17 Mart 2024 Pazar

Mavi Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi

 

Mavi Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı su

Üzerine:

  • Mavi haşhaş
  • Fındık

    Mavi Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbeti için su ve toz şekeri ocakta şeker eriyene kadar biraz ısıtalım.
  • Hamuru için, yumurta ve toz şekeri karıştırıp.
  • Yağ ve diğer malzemeleri ilave ederek, yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayalım mavi haşhaşa bulayarak fırın tepsisine dizelim. Üzerine fındık batırıp. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim.
  • Fırında çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca şerbete batıralım. Bir kaç saniye bekletelim. Servis tabağına alalım.

Airfryer Fincan Kadayıf Tarifi

 

Airfryer Fincan Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 1 dilim limon

Diğer malzemeler;

  • 250 gr kadayıf
  • 75 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 çay bardağı ceviz

    Airfryer Fincan Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayan şerbetin içerisine limon suyu ekleyerek 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Daha sonra kadayıfları geniş bir kaseye alalım. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı gezdirerek elimizle harmanlayalım.
  • Kahve fincanlarımıza hazırladığımız kadayıftan bir parça yerleştirelim ve bastıralım.
  • Üzerine ceviz koyalım ve tekrar kadayıf yerleştirelim. Dağılmaması için sıkıca bastıralım.
  • Fincanı ters çevirip kadayıfı çıkartalım ve airfryer haznesine yerleştirelim.
  • Tüm kadayıflara aynı işlemi uygulayıp yerleştirdikten sonra hazneyi yerine yerleştirelim.
  • Kadayıflarımızı 180 °C’de 25 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda çıtır çıtır kızaran kadayıfların üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim.
  • Şerbetini çekene kadar tatlımızı dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen ve şerbetini çeken fincan kadayıf tatlımız servise hazır.

14 Mart 2024 Perşembe

Et Tadında Lokum Gibi Enfes Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi

 

Et Tadında Lokum Gibi Enfes Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk ciğer
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 dolu çay kaşığı kimyon

– piyaz için

  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 7-8 dal maydanoz

    Et Tadında Lokum Gibi Enfes Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yaklaşık 1 kg kadar tavuk ciğerini kuşbaşı şeklinde doğrayalım.
  • Çok küçük boyutta olmasın hepsi aynı eşit olsun. Beyaz kısımları var onları keserek alın. Bu arada ciğeriniz ne kadar taze olursa kavurmanız o kadar lezzetli olacaktır.
  • Doğradıktan sonra su dolu bir kabin içerisine alalım. Yaklaşık 5 dk kadar bu suyun içerisinde bırakalım kanını içerisine salsın.
  • Daha sonra yıkayıp süzgece alalım suyu süzülsün.
  • Geniş yayvan bir tavanın içerisine sıvı yağı ekleyelim ve 1 adet yemeklik doğranmış soğanı ve ufak ufak doğranmış sarımsağı koyup pembelesene dek kavuralım.
  • Bu tarif için özellikle yayvan ve yanmaz yapışmaz tava tercih edin.
  • Kavrulan soğanların üzerine suyu süzülmüş ciğeri ekleyelim ocağın altını yüksek ayar açalım.
  • Hafifçe ezmeden ara ara karıştıralım.
  • Kendi suyunu salıp geri çekene kadar pişirelim.
  • Üzerine 2 – 3 adet sivri biber ekleyelim ve orta ateşe alıp ara ara karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  • Daha sonra üzerine pul biber, karabiber ve tuzunu ekleyelim.
  • Ocaktan almadan son olarak kimyonu dökelim ve karıştırıp ocaktan alalım.
  • Yanına söğüş yapıp servise hazır edelim.

Kolay Tiramisu Tarifi

 

Kolay Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kedi dili
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 1 küçük paket labne
  • 2 yemek kaşık nescafe
  • 2 su bardağı su yada süt
  • Kakao

    Kolay Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ,süt, şeker kaynayıncaya kadar karıştırılır.
  • Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha çırpılır.
  • Altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
  • Soğuduktan sonra labne peynir eklenip 5 dakikada mikserle çırpılır.
  • Büyük boy borcama suyla karıştırdığımız nescafe ye bisküviler ıslatılıp dizilir.
  • Bu işlem bisküvi bitene kadar yapılır.
  • Üzerine kremanızı döküp kakao ile servise hazır hale getirip iki saat buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz

Borcamda Baklava Magnolia Tarifi

 

