5 Temmuz 2023 Çarşamba

Çıtır Çıtır Peynirli Sodalı Muska Böreği Tarifi

 

Çıtır Çıtır Peynirli Sodalı Muska Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket böreklik ince yufka
  • 500 gram peynir
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz

Sos için

  • 1 çay bardağı tereyağ
  • 200 ml soda
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

    Çıtır Çıtır Peynirli Sodalı Muska Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Peynir rendelenip maydanoz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Sosu için malzemenin tümü karıştırma kabına alınır ve karıştırılır.
  • Yufka tezgaha serilip 4 parmak genişliğinde kesilir.
  • Her bir yufka 6 adet olarak sosdan sürülür üst üste dizilir.
  • Yufkanın uç kısmına iki kaşık peynirli harçtan konulur ve üçgen şeklinde ( bir sağa bir sola çapraz ) katlanır fırın tepsisine alınarak üzerine yumurta sürülür, susam serpilir.
  • 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir (20 dakika).

Semizotlu Yaz Salatası Tarifi

 

Semizotlu Yaz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 konserve mısır
  • 3 tane közlenmiş kırmızı biber turşusu
  • 1 kase dolusu yoğurt (ben süzme yoğurt kullandım.)
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • Sarımsak

Üzeri için;

  • Ceviz

    Semizotlu Yaz Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaba semiz otunu, kırmızı biberi, mısır ekliyoruz.
  • Ayrı bir kapta yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuz eklenip karıştırılır.
  • Semiz otulu karışımın içine yoğurtlu karışımı ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son üzerine ceviz serpip servis ediyoruz.
  • Hepinize afiyet olsun👌🏼 ellerinize sağlık 

Lezzetli Türlü Kızartma Yemeği Tarifi

 

Lezzetli Türlü Kızartma Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet domates
  • 3 adet biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı su

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

    Lezzetli Türlü Kızartma Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanı, kabağı ve patatesi küp küp doğruyoruz.
  • Kızgın yağda önce patatesi sonra kabağı en son patlıcanı ayrı ayrı kızartıyoruz.
  • Daha sonra aynı yağda soğanı ve biberi kavuruyoruz. (Kızartma yağı fazla gelirse bir kaba alıp aynı yağda soğanı kavuruyoruz.)
  • Sonra salçayı ve baharatlarını katıyoruz.
  • Sonra kızarttığımız sebzelerimizi ekliyoruz domatesimizi de ekleyip karıştırıyoruz.
  • Fırın kabına döküp 1 su bardağı suyumuzuda döküp fırına veriyoruz suyunu çekince alıyoruz. Herkese afiyet olsun.

Kapya Biberli Çorba Tarifi

 

Kapya Biberli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tane büyük boy kapya biber
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Tuz
  • 6 su bardağı su

Terbiyesi için;

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 tane yumurta sarısı

Üzerine dökmek için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber
  • Nane

    Kapya Biberli Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İri iri doğranmış soğan ve kapya biberi iyice kavurun.
  • Üzerine domates sosu, nane ve pirinci ilave edip 2-3 dakika kavurun.
  • Tuz ve suyunu ilave edin.
  • Kaynayıp pirinçler yumuşayınca blendırdan geçirip altını kapatın.
  • Terbiyesi için yoğurt,un ve yumurta sarısını iyice çırpın.
  • Kesilmemesi için 1 kepçe çorba ilave edip çırptıktan sonra hepsini çorbaya dökün.
  • Kaynamaya bırakın.
  • Kaynayınca tereyağında kavrulmuş pulbiber ve naneyi dökerek hazır edin. Kalınlaşınca su ilave edersiniz. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.

Mayasız Poğaça Tarifi

 

Mayasız Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta 1 tanesinin sarısı üzerine
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un kontrollü ekleyelim

    Mayasız Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına un ve kabartma tuzu hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  • Daha sonra kabartma tuzu ve unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edelim kulak memesi kıvamında daha sonra hamura şekil verelim.
  • Önceden ısıtılmış 200° fırında yaklaşık 25 – 30 dakika pişirelim şimdiden afiyet olsun 

Evde Soğuk Baklava Tarifi

 

Evde Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Baklava için;

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Arası için;

  • Ceviz içi

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Sütlü çikolata rendesi

    Evde Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su ile 2 su bardağı şeker kaynatılıp soğumaya alınır.
  • Yufkaları büyük dikdörtgen bor camda yaptım siz yaptığınız tepsi ölçüsünde yufkaları keserseniz kat kat kenarlar üst üste gelmez.
  • Tereyağ eritilir üzerindeki köpük alınıp içerisine 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir.
  • Borcam altı yağlanıp ilk kat yufka konur, sırayla aralarına yağ sürüp yufkaların adetine göre 2 eşit parçaya bölüp, arasına cevizleri döktüm.
  • Kalan yufkaları yağ sürerek son yaprağa kadar dizdim üzerine tekrar tereyağ sürülür dilimlenir.
  • 170 derecede 45 dakika kadar pişirdim üzeri kızarınca fırından çıkarıp 5 10 dakka beklettikten sonra şerbetimizi döküyoruz.
  • Not:Ben taze inek sütüyle yaptığım için 1 su bardağı su ekledim ve çok sulu sevmediğim için toplam 2 su bardağıyla yaptım eğer sizde tatlıcılardaki gibi bol sütlü seviyorsanız 2 ölçü yapın şerbeti daha sütlü oluyor.
  • Soğutmaya aldığımız şerbetli tatlımızın üzerine 2 yemek kaşığı pudra şekeri ve kakao karıştırılıp serpilir en son çikolata rendelenip afiyetle yenir :))

