Çilekli Çörek (Rus Mutfağının Sevilen Lezzeti Watruschki) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- Yarım paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 fiske tuz
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı dolusu oda ısısında tereyağı
- 3-3,5 su bardağı un (Hamurunuzu yumuşak tutun çok sert olmasın unu dikkatli koyun)
Çilekli sos için
- 1 kase çilek 200 gr
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım limon suyu
İç dolgusu için
- 200 gr labne
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Hamurun kenarlarına sürmek için
- Yumurta sarısı
- Pudra şekeri
Çilekli Çörek (Rus Mutfağının Sevilen Lezzeti Watruschki) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çilek sos için malzemeleri sos tenceresine alarak bir güzel pişiriyoruz.
- Pişen sosu blenderdan geçiriyoruz sosumuz hazır.
- Hamur malzemelerini karıştırma kabına alarak bir güzel hamuru yoğuruyoruz.
- Hazır olan hamuru 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar alarak fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Bir tane bardağın arkasıyla yumakların ortasına bastırıyoruz orta kısımlarını çukur yapıyoruz.
- Hazır olan iç harcımızı bu hamurların ortasına paylaştırıyoruz.
- Hamurların kenarına yumurta sarısı sürüyoruz.
- Tepsi mayasını verdikten sonra önceden ısıtılmış 180° lık fırında çöreklerimizi pişiyoruz.
- Pişen çöreklerimizi soğuduktan sonra çilek sosumuzu çöreklerimizin ortasına paylaştırıyoruz. Servise hazırlıyoruz.