Elmalı Bisküvili Top Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5-2 paket petibör bisküvi
- 2 adet elma
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için;
- Bitter çikolata
- Hindistan cevizi
Elmalı Bisküvili Top Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bisküvileri un haline gelene kadar robottan geçirin.
- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. (Büyük yerinde rendelemeniz gerekiyor)
- Karıştırma kabına rendelediğiniz elmaları alıp üzerine pudra şekeri, ceviz ve tarçını koyup karıştırın.
- Üzerine un haline getirdiğiniz bisküvileri ilave edip yoğurun. (Biraz sert olması gerekir)
- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içinizde yuvarlayın.
- Benmari usulü erittiğiniz çikolataya elmalı topları bulayın ve çatal yardımıyla alıp hindistan cevizine bulayın. (Ben hindistan cevizini yarıya kadar batırdım dilerseniz her yerini hindistan cevizine bulayabilirsiniz)
- Buzdolabında çikolataların donmasını bekleyin ve servis yapın.
Kalp Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su (60 ml)
- 1 fiske tuz
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 + 1/4 (çeyrek) su bardağı un (125 gr)
Kreması için;
- 1 paket pastacı kreması
- Kırmızı gıda boyası
Kalp Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kalp pastanın keki için öncelikle yumurta aklarını ve tuzu karıştırma kabına alalım. Mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ayrı bir kabın içerisine yumurta sarıları ve şekeri alarak beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
- Yavaş yavaş ılık suyu ilave ederek çırpmaya devam edelim.
- Un, kakao, kabartma tozu, vanilyayı ilave ederek çırpmaya devam edelim.
- Son olarak çırptığımız yumurta aklarını ekleyerek spatula ile nazikçe karıştıralım.
- Hazır olan kek harcımızı pişirme kağıdı serdiğimiz 29×29 cm boyutlarında fırın kabına boşaltalım.
- Kekimizi önceden ısıtılmış 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen keki fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Kekimiz soğuduktan kare olacak şekilde 4 eşit parçaya keselim.
- Parçalardan 2 tanesini daire şeklinde keselim ve ortadan ikiye bölelim.
- Kalp şeklini vermek için servis tabağımızı alalım. Önce kare keki sonra yarım daire kekleri yerleştirerek kalp şeklini elde edelim.
- Arkasında yazan tarife göre hazırladığımız pastacı kremasının yarısı ile keklerimizin üzerini kaplayalım.
- Ardından kalan kekleri tekrar kalp şeklinde yerleştirelim.
- Kalan pastacı kremasına kırmızı gıda boyası ekleyip karıştıralım ve pastamızın dışını kaplayalım.
- Üzerini minik kalpli şekerlemelerde süslediğimiz kalp pastamız hazır.
Karabiberli Tavuk (Black Pepper Sticky Chicken) (Çin Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tavuk göğsü veya 4 adet kemiksiz tavuk budu
- Tuz
- Karabiber
- 1.5 yemek kaşığı tereyağ
Sos:
- 3 yemek kaşığı oyster sos (Olmasa da olur)
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı karabiber
- 1.5 yemek kaşığı sarımsak (Ezilmiş)
- 2 yemek kaşığı bal
- 2.5 yemek kaşığı ketçap
Karabiberli Tavuk (Black Pepper Sticky Chicken) (Çin Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuğu tuz ve karabiber ile ovala.
- Bir tavaya yağ alalım ve ısıtalım.
- Tavukları arkalı önlü pişirelim.
- Kenara alalım.
- Bir kasede sos için tüm malzemeleri çırpalım.
- Tavaya tereyağı alalım ve sosu dökelim, 1 dakika pişirelim.
- Tavukları kesip ekleyelim ve 2-3 dakika pişirelim.
- Servis ederken susam dökelim.
Puf Puf Kabaran Mini Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4.5 su bardağı un
Puf Puf Kabaran Mini Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ve tuz hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp çırpın.
- Ardından tuz ve unu azar azar ilave ederek yoğurun ele yapışan bir kıvamı olacak.
- Güzelce yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp yaklaşık 1. 5 saat kadar mayalandırın.
- Sonrasında tezgaha un serpin ve mayalanan hamuru tezgaha alın.
- Üzerine de bolca un serpip merdane ile açın yuvarlak kesme aparatı ile yoksa benim gibi ağzı geniş su bardağıyla hamuru kesip fazlalıkları alın hafif un serpilmiş tepsiye sırasıyla dizin.
- Üzerine temiz bir bez örtüp 10 dakika dinlendirin. (hamurdan artan fazlalıkları tekrar yuvarlayın ve üzerini örtün yarım saat kadar dinlendirip aynı şekilde kesin hamur bitene kadar tekrarlayın )
- Tepside yeteri kadar dinlenen hamurları iyice ısınmış tavaya alıp arkalı önlü pişirin (yüksek ateşte pişirmeyin dışı pişer içi çiğ kalır)
- Sonrasında dilediğiniz şekilde servis edin
Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı tam kıvamında yoğurt
- 1 havuç
- 1 küçük kereviz
- 1 küçük elma
- 2 iri diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Zeytin yağı
- Kaju fıstığı (veya ceviz)
- Kerevizin yeşil yaprakları
- Isteğe göre mor pancar
Kereviz Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle havuç, elma ve kereviz rendeliyoruz. Sarımsak ezici ile eziyoruz.
