21 Şubat 2024 Çarşamba

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gr dana eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
  • 500 gr dondurulmuş patates

Servis için;

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 50 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çökertme kebabı için öncelikle etlerimizi julyen olacak şekilde doğrayalım.
  • Ardından döküm bir tencereye alarak etler suyunu salıp çekene kadar, ara ara karıştırarak yaklaşık 30 dakika pişirelim. Bu aşamada en iyi sonucu ben döküm tava ile aldım, sizin de varsa kullanmanızı tavsiye ederim.
  • Et suyunu çektikten sonra yaklaşık sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim. Birkaç dakika soğanları da etle birlikte kavuralım.
  • Biber salçası, toz biber, pul biber, kekik ve tuz ekleyerek 1-2 tur karıştıralım. Ardından suyu ekleyelim.
  • Tencerenin kapağını kapatalım ve orta ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
  • Etler pişerken diğer taraftan airfryer’e dondurulmuş patates ilave edelim.
  • Patates kızartma programında yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakalım. Eğer hazır dondurulmuş patates kullanmayı tercih etmezseniz 4 tane orta boy patates bu tarif için yeterli olacaktır. İnce kibrit çöpü şeklinde doğradığınız patatesleri kızgın yağda da kızartabilirsiniz.
  • Etlerimiz suyunu çekip lokum gibi piştikten sonra sunum kısmına geçebiliriz. Eğer etleriniz tam pişmediyse 1 su bardağı su ekleyerek pişirmeye devam edebilirsiniz.
  • Servis için öncelikle tabağa kızarmış patateslerimizi alalım.
  • Üzerine biraz tuzla çırptığımız yoğurdu gezdirelim. Yoğurdun üzerine daha sonra etlerimizi yerleştirelim.
  • Son olarak tereyağında kızdırdığımız pul biberi de yemeğin üzerine gezdirelim.
  • Biraz maydanoz serpiştirerek renklendirdiğimiz çökertme kebabımız artık servise hazır. 

Kolay Şehriyeli Un Çorbası Tarifi

 

Kolay Şehriyeli Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
  • Yarım çay bardağı tel veya arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 su bardağı ılık su
  • 6 su bardağı sıcak su

    Kolay Şehriyeli Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yağ ve unu bir iki dakika kısık ateşte kavuralım.
  • Üzerine salça ve rende sarımsağı ekleyip karıştıralım.
  • Salça da bir dk kadar kavrulsun üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyip iyice çırpıcıyla karıştıralım.
  • Üzerine tekrar 6 su bardağı sıcak su ekleyip karıştıralım.
  • Kaynara çıkınca şehriyesini tuzunu nanesini ekleyip karıştıralım.
  • Şehriye için 5 dk kadar kaynatıp şehriye açılınca ocağımızı kapatalım.
  • Tuzuna bakalım.
  • Çorbamız servise hazır. 

19 Şubat 2024 Pazartesi

Patatesi Böyle Denediniz Mi? Nefis Patates Salatası Tarifi

 

Patatesi Böyle Denediniz Mi? Nefis Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • Patatesleri haşlamak için su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 paket konserve mısır
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal sos

    Patatesi Böyle Denediniz Mi? Nefis Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patateslerin kabuklarını soyup yemeklik olacak şekilde doğrayalım ve geniş bir tencereye alalım.
  • Üzerine gelecek kadar su ekleyerek tuzunu ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatarak ocağa alarak kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Kısa sürede patatesler haşlanacaktır.
  • Patateslerin suyunu süzerek ayrı bir kaseye alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan patateslerin üzerine küçük küçük doğradığımız kornişon turşuyu, kapya biberi, konserve mısırı ekleyerek karıştıralım.
  • Ayrı bir kaseye yoğurdu alıp üzerine ezilmiş ya da rendelenmiş sarımsağı, tuzu, mayonezi ve hardalı ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Hardal sevmezseniz eklemeyebilirsiniz.
  • Sonrasında patateslerin üzerine yoğurtlu karışımı ekleyerek son defa karıştıralım.

Patatesi Böyle Denediniz Mi? Nefis Patates Salatası Tarifi

 

Patatesi Böyle Denediniz Mi? Nefis Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • Patatesleri haşlamak için su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 paket konserve mısır
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal sos

    Patatesi Böyle Denediniz Mi? Nefis Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patateslerin kabuklarını soyup yemeklik olacak şekilde doğrayalım ve geniş bir tencereye alalım.
  • Üzerine gelecek kadar su ekleyerek tuzunu ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatarak ocağa alarak kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Kısa sürede patatesler haşlanacaktır.
  • Patateslerin suyunu süzerek ayrı bir kaseye alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan patateslerin üzerine küçük küçük doğradığımız kornişon turşuyu, kapya biberi, konserve mısırı ekleyerek karıştıralım.
  • Ayrı bir kaseye yoğurdu alıp üzerine ezilmiş ya da rendelenmiş sarımsağı, tuzu, mayonezi ve hardalı ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Hardal sevmezseniz eklemeyebilirsiniz.
  • Sonrasında patateslerin üzerine yoğurtlu karışımı ekleyerek son defa karıştıralım.
  • Nefis salatamız hazır, servis tabağına alarak servis edebiliriz😍 üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz🤗 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Mantarlı Tavuk Yemeği Tarifi

 

Mantarlı Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kemikli tavuk eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 10-12 adet mantar
  • 2 adet domates yada domates sosu
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı sıcak su

