17 Nisan 2024 Çarşamba

Bayat Ekmek Kebabı Tarifi

 

Bayat Ekmek Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram kıyma
  • 1 adet biber
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Toz kırmızı biber

Pide kısmı için;

  • Yarım bayatlamış pide yada ekmek
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Toz kırmızı biber
  • Kekik

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Üzerine;

  • Maydanoz

    Bayat Ekmek Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pideyi küp küp doğrayalım. Tereyağına baharatları ilave edip pideleri tavaya alalım karıştırarak soteleyelim. Daha sonra servis kabına alalım.
  • Tavaya sıvı yağ ve tereyağını koyalım ve kıymayı ve soğanı içerisine alalım kavurmaya başlayalım.
  • Sonrasında yine ince ince kıyılmış biberleri ekleyelim tuz ve baharatları da ekleyip kıymayı güzelce kavuralım. Servis tabağına alalım üzerine yoğurdumuzu gezdirelim.
  • Son olarak pişen kıymalı harcımızı en üste dökelim. Kıyılmış maydanoz serperek servis edelim. Sıcak servis oluyor 

Mısır Unu Çorbası Tarifi

 

Mısır Unu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1-2 adet sarımsak
  • Zeytinyağ ve tereyağ 

    Mısır Unu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3 yemek kaşığı mısır ununu 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ ile biraz kavuralım.
  • Üzerine soyulmuş ve doğranmış soğan ve patatesi de ekleyelim ve kavuramaya devam edelim.
  • Doğranmış veya rendelenmiş sarımsakları da ekleyelim ve biraz daha kavuralım.
  • Ocaktan alıp üzerine 1 su bardağı normal ılık su ekleyip iyice karıştıralım.
  • Tekrar ocağın altını yakıp ocağa alalım ve üzerine kıvama göre sıcak su ilavesi yapalım.
  • Blender yardımıyla pişmiş sebzeleri pürüzsüz hale getirelim.
  • Sos tavasına biraz tereyağ alıp eritip, üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tatlı toz kırmızı biber ekleyip karıştırıp çorbaya ilave edelim.
  • Bir 5-10 dk kadar ara ara karıştırarak kaynatalım ve çorbamız servise hazır.
  • Not:istenirse içerisine et veya tavuk suyunuz varsa ilave edebilirsiniz. 

15 Nisan 2024 Pazartesi

Omlet Börek Tarifi

 

Omlet Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşık yoğurt
  • 2 yemek kaşık yulaf
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yeşil acı biber (İnce doğranmış)
  • 1 /2 kapya biber (İnce doğranmış)
  • 1 su bardağı arzu ettiğiniz peynir rendesi
  • Kekik
  • Nane
  • Pul biber
  • 1 kaşık keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 kaşık tam buğday unu
  • 1 kaşık mısır unu
  • Maydonoz
  • Dereotu (Kıyılmış )
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Omlet Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, yoğurt, baharatlar, yeşil ve kapya biber, keten tohumu, chia tohumu, mısır unu, maydonoz, dereotu, peynir rendesi, yulaf, kabartma tozu karıştırılır.
  • Zeytinyağı sürdüğümüz tavada altlı üstlü kızarana kadar pişirilir.
  • Yanında roka, cherry domates, ananas küpleri ile servis edilir.

Ağızda Dağılan Bademli Kurabiye Tarifi

 

Ağızda Dağılan Bademli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yada tereyağı (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 80 gram bitter çikolata
  • Badem

    Ağızda Dağılan Bademli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için tereyağı, pudra şekeri, yumurta, vanilya ve kabartma tozunu bir kaba alıp karıştıralım.
  • Unu ilave edip yoğuralım.
  • Merdane ile hafif unlanmış zeminde 1 cm kalınlığında açalım.
  • Kare kalıp ile kesip pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklarla dizelim.
  • 170 derecelik fırında üstü beyaz kalacak şekilde pişirelim.Soğumaya bırakalım.
  • Çikolatayı benmari usulü eritip kurabiyelerin üzerine ekleyelim.
  • Badem ile süsleyip donmasını bekleyelim.
  • Ardından servis edelim.

Limonlu Kek Tarifi

 

Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ̆
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • 1.5 tane limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım limon suyu

    Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta ve şekeri mikserde beyazlaşana kadar çırpalım göz göz olması lazım, süt, sıvı yağ, limon suyu, limon kabuğu rendesi vanilya ilave edin ve hafif karıştırın, kabartma tozu ve unu eleyerek karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün ve 180 derece fırında yaklaşık 45 dk pişirin. Pişip pişmediğini arada kurdan yardımıyla kontrol edin.
  • Kek ılıdıktan sonra ters çevirin. Soğuduktan sonra Üzerinin sosu için; bir kaseye 2 yemek kaşığı pudra şekeri yaklaşık yarım limon suyu ilave edin. Koyu kıvam elde edin ve kekin üzerine gezdirin.

