6 Eylül 2023 Çarşamba

Patatesli Tuzlu Kek Tarifi

 

Patatesli Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 dal taze soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet patates
  • Küçük 1 kase peynir
  • Yarım demetten biraz az maydanoz
  • 1 orta boy kabak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzeri için;

  • Çörek otu
  • Susam

    Patatesli Tuzlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çırpma kabımıza yumurtaları,sıvı yağ ve yoğurdu alıp çırpıyoruz.
  • Patatesleri,biberleri,soğanı ve peyniri küçük küp şeklinde doğrayıp karışıma ekliyoruz.
  • Maydonozları da ince kıyıp ekliyoruz.
  • Ardından unu kabartma tozunu ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yağladığımız fırın kabına harcı boşaltıp yayıyoruz.
  • En son üzerine çörek otu ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Kfc Lezzeti Chizza Tarifi

 

Kfc Lezzeti Chizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı zerdeçal
  • 2 tatlı kaşığı köri
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 3 büyük diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı acı sos
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) kilo tavuk göğsü

Bulamak için

  • Un

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Domates sosu için

  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • 150 gram kaşar peynir ya da mozarella peyniri
  • Doğranmış domates ve biber

    Kfc Lezzeti Chizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unu derin bir kaseye alıyoruz.
  • Tuz, zerdeçal, kör, karabiber, kırmızı tozbiber, kajun baharatı, isot, rendelenmiş sarımsak, kabartma tozu, acı sos ve 3/4 su bardağı süt ilave edip çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Tavuk göğüslerini ortasından enine kesip inceltiyoruz.
  • Hazırladığımız sosun içine tavukları ekleyip iyice karıştırıyoruz ve buzdolabında 1 saat bekletiyoruz.
  • Tavukların her bir parçasını una bastırarak buluyoruz, suya batırıp tekrar una buluyoruz.
  • Kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Domateslerin kabuklarını soyup rendeliyoruz.
  • 10 dakika kaynatıp kıvam aldıktan sonra domates salçası ve tuz ilave edip ocağı kapatıyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinin üzerine kızarttığımız tavukları koyuyoruz.
  • Üzerine hazırladığımız domates sosunu ilave ediyoruz.
  • Rendelenmiş kaşar ya da mozarella peyniri ilave ediyoruz.
  • Domates ve biber ile süslüyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 12 dakika kadar pişiriyoruz.

Sarımsaklı Ekmek Tarifi

 

Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı instant kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 100 gr tereyağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Dereotu
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur elde edelim .
  • Üzerini örtüp bir saat kadar mayalamaya bırakalım.
  • Hamur mayalanırken sarımsaklı kısmınıı hazırlayayım.
  • Tereyağı ,ince doğranmış dereotu ,ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyip karıştıralım .
  • Mayalanan hamuru fırın tepsisi büyüklüğünde açalım.
  • Üzerine tereyağlı karışımı sürelim.
  • Çatalla her tarafından delelim en üstte rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

3 Malzemeli Unsuz Şekersiz Pişmeyen Brownie İntense Tarifi

 

3 Malzemeli Unsuz Şekersiz Pişmeyen Brownie İntense Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı hurma püresi (yoksa 14 adet hurmayı sıcak suda 15 dakika bekletip, çekirdekleri çıkartılıp pürüzsüz olana kadar robottan çekilir)
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tahin

Bulamak için;

  • 50 gram benmari usulü eritilmiş çikolata

    3 Malzemeli Unsuz Şekersiz Pişmeyen Brownie İntense Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hurma püresi, kakao ve tahin uygun bir kaba alınarak iyice karıştırılıp elde şekil verilir.
  • Buzlukta 25 dakika bekletilir.
  • Benmari usulü bitter çikolata ile kaplanır.
  • 15 dakika daha buzlukta bekletilir ve hazır.

Supangle (Favori Tarifiniz Olacak)

 

Supangle (Favori Tarifiniz Olacak) İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı neskafe (granül kahve)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı süt
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)

Ocaktan alınca;

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 80 gram çikolata
  • 1 paket vanilya
  • Çeyrek su bardağı buz gibi soğuk su

    Supangle (Favori Tarifiniz Olacak) Nasıl Yapılır?

