31 Mayıs 2024 Cuma

Zeytinli Kuru Domatesli Kekikli Poğaça Tarifi

 

Zeytinli Kuru Domatesli Kekikli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 125 gram eritilmiş tereyağı
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4-4,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Kuru domates
  • Dilim zeytin

Üzeri için;

  • Ayrılmış yumurta sarısı

    Zeytinli Kuru Domatesli Kekikli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına süt, maya ve şekeri alıp karıştırın 10 dk ön mayalandırma için bekletin.
  • Ardından eritilip soğutulmuş tereyağı ve yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
  • Tuz ve unu da ekleyip güzelce yoğurun.
  • Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru toparlayıp damak zevkinize göre dilediğiniz miktarda kuru domates, zeytin ve kekiği de hamura ekleyip tekrar yoğurun.
  • Küçük bezeler koparıp avuç içinde yuvarlayın, yağlı kağıt üzerine dizin.
  • Yumurta sarısı sürün, dilerseniz çörekotu da serpin.
  • Önden ısınmış 180 derecede üzeri biraz kızarana kadar pişirin.

16 Mayıs 2024 Perşembe

Lezzeti Şahane Üzümlü Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Lezzeti Şahane Üzümlü Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta ( bir tanesinin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 3 – 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı kuru üzüm

Üzeri için :

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı üzüm pekmezi
  • Çekilmiş ceviz içi

    Lezzeti Şahane Üzümlü Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kaba 2 adet yumurta kırılır (bir tanesinin sarısı daha sonra üzerlerine sürmek için ayrılır).
  • Yumurtaların üzerine toz şeker eklenip çırpma teliyle biraz karıştırılır.
  • Ardından sıvı yağ, limon kabuğu rendesi ve 1 paket vanilya eklenerek karıştırılır .
  • Un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmaması için spatulayla yoğurulur.
  • Bu arada kabartma tozu da ilave edilir ,hamur toparlanınca kuru üzümler eklenerek son kez toparlanır ( hamurun kıvamını videodan izleyerek görebilirsiniz)
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlanarak şekil verilir.
  • Yumurta sarısına 1 çay kaşığı pekmez eklenerek fırçayla karıştırıp üzerlerine sürülür .
  • Son olarak iri kıyılmış ceviz içine bulanarak 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar kontrollü pişirilir.

Yoğurtlu Erişteli Salata (Kesinlikle Denemeli) Tarifi

 

Yoğurtlu Erişteli Salata (Kesinlikle Denemeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı erişte
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 2 adet közlenmiş biber
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı ceviz

    Yoğurtlu Erişteli Salata (Kesinlikle Denemeli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba yeşil mercimeği haşlanması için bıraktım.
  • Mercimeği haşlarken dikkat edin ne az ne de çok haşlansın.
  • Başka bir tencerede ise kaynamış suya erişteleri koydum haşladım.
  • Süzme yoğurdu sarımsak ile ezdim.
  • Bir kaseye önce başladığım yeşil mercimeği, erişteyi, haşlanmış mısırı koydum.
  • Doğradığım kırmızı közlenmiş biberini koyup karıştırdım.
  • İçine yoğurdunu koyup karıştırdım tabağa koyup üzerine küçük tavada sıvı yağı kızdırıp cevizi koyup bir tur kaynattım.
  • Ocaktan alınca içine kırmızı toz biberi ilave edip tabaktaki salatanın üzerine döktüm ve servise hazır.

Kayısılı Kek Tarifi

 

Kayısılı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 100 gram tereyağ
  • 1 yemek kaşığı mısır unu tepeli değil
  • 1 ,5 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya

Üzeri için

  • 8 adet kayısı

    Kayısılı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce yağı dağa önceden oda sıcaklığında bekletin yumuşasın.
  • Yumurta şekeri çırpın.
  • Yağı ekleyin çırpın.
  • Mısır unu ,beyaz unu, kabartma tozunu ,vanilyayı ekleyip 1 dk daha çırpın.
  • Yağlanmış borcama döküp spatulayla düzeltin.
  • Üzerilerine ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarttığınız kayısıları dizin.
  • 18o derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırında alınca üzerine pudra şekeri serpin afiyetle

Büyük Boy Fırın Tepsisinde Sade Kek Tarifi

 

Büyük Boy Fırın Tepsisinde Sade Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

Üzeri için;

  • Susam

    Büyük Boy Fırın Tepsisinde Sade Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Büyük fırın tepsisinde kek tarifi için öncelikle karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından süt ve sıvı yağ ekleyerek kısa bir süre daha çırpalım.
  • Un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek malzemeler güzelce karışana kadar son kez çırpalım. Eğer hamurunuz cıvık olursa 1-2 kaşık daha un ilavesi yapabilirsiniz. Kontrollü olmanızda fayda var çok katı bir hamur elde ederseniz de kekiniz sert olacaktır.
  • Kullanacağımız fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayalım. Bu aşamada büyük yuvarlak fırın tepsisi de kullanabilirsiniz. Benim kullandığım tepsinin boyutu 35 cm x 42 cm.
  • Hazır olan kek harcımızı yağladığımız tepsiye boşaltalım. Üzerine isteğe bağlı olarak susam, fındık veya ceviz serpiştirelim.
  • Kekimizi önceden 160 dereceye ısıttığımız fırında alt üst fansız ayarda 45 dakika boyunca pişmeye bırakalım. Pişme süresi kullandığınız fırına göre farklılık gösterebilir.
  • Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alalım. Oda sıcaklığına geldikten sonra dilimleyerek servis edelim.