3 Malzemeyle Pastane Un Kurabiyesi Tarifi

 

3 Malzemeyle Pastane Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2.5 su bardağı un

Üzerine;

  • İsteğe bağlı frambuaz sos, reçel,marmelat, çikolata vs. ve ceviz parçaları

    3 Malzemeyle Pastane Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sıvı yağ ve pudra şekerini mikserle güzelce çırpalım.
  • Ardından içerisine unu kontrollü bir şekilde ekleyerek çok yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu elde ettikten sonra yuvarlak yuvarlak şekiller yapalım ve borcama veya tepsiye dizelim.
  • Ardından ortalarına bastıralım ve çukurlaştıralım bu şekilde 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 18-20 dakika kadar kontrollü pişirelim.
  • Fırından çıkarttıktan sonra tamamen soğumaya bırakalım dikkatli bir şekilde farklı bir sunum tabağına alalım ve orta kısımlarına frambuaz sos veya farklı bir sos kullanarak süsleyelim.
  • Ben üzerine ceviz de serpiştirdim afiyet olsun kanalıma destek olmak için abone olursanız çok sevinirim

Tahinli-Fındık Ezmeli Baklava Tarifi

 

Tahinli-Fındık Ezmeli Baklava Tarifi İçin Malzemeler

İç harç için;

  • ️1,5 su bardağı tahin
  • ️3,5 su bardağı fındık/ceviz (ben iri kıyılmış ceviz kullandım)
  • ️1 kavanoz fındık ezmesi

Şerbeti için;

  • ️5 su bardağı su
  • ️6 su bardağı şeker
  • ️Yarım limon suyu
  • ️1 kg baklavalık yufka (her rulo için 3 adet yufka kullanacağız)
  • ️200 gram margarin 100 gram tereyağ
  • ️Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Tahinli-Fındık Ezmeli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; öncelikle tatlımızın şerbeti için tencereye 6 su bardağı toz şeker ve 5 su bardağı suyu alalım. Ara ara karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
  • Şerbetimizi orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatmaya devam edelim.
  • İçerisine yarım limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatalım ve ocağı kapatarak şerbetimizi soğumaya bırakalım.
  • Baklavanın iç harcı için; gerekli bütün malzemeleri uygun bir kap içerisine alıp karıştıralım. 200 gram margarin ve 100 gram tereyağ eritilip üzerine sıvı yağ ilave ederek karıştırılır.
  • Her rulo için 3 adet yufkalar araları yağlanarak üst üste dizilir. Son kat yağlandıktan sonra iç malzeme eklenir. Baklava hamurunun yarısına kadar iç harç yayılır. Rulo şeklinde sıkıca sarılır.
  • Sarılan yufkaların üzerine tereyağ karışımından sürülür ve dilediğiniz büyüklükte kestikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan tatlı 5 dakika kadar dinlendikten sonra soğuk şerbet üzerine dökülür. Şerbeti çeken tatlıyı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. 😋
  • Not:Vermiş olduğum ölçüler büyük boy baklava tepsisi içindir.

Karamelize Soğan Mezesi Tarifi

 

Karamelize Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İstediğiniz kadar arpacık soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz (isteğinize göre ayarlayın)
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak

    Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağınızı tavaya döküp soğanları ekleyip karamelize edene kadar kavurun.
  • Soğanlar karamelize olunca barahatları ekleyin ocağı kapatıp üzerine nar ekşisi koyup karıştırın ve soğumasını bekleyin.
  • Soğuduktan sonra hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu altına dökünüz üzerine soğanları ve isteğe bağlı dereotu koyabilirsiniz. 

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi

 

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 adet yufka

İç harcı için;

  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 200 gr peynir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sirke

Üzeri için;

  • Kalan sos
  • 1 adet yumurta
  • Susam
  • Çörek otu

    Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için öncelikle soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Ardından tencereye sıvı yağımızı alarak doğradığımız soğanları ilave edelim ve hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Domates salçasını da ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra güzelce yıkadığımız ve doğradığımız ıspanağı ekleyelim ve  tencerenin kapağını kapatarak ıspanaklar yumuşayana kadar pişirelim. Ara ara karıştırmayı unutmayalım.
  • Pişen ıspanaklarımızı ayrı bir karıştırma kabına alalım ve üzerine karabiber, tuz, pul biber ve lor peynirini ekleyerek karıştıralım.
  • Böreğin sosu için uygun bir karıştırma kabına sıvı yağ, un ve sirkeyi alarak karıştıralım.
  • Yufkamızı ortadan bölelim ve yarısını tezgaha alarak hazırladığımız sostan bolca sürelim.
  • Ardından iç harcından 2-3 yemek kaşığı kadar serpiştirelim.
  • Yufkamızı rulo şeklinde saralım ve rulomuzu da kendi etrafında dolayarak gül şeklini verelim.
  • Hazırladığımız böreğimizi sıvı yağ sürdüğümüz tepsimizin ortasına yerleştirelim.
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde sardıktan sonra tepsinin ortasındaki böreğin etrafına dolayalım. Benim yufkalarım büyük olduğu için 3,5 adet tam geldi ancak sizin yufkalarınıza göre bu sayı değişiklik gösterebilir.
  • Kalan sosumuza yumurta kırıp çırpalım ve hazırladığımız böreğimizin üzerine güzelce sürelim.
  • Son olarak çörek otu ve susam serperek önceden ısıttığımız 180°C alt üst fansız ayardaki fırınımızda 40-45 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen böreğimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim. 

Acem Pilavı Tarifi

 

Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kuzu kuşbaşı (sırt bölümünden kullanıyorum)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2-3 damla limon
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

    Acem Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak küp şeklinde doğranmış etleri suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
  • Suyunu çektikten sonra soğanları 4 parçaya bölüp, ince ince doğrayın yine aynı şekilde ince doğranmış havuçlar ile birlikte tavaya alın. 2 yemek tereyağını da ekleyip kavurun.
  • Soğanlar yumuşayınca üzerine yıkanmış pirinci ekleyip, 2 dk kadar kavurun.
  • Son olarak üzerini geçecek kadar sıcak su doldurup, baharatları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  • Üzerini havlu kağıt ile örtüp 15 dk kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.