27 Mart 2024 Çarşamba

Pileli Börek Tarifi

 

Pileli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sos için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 tane soda
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • Yarım demet maydanoz
  • 300 gram lor peyniri ya da beyaz peynir

    Pileli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaseye sos için gerekli malzemeleri alıp, karıştıralım.
  • Peyniri maydanozla karıştırıyoruz.
  • Yufkayı tezgahın üstüne yayıyoruz.
  • Hazırladığımız sostan her yerine fırça ile sürüyoruz.
  • Peynirden de yufkanın her yerine serpiştiriyoruz.
  • Yufkanın kenarından başlayarak büze büze ortaya kadar getiriyoruz.
  • Öbür kenarı da aynı şekilde büzerek getiriyoruz.
  • Pileli yufkamızı ortadan bıçakla kesiyoruz.
  • Pileli halini bozmadan yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye düzgünce yerleştiriyoruz.
  • Tüm yufkalarımız bittikten sonra kalan sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında böreğimizin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Narlı Mor Lahana Salatası Tarifi

 

Narlı Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy mor lahana
  • 1 kase turşu
  • 1 kase mısır
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kase nar
  • 1 kase ceviz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet limon
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

    Narlı Mor Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?   

  • Mor lahanayı rendeleyelim. Malzemeleri ekleyelim. Zeytinyağı, limon ve tuzuda ekleyip servis edebilirsiniz.

Buğu Kebabı Tarifi

 

Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 4 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 3 adet sivri biber (Alternatif olarak ben sarı biber kullandım)
  • 1 su bardağı bezelye havuç (Konserve)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Kara biber

Üzeri için

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etimizi yıkayıp küp küp doğruyoruz uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Tencerenin kapağı kapalı orta ateşte yarım saat pişiriyoruz.
  • Daha sonra salça, tuz, baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Biberleri, soğanı, domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz.
  • Etimize ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar tekrar pişiriyoruz.
  • Daha sonra bezelye, havuç ekleyip 1-2 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz tepsimize döküp yayıyoruz.
  • Beşamel sos için yağ ve unu uygun bir tavaya alıyoruz.
  • Ocakta hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra süt ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Tuz, karabiber ekleyip kaynadıktan sonra etimizin üzerine gezdiriyoruz.
  • Üzerine kaşar peyniri serpip 220 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz.

Tek Malzemeli Restoran Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Tek Malzemeli Restoran Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 8 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya bir tatlı kaşığı margarin
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Sıvı yağ
  • Pulbiber 

    Tek Malzemeli Restoran Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak 8 su bardağı sıcak su tenceremize alıp kaynatalım.
  • Kaynayan suya yıkayıp suyunu sürdürdüğümüz mercimeğimizi sıcak suya ekleyip bir tatlı kaşığı tuz atıp orta ateşte 20 dk kaynamaya bırakalım.
  • Tenceremizin kapağını yarım olacak şekilde kapatalım.
  • Arada karıştıralım.
  • Ayrı bir tavada bir tatlı kaşığı unu ve iki kaşık sıvı yağ veya margarini karıştırıp hafif kavurup çorbanın suyundan ekleyip karıştıralım.
  • Karışımı çorbanın içine döküp iyice çorbamızı blendır yardımıyla çırpalım.
  • Yarım limon suyu ekleyip karıştıralım ocağımızı kapatalım.
  • Yüzüne isteğe bağlı sıvı yağ ve pulbiberi az kavurup sosu yüzüne gezdirelim. Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
  • Piştikten sonra tenceremizin ağzını kapalı tutalım ki kabuklanmasın.

17 Mart 2024 Pazar

Balkabaklı Lorlu Pasta Tarifi

 

Balkabaklı Lorlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 /5 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 poşet şekerli vanilin
  • 0,5 çay bardağı süt

Bal kabağı için;

  • 1 kg ayıklanmış bal kabağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 4 – 5 adet karanfil

Krema için;

  • 1 poşet kremşanti
  • 1,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
  • 400 g tatlı lor peyniri
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz

Üzeri için;

