Dört Çeşit Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
Ana malzeme ve vanilyalı için :
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 paket sade toz kremşanti
Kakaolu için:
- 4 yemek kaşığı kakao
- Damla çikolata
Muzlu için:
- 2 tane donmuş muz
Çilekli için:
- 10- 15 tane donmuş çilek
Dört Çeşit Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak donmuş muzları ve çilekleri ayrı ayrı rondodan çekip kenara ayırın. Krem kıvamına gelene kadar rondodan çekin.
- Yumurtayı, sarısı bir kaba beyazı bir kaba olacak şekilde ayırın.
- Yumurta sarısını 1,5 su bardağı toz şekerle 4-5 dkdan az olmayacak şekilde çırpın.
- Blenderin uçlarını yıkayın ve yumurta beyazını 4-5 dkdan az olmayacak şekilde çırpın.
- Blenderin uçlarını yıkayın ve toz kremşanti ile 1,5 su bardağı sütü çırpın.
- Yumurta sarısı karışımını, çırpılmış yumurta beyazını ve çırpılmış kremşanti karışımını bir araya getirip,5 dkdan az olmayacak şekilde çırpın.
- Tüm malzemeleri 4 farklı kaba paylaştırın. Vanilyalı olan dondurma için herhangi bir ekleme yapmadan dolaba kaldırın.
- Kakaolu için kakaoyu ve damla çikolatayı ekleyip iyice çırpın ve buzluğa kaldırın.
- Muzlu için rondodan geçen muzu ekleyip, karıştırın ve buzluğa koyun.
- Çilekli için rondodan geçen çileği ekleyin ve karıştırın. Buzluğa atın.
- 4-5 saat sonra çıkarıp. Bir kaşık yardımıyla hepsini karıştırın. Ertesi gün yemeğe hazır. Artık hazır alamayacaksınız☺️☺️meyveleri çeşitlendirebilirsiniz. Ama mutlaka donmuş olmalı