Çilekli Kek Tarifi

 

Çilekli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 100 gram tereyağ
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 ,5 su bardağı un

Üzeri için

  • Çilek

    Çilekli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce oda ısısında ki yağı ve şekeri çırpın.
  • 1 dakika yumurtayı vanilyayı ekleyip 1 dakika daha çırpmaya devam edin.
  • En son kabartma tozu ve unu ekleyin.
  • Az daha çırpın.
  • Yağlanmış kağıt serilmiş borcama döküp spatulayla düzeltin.
  • Üzerine yıkayıp temizlediğiniz çilekleri dizin.
  • 17o derece fırında kızarana kadar pişirin afiyetle 

Çilekli Kek Tarifi

 

Çilekli Kek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 100 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri (100 gr)
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Çilek
  • File badem
  • 1 tatlı kaşığı kek hamuru
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Pudra şekeri (piştikten sonra serpmek için)

    Çilekli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Daha sonra yumurtaları ekleyelim ve 1-2 dakika daha çırpalım.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrardan çırpalım.
  • 1 kaşık kadar kek hamurunu ayrı bir kaseye alalım. Üzerine un ekleyerek kırıntı haline getirelim.
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz kek kalıbına hamuru boşaltalım ve spatula ile düzeltelim.
  • Üzerine dilimlediğimiz çilekleri aralıklı olacak şekilde dizelim ve hafifçe bastıralım.
  • Ardından ayırdığımız kırıntılardan ve file bademden serpelim.
  • Kekimizi önceden ısıtılmış 170°C fırında, alt üst fansız ayarda 35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alalım ve üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. 

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

 

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Kabak çiçeği dolması artık mevsimi geldi
  • 1 su bardak pirinç
  • 1 adet soğan
  • 3 adet taze soğan
  • 1 tutam maydonoz
  • Dereotu
  • Nane
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 çay bardağı zeytin yağı

    Kabak Çiçeği Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabak çiçeklerini yıkayıp temizle iç harç pirinç yıkayın.
  • Soğan doğrayın.
  • Taze soğan yeşillikler de hepsini pirinci ekleyin.
  • Baharatlarını ,yağ, domates sosu, salça ilave edin.
  • Güzelce karıştırın kabak çiçeklerine doldurun.
  • Kabak çiçeklerini tencereye dizin.
  • Hepsinin üzerine 1 buçuk bardak su ilave edin ve pişirin, 

14 Mayıs 2024 Salı

Çıtır Çıtır Börek Tarifi

 

Çıtır Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet böreklik yufka
  • 8 adet baklava yufkası

Sos malzemeleri:

(Böreklik yufkalar için)

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı süt

Yağlamak için

  • (Baklavalık yufkalar için)
  • 150 gram tereyağ

İç malzemesi

  • 1 kase çeçil ve kaşar peyniri karışımı

    Çıtır Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Baklavalık yufkaları dikdörtgen borcama göre keselim.
  • 4 kat en alta 4 kat en üste koyacağız baklavalık yufkalarını kenar kısımlarını aralara kesip koydum.
  • Erittiğimiz tereyağı borcama sürelim. Baklava yufkasını yerleştirelim. Tekrar tereyağ sürüp baklava yufkasını yerleştirelim.
  • 4 kat baklava yufkasını aralara tereyağ gelecek şekilde borcama koyalım.
  • Yumurta ve sütü güzelce çırpalım.
  • Böreklik yufkanın 1 tanesini bıçak ile ufak ufak keselim veya koparalım.
  • Baklavalık yufkanın üzerine rasgele yerleştirelim yumurtalı karışımın yarısını yufkanın her yerine gelecek şekilde dökelim sonrasında çeçil ve kaşar peyniri karışımının tamamını orta kısma yayalım.
  • Böreklik yufkanın ikincisinde küçük küçük keselim peynirlerin üzerine rasgele yerleştirelim kalan yumurtalı harcı her yerine gelecek şekilde dökelim.
  • Üzerine kalan 4 adet baklavalık yufkayı her katına tereyağ gelecek şekilde bir yufka bir tereyağ olarak yerleştirelim. En üste tereyağı sürüp istenilen büyüklükte keselim.
  • 190 derece fırında böreğimizin üzeri kızarana kadar pişirelim.