  • 1 – 2 yemek kaşığı iri kırılmış antep fıstığı

    Balkabaklı Lorlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ön hazırlık. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. Alt-üst pişirme: 170 °c. Turbo pişirme: 160 °c.
  • Hamurun hazırlanışı ve pişirme için; un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın.
  • Üzerine şekerli vanilin, süt ve un karışımını ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin. Pişirme süresi: yaklaşık 15 dakika. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Bal kabağının hazırlanışı için; bal kabağını iri küpler şeklinde kesin. Geniş bir tencereye alın. Kabağın çeşidine göre ihtiyaç olursa yaklaşık 3-4 yemek kaşığı su ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp biraz soğutun ve mutfak robotunda püre haline getirin. Tekrar tencereye alıp üzerine toz şeker, kabuk tarçın ve karanfili ekleyin. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte arada karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp içindeki kabuk tarçın ve karanfilleri çıkarın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.
  • Krema ve pastanın hazırlanışı için; 1,5 çay bardağı soğuk sütü bir çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın.
  • Ayrı bir çırpma kabına tatlı lor peyniri, pudra şekeri, süt ve limon kabuğu rendesini alın. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız krem şantiyi ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın.
  • Hazırladığınız kremayı kalıptaki kekin üzerine yayın. Üzerine ceviz serpin ve hazırladığınız bal kabağını yayın.
  • Buzdolabına alın ve 3 saat bekletin. Bir spatula yardımı ile kalıbın kenarlarından sıyırın ve kelepçeyi çıkarın.
  • Üzerine antep fıstığı serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Fırında Banvit İftarlık ile Tavuk Dolması Tarifi

 

Fırında Banvit İftarlık ile Tavuk Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Banvit İftarlık Bütün Tavuk
  • Tuz

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

İç pilav için:

  • 1,5 su bardağı basmati veya baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı dolu tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 20 gram çam fıstığı
  • 40 gram kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tuz( kontrollü)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
  • 1,5 su bardağı kaynar su

Not: kalan pilava 1 su bardağı kadar daha kaynar su eklenecek. Kullandığınız pirinç türüne göre su miktarı değişir. Pişirmeden önce ürünün pişirme talimatını mutlaka okuyun. 

Fırında Banvit İftarlık ile Tavuk Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sos için- mayonezi, zeytin yağını ve salçaları karıştıralım.
  2. Ardından önce tavuğun her tarafını tuzlayıp daha sonra soslayalım. (Tavuğun içini tuzlayalım ancak soslamayalım). Sosla birlikte biraz beklesin.
  3. Bu sırada iç pilav için önceden ıslatılmış pirinçi süzüp sudan geçirelim.
  4. Uygun bir tencere alarak yağları eritip çam fıstığını 30 saniye kavuralım hemen peşinden önce pirinçi sonra kuş üzümünü sonra kaynar suyu ve baharatları ilave edip karıştıralım.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika çekmesini bekleyelim.
  6. Suyunu çekince hemen tavuğu dolduralım.
  7. Kalan pirince tekrar su ekleyip iyice pişmesi için kısık ateşte ocağa alalım.
  8. Tavuğun ayaklarını ısıya dayanıklı bir iple bağlayıp üzerinden bambu çubuk ve ya kürdan ile delikler açalım.
  9. Ardından Banvit İftarlık tavuğun yanında hediye olan fırın poşetine yerleştirelim.
  10. Ağzını sıkıca kapatarak poşetin üzerinden de kürdanla bir kaç delik açalım.
  11. 180 derecede ağır ağır 1 saat pişirelim. Sonra dereceyi artıralım. Ve Kızarmaya başladığında poşeti açıp daha fazla kızartarak.
  12. İç pilav ile birlikte sunalım.
  13. Poşetin içerisinde kendi buharında ve suyunda pişerek müthiş bir lezzet ortaya çıkıyor☺️ kesinlikle denemelisiniz. 

Lokanta Usulü Banvit Baget Haşlama Tarifi

 

Lokanta Usulü Banvit Baget Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket Banvit Tavuk Baget
  • 1 adet soğan
  • 4-5 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tavukların üzerini geçecek kadar sıcak su
  • Tuz, karabiber

Terbiyesi için;

  • Yarım limon suyu
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı su

Üzerine;

  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

    Lokanta Usulü Banvit Baget Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bagetlerin uç kısımlarını keserek derilerini soyalım.
  • Tencereye az miktarda sıvı yağ koyup tavukları arkalı önlü biraz kızartalım.
  • Kızaran tavukları tencereden alalım.
  • Yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları alıp soteleyelim.
  • Ardından havucun birini rendeleyip diğerini doğrayarak bir yemek kaşığı tereyağı ile birlikte tencereye alalım. Bu şekilde biraz daha soteleyip tavukları ekleyelim.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım.
  • Terbiyesi için verilen malzemeleri çırpalım.
  • Yemeğin suyunda bir iki kepçe alıp terbiyeye ilave edelim ve yemeğin üzerine dökelim.
  • Son olarak baharatları atıp ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek bir kaç taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatalım