Hedik Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1,5 litre sıcak su
Hedik Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle aşurelik buğdayı güzelce yıkayalım. Ardından bir kap içerisine alarak soğuk su ile ıslatarak 1 gece bekletelim.
- Nohutu da bir kâseye alıp üzerine soğuk su ekleyerek 1 gece bekletelim.
- Tencereye suyunu süzdüğümüz buğday ve nohutu alalım. Üzerine su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayalım.
- Diğer taraftan tencereye aldığımız sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanımızı kavuralım.
- Üzerine biber ve domates salçasını ekleyerek salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
- Hazırladığımız salçalı soğanı çorbaya ilave ederek karıştıralım.
- Baharatları ve tuzu da ekleyerek çorbamızı son kez karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Hedik çorbamız servise hazır.
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- Yarım soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı doğranmış domates konservesi
- 2 adet yeşil biber
- 2 su bardağı su
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pilav tenceremize yağımızı,biberimizi ve soğanımızı alalım ve hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Salçamızı ekleyelim,biraz da böyle kavuralım.
- Son olarak bulgurumuzu,domatesimizi,suyumuzu ve tuzimuzi da ekleyip suyunu çekene kadar pişmesini bekleyelim.
- Suyunu çektikten sonra 15 dk kadar kapağı kapalı şekilde dinlenmesini bekleyelim. Pilavımız artık servise hazıır!☺️.
Afiyet olsun
Şeker Pancarı Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy taze şeker pancarı
- 5 adet orta büyüklükte kornişon turşu
- 6 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Çeyrek limon suyu
- Bir fiske sarımsak tozu
- Bir fiske tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Şeker Pancarı Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker pancarı ve kornişon turşuyu minik küpler halinde doğrayın ve kaba alın.
- Üzerine diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Limon suyunu kontrollü sıkın çok ekşi olmamasına özen gösterin.
Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 350 gram kıyma
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Maydanoz
Sosu için;
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
Üzerine;
- Domates
- Biber
Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar alacalı soyulur. Bir parmak kalınlığında yuvarlak veya uzun uzun kesilir. Tuzlu suda bekletilir. Kızgın yağda kızartılır.
- Soğan ve sarımsak sıvı yağ ile kavrulur. Kıyma ekleyip güzelce kavrulur. Salça ekleyip kavurmaya devam edilir.
- Küçük küp küp doğranmış domatesler eklenir. Domatesleri kavurduktan sonra baharatları ve tuzu ilave edilir. Yarım çay bardağı sıcak su eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir.
- En son maydanoz ekleyip karıştırılır. Kızartılan patlıcanların yarısı tepsiye dizilir. Üzerine kıymalı harcın yarısı yayılır. Tekrar patlıcan tekrar kıymalı harç yayılır.
- Salçayı sıcak suda çözerek biraz tuz ilave edilir. Tepsinin üzerine gezdirilir. Üzerine dilimlenmiş domates ve biber dizilir. Pişirme kağıdını ıslatıp sıkarak yemeğin üzeri kapatılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında biberler kızarana kadar pişirilir.
Kıtır Ekmekli Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek yemek tereyağı
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 su bardağı su
- 2 su bardağı et veya tavuk suyu
Üzeri için
- Kızartılmış ekmek
Kıtır Ekmekli Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyup ocağa alın.
- Üzerine ince doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edin bir miktar kavurun.
- Üzerine un ve rendelenmiş domatesleri ilave edin.
- Bir miktar kavurup tuz karabiber sularını ilave edin pişmeye bırakın.
- Pişen çorbayı blenderdan iyice geçirin bir iki taşım daha kaynatın.
- Servis kasesine alın kızarmış ekmek ile servis edin
Köfteli Nohutlu Erişte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 200 gram kıyma
- 1 küçük soğan
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- Yarım çay kaşığı tuz
- Karabiber
Ayrıca;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı erişte
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 3,5-4 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Köfteli Nohutlu Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köftesi için soğanı rendeleyip suyunu sıkın kıymaya ilave edin.
- Diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğurun misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
- Uygun bir tencereye sıvı yağı ekleyin.
- Köfteleri ilave edip hafif kızartın salçayı ekleyin kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sıcak suyunu ekleyin kaynamaya başlayınca erişteleri ilave edin.
- Hafif yumuşayınca, nohutları ekleyin. Baharatlarını ve nar ekşisini ilave edip, kısık ateşte 15-20 dakika pişmeye bırakın. Suyu az gelirse, biraz sıcak su ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun
Kağıt Kalem Hazırsa Ispanaklı Börek Tarifi Veriyorummm İçin Malzemeler
- 500 gram ıspanak
- 1 kuru soğan
- 1 yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım şişe soda
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Kağıt Kalem Hazırsa Ispanaklı Börek Tarifi Veriyorummm Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanağımızı temizce yıkıyoruz sonra ne çok büyük ne de çok küçük olacak şekilde doğruyoruz diğer bir taraftan soğanımızı ve yeşil biberimizi doğrayıp tenceremizde 3 yemek kaşığı yağ ile kavuruyoruz.
- Kavurma işlemi devam ederken tuzumuzu pul biberimizi salçamızı ve karabiberimizi ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Ispanaklarımızı bu şekilde 5 dakika boyunca kavuruyoruz ve altını kapatıyoruz.
- Şimdi bir büyük yufkayı 4 eşit parçaya bölelim böldüğümüz üçgen parçalar dan birini alıp üzerine sıvı yağ un soda ve tuzdan yaptığımız karışımı iyice boca edelim.
- Bu işlemden sonra ise kavurmuş olduğumuz ıspanağımızı yufkamıza serelim ve uzun uçlardan rulo yapıp gül şekli verelim, yağlı kağıt koyduğumuz tepsimizin ortasına gül şekli verdiğimiz böreği yerleştirelim.
- Diğer parçalara da yine aynı şekilde hazırladığımız karışımdan sürüp ıspanaklı harcımızı koyup, yine uzun uçlardan rulo yapıp gül şekli verdiğimiz böreğin etrafından döndürelim bu şekilde bir tepsiyi tamamlayalım.
- Benim tepsime göre 3 adet yufka yani toplamda 12 parça yeterli geldi bunu göz kararı sizde ayarlayabilirsiniz.
- Şekil verdiğimiz böreğimizin üzerine yumurta sarımızı sürüp 200 derece fırında 15 dakika boyunca üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Karamelize Soğan Mezesi (Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet orta boy sağan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sumak
- 3 yemek kaşığı nar eşkisi
- 3 yemek kaşığı su
- Tuz
Karamelize Soğan Mezesi (Muhteşem Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuru soğanları soyup dört parçaya keselim.
- Soğanların katmanlarını tek tek ayıralım.
- Ardından uygun bir tavaya zeytinyağını alalım.
- Soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavuralım.
- Şekeri ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Rengi dönen soğanlara 3-4 yemek kaşığı kadar su ekleyerek tavanın ağzını kapatalım, 2-3 dakika pişirip ocaktan alalım.
- Daha sonra pişirdiğimiz soğanları kaseyeye alalım, üzerine baharatları ve nar ekşinini ekleyip karıştıralım.
- Yoğurdu sunum tabağına alalım orta kısmına yerleştirelim.
- İnce kıyılmış maydanoz serpelim. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Konya Usulü Topalak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 litre sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Köftesi için;
- 400 gram kıyma
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Konya Usulü Topalak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Topalak yemeği için öncelikle uygun bir kabağa kıyma, ince bulgur, kuru soğan, yumurta, un, tuz, pul biber ve karabiberi alalım. Tüm malzeme iyice karışıncaya kadar elimizle yoğuralım.
- Harcımız toparlandıktan sonra mümkünse bir 10 dakika dinlendirelim.
- Daha sonra elimize küçük parçalar kopararak yuvarlayalım.
- Bir fırın tepsisine 1-2 yemek kaşığı kadar un serpelim.
- Hazırladığımız köfteleri un serptiğimiz fırın tepsisinin içerisine bırakalım.
- Tüm köfteleri şekillendirdikten sonra tepsiyi ileri geri sallayarak tüm köftelerin una bulanmasını sağlayalım. Bu şekilde yaptığımızda köfteler birbirine yapışmayacak ayrıca yemeğin suyu daha kıvamlı olacaktır.
- Uygun bir tencereye sıvı yağ, biber salçası ve domates salçasını alalım. 1 dakika boyunca karıştırarak salçaları kavuralım.
- Ardından kuru nane, pul biber, tuz, haşlanmış nohutu ilave edelim. 1-2 tur karıştırdıktan sonra sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakalım.
- Yemeğimiz kaynamaya başladığında köftelerimizi tencereye ilave edelim.
- Tüm köftelerimizi tencereye yavaş yavaş ilave edelim ve yemeğimizi bu şekilde pişmeye bırakalım. Yaklaşık 15-20 dakika yemeğimizi kaynatalım.
- Ocağı kapattıktan sonra birkaç dakika dinlendirdiğimiz Konya usulü topalak yemeğimiz servise hazır.