım.
  • Yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz ve mısırıda ekleyelim. Hepsini güzelce harmanlayalım.
  • Diğer tarafta bir adet yufkayı önce dörde sonra sekize katlaya katlaya fotoğraftaki gibi 32 uzun üçgen parçaya keselim. Pipet yardımıyla hepsini saralım uçlarını su ile yapıştıralım.
  • Kızgın yağda kızartalım.
  • Üzerine isteğe göre minik çıtır böreklerden ekleyerek servis yapalım.
  • Fresh yaz salatamız hazır.