Fındıklı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4-4,5 su bardağı un kontrollü ekleyin
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay bardağı irmik
Şerbeti için
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Çeyrek limon
Üzeri için
- Fındık
Fındıklı Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilk olarak tatlımızın şerbetini yapıp soğumaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dk tutup ocaktan alalım.
- Yumuşamış tereyağını bir kaba alalım.
- Üzerine pudra şekeri, irmik ,bir yumurta ve ikinci yumurtanın beyazını ekleyelim.
- Sarısını üzeri için ayıralım.
- Vanilya, kabartma tozu ve son olarak da unu yavaş yavaş ekliyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurdan cevizden büyük parçalar alıp yuvarlıyalım.
- Hamurun hepsi bitene kadar işlem aynı.
- Daha sonra kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine kenarda ayırdığımız yumurta sarısına bir kaşık sıvı yağ ekleyip üzerlerine sürelim.
- Hamurların tam ortasına fındık batırıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar 20, 25 dk pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.
- Şerbeti çekince servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz.