17 Nisan 2024 Çarşamba

Tahinli Pide Tarifi

 

Tahinli Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 7,5-8 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

İçine:

  • 1,5 su bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 150 gram eritilmiş margarin yada tereyağ

Üzerine:

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

    Tahinli Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt, ılık su, sıvı yağ, şeker ve tuzu uygun bir kapta güzelce karıştırdıktan sonra unu kontrollü bir şekilde ilave edelim ve yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru40 dakika mayalandıralım.
  • Hamur mayalandıktan sonra 4 eşit beze yapalım.
  • Diğer taraftan tahinin içerisine şeker ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar blender dan geçirelim. (sebebi: pideyi yerken şekerin çıtır çıtır ağza gelmemesi için).
  • Tereyağı ocakta eritelim.
  • Her bir bezeyi 50 cm büyüklüğünde açalım. Açmış olduğumuz her hamurun üzerine 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ sürelim ve 3 yemek kaşığı tahin ekleyelim, yayalım.
  • Hamuru iki ucundan başlayarak ortasına kadar rulo yapalım ve ortadan keselim.
  • Elde ettiğimiz 2 ruloyu kendi etrafında çevirerek büyük bir pide elde ettikten sonra yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine koyalım. (bir fırın tepsisine 2 adet sığıyor).
  • Diğer 3 bezeyi de aynı şekilde yapalım.
  • Toplamda 4 adet pide elde etmiş oluyoruz.
  • Pideleri fırın tepsisindeyken üzerlerine basıp yayalım.
  • Üzerine yoğurt, sıvı yağ, yumurta karışımını sürelim ve susam serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirelim. 

Robotta Çiğ Köfte Tarifi

 

Robotta Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • Yarım bardaktan biraz fazla sıcak su
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşık biber salçası
  • 1 yemek kaşık domates salçası
  • 2 yemek kaşık isot
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • Yeteri kadar tuz

    Robotta Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce bulguru ve sıcak suyu robotun içine koyalım.
  • Bir iki tur çevirin.
  • Ardından bütün malzemeleri hazırlayıp hepsini robotun içine koyalım.
  • 5 dakika kadar robotta çekelim.
  • Ardından 10 dakika dinlendirip sonra yine iki 3 dakika daha sonra yine 10 dakika dinlendirip sonra iki 3 dakika daha bu işlem çiğ köftenizin istediğiniz kıvama gelene kadar tekrar edin ağıza bulgurun taneleri ağızda belli olmayacak kıvama gelene kadar tekrar edin.
  • Sonra elinizle şekil verip marulla servis edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun kesinlikle tavsiye ediyorum 

Airfryer Havuçlu Cevizli Muffin Tarifi

 

Airfryer Havuçlu Cevizli Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 adet orta boy rendelenmiş havuç
  • 1 çay bardağı ceviz içi

    Airfryer Havuçlu Cevizli Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçlu cevizli muffin için karıştırma kabında yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ, un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını da ilave ederek tekrar çırpalım.
  • Rendelenmiş havuç ve cevizleri de ilave ederek hamuru son kez spatula ile karıştıralım.
  • Hazırladığımız hamuru muffin kalıplarına eşit bir şekilde paylaştırdıktan sonra airfryer haznesine yerleştirelim.
  • Hazneyi kapatalım ve muffin programında, 170 °C’de 20 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda pişen muffinleri çıkartalım ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.
  • Ardından kalıptan çıkartalım ve servis edelim. 

Salata (Sumak Ekşili) Tarifi

 

Salata (Sumak Ekşili) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates (küçükse 3 adet)
  • 2 adet mor soğan (isteğe bağlı ben 2 kullandım)
  • Maydanoz

Sosu için;

  • Sumak ekşi
  • Limon
  • Tuz

    Salata (Sumak Ekşili) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri küp küp doğrayalım.
  • Doğradığımız malzemelerin üzerine sumak ekşiyi, tuzu ve yarım limonu sıkıp karıştıralım işte bu kadar :) yiyenlere afiyet olsun.

Ege Usulü Enginar Tarifi

 

Ege Usulü Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet çanak enginar
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağ
  • Yarım demet dereotu
  • 5 dal taze soğan
  • 3 dal taze sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 limon suyu
  • Yarım çay bardağı sıcak su

    Ege Usulü Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dereotu, sarımsak, taze soğan ince ince kıyılır ve tencereye alınır.
  • Enginarlar 6 ya bölünür, tencereye aldığımız yeşilliklerin üzerine alınır.
  • Zeytinyağ, limon suyu, tuz ve şekeri de ekleyip güzelce harmanlanır.
  • 1 saat kadar bu şekilde bekletip yarım çay bardağı sıcak su ilave edilir. Yaklaşık 1 saat kadar kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Tencerenin kapağı açılmadan soğumaya bırakılır.
  • Servis tabağına alındıktan sonra üzerine zeytinyağ gezdirilir. Doğranmış dereotu ve taze soğanla süslenir. 

Bayat Ekmek Kebabı Tarifi

 

Bayat Ekmek Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram kıyma
  • 1 adet biber
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Toz kırmızı biber

Pide kısmı için;

  • Yarım bayatlamış pide yada ekmek
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Toz kırmızı biber
  • Kekik

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Üzerine;

  • Maydanoz

    Bayat Ekmek Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pideyi küp küp doğrayalım. Tereyağına baharatları ilave edip pideleri tavaya alalım karıştırarak soteleyelim. Daha sonra servis kabına alalım.
  • Tavaya sıvı yağ ve tereyağını koyalım ve kıymayı ve soğanı içerisine alalım kavurmaya başlayalım.
  • Sonrasında yine ince ince kıyılmış biberleri ekleyelim tuz ve baharatları da ekleyip kıymayı güzelce kavuralım. Servis tabağına alalım üzerine yoğurdumuzu gezdirelim.
  • Son olarak pişen kıymalı harcımızı en üste dökelim. Kıyılmış maydanoz serperek servis edelim. Sıcak servis oluyor 

Mısır Unu Çorbası Tarifi

 

Mısır Unu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1-2 adet sarımsak
  • Zeytinyağ ve tereyağ 

    Mısır Unu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3 yemek kaşığı mısır ununu 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ ile biraz kavuralım.
  • Üzerine soyulmuş ve doğranmış soğan ve patatesi de ekleyelim ve kavuramaya devam edelim.
  • Doğranmış veya rendelenmiş sarımsakları da ekleyelim ve biraz daha kavuralım.
  • Ocaktan alıp üzerine 1 su bardağı normal ılık su ekleyip iyice karıştıralım.
  • Tekrar ocağın altını yakıp ocağa alalım ve üzerine kıvama göre sıcak su ilavesi yapalım.
  • Blender yardımıyla pişmiş sebzeleri pürüzsüz hale getirelim.
  • Sos tavasına biraz tereyağ alıp eritip, üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tatlı toz kırmızı biber ekleyip karıştırıp çorbaya ilave edelim.
  • Bir 5-10 dk kadar ara ara karıştırarak kaynatalım ve çorbamız servise hazır.
  • Not:istenirse içerisine et veya tavuk suyunuz varsa ilave edebilirsiniz. 

15 Nisan 2024 Pazartesi

Omlet Börek Tarifi

 

Omlet Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşık yoğurt
  • 2 yemek kaşık yulaf
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yeşil acı biber (İnce doğranmış)
  • 1 /2 kapya biber (İnce doğranmış)
  • 1 su bardağı arzu ettiğiniz peynir rendesi
  • Kekik
  • Nane
  • Pul biber
  • 1 kaşık keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 kaşık tam buğday unu
  • 1 kaşık mısır unu
  • Maydonoz
  • Dereotu (Kıyılmış )
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Omlet Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, yoğurt, baharatlar, yeşil ve kapya biber, keten tohumu, chia tohumu, mısır unu, maydonoz, dereotu, peynir rendesi, yulaf, kabartma tozu karıştırılır.
  • Zeytinyağı sürdüğümüz tavada altlı üstlü kızarana kadar pişirilir.
  • Yanında roka, cherry domates, ananas küpleri ile servis edilir.

Ağızda Dağılan Bademli Kurabiye Tarifi

 

Ağızda Dağılan Bademli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yada tereyağı (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 80 gram bitter çikolata
  • Badem

    Ağızda Dağılan Bademli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için tereyağı, pudra şekeri, yumurta, vanilya ve kabartma tozunu bir kaba alıp karıştıralım.
  • Unu ilave edip yoğuralım.
  • Merdane ile hafif unlanmış zeminde 1 cm kalınlığında açalım.
  • Kare kalıp ile kesip pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklarla dizelim.
  • 170 derecelik fırında üstü beyaz kalacak şekilde pişirelim.Soğumaya bırakalım.
  • Çikolatayı benmari usulü eritip kurabiyelerin üzerine ekleyelim.
  • Badem ile süsleyip donmasını bekleyelim.
  • Ardından servis edelim.

Limonlu Kek Tarifi

 

Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ̆
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • 1.5 tane limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım limon suyu

    Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta ve şekeri mikserde beyazlaşana kadar çırpalım göz göz olması lazım, süt, sıvı yağ, limon suyu, limon kabuğu rendesi vanilya ilave edin ve hafif karıştırın, kabartma tozu ve unu eleyerek karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün ve 180 derece fırında yaklaşık 45 dk pişirin. Pişip pişmediğini arada kurdan yardımıyla kontrol edin.
  • Kek ılıdıktan sonra ters çevirin. Soğuduktan sonra Üzerinin sosu için; bir kaseye 2 yemek kaşığı pudra şekeri yaklaşık yarım limon suyu ilave edin. Koyu kıvam elde edin ve kekin üzerine gezdirin.

3 Malzemeyle Pastane Un Kurabiyesi Tarifi

 

3 Malzemeyle Pastane Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2.5 su bardağı un

Üzerine;

  • İsteğe bağlı frambuaz sos, reçel,marmelat, çikolata vs. ve ceviz parçaları

    3 Malzemeyle Pastane Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sıvı yağ ve pudra şekerini mikserle güzelce çırpalım.
  • Ardından içerisine unu kontrollü bir şekilde ekleyerek çok yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu elde ettikten sonra yuvarlak yuvarlak şekiller yapalım ve borcama veya tepsiye dizelim.
  • Ardından ortalarına bastıralım ve çukurlaştıralım bu şekilde 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 18-20 dakika kadar kontrollü pişirelim.
  • Fırından çıkarttıktan sonra tamamen soğumaya bırakalım dikkatli bir şekilde farklı bir sunum tabağına alalım ve orta kısımlarına frambuaz sos veya farklı bir sos kullanarak süsleyelim.
  • Ben üzerine ceviz de serpiştirdim afiyet olsun kanalıma destek olmak için abone olursanız çok sevinirim