Ağızda Dağılan Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin (oda sıcaklığında olmalı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- 1 paket hamur kabartma tozu
- Yarım su bardağı nişasta (mısır nişastası kullandım.)
- 3 su bardağı un (unu kontrollü eklemenizi öneririm markadan ötürü değişiklik olabiliyor)
Üzerine koymak için ;
- Yaklaşık bir su bardağı damla çikolata
Tercihe göre fındık parçalarına da batırabilirsiniz,ben içerisine koymayı tercih ettim
Ağızda Dağılan Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ve nişasta hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Nişastayı sonradan ekleme sebebimiz daha kolay homojenize etmek.
- Nişastayı ekleyip hamur ile birleşmesini sağladıktan sonra unu yavaş yavaş ekleyebiliriz.
- Ele yapışmayacak ama sert de olmayacak bir hamur elde ettikten sonra küçük parçalara ayırıp yuvarlıyoruz.
- Ardından küçük topları damla çikolatasına batırıp tepsiye yerleştiriyoruz.
- 180°c de, önceden ısıtılmış fırında, 20-25 dakika, üzerleri kızarmayacak şekilde pişiriyoruz