6 Haziran 2024 Perşembe

Dört Çeşit Dondurma Tarifi

 

Dört Çeşit Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

Ana malzeme ve vanilyalı için :

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 paket sade toz kremşanti

Kakaolu için:

  • 4 yemek kaşığı kakao
  • Damla çikolata

Muzlu için:

  • 2 tane donmuş muz

Çilekli için:

  • 10- 15 tane donmuş çilek

    Dört Çeşit Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak donmuş muzları ve çilekleri ayrı ayrı rondodan çekip kenara ayırın. Krem kıvamına gelene kadar rondodan çekin.
  • Yumurtayı, sarısı bir kaba beyazı bir kaba olacak şekilde ayırın.
  • Yumurta sarısını 1,5 su bardağı toz şekerle 4-5 dkdan az olmayacak şekilde çırpın.
  • Blenderin uçlarını yıkayın ve yumurta beyazını 4-5 dkdan az olmayacak şekilde çırpın.
  • Blenderin uçlarını yıkayın ve toz kremşanti ile 1,5 su bardağı sütü çırpın.
  • Yumurta sarısı karışımını, çırpılmış yumurta beyazını ve çırpılmış kremşanti karışımını bir araya getirip,5 dkdan az olmayacak şekilde çırpın.
  • Tüm malzemeleri 4 farklı kaba paylaştırın. Vanilyalı olan dondurma için herhangi bir ekleme yapmadan dolaba kaldırın.
  • Kakaolu için kakaoyu ve damla çikolatayı ekleyip iyice çırpın ve buzluğa kaldırın.
  • Muzlu için rondodan geçen muzu ekleyip, karıştırın ve buzluğa koyun.
  • Çilekli için rondodan geçen çileği ekleyin ve karıştırın. Buzluğa atın.
  • 4-5 saat sonra çıkarıp. Bir kaşık yardımıyla hepsini karıştırın. Ertesi gün yemeğe hazır. Artık hazır alamayacaksınız☺️☺️meyveleri çeşitlendirebilirsiniz. Ama mutlaka donmuş olmalı

3 Haziran 2024 Pazartesi

Nohutlu Kıymalı Enfes Taze Fasulye Yemeği Tarifi

 

Nohutlu Kıymalı Enfes Taze Fasulye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze fasulye
  • 1 tane kuru soğan
  • 100 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı domates sosu

    Nohutlu Kıymalı Enfes Taze Fasulye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fasulyeyi ayıklayıp küçük küçük doğrayalım.
  • Tencereye yemeklik doğranmış soğanı,kıymayı 2 kaşık yağla kavurmaya başlayalım.
  • Kavrulunca üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Üzerine taze fasulye ,domates sosu,haşlanmış nohutu ,tuz ve karabiberi ekleyelim.
  • Bir kaç dakika kavuralım.
  • Üzerine suyu ekleyelim kısık orta ateşte 40-45 dakika pişirelim.

Kolay Tiramisu Tarifi

 

Kolay Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kedi dili büskivi
  • 800 ml süt
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket beyaz çikolata (80-100gr)

Islatmak için

  • 1,5 yemek kaşığı granül kahve
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için

  • Kakao

Kullandığım kalıp 23 cm çapında 

Kolay Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kreması için tencereye süt,yumurtasarısı,un,nişasta,vanilya şekeri ve şeker alınır ve çırpılır.
  2. Ocağın altını açalım ve tenceredeki malzemeler topaklanmaması için sürekli karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  3. Ocağı kapatalım tereyağı ve beyaz çikolatayı ilave edip tereyağını ve çikolatayı eritene kadar karıştıralım kenara alalım.
  4. Uygun bir kaseye granül kahve ,şeker ve su alınır karıştırılır.
  5. Kedi dili bisküvileri ortadan bıçakla bölelim ve bir taraflarını hazırladığımız kahveye batırıp dikey şekilde kalıbımıza dizelim.
  6. Pişirdiğimiz kremayı 3-4 dakika mikserle çırparak yumuşatalım ve kalıptaki kedi dili bisküvilerin üzerine eşit şekilde boşaltarak üzerini düzeltelim.
  7. Bir gece buzdolabında bekletelim servis yapmadan önce üzerine kakao serpelim.

Madlen Kek (Madeleines) Tarifi

 

Madlen Kek (Madeleines) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un (250 ml bardakla)
  • Frambuaz (Vişne, yaban mersini de olabilir)
  • Erimiş çikolata

    Madlen Kek (Madeleines) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve toz şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  • Sıvıyağ, yoğurt eklenir, çırpılır.
  • Vanilya, kabartma tozu ve un eklenir çırpılır.
  • Silikon kalıplara paylaştırıp üzerlerine frambuaz eklenir.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında yaklaşık 20 dk. Pişirilir.
  • Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır.
  • Kalıplar temizlenir.
  • Birer kaşık erimiş çikolatadan dökülür. Kekler oturtulur.
  • Buzdolabında çikolata donana kadar bekletilir. Kalıplardan çıkarılıp servis yapılır.

Tarçınlı Kıyır Kurabiyeler Tarifi

 

Tarçınlı Kıyır Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket eritilmiş tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 orta boy kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı elenmiş un

Üzeri için;

  • 1 su bardağından biraz az toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

    Tarçınlı Kıyır Kurabiyeler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta, eritilmiş tereyağ, pudra şekeri ve vanilya bir kaba konur ve karıştırılır.
  • Üzerine elenmiş ve kabartma tozu ile karıştırılmış un yavaş yavaş ilave edilip, ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Yağlı kağıt üzerinde merdane ile bir cm kalınlığında açılır ve kalıp ile şekiller verilir.
  • 170 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar ortalama 25 dakika pişirilir.
  • Sıcakken tek tek, toz şeker ve tarçın karışımına bulanır ve soğuyunca yemeğe hazır olur.