  • Ocaktan alınca içine eklenecekler dışındaki tüm malzemeler tencereye alınarak çırpma teliyle sürekli karıştırılarak orta ateşte pişirilir.
  • Ocaktan alınan supangleye sıcakken yarım su bardağı şeker, vanilya ve çikolata eklenip tekrar karıştırılarak çikolata ve şekerin tamamen erimesi sağlanır.
  • Son olarak buz gibi soğuk su eklenip tekrar karıştırılıp tamamen soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan supangle çırpma teliyle son kez iyice çırpılıp kaselere pay edilir.
  • Dolapta en az 3 saat vaktiniz varsa 1 gece dinlenirse kıvamı çok daha güzel oluyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Tembel Napolyon Pastası Tarifi

 

Tembel Napolyon Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 kare milföy hamuru

Krema için:

  • 500 ml süt
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 100 gram (yarım su bardağı) şeker
  • 1 paket vanilin
  • 40 gram un (2 tepeleme yemek kaşığı)
  • 50 gram soğuk tereyağı

    Tembel Napolyon Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krema için: sütü kaynama noktasına getirelim.
  • Yumurta sarılarını şeker ve vanilin ile çırpalım.
  • Un ilave edelim.
  • Kıvamı katı olacak korkmayın.
  • Sütten 1 kepçe yumurtalara ilave edip hızlıca çırpın (adı temperleme olan bu işlemin sayesinde ısıyı dengelemiş olur yumurtanızı pişirmezsiniz)ve karıştırarak bu karışımı süt olan tencereye geri boşaltalım.
  • Kısık ateşte devamlı karıştırarak kıvam aldırın. Tereyağı ilave edelim.
  • Ateşten alıp devamlı karıştırıp biraz soğutup üzerine yapışık bi şekilde streç yerleştirip biraz soğutalım. Bu kabuk bağlamaması içindir.
  • Milföyü kare kare doğrayıp 200 derece sıcak fırında 20dk kadar pişirelim.
  • Hamuru katmanlara ayırıp soğumaya bırakalım.
  • Krema ile birleştirip bi kalıba alalım.Afiyet olsun.

Mayasız Kıyır Poğaça Tarifi

 

Mayasız Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (bir sarı üzerine)
  • 1 çay bardağı eritilmiş margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Ara için

  • Beyaz peynir

    Mayasız Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce margarin eritilir,  daha sonra yoğurt yumurta ve sıvı yağ eklenir.
  • Tuz ve kabartma tozumuzu da ekledikten sonra hamur iyice yoğrulur .
  • Yağlı kağıt serili tepsimize hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
  • Elimizde yassı şekil verilir peynir eklenir ,aralarına uçları kapatılır tepsiye dizilir.
  • Üzerine susam ve yumurta sarısı sürülür.
  • Daha sonra 180 derece fırına yaklaşık 30 -35 dakikada iyice kızarınca fırından çıkarılır afiyet olsun.

Soslu Pideli Köfte Tarifi

 

Soslu Pideli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tırnak pide

Köftesi için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sos için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 adet rendelenmiş veya doğranmış domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 4 yemek kaşığı ketçap

Üzerine;

  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

Servis için;

  • Domates
  • Biber
  • Maydanoz
  • Yoğurt

    Soslu Pideli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce tırnak pideleri küçük kareler halinde kesin ve tabaklara koyun.
  • Sonra sos için derin bir tavaya zeytinyağını koyup salçayı kavurun.
  • Domatesi ve baharatı ekleyip hafif pişirin ve ketçapı ekleyip iyice karıştırın.
  • Köfteyi yoğurup sıvı yağda kızartın.
  • Pidelerin üstüne önce sosu dökün sonra köfteleri kızartıp koyun.
  • Tereyağ eritip üzerine gezdirin.
  • Domates,biber maydanoz ve yoğurt ile tabağınızı süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.