6 Haziran 2024 Perşembe

Çilekli Çörek (Rus Mutfağının Sevilen Lezzeti Watruschki) Tarifi

 

Çilekli Çörek (Rus Mutfağının Sevilen Lezzeti Watruschki) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • Yarım paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı dolusu oda ısısında tereyağı
  • 3-3,5 su bardağı un (Hamurunuzu yumuşak tutun çok sert olmasın unu dikkatli koyun)

Çilekli sos için

  • 1 kase çilek 200 gr
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım limon suyu

İç dolgusu için

  • 200 gr labne
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Hamurun kenarlarına sürmek için

  • Yumurta sarısı
  • Pudra şekeri

    Çilekli Çörek (Rus Mutfağının Sevilen Lezzeti Watruschki) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çilek sos için malzemeleri sos tenceresine alarak bir güzel pişiriyoruz.
  • Pişen sosu blenderdan geçiriyoruz sosumuz hazır.
  • Hamur malzemelerini karıştırma kabına alarak bir güzel hamuru yoğuruyoruz.
  • Hazır olan hamuru 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar alarak fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Bir tane bardağın arkasıyla yumakların ortasına bastırıyoruz orta kısımlarını çukur yapıyoruz.
  • Hazır olan iç harcımızı bu hamurların ortasına paylaştırıyoruz.
  • Hamurların kenarına yumurta sarısı sürüyoruz.
  • Tepsi mayasını verdikten sonra önceden ısıtılmış 180° lık fırında çöreklerimizi pişiyoruz.
  • Pişen çöreklerimizi soğuduktan sonra çilek sosumuzu çöreklerimizin ortasına paylaştırıyoruz. Servise hazırlıyoruz.

Tek Hamurdan İki Çeşit Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tarifi

 

Tek Hamurdan İki Çeşit Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı arası un

Üzeri için

  • Damla çikolata veya pudra şekeri

    Tek Hamurdan İki Çeşit Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şeker ve yumurtayı iyice çırpalım şeker eriyene kadar. Bu aşamada mikser kullanabilirsiniz.
  • Daha sonra sıvı yağı ekleyip az daha çırpalım. Unu kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım. Dikkat edelim unu birden aktarmayın az az ekleyerek yoğuralım.
  • Hamurdan cevizden az küçük parçalar koparıp yuvarlayalım.
  • Damla çikolataya batırıp elimizle çikolatalara az bastırıp yağlı kağıt açılı tepsimize aralıklı dizelim. İsterseniz sade olarak da yuvarlayıp meyve bıçağıyla çizgi atıp tepsiye dizelim.
  • Fırınımız önceden ısıtılmış alt üst ayar 170 derecede 20 dk pişirelim. Dikkat edelim çok kızarmasın alt kısım pişince fırından alalım. Dokunmayalım iyice soğusun servise hazır. Afiyet olsun 😊👌
  • Not damla çikolatamız buzluktan çıkarıp soğuk şekilde olursa daha iyi olur. Kurabiyenin üzerinde erimez.

Dört Çeşit Dondurma Tarifi

 

Dört Çeşit Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

Ana malzeme ve vanilyalı için :

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 paket sade toz kremşanti

Kakaolu için:

  • 4 yemek kaşığı kakao
  • Damla çikolata

Muzlu için:

  • 2 tane donmuş muz

Çilekli için:

  • 10- 15 tane donmuş çilek

    Dört Çeşit Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak donmuş muzları ve çilekleri ayrı ayrı rondodan çekip kenara ayırın. Krem kıvamına gelene kadar rondodan çekin.
  • Yumurtayı, sarısı bir kaba beyazı bir kaba olacak şekilde ayırın.
  • Yumurta sarısını 1,5 su bardağı toz şekerle 4-5 dkdan az olmayacak şekilde çırpın.
  • Blenderin uçlarını yıkayın ve yumurta beyazını 4-5 dkdan az olmayacak şekilde çırpın.
  • Blenderin uçlarını yıkayın ve toz kremşanti ile 1,5 su bardağı sütü çırpın.
  • Yumurta sarısı karışımını, çırpılmış yumurta beyazını ve çırpılmış kremşanti karışımını bir araya getirip,5 dkdan az olmayacak şekilde çırpın.
  • Tüm malzemeleri 4 farklı kaba paylaştırın. Vanilyalı olan dondurma için herhangi bir ekleme yapmadan dolaba kaldırın.
  • Kakaolu için kakaoyu ve damla çikolatayı ekleyip iyice çırpın ve buzluğa kaldırın.
  • Muzlu için rondodan geçen muzu ekleyip, karıştırın ve buzluğa koyun.
  • Çilekli için rondodan geçen çileği ekleyin ve karıştırın. Buzluğa atın.
  • 4-5 saat sonra çıkarıp. Bir kaşık yardımıyla hepsini karıştırın. Ertesi gün yemeğe hazır. Artık hazır alamayacaksınız☺️☺️meyveleri çeşitlendirebilirsiniz. Ama mutlaka donmuş olmalı

3 Haziran 2024 Pazartesi

Nohutlu Kıymalı Enfes Taze Fasulye Yemeği Tarifi

 

Nohutlu Kıymalı Enfes Taze Fasulye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze fasulye
  • 1 tane kuru soğan
  • 100 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı domates sosu

    Nohutlu Kıymalı Enfes Taze Fasulye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fasulyeyi ayıklayıp küçük küçük doğrayalım.
  • Tencereye yemeklik doğranmış soğanı,kıymayı 2 kaşık yağla kavurmaya başlayalım.
  • Kavrulunca üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Üzerine taze fasulye ,domates sosu,haşlanmış nohutu ,tuz ve karabiberi ekleyelim.
  • Bir kaç dakika kavuralım.
  • Üzerine suyu ekleyelim kısık orta ateşte 40-45 dakika pişirelim.

Kolay Tiramisu Tarifi

 

Kolay Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kedi dili büskivi
  • 800 ml süt
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket beyaz çikolata (80-100gr)

Islatmak için

  • 1,5 yemek kaşığı granül kahve
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için

  • Kakao

Kullandığım kalıp 23 cm çapında 

Kolay Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kreması için tencereye süt,yumurtasarısı,un,nişasta,vanilya şekeri ve şeker alınır ve çırpılır.
  2. Ocağın altını açalım ve tenceredeki malzemeler topaklanmaması için sürekli karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  3. Ocağı kapatalım tereyağı ve beyaz çikolatayı ilave edip tereyağını ve çikolatayı eritene kadar karıştıralım kenara alalım.
  4. Uygun bir kaseye granül kahve ,şeker ve su alınır karıştırılır.
  5. Kedi dili bisküvileri ortadan bıçakla bölelim ve bir taraflarını hazırladığımız kahveye batırıp dikey şekilde kalıbımıza dizelim.
  6. Pişirdiğimiz kremayı 3-4 dakika mikserle çırparak yumuşatalım ve kalıptaki kedi dili bisküvilerin üzerine eşit şekilde boşaltarak üzerini düzeltelim.
  7. Bir gece buzdolabında bekletelim servis yapmadan önce üzerine kakao serpelim.

Madlen Kek (Madeleines) Tarifi

 

Madlen Kek (Madeleines) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un (250 ml bardakla)
  • Frambuaz (Vişne, yaban mersini de olabilir)
  • Erimiş çikolata

    Madlen Kek (Madeleines) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve toz şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  • Sıvıyağ, yoğurt eklenir, çırpılır.
  • Vanilya, kabartma tozu ve un eklenir çırpılır.
  • Silikon kalıplara paylaştırıp üzerlerine frambuaz eklenir.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında yaklaşık 20 dk. Pişirilir.
  • Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır.
  • Kalıplar temizlenir.
  • Birer kaşık erimiş çikolatadan dökülür. Kekler oturtulur.
  • Buzdolabında çikolata donana kadar bekletilir. Kalıplardan çıkarılıp servis yapılır.

Tarçınlı Kıyır Kurabiyeler Tarifi

 

Tarçınlı Kıyır Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket eritilmiş tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 orta boy kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı elenmiş un

Üzeri için;

  • 1 su bardağından biraz az toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

    Tarçınlı Kıyır Kurabiyeler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta, eritilmiş tereyağ, pudra şekeri ve vanilya bir kaba konur ve karıştırılır.
  • Üzerine elenmiş ve kabartma tozu ile karıştırılmış un yavaş yavaş ilave edilip, ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Yağlı kağıt üzerinde merdane ile bir cm kalınlığında açılır ve kalıp ile şekiller verilir.
  • 170 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar ortalama 25 dakika pişirilir.
  • Sıcakken tek tek, toz şeker ve tarçın karışımına bulanır ve soğuyunca yemeğe hazır olur.

İrmik Helvası Tarifi

 

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

    İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağ tencereye alarak eritilir irmiklerde eklenir 3 dk kavrulur. (şeker ile su daha önceden ocağa alınır ve şeker eriyene kadar karıştırılır)
  • Şerbeti eklenir kaynayana kadar karıştırılır altı kısık ocakta demlenmeye bırakılır.
  • Biraz soğuyunca servis edilir.

1 Su Bardağı Maden Suyu İle Nefis Pamuk Poğaça Tarifi

 

1 Su Bardağı Maden Suyu İle Nefis Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı maden suyu (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 5,5-6 su bardağı un (Lütfen azar azar ekleyiniz)

İçi için

  • Beyaz peynir

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Susam

    1 Su Bardağı Maden Suyu İle Nefis Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabıma süt,şeker ve maya alınır güzelce karıştırılır.
  • Ardından maden suyu ve sıvı yağ eklenir. Unu yavaş yavaş ekliyoruz. Tuzunu da ilave ettikten sonra güzelce yoğuruyoruz ve 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru 12 bezeye ayıralım ve bezeler elimizle hafif büyütüp içerisine peynir koyup kapatalım.
  • 20 dk tepsi mayası verdikten sonra yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp üzerine fırça yardımıyla sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  • Fırından çıkınca üzerini temiz bir bez ile örtelim.
  • Yumuşacık poğaçalarımız hazır.