Büyük Boy Fırın Tepsisinde Sade Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
Üzeri için;
- Susam
Büyük Boy Fırın Tepsisinde Sade Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Büyük fırın tepsisinde kek tarifi için öncelikle karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından süt ve sıvı yağ ekleyerek kısa bir süre daha çırpalım.
- Un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek malzemeler güzelce karışana kadar son kez çırpalım. Eğer hamurunuz cıvık olursa 1-2 kaşık daha un ilavesi yapabilirsiniz. Kontrollü olmanızda fayda var çok katı bir hamur elde ederseniz de kekiniz sert olacaktır.
- Kullanacağımız fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayalım. Bu aşamada büyük yuvarlak fırın tepsisi de kullanabilirsiniz. Benim kullandığım tepsinin boyutu 35 cm x 42 cm.
- Hazır olan kek harcımızı yağladığımız tepsiye boşaltalım. Üzerine isteğe bağlı olarak susam, fındık veya ceviz serpiştirelim.
- Kekimizi önceden 160 dereceye ısıttığımız fırında alt üst fansız ayarda 45 dakika boyunca pişmeye bırakalım. Pişme süresi kullandığınız fırına göre farklılık gösterebilir.
- Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alalım. Oda sıcaklığına geldikten sonra dilimleyerek servis edelim.
Çilekli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 100 gram tereyağ
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 1 ,5 su bardağı un
Üzeri için
- Çilek
Çilekli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce oda ısısında ki yağı ve şekeri çırpın.
- 1 dakika yumurtayı vanilyayı ekleyip 1 dakika daha çırpmaya devam edin.
- En son kabartma tozu ve unu ekleyin.
- Az daha çırpın.
- Yağlanmış kağıt serilmiş borcama döküp spatulayla düzeltin.
- Üzerine yıkayıp temizlediğiniz çilekleri dizin.
- 17o derece fırında kızarana kadar pişirin afiyetle
Çilekli Kek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 100 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri (100 gr)
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Çilek
- File badem
- 1 tatlı kaşığı kek hamuru
- 1 tatlı kaşığı un
- Pudra şekeri (piştikten sonra serpmek için)
Çilekli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Daha sonra yumurtaları ekleyelim ve 1-2 dakika daha çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrardan çırpalım.
- 1 kaşık kadar kek hamurunu ayrı bir kaseye alalım. Üzerine un ekleyerek kırıntı haline getirelim.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz kek kalıbına hamuru boşaltalım ve spatula ile düzeltelim.
- Üzerine dilimlediğimiz çilekleri aralıklı olacak şekilde dizelim ve hafifçe bastıralım.
- Ardından ayırdığımız kırıntılardan ve file bademden serpelim.
- Kekimizi önceden ısıtılmış 170°C fırında, alt üst fansız ayarda 35 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alalım ve üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.
Kabak Çiçeği Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- Kabak çiçeği dolması artık mevsimi geldi
- 1 su bardak pirinç
- 1 adet soğan
- 3 adet taze soğan
- 1 tutam maydonoz
- Dereotu
- Nane
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates sosu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 1 çay bardağı zeytin yağı
Kabak Çiçeği Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabak çiçeklerini yıkayıp temizle iç harç pirinç yıkayın.
- Soğan doğrayın.
- Taze soğan yeşillikler de hepsini pirinci ekleyin.
- Baharatlarını ,yağ, domates sosu, salça ilave edin.
- Güzelce karıştırın kabak çiçeklerine doldurun.
- Kabak çiçeklerini tencereye dizin.
- Hepsinin üzerine 1 buçuk bardak su ilave edin ve pişirin,
Çıtır Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet böreklik yufka
- 8 adet baklava yufkası
Sos malzemeleri:
(Böreklik yufkalar için)
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı süt
Yağlamak için
- (Baklavalık yufkalar için)
- 150 gram tereyağ
İç malzemesi
- 1 kase çeçil ve kaşar peyniri karışımı
Çıtır Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Baklavalık yufkaları dikdörtgen borcama göre keselim.
- 4 kat en alta 4 kat en üste koyacağız baklavalık yufkalarını kenar kısımlarını aralara kesip koydum.
- Erittiğimiz tereyağı borcama sürelim. Baklava yufkasını yerleştirelim. Tekrar tereyağ sürüp baklava yufkasını yerleştirelim.
- 4 kat baklava yufkasını aralara tereyağ gelecek şekilde borcama koyalım.
- Yumurta ve sütü güzelce çırpalım.
- Böreklik yufkanın 1 tanesini bıçak ile ufak ufak keselim veya koparalım.
- Baklavalık yufkanın üzerine rasgele yerleştirelim yumurtalı karışımın yarısını yufkanın her yerine gelecek şekilde dökelim sonrasında çeçil ve kaşar peyniri karışımının tamamını orta kısma yayalım.
- Böreklik yufkanın ikincisinde küçük küçük keselim peynirlerin üzerine rasgele yerleştirelim kalan yumurtalı harcı her yerine gelecek şekilde dökelim.
- Üzerine kalan 4 adet baklavalık yufkayı her katına tereyağ gelecek şekilde bir yufka bir tereyağ olarak yerleştirelim. En üste tereyağı sürüp istenilen büyüklükte keselim.
- 190 derece fırında böreğimizin üzeri kızarana kadar pişirelim.
Latte Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı + 3 kaşık un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
- 2 tatlı kaşığı granül gold kahve
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 1 ,5 su bardağı süt
Kreması için:
- 4 su bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 4 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 9 kaşık şeker
- 1 paket vanilya
- 1,5 yemek kaşığı granül gold kahve
Krema soğuduktan sonra;
Üstü için:
- 200 gram karamel küvertur çikolata (siz beyaz küverturde kullanabilirsiniz)
- 1 paket krema
Latte Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Krema için :vanilya ve kahve hariç diğer malzemeleri ocağa alıp pişiriyoruz.
- Pişen kremaya kahve ve vanilya ekleyip karıştırıp üzerine değecek şekilde streçleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra kremasını koyup çırpıyoruz dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
- Keki için: şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar 7 -8 dk çırpıyoruz.
- Daha sonra elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yağlanmış borcam kabına döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış fansız 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.
- Pişen kekin ilk sıcağı çıkınca kahveli sütle ıslatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kekin üstüne kremayı döküyoruz.
- Kremayı hafif ısıtıtıp altını kapattıktan sonra çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra pastanın üzerine ekleyip ,beyaz sosla üzerine şerit çekip şekil veriyoruz.
- Pastayı bir gece dolapta bekletip servis ediyoruz.
Kupta Pratik Yaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi malzemeleri:
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 100 ml krema
- 1 su bardaktan 1 parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
Soğuduktan sonra:
- 8-10adet çilek
- Bebe bisküvisi
Üzeri için:
- 100 ml krema
- 1 paket sütlü çikolata
Kupta Pratik Yaz Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için tüm malzemeleri uygun bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra 2 dk kadar daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Pişen muhallebiyi başka bir kaba aktarıyoruz.
- Ara ara karıştırarak soğutuyoruz.
- Biraz ılındıktan sonra içerisine doğranmış çilek ve bebe bisküvilerini ekliyoruz.
- Uygun kaplara aktardıktan sonra sosu hazırlamak için;bir sos tenceresinde 100 ml kremayı eritiyoruz, 1 paket sütlü çikolatayı ekliyoruz,güzelce karıştırıyoruz.
- Kuplara böldüğümüz muhallebilerin üstüne eşit şekilde dağıtıyoruz.
- Ben süslemek için antepfıstığı kullandım. Siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ bardak ölçüsü (125 ml)
- 3 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 4 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 litre su
- 2 su bardağı iri bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle meyhane pilavının sebzelerini soyup küçük küçük doğrayalım.
- Bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağını ekleyelim.
- Üzerine üç adet küçük doğranmış soğanları ve üç adet küçük doğranmış yeşil biberleri ekleyip 1 dakika kavuralım.
- Üzerine bir yemek kaşığı biber salçası ekleyip karıştıralım.
- Dört adet küçük doğranmış domatesleri de ekleyip 5 dakika kavuralım.
- Üzerine 1,5 litre su ile bir tatlı kaşığı tuz ilave edip kaynamasını bekleyelim.
- Kaynadıktan sonra iki su bardağı bulguru yıkayıp kaynayan suyun içerisine dökelim. Kısık ateşte 25 dk pişirelim. Suyunu çektikten sonra kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
- 10 dakika sonra yemeğimiz servise hazır
Havuçlu Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet havuç
- 2 su bardağı ev yoğurdu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 6 adet ceviz
- Kırmızı toz biber
Havuçlu Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuçlarımızı rendeleyip tavamıza 3 yemek kaşığı yağımızı ilave ediyoruz.
- Küçük küçük doğradığımız sarımsaklarımızı tavaya alıyoruz tuzumuzu ilave edip havuçla birlikte yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.(kısık ateşte pişmesine dikkat edelim).
- Kasemize yoğurdumuzu ilave edip çırpalım.
- Soğuyan havuçlarımızı yoğurtla buluşturalım ve servis tabağına alalım :).
- Cevizli sosu için;2 yemek kaşığı sıvı yağını tavamıza alıp cevizlerimizi ve kırmızı toz biberimizi ilave ediyoruz.
- Kısık ateşte 2 dakika kavurup havuç taratorumuzun üzerine cevizli sosumuzu ekleyip bir güzel