    Mantarlı Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tavaya yağları ilave edin, ısınınca iri doğranmış tavuk etlerini ilave edip kavurun.
  • Üzerine iri doğranmış soğanları ekleyip kavurun ,salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar hafif kavurun .
  • Üzerine iri doğranmış mantarları ekleyip karıştırın ,domates sosunu ilave edip hafif kavurun.
  • Üzerine baharatlarını ekleyip karıştırın.
  • Sıcak suyunu ilave edin .Üzerini geçecek kadar su olmalı.
  • Daha sonra ocağın altını kısıp kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirin 

Uskumru Dürüm Tarifi

 

Uskumru Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr uskumru fileto
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Sıvı yağ (balıkları pişirmek için)

Baharat karışımı;

  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Baharatlı yağ;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Servis aşamasında;

  • 2 adet lavaş ekmeği
  • Marul
  • Roka

    Uskumru Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kırmızı biberlerimizin içerisini çıkartalım ve doğrayalım.
  • Soğanında kabuklarını soyalım ve julyen şeklinde doğrayalım.
  • Uygun bir tavaya zeytinyağını alarak ısıtalım. Üzerine kırmızı biber ve soğanları ekleyerek soteleyelim.
  • Diriliğini kaybetmeye başlayan sebzelerimize soya sosu ve nar ekşisi ekleyelim.
  • 1-2 dakika daha karıştırarak soteleyelim ve ocaktan alalım.
  • Ardından buzu çözülmüş uskumru filetoları sıvı yağ eklediğimiz tavaya alarak arkalı önlü güzelce kızartalım. Dilerseniz tavukları mangalda da pişirebilirsiniz.
  • Balıklarımız piştikten sonra baharat karışımımızı hazırlayalım. Bunun için uygun bir kaseye karabiber, toz kırmızı biber, kekik, sumak, pul biber ve tuzu alarak karıştıralım.
  • Dürümlerimizi hazırlamak için lavaş ekmeğine kızarttığımız balıkları yerleştirelim ve çatalla parçalara ayıralım. Bu aşamada balıklarda kılçık kalıp kalmadığını kontrol edebilirsiniz.
  • Daha sonra balıkların üzerine hazırladığımız baharat karışımından serpelim ve doğranmış marul ve roka yapraklarından yerleştirelim.
  •  Son olarak sotelediğimiz biber ve soğanı da koyalım ve dürümümüzü sıkıca saralım. Diğer lavaşımızı da aynı şekilde hazırlayalım.
  • Dürümlerimizin üzerine süreceğimiz baharatlı yağ için kaseye zeytinyağını alalım.
  • Üzerine soya sosu, toz kırmızı biber, sumak ve pul biberi ekleyerek karıştıralım.
  • Dürümlerimizi tavaya alalım ve hazırladığımız baharatlı yağı her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • Daha sonra ocağı açıp dürümlerimizi yakmadan birkaç dakika çevire çevire kızartalım.
  • Her yeri nar gibi kızaran dışı çıtır çıtır uskumru dürümleri ocaktan alarak sıcak sıcak servis edebilirsiniz. 

Limonlu Cupcake Tarifi

 

Limonlu Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla yoğurt (1 çay bardağı)
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

    Limonlu Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Limonlu cupcake için öncelikle yumurta ve şeker uygun bir kapta krema haline gelene dek çırpılır.
  • Üzerine sıvı yağ, yoğurt, limon rendesi ve vanilya eklenerek karıştırılır.
  • En son olarak un ve kabartma tozu elenerek eklenir ve son kez çırpılır. Kıvamı krem kıvamında olmalı.
  • Muffin kağıtları kalıba yerleştirilir. Hazır olan kek harcı da muffin kağıtlarına eşit bir şekilde paylaştırılır. Bu aşamada kekin kabaracağını da düşünerek kağıtların üzerinde biraz boşluk bırakmalısınız.
  • Muffin kekler önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
  • Sürenin sonunda pişen kekler fırından alınır.
  • Soğuması için tezgaha alınan keke soğuduktan sonra isteğe bağlı pudra şekeri serpilerek servis edilir. Harika puf puf bir kek oluyor mutlaka denemelisiniz:)

Çikolata Soslu Tavukgöğsü Tarifi

 

Çikolata Soslu Tavukgöğsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için;

  • 1 litre süt
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker (110 gr)
  • 40 gr beyaz çikolata (isteğe bağlı)

Çikolata sosu için;

  • 500 ml süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 60 gr bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Çikolata Soslu Tavukgöğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukgöğsü için uygun bir tencereye tereyağını alarak eritelim.
  • Üzerine unu ekleyerek kısık ateşte, karıştırarak kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Süt ve şekeri ekleyerek kıvam alana kadar karıştırarak muhallebimizi pişirelim.
  • Koyulaşıp göz göz olan muhallebimizi ocaktan alalım, üzerine beyaz çikolatayı ekleyerek karıştıralım.
  • Hazır olan muhallebimizi kuplara paylaştıralım.
  • Üzerinin sosu için sos tenceresine süt, kakao, un, şeker ve yumurta sarısını ekleyerek karıştıralım ve kıvam alana kadar pişirelim.
  • Koyulaşan çikolata sosunu ocaktan alarak içerisine tereyağı ve bitter çikolata ekleyerek eriyene kadar karıştıralım.
  • Hazır olan çikolata sosumuzu tavukgöğsünün üzerine eşit bir şekilde paylaştıralım.
  • Tatlılarımızı buzdolabına kaldırarak dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen çikolata soslu tavukgöğsü tatlılarımız servise hazır. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.