Kakaolu Revani Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Hamuru için;
- 3 adet yumurta
- Yarım yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Hindistan cevizi ve dilediğiniz herhangi bir meyve
Kakaolu Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım tencereye şeker suyu koyun, ocağa alın kısık ateşte 10 dakika kaynatıp, üzerine limon suyunu ilave edin bir iki taşım kaynatıp, ocaktan soğumaya bırakın.
- Karıştırma kabına yumurta vanilya ve şekeri alın iyice bir mikser yardımı ile karıştırın.
- Üzerine süt sıvı yağ ilave edin karıştırın.
- Sonrasında un kabartma tozu kakao irmiği ilave edin, karıştırmaya devam edin.
- Yağlanmış fırın tepsisine dökün önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
- Fırından tatlıyı alın, üzerine soğumuş olan şerbeti dökün.
- Tatlı şerbeti çekince servis yapın