Zeytinli Kuru Domatesli Kekikli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 125 gram eritilmiş tereyağı
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 çay kaşığı tuz
- 4-4,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kekik
- Kuru domates
- Dilim zeytin
Üzeri için;
- Ayrılmış yumurta sarısı
Zeytinli Kuru Domatesli Kekikli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına süt, maya ve şekeri alıp karıştırın 10 dk ön mayalandırma için bekletin.
- Ardından eritilip soğutulmuş tereyağı ve yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
- Tuz ve unu da ekleyip güzelce yoğurun.
- Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru toparlayıp damak zevkinize göre dilediğiniz miktarda kuru domates, zeytin ve kekiği de hamura ekleyip tekrar yoğurun.
- Küçük bezeler koparıp avuç içinde yuvarlayın, yağlı kağıt üzerine dizin.
- Yumurta sarısı sürün, dilerseniz çörekotu da serpin.
- Önden ısınmış 180 derecede üzeri biraz kızarana kadar pişirin.
Lezzeti Şahane Üzümlü Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta ( bir tanesinin sarısı üzerine)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 3 – 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı kuru üzüm
Üzeri için :
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı üzüm pekmezi
- Çekilmiş ceviz içi
Lezzeti Şahane Üzümlü Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba 2 adet yumurta kırılır (bir tanesinin sarısı daha sonra üzerlerine sürmek için ayrılır).
- Yumurtaların üzerine toz şeker eklenip çırpma teliyle biraz karıştırılır.
- Ardından sıvı yağ, limon kabuğu rendesi ve 1 paket vanilya eklenerek karıştırılır .
- Un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmaması için spatulayla yoğurulur.
- Bu arada kabartma tozu da ilave edilir ,hamur toparlanınca kuru üzümler eklenerek son kez toparlanır ( hamurun kıvamını videodan izleyerek görebilirsiniz)
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlanarak şekil verilir.
- Yumurta sarısına 1 çay kaşığı pekmez eklenerek fırçayla karıştırıp üzerlerine sürülür .
- Son olarak iri kıyılmış ceviz içine bulanarak 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar kontrollü pişirilir.
Yoğurtlu Erişteli Salata (Kesinlikle Denemeli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı erişte
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 2 adet közlenmiş biber
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı ceviz
Yoğurtlu Erişteli Salata (Kesinlikle Denemeli) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kaba yeşil mercimeği haşlanması için bıraktım.
- Mercimeği haşlarken dikkat edin ne az ne de çok haşlansın.
- Başka bir tencerede ise kaynamış suya erişteleri koydum haşladım.
- Süzme yoğurdu sarımsak ile ezdim.
- Bir kaseye önce başladığım yeşil mercimeği, erişteyi, haşlanmış mısırı koydum.
- Doğradığım kırmızı közlenmiş biberini koyup karıştırdım.
- İçine yoğurdunu koyup karıştırdım tabağa koyup üzerine küçük tavada sıvı yağı kızdırıp cevizi koyup bir tur kaynattım.
- Ocaktan alınca içine kırmızı toz biberi ilave edip tabaktaki salatanın üzerine döktüm ve servise hazır.
Kayısılı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 100 gram tereyağ
- 1 yemek kaşığı mısır unu tepeli değil
- 1 ,5 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
Üzeri için
- 8 adet kayısı
Kayısılı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce yağı dağa önceden oda sıcaklığında bekletin yumuşasın.
- Yumurta şekeri çırpın.
- Yağı ekleyin çırpın.
- Mısır unu ,beyaz unu, kabartma tozunu ,vanilyayı ekleyip 1 dk daha çırpın.
- Yağlanmış borcama döküp spatulayla düzeltin.
- Üzerilerine ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarttığınız kayısıları dizin.
- 18o derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırında alınca üzerine pudra şekeri serpin afiyetle
Büyük Boy Fırın Tepsisinde Sade Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
Üzeri için;
- Susam
Büyük Boy Fırın Tepsisinde Sade Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Büyük fırın tepsisinde kek tarifi için öncelikle karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından süt ve sıvı yağ ekleyerek kısa bir süre daha çırpalım.
- Un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek malzemeler güzelce karışana kadar son kez çırpalım. Eğer hamurunuz cıvık olursa 1-2 kaşık daha un ilavesi yapabilirsiniz. Kontrollü olmanızda fayda var çok katı bir hamur elde ederseniz de kekiniz sert olacaktır.
- Kullanacağımız fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayalım. Bu aşamada büyük yuvarlak fırın tepsisi de kullanabilirsiniz. Benim kullandığım tepsinin boyutu 35 cm x 42 cm.