İrmik Helvası Tarifi

 

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

    İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağ tencereye alarak eritilir irmiklerde eklenir 3 dk kavrulur. (şeker ile su daha önceden ocağa alınır ve şeker eriyene kadar karıştırılır)
  • Şerbeti eklenir kaynayana kadar karıştırılır altı kısık ocakta demlenmeye bırakılır.
  • Biraz soğuyunca servis edilir.

1 Su Bardağı Maden Suyu İle Nefis Pamuk Poğaça Tarifi

 

1 Su Bardağı Maden Suyu İle Nefis Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı maden suyu (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 5,5-6 su bardağı un (Lütfen azar azar ekleyiniz)

İçi için

  • Beyaz peynir

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Susam

    1 Su Bardağı Maden Suyu İle Nefis Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabıma süt,şeker ve maya alınır güzelce karıştırılır.
  • Ardından maden suyu ve sıvı yağ eklenir. Unu yavaş yavaş ekliyoruz. Tuzunu da ilave ettikten sonra güzelce yoğuruyoruz ve 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru 12 bezeye ayıralım ve bezeler elimizle hafif büyütüp içerisine peynir koyup kapatalım.
  • 20 dk tepsi mayası verdikten sonra yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp üzerine fırça yardımıyla sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  • Fırından çıkınca üzerini temiz bir bez ile örtelim.
  • Yumuşacık poğaçalarımız hazır.

Patates Salatası Tarifi

 

Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük patates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1-2 adet taze soğan
  • İstediğiniz miktar dereotu ve maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Sebze tozu

    Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayın.
  • İstediğiniz büyüklükte küp küp doğrayın.
  • Üzerine zeytinyağı, ince doğranmış dereotu, maydanoz, kornişon turşu ve taze soğan baharatlarını ilave edip güzelce karıştırın.
  • Servis tabağına alıp istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz

Yalancı Su Böreği Tarifi

 

Yalancı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta (Büyük boy)
  • Yumurta küçük ise 2 adet kullanın
  • 1 dolu çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • Maden suyu (150 ml)
  • 3 adet yufka

İç malzeme

  • 150 gr beyaz peynir
  • 150 gr kaşar peyniri

    Yalancı Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce sosu hazırlayalım.
  • Yumurta tuz süt sıvı yağ ve maden suyunu güzelce çırpalım.
  • 1 adet yufkayı yağladığımız tavaya bütün olarak serelim.
  • 2. Yufkayı 4 parçaya bölelim.
  • Birinci parçayı koyup soslayalım.
  • İkinci parçayı koyup tekrar soslayalım.
  • Peynirlerin yarısını üzerine dizelim.
  • Kalan yarım yufkanın parçalarını da koyalım bolca soslayalım.
  • Yufkayı da 4 parçaya bölelim.
  • Her parçayı koyduğumuz da bolca soslayalım.
  • Kalan peynirleri ekleyelim.
  • Yufkanın kalan iki parçasını da sosladıktan sonra tavanın yanlarından sarkan yufkayı sıkıca kapatalım sosu üzerine sürelim.
  • Tavayı en büyük göze alıp kısık ateşte alt üst kızarana kadar kontrollü şekilde pişirelim.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🤗

    Not

    • Dileyen beyaz peynir yerine lor peyniri de kullanılabilir genelde öyle yapıyorum çokta lezzetli oluyor
    • Bir gün dinlenen börek çok daha lezzetli oluyor dilerseniz akşamdan pişirip sabah servis yapabilirsiniz.

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

 

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

İrmikli muhallebi için:

  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 50 gram tereyağı (iki yemek kaşığı)
  • 1 paket vanilin

Üzerine;

  • Çikolata sosu

    Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye süt, şeker, irmiği ve nişastayı alıyoruz. Sürekli karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz.
  • Kaynamaya yakın haşhaş ekleyip bir iki taşım kaynatıyoruz.
  • Üzeri göz göz olduktan sonra ocaktan alıp vanilyasını ve tereyağını ekliyoruz. Güzelce çırpıyoruz.
  • Kalıptan kolay çıkması için kalıbı su ile çalkalayıp, fazlasını akıtıyoruz.
  • Muhallebiyi kalıba boşaltıyoruz ve spatula ile düzeltiyoruz.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra birkaç sefer tezgaha vurup 3-4 saat soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirip soğuması için bir kenarda bekletelim. Ara ara karıştırarak üzerinin kabuklanmasını engelleyelim.
  • Soğuyan tatlıyı dolaptan alalım. Kenarlarına kaşıkla bastırarak hava almasını sağlayalım.
  • Üzerine bir tabak yerleştirerek kalıbı ters çevirelim. Ilıyan çikolata sosunu resimde olduğu gibi irmikli tatlının üzerine döküyoruz.
  • Çikolata sosunu spatula ile eşit bir şekilde yayalım.
  • Tatlımızın üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.
  • Not ;çikolata sos fazla geliyor ya yarım ölçü yapın yada ben kalanını bebe bisküvi koyup 2 kaseye koydum çocuklara.