23 Şubat 2024 Cuma

Soğan Mezesi Tarifi

 

Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • Acı sevenler pul biber veya isot ekleyebilir

    Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları ince ince biberleri de küçük küçük doğrayıp, diğer bütün malzemeleri kabımıza alıp karıştırıyoruz.

Fırında Patatesli Kremalı Tavuk Tarifi

 

Fırında Patatesli Kremalı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Tavuk sote için;

  • 600-700 gram tavuk göğsü
  • 1-2 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı salça (Ben karışık kullandım)
  • 1 paket krema (200 ml)

    Fırında Patatesli Kremalı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın.
  • Ardından patatesleri yağ ve baharatlarla harmanlayıp fırın tepsisine koyun.
  • Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk. Pişirin. (tavuk sote pişene kadar patatesler de pişmiş oluyor zaten)
  • Tavuk sote için; tavukları ve diğer malzemeleri küp küp doğrayın.
  • Tavaya sıvı yağ koyup tavukları 5-10 dakika soteleyin.
  • Ardından doğranmış soğanı ve biberleri de ekleyip sotelemeye devam edin.
  • Salça, sarımsak ve baharatları ekleyip pişmeye bırakın.
  • Kremayı da ekleyip 2-3 dk daha pişirin.
  • Fırınlanmış patateslerin üzerine tavuk soteyi eşit bir şekilde yayın.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri serpip, 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • En son üzerine maydanoz serpip servis edebilirsiniz. 

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

 

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı sıcak su

Üzeri için

  • Maydonoz  

    Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alın.
  • Üzerine ince doğranmış soğanı ilave edin.
  • Soğanlar ölene kadar kavurun.
  • Üzerine un ve salçayı ilave edip bir miktar daha kavurun.
  • Suyu, baharatları ilave edin.
  • Üzerine şehriye ilave edin.
  • Şehriyeler pişince ocaktan alıp servis kasesine koyun.
  • Üzerine maydanoz ile servis yapın. 

Pancarlı Humus Yatağında Falafel Tarifi

 

Pancarlı Humus Yatağında Falafel Tarifi İçin Malzemeler

Falafel Köftesi Tarifi İçin;

  • 2 su bardağı nohut (1 gece önceden ıslatılmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Pancarlı Humus İçin;

  • 1 adet küçük boy pancar
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay kaşığı kimyon

    Pancarlı Humus Yatağında Falafel Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle falafeli hazırlayalım. Bunun için 1 gece önceden suda beklettiğimiz ve suyunu süzdüğümüz nohutu, birkaç parçaya bölünmüş soğanı, maydanozu ve sarımsağı rondodan geçirelim.
  • Karışımı geniş bir kaba aktarıp üzerine un, karbonat, pul biber, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan harcı buzdolabına kaldıralım ve 1 saat kadar dinlendirelim.
  • Pancarlı humus için pancarın kabuklarını ince bir şekilde soyduktan sonra birkaç parçaya ayıralım ve tencereye alalım.
  • Üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Haşlanan pancarlar, haşlanmı ve kabukları soyulmuş nohut, tahin, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve kimyonu rondodan geçirerek humusumuzu hazırlayalım.Humusun kıvamı koyu olursa, dilerseniz 1 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz.
  • Dinlenen falafel harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizde yuvarlayalım.
  • Tüm harç bittikten sonra şekillendirdiğimiz falafellerimizi bol kızgın yağda güzelce kızartalım.
  • Servis tabağına önce pancarlı humusumuzu alarak yayalım.
  • Daha sonra kızarttığımız ve falafelleri yerleştirelim.
  • Çok azda maydanoz serpiştirdikten sonra pancarlı humus yatağında falafellerimiz servise hazır. 

Ağızda Dağılan Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Ağızda Dağılan Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin (oda sıcaklığında olmalı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • Yarım su bardağı nişasta (mısır nişastası kullandım.)
  • 3 su bardağı un (unu kontrollü eklemenizi öneririm markadan ötürü değişiklik olabiliyor)

Üzerine koymak için ;

  • Yaklaşık bir su bardağı damla çikolata

Tercihe göre fındık parçalarına da batırabilirsiniz,ben içerisine koymayı tercih ettim 

Ağızda Dağılan Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? 

