16 Mayıs 2024 Perşembe

Büyük Boy Fırın Tepsisinde Sade Kek Tarifi

 

Büyük Boy Fırın Tepsisinde Sade Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

Üzeri için;

  • Susam

    Büyük Boy Fırın Tepsisinde Sade Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Büyük fırın tepsisinde kek tarifi için öncelikle karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından süt ve sıvı yağ ekleyerek kısa bir süre daha çırpalım.
  • Un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek malzemeler güzelce karışana kadar son kez çırpalım. Eğer hamurunuz cıvık olursa 1-2 kaşık daha un ilavesi yapabilirsiniz. Kontrollü olmanızda fayda var çok katı bir hamur elde ederseniz de kekiniz sert olacaktır.
  • Kullanacağımız fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayalım. Bu aşamada büyük yuvarlak fırın tepsisi de kullanabilirsiniz. Benim kullandığım tepsinin boyutu 35 cm x 42 cm.
  • Hazır olan kek harcımızı yağladığımız tepsiye boşaltalım. Üzerine isteğe bağlı olarak susam, fındık veya ceviz serpiştirelim.
  • Kekimizi önceden 160 dereceye ısıttığımız fırında alt üst fansız ayarda 45 dakika boyunca pişmeye bırakalım. Pişme süresi kullandığınız fırına göre farklılık gösterebilir.
  • Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alalım. Oda sıcaklığına geldikten sonra dilimleyerek servis edelim.

Çilekli Kek Tarifi

 

Çilekli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 100 gram tereyağ
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 ,5 su bardağı un

Üzeri için

  • Çilek

    Çilekli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce oda ısısında ki yağı ve şekeri çırpın.
  • 1 dakika yumurtayı vanilyayı ekleyip 1 dakika daha çırpmaya devam edin.
  • En son kabartma tozu ve unu ekleyin.
  • Az daha çırpın.
  • Yağlanmış kağıt serilmiş borcama döküp spatulayla düzeltin.
  • Üzerine yıkayıp temizlediğiniz çilekleri dizin.
  • 17o derece fırında kızarana kadar pişirin afiyetle 

Çilekli Kek Tarifi

 

Çilekli Kek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 100 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri (100 gr)
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Çilek
  • File badem
  • 1 tatlı kaşığı kek hamuru
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Pudra şekeri (piştikten sonra serpmek için)

    Çilekli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Daha sonra yumurtaları ekleyelim ve 1-2 dakika daha çırpalım.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrardan çırpalım.
  • 1 kaşık kadar kek hamurunu ayrı bir kaseye alalım. Üzerine un ekleyerek kırıntı haline getirelim.
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz kek kalıbına hamuru boşaltalım ve spatula ile düzeltelim.
  • Üzerine dilimlediğimiz çilekleri aralıklı olacak şekilde dizelim ve hafifçe bastıralım.
  • Ardından ayırdığımız kırıntılardan ve file bademden serpelim.
  • Kekimizi önceden ısıtılmış 170°C fırında, alt üst fansız ayarda 35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alalım ve üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. 

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

 

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Kabak çiçeği dolması artık mevsimi geldi
  • 1 su bardak pirinç
  • 1 adet soğan
  • 3 adet taze soğan
  • 1 tutam maydonoz
  • Dereotu
  • Nane
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 çay bardağı zeytin yağı

    Kabak Çiçeği Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabak çiçeklerini yıkayıp temizle iç harç pirinç yıkayın.
  • Soğan doğrayın.
  • Taze soğan yeşillikler de hepsini pirinci ekleyin.
  • Baharatlarını ,yağ, domates sosu, salça ilave edin.
  • Güzelce karıştırın kabak çiçeklerine doldurun.
  • Kabak çiçeklerini tencereye dizin.
  • Hepsinin üzerine 1 buçuk bardak su ilave edin ve pişirin, 

14 Mayıs 2024 Salı

Çıtır Çıtır Börek Tarifi

 

Çıtır Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet böreklik yufka
  • 8 adet baklava yufkası

Sos malzemeleri:

(Böreklik yufkalar için)

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı süt

Yağlamak için

  • (Baklavalık yufkalar için)
  • 150 gram tereyağ

İç malzemesi

  • 1 kase çeçil ve kaşar peyniri karışımı

    Çıtır Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Baklavalık yufkaları dikdörtgen borcama göre keselim.
  • 4 kat en alta 4 kat en üste koyacağız baklavalık yufkalarını kenar kısımlarını aralara kesip koydum.
  • Erittiğimiz tereyağı borcama sürelim. Baklava yufkasını yerleştirelim. Tekrar tereyağ sürüp baklava yufkasını yerleştirelim.
  • 4 kat baklava yufkasını aralara tereyağ gelecek şekilde borcama koyalım.
  • Yumurta ve sütü güzelce çırpalım.
  • Böreklik yufkanın 1 tanesini bıçak ile ufak ufak keselim veya koparalım.
  • Baklavalık yufkanın üzerine rasgele yerleştirelim yumurtalı karışımın yarısını yufkanın her yerine gelecek şekilde dökelim sonrasında çeçil ve kaşar peyniri karışımının tamamını orta kısma yayalım.
  • Böreklik yufkanın ikincisinde küçük küçük keselim peynirlerin üzerine rasgele yerleştirelim kalan yumurtalı harcı her yerine gelecek şekilde dökelim.
  • Üzerine kalan 4 adet baklavalık yufkayı her katına tereyağ gelecek şekilde bir yufka bir tereyağ olarak yerleştirelim. En üste tereyağı sürüp istenilen büyüklükte keselim.
  • 190 derece fırında böreğimizin üzeri kızarana kadar pişirelim.

Latte Pasta Tarifi

 

Latte Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı + 3 kaşık un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için:

  • 2 tatlı kaşığı granül gold kahve
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 ,5 su bardağı süt

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 4 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 9 kaşık şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı granül gold kahve

Krema soğuduktan sonra;

  • 1 paket sıvı krema

Üstü için:

  • 200 gram karamel küvertur çikolata (siz beyaz küverturde kullanabilirsiniz)
  • 1 paket krema

    Latte Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krema için :vanilya ve kahve hariç diğer malzemeleri ocağa alıp pişiriyoruz.
  • Pişen kremaya kahve ve vanilya ekleyip karıştırıp üzerine değecek şekilde streçleyip soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra kremasını koyup çırpıyoruz dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Keki için: şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar 7 -8 dk çırpıyoruz.
  • Daha sonra elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yağlanmış borcam kabına döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fansız 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.
  • Pişen kekin ilk sıcağı çıkınca kahveli sütle ıslatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan kekin üstüne kremayı döküyoruz.
  • Kremayı hafif ısıtıtıp altını kapattıktan sonra çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Daha sonra pastanın üzerine ekleyip ,beyaz sosla üzerine şerit çekip şekil veriyoruz.
  • Pastayı bir gece dolapta bekletip servis ediyoruz.

Kupta Pratik Yaz Tatlısı Tarifi

 

Kupta Pratik Yaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi malzemeleri:

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 100 ml krema
  • 1 su bardaktan 1 parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilya

Soğuduktan sonra:

  • 8-10adet çilek
  • Bebe bisküvisi

Üzeri için:

  • 100 ml krema
  • 1 paket sütlü çikolata

    Kupta Pratik Yaz Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için tüm malzemeleri uygun bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 2 dk kadar daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
  • Pişen muhallebiyi başka bir kaba aktarıyoruz.
  • Ara ara karıştırarak soğutuyoruz.
  • Biraz ılındıktan sonra içerisine doğranmış çilek ve bebe bisküvilerini ekliyoruz.
  • Uygun kaplara aktardıktan sonra sosu hazırlamak için;bir sos tenceresinde 100 ml kremayı eritiyoruz, 1 paket sütlü çikolatayı ekliyoruz,güzelce karıştırıyoruz.
  • Kuplara böldüğümüz muhallebilerin üstüne eşit şekilde dağıtıyoruz.
  • Ben süslemek için antepfıstığı kullandım. Siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Meyhane Pilavı Tarifi

 

Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ bardak ölçüsü (125 ml)
  • 3 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 litre su
  • 2 su bardağı iri bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle meyhane pilavının sebzelerini soyup küçük küçük doğrayalım.
  • Bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağını ekleyelim.
  • Üzerine üç adet küçük doğranmış soğanları ve üç adet küçük doğranmış yeşil biberleri ekleyip 1 dakika kavuralım.
  • Üzerine bir yemek kaşığı biber salçası ekleyip karıştıralım.
  • Dört adet küçük doğranmış domatesleri de ekleyip 5 dakika kavuralım.
  • Üzerine 1,5 litre su ile bir tatlı kaşığı tuz ilave edip kaynamasını bekleyelim.
  • Kaynadıktan sonra iki su bardağı bulguru yıkayıp kaynayan suyun içerisine dökelim. Kısık ateşte 25 dk pişirelim. Suyunu çektikten sonra kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
  • 10 dakika sonra yemeğimiz servise hazır 

Havuçlu Tarator Tarifi

 

Havuçlu Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet havuç
  • 2 su bardağı ev yoğurdu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 6 adet ceviz
  • Kırmızı toz biber

    Havuçlu Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçlarımızı rendeleyip tavamıza 3 yemek kaşığı yağımızı ilave ediyoruz.
  • Küçük küçük doğradığımız sarımsaklarımızı tavaya alıyoruz tuzumuzu ilave edip havuçla birlikte yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.(kısık ateşte pişmesine dikkat edelim).
  • Kasemize yoğurdumuzu ilave edip çırpalım.
  • Soğuyan havuçlarımızı yoğurtla buluşturalım ve servis tabağına alalım :).
  • Cevizli sosu için;2 yemek kaşığı sıvı yağını tavamıza alıp cevizlerimizi ve kırmızı toz biberimizi ilave ediyoruz.
  • Kısık ateşte 2 dakika kavurup havuç taratorumuzun üzerine cevizli sosumuzu ekleyip bir güzel