Nişastalı Kurabiye (Asla Sertleşmez, Dağılmaz) Tarifi

 

Nişastalı Kurabiye (Asla Sertleşmez, Dağılmaz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 su bardağından fazla nişasta (yavaş yavaş ekleyin)

    Nişastalı Kurabiye (Asla Sertleşmez, Dağılmaz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Malzemeleri un dahil ekledikten sonra son kısmına nişastayı bırakalım, hamuru yoğururken nişastayı yavaş yavaş ekleyelim.
  • 2 su bardağı nişastadan sonra ben kaşık kaşık nişasta ekliyorum hamuru ele yapışmayan yumuşak bir kıvama getiriyorum, nişasta ölçüsü yazmadım çünkü herkesin margarini ve yumurta boyutuna göre değişir bu ölçü.
  • Çok nisasta kullanırsanız da sert olabilir o yüzden yavaş yavaş yumuşacık bir kıvam elde etmek için bu doğru çözüm.
  • Fırının fansız bölümünde yani alt üst çizgisi olan programında 180 derecede pişirelim üzerlerinin pembeleşmesine gerek yok piştiğini kurabiyenin alt kısmından anlayabilirsiniz.
  • Alt kısmı biraz pembeleştiyse kurabiyemiz pişmiştir ister benim gibi ceviz büyüklüğünde top top ister üzerine biraz bastırarak yassı bir kurabiye elde edebilirsiniz. Ben yaklaşık 20 dakikada pişirdim.

Diplomat Kreması (Tüm Pastalarda Kullanılabilir) Tarifi

 

Diplomat Kreması (Tüm Pastalarda Kullanılabilir) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 ml süt (2,5 su bardağı)
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
  • 3 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 50 ml krema (%35 yağ oranı)

    Diplomat Kreması (Tüm Pastalarda Kullanılabilir) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri bir kaba alıp çırpıyoruz.
  • Üzerine nişastayıda ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Hafif kabarması gerek.
  • Sütü ısıtıyoruz. Isıttığımız sütten 1 su bardağı alıp yumurta ve şeker karışımının üzerine yavaş yavaş çırparak döküyoruz. Terbiye yapar gibi.
  • Daha sonra yumurta, şeker, nişasta ve süt karışımını tencerede ki kalan sütün içine döküyoruz.
  • Tekrar ocağa alıp kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Kıvam alınca tereyağ ve vanilyayı ekleyip bir kaseye alıp üzerine streçfilm kaplayıp soğutuyoruz.
  • Üzeri kabuk bağlamasın diye bir kaç saat soğuduktan sonra mikser ile güzelce çırpıyoruz.
  • Ayrı bir yerde kremayı çırpıyoruz. Krema mutlaka soğuk olmalı ve yağ oranı %35 olmalı yoksa kabarmaz.
  • Çırptığımız krema ile diğer kremayı birleştiriyoruz ve katlayarak karıştırıyoruz. Diplomat kreması hazır tüm tatlı tariflerinde kullanabilirsiniz çok iyi oluyor afiyet şeker olsun 

Kabak Balığı Tarifi

 

Kabak Balığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet taze kabak
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Kızartma için;

  • Sıvı yağ

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak

    Kabak Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakların uç kısımlarını temizleyelim ve uzun uzun keselim, ardından tencereye bir miktar su koyalım.
  • Kaynamaya başlayınca kabakları içine atıp 6-7 dakika haşlayalım.
  • Derin bir kaba yumurtaları kırıp içerisine baharatları ekleyelim, suyunu süzdüğümüz kabakları havlu kağıt yardımıyla kurulayalım.
  • Daha sonra kabaklarımızı yumurta karışımına sonra mısır ununa bulayalım.
  • Tavaya sıvı yağ koyup kızdıralım. Hazırladığımız kabak dilimlerini tavada arkalı önlü kızartalım ve servis tabağına alalım.
  • Ayrı bir kapta yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu karıştıralım ve kızarttığımız kabakların üzerine gezdirelim.
  • Ben üzerini pul biber ve dereotu ile süsledim, siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Sütlü Borcam Tatlısı Tarifi

 

Sütlü Borcam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1.5litre süt
  • 1 su bardağından 1 bardak eksik nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker (isterse bağlı artırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Bisküvi (opsiyonel, dilediğiniz bisküviyi kullanabilirsiniz, ben elimde açılmış yarım bisküvileri değerlendirdim)

Üzeri için;

  • 1 paket kakaolu puding
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • Çikolata
  • Fındık

    Sütlü Borcam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebisi için; bisküvi hariç diğer malzemeleri uygun bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin. Soğuyunca pürüzsüz kıvam alana kadar blenderden geçirin.
  • Üzerine eşit boyda parçaladığını bisküvileri dökün. Karışımı ıslatılmış borcama döküp yayın.
  • Pudingi paketine uygun hazırlayın, içerisine bi tatlı kaşığı kahveyi ekleyin. İyice karıştırıp soğumadan muhallebinin üzerine yayın.
  • Soğuyunca streçle kapatıp dolapta en az 3 saat dinlendirin. Yaz olduğu için ne kadar dinlendirirseniz o kadar iyi, ben bir gece dinlendim.
  • Üzerine çikolata rendesi ve fındık serperek servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun