Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı kakao
- 1 vanilya
- 1.5 su bardağı un
Arası için
- Çikolata
- (Reçel yada elinizde hangi marmelattan varsa kullanabilirsiniz)
Ceviz Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemeleri birleştirerek yumuşak bir hamur elde edelim. Tarif tam ölçüdür azaltıp çoğaltılmazsa tam tutuyor.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapalım.
- Topları bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölelim ve bıçak yardımıyla uzunlamasına çizgi atalım ve çizginin kenarlarına da küçük çizgiler atalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip 180 derece fırında 15 dk pişirelim.
- Piştikten sonra soğumasını bekleyelim.
- Arasına çikolata, reçel yada evde ne varsa sürülebilecek sürüp ikisini birbirine yapıştıralım.
- Bütün malzemeleri bu şekilde yapın.
- İstediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.
Kıymalı Makarna Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket (500 gram rigatoni model ) makarna
Kıymalı harç için
- 350 gram kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 1 kase domates sosu veya 2 tane domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 6-7 dal maydonoz
Beşamel sosu için
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için
- 1 orta boy kase rendelenmiş kaşar peyniri
Kıymalı Makarna Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle makarnayı tuz eklediğimiz kaynar suda haşlayalım.
- Kıymalı harcı için soğanı ince yemeklik doğrayıp yağla tavaya alalım.
- Kavrulunca üzerine kıymayı ekleyip biraz kavuralım .
- Salçasını ve domates sosunu ekleyip karıştıralım.
- Tuzunu ve baharatları ekleyip ince kıyılmış maydonozu da ekleyip ocaktan alalım.
- Beşamel sosu için sos tenceresine tereyağını ekleyip eritelim.
- Üzerine unu ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Soğuk sütü,tuz ve karabiberi ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Makarnayı kelepçeli kek kalıbına dizelim.
- Üzerine kıymalı harcı makarnaların içine girecek şekilde üzerine yayalım.
- Beşamel sosu eşit şekilde yayalım.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri rendesi serpelim.
- Önceden ısıttığımız 18o derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Sirkeli Çıtır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;- 2 tane yumurta (bir tanesinin sarısını ayrılacak)
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5-4 su bardağı un
İçi için;
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 su bardağı peynir
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Sirkeli Çıtır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sirkeli poğaça için öncelikle yoğurma kabına tereyağı, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, sirke, toz şeker, tuz, kabartma tozu ve unun bir kısmını ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Yavaş yavaş unu ekleyerek hamurumuz kıvam alıp toparlanana kadar yoğurmaya devam edelim.
- Toparlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve önce elimizle yuvarlayalım.
- Ardından yuvarladığımız hamuru tezgaha alarak bastıralım ve daire şeklinde hamurumuzu genişletelim.
- İç harcı için ince kıyılmış maydanoz ve peyniri uygun bir kasede karıştıralım.
- Açtığımız hamurun ortasına iç harcımızdan yerleştirip kapatalım, parmaklarımızla uçlarına bastırarak birleştirelim. Dilerseniz farklı iç harçları da kullanabilirsiniz.
- Şekillendirdiğimiz poğaçaları sırasıyla fırın tepsisine dizelim.
- Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
- Çörek otu veya susam serperek önceden ısıttığımız 170 °C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen sirkeli çıtır poğaçamızı fırından alalım.
- Oda sıcaklığına gelince servis edebilirsiniz. Bu ölçülerle 18-20 adet poğaça elde edebilirsiniz.
İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı şeker
- 175 gram margarin
- 1 su bardağı + 4 yemek süt
- 1 su bardağı + 4 yemek kaşığı su
İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bir tencereye şeker ve suyu alıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Ardından bir cezveye sütümüzü koyup onu da kaynamaya bırakıyoruz.
- Bir tavaya yağı alıp eritiyoruz.
- Eriyen yağın içine irmiği ekleyip rengi dönünceye dek kavuruyoruz.
- Kavrulan irmiğe dikkatli bir sekilde kaynamış şekerli suyu ilave edip bir tur karıştırıyoruz.
- Ardından yavaş yavaş kaynayan sütümüzü ilave edip kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- İstenilen kıvama gelince altını kapatıp sekil veriyoruz ister sıcak, ister soğuk servise hazır hale getiriyoruz.
Raffaello Muhallebi (Hafifliğine İnanamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 5 kaşık şeker
- 5 kaşık nişasta
- 2 kaşık hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 60 gram beyaz çikolata
- 1 paket krema (200 ml)
Üzeri için
- Hindistan cevizi
Raffaello Muhallebi (Hafifliğine İnanamayacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için çikolata vanilya ve krema hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıp karıştıralım.
- Ocağa alıp orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
- İçine sıcakken çikolata vanilya ve kremayı ekleyip sıcakken kuplara pay edelim.
- Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpelim.
- Dilediğiniz gibi süsleyip servis edelim
Tahinli Barbunya Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı barbunya
- 1 su bardağı rendelenmiş domates (Ben kışlık konserveden kullandım)
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 su bardağı su
- 5-6 adet kornişon turşu
- 2 adet konservelik kapya biber (İnce doğranmış)
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
Sosu için;
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı tahin
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Tahinli Barbunya Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye zeytinyağı alalım.
- Üzerine domates sosunu ekleyip hafif kavuralım.
- Barbunyaları ekleyip 3-4 su bardağı su ile pişirelim. Suyu kalmayana kadar pişsin.
- Yumuşayan barbunyaların üzerine turşu, kapya biber, dereotu, maydanoz ekleyelim.
- Sos malzemelerini karıştırıp hazırladığımız salataya dökelim.
- Üzerine ceviz serpip (şart değil) servis yapabilirsiniz.
Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 5 adet patlıcan
- 3 adet domates
- 2 adet çarliston veya 3 adet sivri biber
- 2 adet soğan
- 1 tutam maydonoz
- 4 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
Kızartmak için
Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın ve acı suyunu atması için bir müddet tuzlu suda bekletin.
- Biber, soğan ve domatesleri küp doğrayın, sarımsakları rendeleyin, maydanozu kıyın.
- Patlıcanları sıvı yağda kızartın ve fazla yağını iyice atması için bir peçeteye alın.
- Bir tencereye zeytinyağını alın ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Salçaları ilave edin ve bir müddet kavurun.
- Kıymayı ilave edin ve kahve rengini alana kadar kavurun.
- Biberleri ilave edin ve biraz daha kavurun.
- Domates, sarımsak ve baharatları ilave edip karıştırın ve biraz pişirin.
- En son maydanozu ekleyip karıştırın.
- Bir tencereye kızarttığınız patlıcanları alın ve üzerine kıymalı harcı serin.
- Üzerine suyu dökün, tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dk. kadar kısık ateşte pişirin.
Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Su (8 su bardağı)
Terbiyesi için
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
Kış Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sebze çorbası için öncelikle patates ve havucun kabuklarını soyarak küp olacak şekilde doğruyoruz.
- Uygun bir tencereye zeytinyağını alıyoruz. Doğradığımız soğanı sarımsak ile zeytinyağında kavuruyoruz.
- Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine patates ve havucu ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
- Tuzunu ve zerdeçalı ilave edip üzerini geçecek kadar suyu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Sebzeler piştikten sonra bledırdan geçirip terbiyesini hazırlıyoruz.
- Bunun için un, yumurta ve yoğurdu güzelce çırpıp içine çorbadan ekleyip kesilmemesini sağlıyoruz.
- Terbiyeyi çorbanın içine döküp hızlıca karıştırıyoruz.
- Tekrardan kaynatıyoruz. Kıvamı koyu olursa su eklemesi yapabilirsiniz.