  1. Un ve nişasta hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  2. Nişastayı sonradan ekleme sebebimiz daha kolay homojenize etmek.
  3. Nişastayı ekleyip hamur ile birleşmesini sağladıktan sonra unu yavaş yavaş ekleyebiliriz.
  4. Ele yapışmayacak ama sert de olmayacak bir hamur elde ettikten sonra küçük parçalara ayırıp yuvarlıyoruz.
  5. Ardından küçük topları damla çikolatasına batırıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  6. 180°c de, önceden ısıtılmış fırında, 20-25 dakika, üzerleri kızarmayacak şekilde pişiriyoruz

21 Şubat 2024 Çarşamba

Çikolata Soslu Tavukgöğsü Tarifi

 

Çikolata Soslu Tavukgöğsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için;

  • 1 litre süt
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker (110 gr)
  • 40 gr beyaz çikolata (isteğe bağlı)

Çikolata sosu için;

  • 500 ml süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 60 gr bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Çikolata Soslu Tavukgöğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukgöğsü için uygun bir tencereye tereyağını alarak eritelim.
  • Üzerine unu ekleyerek kısık ateşte, karıştırarak kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Süt ve şekeri ekleyerek kıvam alana kadar karıştırarak muhallebimizi pişirelim.
  • Koyulaşıp göz göz olan muhallebimizi ocaktan alalım, üzerine beyaz çikolatayı ekleyerek karıştıralım.
  • Hazır olan muhallebimizi kuplara paylaştıralım.
  • Üzerinin sosu için sos tenceresine süt, kakao, un, şeker ve yumurta sarısını ekleyerek karıştıralım ve kıvam alana kadar pişirelim.
  • Koyulaşan çikolata sosunu ocaktan alarak içerisine tereyağı ve bitter çikolata ekleyerek eriyene kadar karıştıralım.
  • Hazır olan çikolata sosumuzu tavukgöğsünün üzerine eşit bir şekilde paylaştıralım.
  • Tatlılarımızı buzdolabına kaldırarak dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen çikolata soslu tavukgöğsü tatlılarımız servise hazır. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.

Elmalı Brokoli Salatalı (Sosu Özel) Tarifi

 

Elmalı Brokoli Salatalı (Sosu Özel) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane brokoli
  • 1 tane iri boy elma
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1 çay bardağı nar
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği (isteğe bağlı olmasada olur )

Sosu için;

  • 1 tane limon suyu
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Elmalı Brokoli Salatalı (Sosu Özel) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle brokoliyi yıkayalım kaynar suyun içinde tüm olarak ekleyelim .
  • 2 dakika kaynatıp çıkarın soğuk suyun içine alalım şok layalım rengi yeşil kalsın.
  • Daha sonra küçük küçük doğrayalım geniş bir kabın içine alalım.
  • Elmanın kabuğunu soyun minik şeklinde doğrayalım.
  • Maydanozu , biberide küçük doğrayın ,salatanın üstüne ekleyin .
  • Daha sonra üzerine narı, kabak çekirdeğini ekleyin sos malzemeleri başka bir yerde karıştırın.
  • Salatanın üzerine ekleyin karıştırın, servis tabağına ekleyin ,üzerine cevizle süsleyin servise hazır.

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gr dana eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
  • 500 gr dondurulmuş patates

Servis için;

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 50 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çökertme kebabı için öncelikle etlerimizi julyen olacak şekilde doğrayalım.
  • Ardından döküm bir tencereye alarak etler suyunu salıp çekene kadar, ara ara karıştırarak yaklaşık 30 dakika pişirelim. Bu aşamada en iyi sonucu ben döküm tava ile aldım, sizin de varsa kullanmanızı tavsiye ederim.
  • Et suyunu çektikten sonra yaklaşık sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim. Birkaç dakika soğanları da etle birlikte kavuralım.
  • Biber salçası, toz biber, pul biber, kekik ve tuz ekleyerek 1-2 tur karıştıralım. Ardından suyu ekleyelim.
  • Tencerenin kapağını kapatalım ve orta ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
  • Etler pişerken diğer taraftan airfryer’e dondurulmuş patates ilave edelim.
  • Patates kızartma programında yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakalım. Eğer hazır dondurulmuş patates kullanmayı tercih etmezseniz 4 tane orta boy patates bu tarif için yeterli olacaktır. İnce kibrit çöpü şeklinde doğradığınız patatesleri kızgın yağda da kızartabilirsiniz.
  • Etlerimiz suyunu çekip lokum gibi piştikten sonra sunum kısmına geçebiliriz. Eğer etleriniz tam pişmediyse 1 su bardağı su ekleyerek pişirmeye devam edebilirsiniz.
  • Servis için öncelikle tabağa kızarmış patateslerimizi alalım.
  • Üzerine biraz tuzla çırptığımız yoğurdu gezdirelim. Yoğurdun üzerine daha sonra etlerimizi yerleştirelim.
  • Son olarak tereyağında kızdırdığımız pul biberi de yemeğin üzerine gezdirelim.
  • Biraz maydanoz serpiştirerek renklendirdiğimiz çökertme kebabımız artık servise hazır.