- Hazır olan kek harcımızı yağladığımız tepsiye boşaltalım. Üzerine isteğe bağlı olarak susam, fındık veya ceviz serpiştirelim.
- Kekimizi önceden 160 dereceye ısıttığımız fırında alt üst fansız ayarda 45 dakika boyunca pişmeye bırakalım. Pişme süresi kullandığınız fırına göre farklılık gösterebilir.
- Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alalım. Oda sıcaklığına geldikten sonra dilimleyerek servis edelim.
Çilekli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 100 gram tereyağ
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 1 ,5 su bardağı un
Üzeri için
- Çilek
Çilekli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce oda ısısında ki yağı ve şekeri çırpın.
- 1 dakika yumurtayı vanilyayı ekleyip 1 dakika daha çırpmaya devam edin.
- En son kabartma tozu ve unu ekleyin.
- Az daha çırpın.
- Yağlanmış kağıt serilmiş borcama döküp spatulayla düzeltin.
- Üzerine yıkayıp temizlediğiniz çilekleri dizin.
- 17o derece fırında kızarana kadar pişirin afiyetle
Çilekli Kek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 100 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri (100 gr)
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Çilek
- File badem
- 1 tatlı kaşığı kek hamuru
- 1 tatlı kaşığı un
- Pudra şekeri (piştikten sonra serpmek için)
Çilekli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Daha sonra yumurtaları ekleyelim ve 1-2 dakika daha çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrardan çırpalım.
- 1 kaşık kadar kek hamurunu ayrı bir kaseye alalım. Üzerine un ekleyerek kırıntı haline getirelim.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz kek kalıbına hamuru boşaltalım ve spatula ile düzeltelim.
- Üzerine dilimlediğimiz çilekleri aralıklı olacak şekilde dizelim ve hafifçe bastıralım.
- Ardından ayırdığımız kırıntılardan ve file bademden serpelim.
- Kekimizi önceden ısıtılmış 170°C fırında, alt üst fansız ayarda 35 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alalım ve üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.
Kabak Çiçeği Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- Kabak çiçeği dolması artık mevsimi geldi
- 1 su bardak pirinç
- 1 adet soğan
- 3 adet taze soğan
- 1 tutam maydonoz
- Dereotu
- Nane
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates sosu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 1 çay bardağı zeytin yağı
Kabak Çiçeği Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabak çiçeklerini yıkayıp temizle iç harç pirinç yıkayın.
- Soğan doğrayın.
- Taze soğan yeşillikler de hepsini pirinci ekleyin.
- Baharatlarını ,yağ, domates sosu, salça ilave edin.
- Güzelce karıştırın kabak çiçeklerine doldurun.
- Kabak çiçeklerini tencereye dizin.
- Hepsinin üzerine 1 buçuk bardak su ilave edin ve pişirin,
Çıtır Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet böreklik yufka
- 8 adet baklava yufkası
Sos malzemeleri:
(Böreklik yufkalar için)
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı süt
Yağlamak için
- (Baklavalık yufkalar için)
- 150 gram tereyağ
İç malzemesi
- 1 kase çeçil ve kaşar peyniri karışımı
Çıtır Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Baklavalık yufkaları dikdörtgen borcama göre keselim.
- 4 kat en alta 4 kat en üste koyacağız baklavalık yufkalarını kenar kısımlarını aralara kesip koydum.
- Erittiğimiz tereyağı borcama sürelim. Baklava yufkasını yerleştirelim. Tekrar tereyağ sürüp baklava yufkasını yerleştirelim.
- 4 kat baklava yufkasını aralara tereyağ gelecek şekilde borcama koyalım.
- Yumurta ve sütü güzelce çırpalım.
- Böreklik yufkanın 1 tanesini bıçak ile ufak ufak keselim veya koparalım.
- Baklavalık yufkanın üzerine rasgele yerleştirelim yumurtalı karışımın yarısını yufkanın her yerine gelecek şekilde dökelim sonrasında çeçil ve kaşar peyniri karışımının tamamını orta kısma yayalım.
- Böreklik yufkanın ikincisinde küçük küçük keselim peynirlerin üzerine rasgele yerleştirelim kalan yumurtalı harcı her yerine gelecek şekilde dökelim.
- Üzerine kalan 4 adet baklavalık yufkayı her katına tereyağ gelecek şekilde bir yufka bir tereyağ olarak yerleştirelim. En üste tereyağı sürüp istenilen büyüklükte keselim.
- 190 derece fırında böreğimizin üzeri kızarana kadar pişirelim.