Borcamda Baklava Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 yaprak baklavalık yufka
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı antep fıstığı

Muhallebi için

  • 1 lt. süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 100 ml krema (Yarım paket)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin 

    Borcamda Baklava Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yufkaları tezgaha serip üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp resimlerdeki gibi katlayıp tepsiye dizelim.
  • 200 derece fırında yufkalar nar gibi kızarana kadar pişirelim. (çok hızlı pişiyor dikkat edin yanmasın)
  • Bu arada tatlının muhallebisi için tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı alıp karıştıralım ve ocağa yerleştirelim orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim.
  • Ocaktan alıp tereyağını ve vanilini ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Üzerini temas edecek şekilde streçle kapatıp soğuması için kenara alalım.
  • Soğuduktan sonra kremayı ekleyip güzelce çırpalım.
  • Fırından yufkaları alıp elimizle ufalayalım.
  • Üzerine pudra şekeri ve fıstığı ekleyip karıştıralım.
  • Borcamın altına yufkalı karışımdan serpip üzerine hazırladığımız muhallebinin yarısını döküp üzerine tekrar yufka serpelim.
  • Kalan muhallebiyi de döküp en üst katına tekrar yufkalı karışımdan döküp soğuk olarak servis ediyoruz.

Kereviz Yemeği Tarifi

 

Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kereviz mümkünse kellesi büyük olsun
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Su

Terbiye için

  • 1 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı un

    Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kereviz soyulur ve kare şeklinde kesilir.
  • Yapraklar temizlenir.
  • O da doğranır ve üzerine geçicek kadar su ile haşlanır. Acı suyu çıksın diye bu işlem yapılır.
  • Diğer tarafta soğan doğranır.
  • Zeytinyağı ile kavrulur.
  • Üzerine salçalar eklenir.
  • Yaklaşık üç su bardağı kadar su eklenir ki soğan pişsin özleşsin.
  • Soğan pisince haşlanan kereviz ilave edilir.
  • Bir iki fokurdayadursun siz un ile limonu çırpın yemeğe eklenir buda hem eksilik veriyor hemde kıvam 

Velibah Tarifi

 

Velibah Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz (Damak zevkinize göre)
  • Sıvıyağ

Üzerine sürmek için:

  • Tereyağ 

    Velibah Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patateslerimizi haşlayalım.
  • Haşlandıktan sonra pürüzsüz olarak şekilde ezelim.
  • Soğanı rendeleyip tavaya alalım yağ ilave edip biraz kavuralım.
  • Daha sonra salçayı ilave edip biraz daha kavuralım.
  • Kavrulduktan patates ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Soğumaya bırakalım.
  • Hamur için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Unu azar azar ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru 40 dk mayalanması için bekletelim.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
  • İç harcı da aynı şekilde beze boyutunda yuvarlayalım.
  • Bezenin birini pasta tabağı büyüklüğünde açalım ortasına patates harcını koyalım ve fotoğraftaki gibi kapatalım.
  • Daha sonra bastırmadan çok ince olmayacak şekilde açalım.
  • Kısık ateşte arkalı önlü pişirelim. Her iki tarafa da tereyağı sürelim.

Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Çorba ana malzemeleri;

  • 1 yemek tabağı ince doğranmış ıspanak
  • 1 havuç
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yağ
  • 5 su bardağı su
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Toz pulbiber 

    Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İncecik doğradığımız soğanımızı yağımızda biraz kavuralım.
  • Rengi dönünce havucumuzu ekleyelim ve yumuşayıncaya kadar havucumuzu kavuralım.
  • Ardından rendelediğimiz sarımsağımızı ekleyelim ve iki tur karıştırıp incecik doğradığımız ıspanağımızı ilave edelim.
  • Ispanaklarımızda yumuşayınca suyumuzu ilave edip tenceremizin kapağını kapatarak çorbamızı kaynamaya bırakalım.
  • Terbiyesi için malzemeleri bir kaseye alıp iyice çırpalım.
  • Kaynayan çorbamızın suyundan terbiyemize ekleyerek terbiyemiz ılıdığı zaman karıştırarak çorbamıza ilave edelim.
  • Sürekli karıştırarak çorbamızı kaynayana kadar pişirelim.
  • Kaynamaya başlayınca tuzunuzda ilave edelim iki taşım daha kaynatarak altını kapatalım.
  • Üzerine hazırladığımız sosumuzu dökelim ve servise sunalım.