- Bütün malzemeler bir kasede birleştirip güzelce karıştırıyoruz.
- Sunum tabağına alınan mezenin üzerine kereviz yapraklarını kesip atıyoruz. Onunda üzerine kaju fıstığı ekliyoruz. En üste zeytin yağı gezdiriyoruz.
- İsterseniz tereyağı eritip, tatlı toz kırmızı biber ve ceviz ekleyerek kavurup üzerine zeytin yağı yerine bu yağı dökebilirsiniz.
Ekşili Topalak Yemeği (Asla Dağılmaz) Tarifi İçin Malzemeler
- 2-3 parça kemikli et haşlanmış (500 gram kadar)
Topalak hamuru için;
- 1 su bardağı ince bulgur
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Pişirme aşaması için;
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (tercihen acı )
- 1 çay kaşığı tuz (salçanız tuzluysa kullanmayın)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 6 su bardağı su etin suyuda dahil
Ekşili Topalak Yemeği (Asla Dağılmaz) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce etleri haşlayalım haşlanmış etleri küçük parçalara ayıralım.
- Topalakları hazırlayalım.
- Bulgur ve irmiği uygun yoğurma kabına alım.
- Üzerine kaynamış suyu ilave edelim karıştıralım üzerini kapatalım on dakika dinlensin.
- Daha sonra üzerine un,yumurta ve baharatları ilave edelim çok iyi yoğuralım.
- Harçtan misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım bu aşamada ara,ara elimizi ıslatabiliriz.
- Uygun bir tencerede soğanı ve sarımsağı kavuralım.
- Salçayı ilave edip bir süre daha kavuralım.
- Baharatları ilave edelim.
- Üzerine haşlanmış etleri suyuyla birlikte ilave edelim .
- Üzerine topalakları ve haşlanmış nohutu ilave edelim.
- Bir süre kaynatalım ,üzerine bir tatlı kaşığı nar ekşisini ve yarım limon suyunu ilave edelim bir süre daha kaynatıp servise sunalım.
Yeşil Mecimekli Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı çörek otlu erişte
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1-1,5 yemek kaşığı karışık salça
- 1 adet soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1-1,5 litre sıcak su veya et suyu ( ben yarı yarıya karışık kullandım)
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Yeşil Mecimekli Erişte Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak mercimekleri yıkayıp çok az diri kalacak şekilde haşlıyoruz.
- Daha sonra tencereye sıvı yağ veya zeytinyağı ekleyip, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edip biraz kavuruyoruz.
- Ardından küçük doğranmış havuç ve biberleri ekleyip, kavurmaya revam ediyoruz.
- Salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra erişteyi ilave edip 5 dk kaynatıyoruz.
- Ardından az haşlanmış yeşil mercimeği ekleyip, erişteler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Sıcak sıcak servis ediyoruz.
Kakaolu Bisküvili Supangle (Magnoliaya Rakip Olacak) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 90 gram çikolata (60 gram bitter 30 gram sütlü kullandım)
- 100 gram krema
- Yarım su bardağı buz gibi su
Su bardağım 200 ml
Arasına koymak için
- Kakaolu kremalı bisküvi
Kakaolu Bisküvili Supangle (Magnoliaya Rakip Olacak) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kakaolu bisküvilerimizi rondodan geçirelim.
- Kakao,yumurta ve nişastayı tencereye alıp karıştıralım.
- Daha sonra üzerine süt ve şekeri ekleyip topaklanmaması için pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
- Ocağa alalım kaynayıp göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağ vanilya ve çikolatayı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayalım.
- Kremayı ekleyip karıştıralım.
- Son olarak buz gibi soğuk suyu ekleyip karıştıralım ve kaselere 3-4 kaşık supangle koyalım.
- Üzerine robottan geçirdiğimiz bisküvilerden 2 kaşık koyalım.
- Tekrar üzerine supangle koyalım.
- Bütün kaseleri bu şekilde hazırlayalım.
- Bir kaç saat dinlendikten sonra dilediğimiz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bağ semizotu
- 2 adet salatalık
- 10 dal dereotu
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 10 adet ceviz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle semizotunu ayıklayıp sirkeli suda bekletin.
- Daha sonra bol su ile yıkayıp kurumaya bırakın.
- Bir kase içerisinde yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu karıştırın.
- Semizotunu, doğranmış dereotu ve küçük doğradığınız salatalığı ekleyip iyice karıştırın.
- Salatayı servis tabağına alın.
- Tavaya sıvı yağı ekleyip hafif kızdırın.
- Toz kırmızı biberi ve cevizi ekleyip kavurun. Semizotunun üzerine dökün.